MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2021. december 30.

MTK Baráti Kör Hírlevele

II. évfolyam 12. szám

2021. december 30.

Kedves Olvasó!


Így év vége felé szokás egymásnak boldog új évet kívánni.  Boldog új évet! Boldog új évet, MTK-sok!  De mire is gondolunk ilyenkor? Valóban boldogat kívánunk? Nem. Ennél sokkal többet és sokkal kevesebbet is egyszerre. Boldogabbat. Boldogabbat, mint idén. Hiszen tudjuk, sok sporttársunkat elvesztettük idén, talán többet, mint egy átlagos évben és biztosan többet, mint ami elviselhető. Sajnos ők már jövőre se lesznek velünk. Sajnos tudjuk, jövőre is lesznek veszteségeink. Boldogabbat! Ússzuk meg valahogy kisebb veszteségekkel. Boldogabbat! Ehhez képest apróság, hogy hogyan szerepelnek sportolóink. Örültünk az idei sikereknek! Volt bőven! Boldogabbat! Szeretnénk jövőre is sikereknek tapsolni. Még többnek, mint idén. Boldogabbat! És foci. A 2020-21-es szezonban bennmaradt a csapat. Boldogság. Pici boldogság. Nagyon pici boldogság. Boldogabbat! Az őszi szezon viszont gyászosra sikerült. Boldogabbat! Tavaszra jelentős erősítés várható a bentmaradás érdekében. Reméljük, hiszen most még csak remélhetjük, hogy sikerül, a 2022-23-as szezonban is lesz NB I-es csapatunk. Boldogabbat!
Kívánunk minden kék-fehér szívű-lelkű sporttársunknak boldogabb új évet! Jó egészséget, szerető családot, szakmai és sportsikereket, minden jót, amit magatoknak szeretnétek. És … És mivel olyan szó szerencsére nincs, hogy „boldogabbságot”, így kívánunk nektek boldogságot a következő évre (is)!

Év végi körkérdésünk:

Hogy értékeled az elmúlt évet és mit vársz a következő esztendőtől?


Szentgyörgyi Róbert asztalitenisz szakosztályvezető:

/kép forrás: Szentgyörgyi Róbert Facebook oldala, fotó: Blaha Judit/

Nagyon megerősödött az idei évre az NB III mezőnye, itt indul több olyan volt NB II-es középcsapat is, akik nem vállalták a vidéki utazásokat, inkább visszaléptek a tisztán Budapesti NB III-ba.  Ősszel a sorsolásunk sem volt jó, így pillanatnyilag a 16 fős mezőny 12. helyén állunk. Tavasszal a könnyebb meccsek következnek és sikerült a csapatot egy új játékossal megerősíteni, így jelentős előrelépést várok, reményeim szerint a középmezőnyben valahol a 6-8. hely körül végezhet a csapat.

Játékosaink: Cseri Dániel - Matulai Csaba - Mikes József - Rogács Erik - Szandi Nándor - Székely Szabolcs - Vári Kakas Andor - Vida Dávid.


Knipl István atlétikai szakosztályvezető:

/Kép forrás: saját kép, fotó Bodrogi Tamás/

Az idei év legnagyobb sikere, hogy voltak versenyek. Sikeresen lezajlott az évad. Idén rengeteg felnőtt és utánpótlás világversenyt rendeztek. Rendkívül büszkék vagyunk rá, hogy ezek mindegyikén volt az indulók között MTK-sportoló.

Az év legnagyobb eseményén, az olimpián Naszti (Nguyen Anasztázia) és Xéni (Krizsán Xénia) képviselte az MTK-t a magyar csapatban.

Jankovics Dani fedettpályás Eb-n ért el 8. helyet.

Nagy Marci az U20-as Eb 5. helyén végzett.

A csapatbajnokságon hajszállal maradtunk le az aranyéremről, így az egyébként remek eredménynek számító ezüstérmet egy kicsit keserű szájízzel vettük át.

Jövőre? Mi más lehetne a cél, mint még jobb eredmények elérése. A világversenyeken és a hazai mezőnyben is. Emellett tovább szeretnénk bővíteni az utánpótlásunkat, melyből reméljük, újabb sikeres sportolókat tudunk kinevelni. Hiszen az utánpótlásunk eddig is remek volt, ontja a tehetségeket, elég például csak a már említett Nagy Marcira gondolnunk.

A világversenyeken szerepelt MTK-atléták és eredményeik:

2021, fedettpályás Európa-bajnokság, Torun (POL)

3. hely Krizsán Xénia, ötpróba

8. hely Jankovics Dániel, magasugrás

Téli dobó Európa-kupa, Split (CRO)

Moravcsik Angéla

Csapat Európa-kupa, Sztara Zagora (BUL)

3. hely Moravcsik Angéla, gerelyhajítás

4.hely Nagy Marcell, rúdugrás

5. hely Jankovics Dániel, magasugrás

U20 Európa-bajnokság, Tallinn (EST)

5. hely Nagy Marcell, rúdugrás

Almási Olivér, 110m gát

Sári Pálma, gerelyhajítás

U23 Európa-bajnokság, Tallinn (EST)

Endrész Klaudia, távolugrás

Erdei Tamara, 4x400m

Répássy Hanna, 4x400m

Olimpiai Játékok, Tokió (JAP)

Krizsán Xénia

Nguyen Anasztázia

U20 világbajnokság, Nairobi (KEN)

8. hely Nagy Marcell, rúdugrás

Almási Olivér, 110 gát


Dr. Spielmann János bridzs szakosztályvezető

/kép forrás: Spielmann János Facebook oldala/

Létszámunkat minden elvárás felett növelni tudtuk. Az elvárt 50-60 fővel szemben 92 aktív sportolóval zárjuk az évet. A bridzs újkori történetében már mi vagyunk a legnagyobb szakosztály és külön kiemelném, hogy sportolóink közül 27 ifi játékos erősíti szakosztályunkat.

Ez évben csapatbajnokságon értünk el emlékezetes sikert. Csapatunk feljutott az 1/A osztályba. Egyik ifi játékosunk segítségével 1/A osztályban 8. helyet értünk el.

Ami megmozgatta szívünket, a női csapat kijutott a világbajnokság 24-es mezőnyébe, a csapatban 2 MTK játékos is szerepel.

Szakosztályunk szellemileg és erkölcsileg megerősödve várja a 2022-es évet.

2022. január 2.-én minden idők legszebb bridzs termét nyitjuk meg közösen az MBSZ segítségével. Az első páros versenyre az előrejelzések alapján nagy érdeklődésre számítunk. Az MTK sportpark megnyitásáig ez lesz a bérelt helyünk.


 Kobza Miklós cselgáncs szakosztályvezető:

/kép forrás: mtk.hu/

A 2021-es év nem egészen úgy indult, ahogyan azt előzetesen elképzeltük, ugyanis a 2020. év végi lezárások következtében számos verseny és edzőtábor törlésre került, ami jelentősen megnehezítette a felkészülésünket.

Ugyanakkor elmondható, hogy a Covid-járvány okozta nehézségek közepette is sikerült jól felkészülnünk, amit az eredményeink is bizonyítanak mind nemzetközi, mind pedig hazai tekintetben.  Tóth Krisztián a felnőtt Európa-bajnokságon, a világbajnokságon és az olimpián is bronzérmet szerzett, amely eredmények már eleve önmagukért beszélnek, de ezen kívül azért más jelentős eredményeket is elértek a versenyzőink.

Az év második felében próbáltunk minden olyan versenyen elindulni, amely megrendezésre került hazai vagy nemzetközi szinten, és a számos országos bajnoki érem mellett Gábor Áron az ifjúsági Európa-bajnokságon 5. helyet szerzett 60 kg-ban, míg Tóth Benedek az U23-as Európa-bajnokságon lett bronzérmes 81 kg-ban. 

A folyamatos építkezés miatt intenzív toborzó és felkészítő munkát végeztünk a diák korosztályokban is, és mind edzőtábor, mind versenyek tekintetében igyekeztünk minél több lehetőséget adni nekik. Sajnálatos módon az őszi újabb járványhullám miatt ez a toborzó munka megakadt, de még így is elmondható, hogy a 2021-es évben az MTK Budapest Judo szakosztálya eljutott oda, hogy minden korosztályban (diák „C”, diák „B”, diák „A”, serdülő, ifjúsági, junior, U23, felnőtt) szerzett magyar bajnoki érmeket, amely tény mindenképpen a gyors fejlődést mutatja.

Az egyik célunk 2022-ben, hogy az új olimpiai ciklust minél sikeresebben tudjuk kezdeni, és több fiatal tehetséges versenyzőnk is sikeresen szerepeljen a nemzetközi megmérettetéseken, illetve a korosztályos világversenyeken. A másik szintén fontos célunk, hogy a szakosztály alulról való építését tovább folytassuk és szélesítsük azt a bázist, amelyből a jövő nemzetközi szintű versenyzői fognak kikerülni.


Szegő Péter Esport szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Magyarországon a nagy sportegyesületek közül először az MTK hozott létre esport szakosztályt. Immár négy éve szerepelnek MTK-s játékosok hazai és nemzetközi versenyeken. Példánkat több hazai sportegyesület is követte, így a Honvéd, az Újpest, a DVTK, a DVSC, a Vasas, a Puskás Akadémia, a Veszprém. 

A négy év alatt sokat kellett tanulnunk, figyelve a nemzetközi szereplőket, mert hazai előzmény és tapasztalás nem volt azzal kapcsolatban, hogy miként lehet esport csapatokat menedzselni, az edzésmunkát összeállítani, versenyeken részt venni.

2021-ig igen látványos volt a szakosztály fejlődése, bővülése. Minden évben új szakággal bővültünk: a FIFA, vagyis a virtuális foci mellett autószimulátor versenyzőket igazoltunk és a Rocket League nevű kompetitív játékban is sikerült olyan csapatot összeraknunk, mely megnyerte a legfontosabb hazai versenyeket és kijutott ragos nemzetközi tornákra is.

Figyelnünk kell arra, hogy az esport nagyon dinamikusan változik, a versenyeket mozgató videójátékipar folyamatosan bővül, új játékok, játékmódok jönnek, világon. eközben régebbi klasszikus játékok teret vesztenek. Az idei évben azonban nálunk is a koronavírus-járvány volt az, ami a legtöbb nehézséget okozta. Így van ez annak ellenére is, hogy sokan azt gondolják, az esport amolyan otthon is űzhető tevékenység, mit számít nekünk például a karantén. A helyzet azonban az, hogy a rendezvények korlátozása miatt a korábbi nagy offline versenyek nagy részét is csak online formában lehetett megrendezni. Ez így kevesebb érdeklődőt, mérsékeltebb szponzori jelenlétet hozott nem csak nálunk, hanem globálisan az egész esport világnak.

Idén az volt a fő célunk, hogy abban a három szakágban, melyben elkezdtünk versenyezni, meg tudjuk őrizni jó pozícióinak. Ez sikerült, a FIFA játékban az első osztályban folyamatosan a tabella elején vagyunk, Rocket League csapatunk az ország második legjobb csapata jelenleg, és azon dolgozunk, hogy stabilan a legjobb legyen. 

2022-ben szeretnénk egy új szakágat létrehozni, egy izgalmas taktikai csapatjátékba fogunk becsatlakozni. Ugyancsak célunk, hogy az általunk minden évben megrendezett nagy, országos FIFA és Rocket League versenyeinket továbbra is meg tudjuk rendezni. 


Székely Balázs evezős szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

2013-ban vettem át a szakosztályt. Ez számomra érzelmi kérdés volt, itt fejeztem be a versenyző pályafutásomat és itt kezdtem edzősködni. Ráadásul a feladat is szép volt. Akkor a bajnoki pontversenyben 32 szakosztály között a 31. volt az MTK 21 megszerzett bajnoki ponttal. A szakosztálynak kevesebb, mint 20 sportolója volt, közülük is a többség a seniorok mezőnyében versenyzett.
Folyamatosan nőtt a létszám, javultak az eredményeink. 2020-ban következett be a nagy ugrás, amikor az egyesületek pontversenyében a 4. helyen végeztünk 303 megszerzett bajnoki ponttal. Tudtuk, hogy ebben némi szerencse is közrejátszott és reálisan nem várhattuk, hogy 2021-ben ezt meg tudjuk ismételni. Ugyanakkor a 2021-ben elért 228 pontnál és az egyesületi rangsorban elfoglalt 7. helynél jobbat vártunk. Azt mondtam, hogy 2020-ban szerencsénk is volt. 2021-re elpártolt tőlünk a szerencse. Súlyos sérüléshullám sújtotta a csapatot. Polivka Dóra, aki 2020-ban az év evezőse volt olyan súlyos sérülést szenvedet, hogy bár többször is megpróbált visszatérni, végül a versenysport befejezésére kényszerült. Több más versenyzőnk, akiktől pontszerző helyeket, érmeket reméltünk, éppen a bajnokság idejére sérült meg. A balszerencse-sorozat része volt, hogy egy jégeső tönkretette csónakházunk tetejét, több hajónk is megsérült. Ugyanakkor 2020-ban nagyon komoly sikereket is értünk el. Stabilan 70 fő körüli versenyzőlétszám alakult ki. Nagyon erős az utánpótlásunk. Ezt mutatják a fiatalok által megszerzett bajnoki címek is. A 14 éves és fiatalabb korosztályban 6 aranyérmet gyűjtöttünk a hazai bajnokságban. Az ifi-Eb 5. helyezett kormányos négyesben evezett Geszti Attila és Dedeyan Narék az egység kormányosát is az MTK adta Temesi Dominik személyében. Balázs Szonja ugyancsak az ifi-Eb-n és ugyancsak négyesben képviselte az MTK-t. Ráadásul ő a bronzérmes hajóban szerepelt. Szonja két 5. helyezéssel is dicsekedhet, melyeket a Jeunesse Kupán ért el. (Ez az vb és az Eb után a legjelentősebb ifi verseny.) Ők mindannyian ifik lesznek még 2022-ben is, így jövőre is hasonló sikereket várunk tőlük. A felnőttek közül Krémer Eszter az olimpiai keret tagja.

Idén a bajnokság után is értünk el sikereket a szakosztály fejlesztésében. Három válogatott párevezős versenyző érkezett hozzánk, akik korábban felnőtt és utánpótlás világversenyekről is hoztak már érmeket. Velük egy nagyon erős férfi párevezős gárda alakult ki. Úgy is mondhatjuk, hogy a négy legjobb magyar párevezősből hárman az MTK színeiben versenyeznek.

Szeretném elmondani, hogy Simon Tamás vezetőedzőnk remek munkája visszaigazolásának is tekinthető, hogy hogy e kitűnő versenyzők azért vagy azért is választották az MTK-t, hogy vele dolgozhassanak.

Megerősödött szakosztályunktól 2022-ben bajnoki címeket várok a felnőtt és az utánpótlás mezőnyben is. Az a realitás, hogy az egyesületi rangsorban az első 5 között végezzünk. A legfontosabb cél azonban egy kicsit távolabbi: 2024, Párizs. Legalább egy olimpiai kvótát szeretnénk szerezni. Mindenképpen azt akarjuk elérni, hogy legyen MTK-versenyző az olimpián.


Velenszki Tamás kajak-kenu szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Egy nagyon erős mag állt össze. Rengeteg tehetséges gyerek kajakozik, kenuzik nálunk, kezd beérni a munkánk, már a felnőttek között is vannak sikereink. Az egyesületi pontversenyben a 6. helyet szereztük meg.

Néhány kajakosunkat, és néhány eredményüket külön is kiemelnék:

Panyik Zsombor az ifi vb-n 3. helyezést szerzett. Ő még jövőre is ifi lesz, így a szegedi ifi vb-n további sikereket remélünk tőle.

Kollek Bálint az olimpiai reménységek versenyén nyerte meg az 500 és az 1000 méteres távot is.

A 2007-es korosztályban Gazdag Marcell országos bajnokságot nyert, rajta kívül Szilágyi Szabolcs, Kollek Máté és Veres Dániel is bekerült a válogatottba.

A lányokról se felejtkezzünk meg. Nagyon sokat várunk Börcsök Csengétől és a Szabó-Csalló testvérektől, Nadintól és Vandától.

Nagyon jó edzők dolgoznak nálunk, közülük Hargittai István és Kőbán Rita csoportjai rendre szállítják a kimagasló eredményeket.

Nagy visszatérőnk korábbi olimpiai ezüstérmesünk Kulifai Tamás, aki idén hazaérve az MTK-ba Eb-ezüst és vb-bronzérmet is belapátolt, így ez volt Tominak az utóbbi időszak legsikeresebb éve.

Az U23-ban Balogh Gergely és Szendy Maximilián főleg négyesben szállítja évek óta a sikereket. Idén sérülések, betegségek sújtották őket. A terveink szerint hozzánk igazoló Kós Benedekkel és Opavszky Márkkal egy tisztán MTK-s sikernégyest alkothatnak, mellyel optimistán várhatjuk a 2022-es U23-as vb-t.

Beszélnünk kell még kenusainkról is. Nagy erősségünk Korisánszky Dávid, reméljük, jövőre a vb-n találkozhatunk vele.

Fodor Nicholasz a magyar kajak-kenu sport egyik legnagyobb tehetsége. Még csak húsz éves, de idén felnőtt vb-ezüstérmet szerzett C1 5000 méteren. A következő – párizsi – olimpia jelentheti neki a nagy kiugrást!
A kenus lányok közül Molnár Rebeka volt vb-indulónk.

Jövőre természetesen az ideihez hasonló vagy még nagyobb sikereket remélünk. Célunk még, hogy a népszigeti kajak-kenu telepünkön is – ahol eddig zömmel szabadidős sportolók edzettek – ugyanolyan szintű élsport versenyzőket neveljünk, mint jelenleg a Ráckevei Dunaágban. Ennek érdekében a versenyző és edző létszámot is növelni tervezzük itt.


Fischer Mihály karate szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Az egyik legeredményesebb évünk volt az idei. Az olimpia meghatározta az évünket. Nagyon nehéz volt felkészülni, úgy hogy elmaradtak versenyek, folyamatosan változtak az időpontok. Nehéz volt így a forma időzítés. A sikeres olimpiai szereplés után – Hárspataki Gábor bronzérmet szerzett – szinte azonnal utaztam tovább Finnországba a korosztályos Eb-re. Ott az U21-es mezőnyben Baranyi Zsófia döntőbe jutott, így lett egy Eb-ezüstérmesünk is. Ezután sem lehetett leállni, készültünk a felnőtt vb-re.  Ekkor – miután időközben a felnőtt válogatott edzőjének neveztek ki – már az egész magyar csapattal dolgoztam. Gábor ezen is pontszerző helyen végzett.

Most „hosszabb” szünetet kaptak a versenyzők, a két ünnep között nem edzünk. Már január elején kezdjük azonban a felkészülést, hogy minél nagyobb versenyző létszámmal kijussunk a Világjátékokra. Ez a nem olimpiai sportágak multisport rendezvénye. (Sajnos a karate Tokióban csak kivételesen volt jelen, Párizsban nem lesznek karate versenyek.) Ott ugyanolyan sikeresek szeretnénk lenni, mint az olimpián.

Rengeteg tehetséges fiatalunk van, közülük leghamarabb Ilankovic Aleksandra és Baranyi Zsófia léphet Hárspataki Gábor nyomdokába. A még fiatalabbak között Tóth László és Tóth Zsombor érmet szerzett a Youth League küzdelmeiben. Ez a tizenévesek világkupájának felel meg. Fischer Bálint ugyanitt 5. lett. Minden utánpótlás korosztályban olyan sportolóink vannak, akik majd a felnőtt mezőnyben is eredményesek lehetnek. A fiatalokkal a júniusi utánpótlás Eb-re is készülünk. Ilyen talán még soha nem volt, az Eb-re készülő 30 fős válogatott keret fele 15 karatéka az MTK versenyzője. Köztük sokan éremesélyesek. Közben áprilisban még egy felnőtt Eb is lesz.

A jövő nyárnak remélhetően még egy nagy eseménye lesz számunkra, az MTK Küzdősport Centrum felavatása. Itt a jelenleginél sokkal jobb körülmények között készülhetnek majd versenyzőink és ez lehetőséget fog adni utánpótlás bázisunk további növelésére is.


Rutka Péter kézilabda szakosztálymenedzser

/kép forrás: mtk.hu, fotó: Hegedűs Gábor/

A 2021-es évet minden szempontból sikeresnek értékelem. Az MTK Budapest történetének első nemzetközi kupaszereplését értük el, a hatodik hely pedig szintén kimagasló teljesítmény volt.

Vezetőedzőnket, Golovin Vlagyimirt kinevezték Magyarország szövetségi kapitányának, ami az MTK Budapestnek hatalmas elismerés jelent. Az őszi szezonban jelenleg lehet egy kicsit rosszabb szájízünk, de most a legfontosabb az, hogy az évzáró mérkőzést meg tudjuk majd nyerni. 

Ezúton is kívánunk mindenkinek kellemes ünnepeket a játékosok és a stáb nevében! 


Nagy Dóra kosárlabda szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Minden up. csapatunk az országos  bajnokságban indult el ebben a szezonban is. A járványhelyzet ellenére is nőtt a szakosztályunk létszáma. Örömteli, hogy az U11-U12 korosztályban nagyon sok gyerekünk van, így mondhatni, széles lábakon állunk. Ami újdonság az előző évekhez képest, hogy csatlakoztunk  az MKOSZ által indított  palánta programhoz, amiben  1-4. osztályos gyerekek játszhatnak, akik már MTK- s színekben indulnak el a palánta bajnokságban.

Csapataink a bajnokság feléhez közeledve a célkitűzéseinknek megfelelő helyen állnak. Az amatőr csapatunk (MTK- TFSE) a második helyen áll, ami nagyszerű eredménynek számit. Külön öröm, hogy ebben a csapatba  junior játékosunk, Kozma Zoé is helyet kapott sőt játéklehetőséget is, amivel kitűnően élt eddig. Reméljük, hogy a vírushelyzet engedni fogja, hogy a bajnokságokat végig tudjuk játszani.


Zakor Sándor, az MTK Budapest Zrt. tulajdonosa

/kép forrás: saját kép, fotó: Bodrogi Dávid/

A 2020/2021-es bajnoki évadban a feljutó felnőtt férfi labdarúgó csapat a 7. helyen végzett az első osztályban. Jelenleg, féltávnál a 11. helyen áll, ami természetesen óriási csalódás mindenki számára.

A szünetben a keret jelentősen meg lesz erősítve, 5-6 azonnal bevethető, erősítést jelentő játékos érkezése várható. 

Nem meglepő, hogy idén is nálunk szerepelt a legtöbb 21 éven aluli játékos. Magyar válogatott lett a már Dallasban szereplő Schön Szabolcs és az azóta már 4-szeres macedón válogatott, Bojan Miovski. Eb-szereplő lett továbbá Nikolai Alho és Varga Roland. 16 évesen és 9 hónaposan az NB I 5. legfiatalabb gólszerzője lett Vancsa Zalán, de mellette bemutatkozott az első csapatban a 18 éves Várkonyi Bence, Andrija Drljo (aki már a bosnyák U21-es válogatottban is fontos szerepet kap), valamint kupamérkőzésen Miknyóczky Ádám is.

Az U19-es fiú utánpótláscsapat bajnoki címet szerzett, ezzel kivívta a Youth League-ben való szereplés lehetőségét, ahol a cseh bajnok búcsúztatása után nagy csatában maradt alul a Genk csapatával szemben. A csapat a most folyó bajnokságban az alapszakaszt az 1. helyen zárta és bízunk benne, hogy újra kivívjuk a nemzetközi szereplés lehetőségét.

A felnőtt női csapat a 2. helyen zárta a bajnokságot, jelenleg a 3. helyen telelnek. Nyáron több meghatározó játékos távozott külföldre és a Puskás Akadémiához, emiatt sok fiatal kapott lehetőséget az első félévben.

Szerencsére látszódik, hogy továbbra is vannak tehetséges, sokra hivatott játékosaink.


Lauber Zsófia ritmikus gimnasztika szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

A ritmikus gimnasztika szakosztály számára az idei évet sikerévnek nevezhetjük. Megszokhattuk a győzelmeket és az érmeket, hogy kiemelkedően teljesítünk, ám Pigniczki Fanni olimpiai kvalifikációja és tokiói szereplése óriási öröm és dicsőség volt számunkra.

A nemzetközi sikereinken túl, természetesen a városmajori műhelyben is egész évben zajlott a felkészülés és a munka, amelynek eredményeképpen 36 Magyar Kupa-győztes címet és 45 országos bajnoki címet szereztek versenyzőink. 

Szeretnénk az előttünk álló esztendőben is hasonlóan szép eredményeket elérni, mind a hazai-, mind a nemzetközi mezőnyben, az egyéni és az együttes-kéziszer csapat tagjaival egyaránt.

Áldott, békés ünnepeket kívánok!

Kun Bálint Tibor rövidpályás gyorskorcsolya szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Az MTK rövidpályás gyorskorcsolya szakosztály 2021-es versenyeire is nagymértékben rányomta bélyegét a vírushelyzet. A tervezett nagy nemzetközi versenyek közül az sokat töröltek (pl. Junior vb, téli Universiade) ami nagymértékben befolyásolta versenyzőink motiváltságát. A versenyek egész évben zárt kapuk mellett zajlottak.

A megváltozott körülmények ellenére sikeres évet zárunk. A legutóbbi 2020-21-es junior magyar bajnokságon 4 összetett aranyérmet, egy váltó arany- és egy ezüstérmet megszerezve a legeredményesebb klub voltunk, akik a legtöbb érmes helyezést érték el. A felnőtt magyar bajnokságon a férfi egyéni összetett bajnoki címet, a női váltónk ezüstérmes, és a férfi váltónk bronzérmes lett. A decemberben megrendezett 2021-22-es felnőtt magyar bajnokságon a megszerezhető hat összetett- és váltóéremből 4-et mi szereztünk meg. Korcsolyásaink folyamatosan jól szerepelnek a korosztályos nemzetközi verseny sorozatokon is. Versenyzőink közül ketten az olimpiai keret tagjaként készülnek, tíz fiatal korcsolyázónk pedig a junior válogatott keret tagjaként. Az eredményeinknek, valamint a jó közösségnek köszönhetően, az idei évben is többen igazoltak át más klubból a szakosztályunkba. Az elmúlt évben korcsolyásaink számtalan alkalommal döntötték meg az aktuális távonkénti korosztályos országos csúcsokat, amelyek közül többet jelenleg is tartanak.

A 2022-es évben hasonló jó szezonra számítunk. Reményeink szerint a februári téli olimpián lesz MTK-s versenyző is az indulók között. Célunk, hogy a junior világbajnokságra (reményeink szerint megrendezésre kerül) is minél több versenyzőnk kijusson, és a lehető legjobban szerepeljen. A következő junior országos bajnokságon ismételten szeretnénk a legeredményesebb klub lenni, és továbbra is meg szeretnénk tartani meghatározó pozíciónkat a nemzetközi porondon. Szeretnénk tovább bővíteni a szakosztályunk létszámát. Már most vannak olyan korcsolyázók, akik más klubból jelezték átigazolási szándékukat, közülük többen válogatott versenyzők.

A klub vezetése által nyújtott támogatás és bizalom, továbbra is biztonságos környezett biztosít versenyzőink részére, amelyet eredményeinkkel igyekszünk a következő évben is viszonozni feléjük. 

Boldog új évet kívánok valamennyi klubtagnak!


Kállai Gábor sakk szakosztályelnök

/kép forrás: mtk.hu/

Az MTK Budapest sakkozóinak emlékezetes, sikeres és nagyon szomorú marad az idei év. Március 11-én, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kocsis József szakosztályvezetőnk, barátunk. Balla Attila sietett a segítségünkre, aki a 2014-es újraindulásunktól 6 évig építette fel az MTK sakkozását, de miután most ősztől ismét külföldi egyetemi ösztöndíjat nyert el, egy éven belül már másodszor kellett szakosztályvezetőt váltanunk. És mindeközben a pandémia hatására a magyar sakkozás aktivitása soha nem látott erősséggel hullámzott. Hol volt, hol pedig szünetelt az egyéni- és csapatbajnokság. 

És valahogy pont mostanára, a legjobbkor, beérett a 7 éve megkezdett munkánk. Az ifijeink az edzőinkkel állhatatosan dolgoznak, egyre erősebbek, egyre felnőttebbek. Már évek óta mi nyerjük az utánpótlás egyesületek éves pontversenyét. Idén pedig ehhez először begyűjtöttük a legjelentősebb és legátfogóbb ifjúsági seregszemle, az Ifjúsági Csapatbajnokság aranyérmét is. Jelenleg Kiss Inez (U10), Tóth Lili (U12), Mátyássy Lázár (U12) és Bálint Péter (U11) is a korosztálya itthoni legjobbja. Bár Petit, annak ellenére, hogy magyar anyanyelvű, magyar állampolgár - ugyanakkor az osztrák szövetség listáján szerepel, mert a szüleivel ott élnek - a Magyar Sakkszövetség nem magyarként tartja számon. Nekünk Peti természetesen magyar, merthogy az. 

A pandémia nagyrészt távol tartja az idősebb korosztályt a csapatbajnokságoktól, de kezelni tudjuk ezt a problémát, mert az ifi korú, vagy nemrég még ifi korú versenyzőink a felnőtt NB I. osztályban is ragyogóan küzdenek. Valószínűleg érmet szereznek. És még a legfelsőbb osztályba, a Szuperligába történő feljutásuk sem kizárt! A gyerekek, vagy még szinte gyerekek, már annyira aktívak, hogy a lauderes Szép Janó tanár úr mellett, közülük kerül ki a csapatvezetőink többsége. Sőt! Az új szakosztályvezetőnk, Berta Sándor „Sanca” is még csak 24 éves, ő is nálunk nőtt fel. 

Az év vége csattanója, hogy leigazoltuk a korábban már MTK-s Terbe Zsuzsannát. Zsuzsit nagyon kedvelem, kitűnő, TF-s diplomás (!) sakkedző. Elég hosszan együtt dolgoztunk, majd oktatóként az egyetemen kísértem a tanulmányait. Most kifejezetten azért igazoltuk le, mert gyerekedző, emellett pedig tapasztalt sakkszervező. Még az is előnyére szólt, hogy az Élő-pontszáma alapján nem női éljátékos, így jobban számíthatunk a szakosztályon belüli szakmai munkájára. Erre mi történik? A decemberi Magyar Női Bajnokságról az indulás előtt visszalép valaki. Meghívják Zsuzsit, mint az abszolút legalacsonyabb értékszámú játékost. Zsuzsi pedig fantasztikus játékkal, veretlenül megnyeri a bajnokságot! Ráadásul olyan számszerű teljesítménnyel, amit még a magyar válogatott éltáblása is csak ritkán tud produkálni… Nahát, ez aztán a váratlan meglepetés! De majd csak megbirkózunk ezzel is!  

Minden MTK-snak boldog ünnepeket és jó egészséget kívánok!


Dr. Márton Zsolt taekwondo szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Minden idők legsikeresebb MTK-s éve van mögöttünk. Az összes magyar taekwondo klub versengésében mi értük el a legjobb hazai és nemzetközi eredményeket. A versenyzőink eredményei közül legbüszkébbek az olimpiai 5., Eb-1. és 3. helyezésekre, valamint a kadet Eb-győzelemre vagyunk.

Nálunk már 2022-ben kezdődik a párizsi olimpia kvalifikációs ciklusa, azt várom, hogy ebben a lehetséges legtöbb pontot szerezzék versenyzőink. A másik preferencián jövőre a vb, onnan is szeretnénk érmet vagy érmeket hozni.


Balázs György tenisz szakosztályvezető

/kép forrás: huntennis.hu/

2021-ben az MTK tenisz szakosztályának mindkét bázisa, a Budapest Tenisz Centrum és a Park Tenisz Klub is kifejezetten eredményes szezont zárt. A Covid okozta problémák szerencsére csak részben akadályozták a lehetőségeinket. Junior játékosainknál több magyar bajnoki címmel büszkélkedhet a 18 éves Tóth Amarissa és a 14 éves Kincses Kolos. Szabanin Natália a junior sikerek után a WTA ranglistán fiatal kora ellenére szuper eredményeket könyvelhetett el idén. A felnőtt férfiaknál Fucsovics Márton a 40. helyen fejezte be az évet az ATP világranglistán. A hölgyeknél Babos Tímeát makacs sérülése megakadályozta az év további sikereiben. Gálfi Dalma és Jani Réka viszont a WTA 100 közelében fejezte be az évet. A Budapest Tenisz Centrum egy TE és egy ITF nemzetközi junior tornát is megrendezett ebben az évben, ami több száz külföldi versenyzőt és látogatót eredményezett klubunknak. Az MTK a Női Szuperligát idén is elhódította, a férfiaknál a 2. helyen sikerült végeznünk idén. Ezekkel az eredményekkel az MTK tenisz szakosztálya a Magyar Tenisz Szövetség tagszervezetei között, 2021-ben is az élen jár, 2020-ban pedig az első helyen végzett. 2022-ben szeretnénk minimum ezeket az eredményeket megismételni. Célban van több nemzetközi edzőtábor kidolgozása és fejlesztése a Budapest Tenisz Centrum pályáin. A Park Tenisz Klub valószínűleg a Szabadtéri Magyar Bajnokságot fogja majd megrendezni. Természetesen a nemzetközi versenyeket 2022-ben is szeretnénk megrendezni, ami óriási öröm és lehetőség a magyar játékosoknak és klubunk versenyzőinek. Remélhetőleg a Covid okozta megszorítások nem nehezítik tovább 2022-ben a szakmai fejlődésüket.


Seress Edwin úszás szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Remek évet zártunk. Az utánpótláscsapatunkban minden gyerek remekül szerepelt. Hatalmas egyéni csúcsokat úsztak és mindenki feljebb került a ranglistán. Az országos bajnokságokon sikerült érmeket szereznünk. Sajnos voltak, akik lecsúsztak a dobogóról, illetve a döntőkről. Jövőre mindent megteszünk, hogy ők is érmet nyerhessenek. Reméljük, a következő évben el tudunk menni edzőtáborba illetve be tudunk szerezni pár sporteszközt. Ezek nagyban segítenék a felkészülésünket.

Emellett minden tanítványunkra nagyon büszke vagyok, hogy ennyit fejlődtek.


Puy Sebestyén vívás (kard) szakosztályvezető 

/kép forrás: mtk.hu/

Nehéz az elmúlt évet értékelni. Szatmári Andris a bronzérmes magyar csapat tagja volt, aminek nagyon örültünk. Az egyéni nem sikerült Andrisnak, ezt annak tudjuk be, hogy ez az első olimpiája volt. Remélem, Párizsban már „rutinos olimpikonként” egyéniben is sikeres lesz.

Másrészt a vírus miatt sorra maradtak el a versenyek, alig van mit értékelni. De azért minden jó, ha a vége jó, az év végén, alig néhány napja zajlott le a magyar bajnokság. Sokak meglepetésére sikerült a többek között Szilágyi Áronnal felálló Vasast a döntőben legyőzve megnyernünk a csapatbajnokságot.  Jól szerepeltünk egyéniben is. Szatmári Andris sajnos már az elődöntőbe jutásáért összekerült a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal és nagyon szoros csörtében egyetlen tussal vereséget szenvedett, így az 5. helyen végzett. Péch Miklós is csak Szilágyitól kapott ki, de ők egy kőrrel később találkoztak, így Miklós bronzérmet szerzett.

Amennyire nehéz volt az idei évet értékelni, annyira nehéz a jövő évet tervezni. Már januárban kezdődnie kéne a világkupa-küzdelmeknek, bár a járványhelyzet miatt bizonytalan a versenynaptár, de azért úgy készülünk, és bizakodunk, hogy meg lesznek tartva a versenyek. Ha lesznek – reméljük, lesznek - nemzetközi versenyek, azokról egyéniben és csapatban is érmeket várunk. Szatmári Andris a válogatott alapembere, szeretnénk, ha közeljövőben Péch Miklós is bekerülne a magyar csapatba.

A felnőttek mellett az utánpótlásra is koncentrálunk. A sikeres olimpiai szereplésnek is köszönhetően rengeteg új vívópalántánk van. Azon dolgozunk, hogy belőlük is a mostani generációhoz hasonlóan sikeres versenyzők legyenek.


Szényi Péter vívás (tőr, párbajtőr) szakosztályvezető

/kép forrás: mtk.hu/

Nagyon elégedettek vagyunk az idei évvel, sok szép siker született, a fiatal női párbajtőrcsapatunk pedig feltette a pontot az i-re a múlt hétvégi országos bajnoki címmel! Párbajtőr vonalon igazán erősek voltunk, minden korosztályban szereztünk érmeket a versenyeken, a tőr szakágunk pedig újjáépülőben van.

Bízunk benne, hogy a 2022-es év is legalább ilyen sikeres lesz, és minden feltétel adott lesz a sikeres sportoláshoz! 

Boldog karácsonyt és kellemes ünnepeket kívánok az egész szakosztály nevében!


 Pandzarisz Sándor az MTK Baráti Kör elnöke 

/kép forrás: mtk.hu/

Az elmúlt év sikerekkel teli volt, gondoljunk csak a kiváló olimpiai szereplésre, az érmekre a pontszerző helyekre, de akár csak a hatalmas bravúrral  részvételt kivívó Pigniczki Fannira.  Az olimpiai szereplésen túl is remek eredményeket értek el sportolóink, volt részünk sok utánpótlás sikerben is . Mégis kicsit felemás a helyzet, mert a legnépszerűbb sportágban a labdarúgásban sajnos nem vitézkedtünk. Kíváncsian várom a téli olimpiát, a kézilabdás lányok szereplését, bízom a kiváló szakembereinkben, utánpótlásunk sikereiben. És persze hiszek a labdarúgó klubunk tulajdonosának elkötelezettségében, jó igazolásokban és ezért egy jó tavaszi szereplésben a focicsapattól. 


Kósa György szurkoló, az MTK BK örökös tiszteletbeli elnöke:

/kép forrás: saját kép, fotó: Bodrogi Dávid/

Labdarúgó csapatunk ősze szakmailag értékelhetetlen. Az edzőválasztás óriási hiba volt. Megengedhetetlen az MTK-ban, hogy egy olyan edző kerüljön a kispadra, aki eddig soha sehol vezetőedző nem volt. Érthetetlen, hogy Costantino helyett nem hoztak azonnal egy rutinos, hozzáértő vezetőedzőt. Ugyanilyen hiba, hogy új igazolásaink 2-3 játékos kivételével még kiegészítő embernek is alkalmatlanok.

Nagyon remélem, hogy az illetékesek most mindent elkövetnek, hogy 4-5 olyan kvalitású focista kerüljön hozzánk, aki meg tudja menteni a csapatot a kieséstől. Tudom, hogy télen nehéz és komoly anyagi áldozatokat igénylő feladat az erősítés, de bízom benne, hogy vezetőink ezt megoldják. Remélem, az igazolandó játékosok kiválasztásában Márton Gáboré lesz a döntő szó.

Erről az évről még szeretném elmondani, hogy 2021-ben volt a Baráti Kör alapításának 40. évfordulója. Fájlalom, hogy erről semmilyen megemlékezés nem történt. Ez még akkor is szomorú, ha tudom ebben az évben a Covid miatt milyen nehéz volt bármely eseményt megszervezni.


Lantai Tibor szurkoló 

/kép forrás: mtk.hu/

Meglepődtem, labdára azért nem vetődtem, amikor Bodrogi Tamás felhívott, hogy írjak valamit. Éppen válogatott meccsen voltam, kivételesen nem az első sorban és ez elsősorban férfi röpimeccsen feltehetőleg jól van. Részben ezért is a női röpisekről írok néhány szót, lehetőleg szépet és jót. A tavalyi szezont követően ismét jelentősen kicserélődött a keret, elhagyták a csapatot nagy nevek, válogatottak és jöttek szokásosan fiatal tehetségek. Az ellenfelek többsége erősödött, így kétségek merültek fel, hogy mi lesz velünk, van-e esélyünk, milyen lesz a kedélyünk. Az persze várható volt, hogy most sem az érmek valamelyikéért fogunk harcolni és ez, bárki bármit mond, nem könnyíti meg a nézők életét sem, hát még a szurkolókét. Fiatal csapatunk mindent megtett, amelynek eredménye részben meglett. Hiszen a legnagyobb ellenfelünk, a DVTK verve lett és ez, a mostani helyzetünkben, igazi hőstett. Az pedig, hogy a bajnok és kupagyőztes Nyíregyháza ellen pontot raboltunk és két meccslabdát is kiharcoltunk, az hab a tortán. Az persze más kérdés, hogy ezt a meccset is nyerni kellett volna, ahogy a szoros szettek többségét is. Ez, sajnos idén is, ritkán valósult meg, amely felvet kérdéseket. A fiatal játékosok eleve hullámzó teljesítményt nyújtanak, ők is pszichológusra szorulnak. Valójában az eddigi eredmények nem számítanak, hiszen a rájátszáskor a csapatok mondhatni, tiszta lappal indulnak. Addig a keretek még változnak, alakulnak, így csak azok ismeretében lehet egyáltalán jósolni, hogy mennyi az esélyünk. Ha vennénk két nagyon jó külföldit, akkor akár éremért is küzdhetnénk. Jó lenne elérni, hogy fiatal tehetségeink többségét hosszabb időre megtartsuk és a hiányposztokra valóban jókat igazoljunk, mert ekkor, a többi csapatsporthoz viszonyítva olcsón, élcsapatként küzdhetnénk a minél fényesebb éremért. Álom, álom, a szavakat sem találom. Mindenesetre gratulálok a többi sportág sikert elérő versenyzőinek és "segítőinek", így többek között az olimpikonoknak, különösen az érmeseknek. Remélem, hogy a 2022 sikeresebb lesz és a focisták nem hoznak szégyent erre a fantasztikus egyesületre. Laikusként nem akarok adni tanácsot, inkább egyetek finom kalácsot és kívánok kellemes karácsonyt, sok boldogságot, sikeres bajnokságot, minden szépet és jót!


Bódayné Blaha Judit szurkoló, az MTK volt alelnöke, az MTK örökös tiszteletbeli tagja: 

/kép forrás: mtk.hu/

Előrelépésnek tartom, hogy most már az MTK-nak van a legtöbb szakosztálya, ahol rengeteg fiatal sportoló talál egy közösségre. A valahová tartozást fontosnak tartja a fiatal és remek edzőgárda fogja össze őket. Sajnos a két év pandémia a szurkolói gárdát „megtizedelte”. Az MTK örökös szurkolói közül többen örökre eltávoztak, akik bíztatást, támogatást adtak a csapatoknak és a többi szurkolóknak. A bezárások és a néző nélküli mérkőzések nem tettek jót a sport igazi értelmének.

Idősként, volt sportolóként, edzőként, sportvezetőként és most fotelszurkolóként, aktívan követem az egyesület sporteseményeit, szinte mindenhol. És büszkén látom, az MTK sportsikerei összességében kimagaslóak.

Maximálisan támogatnám, hogy a magyar bajnokságban adjunk lehetőséget, hogy több „magyar” gyerek kerüljön be, akár vidékről, mert nem igaz, hogy nincs ügyes gyerek itthonról.

Remélem, hogy a vírushelyzet mielőbb megoldódik és szabadon járhatunk majd szurkolni, gyerekeink, unokáink mehetnek örömmel edzésre, és nem kell elbújnunk a maszkba, és majd felismerjük egymást.

Szurkolok ezután is, és akkor is, ha kicsit rosszabbul megy a csapatnak. Kell valahonnan majd felépíteni a piramist, lehet, hogy egy új edzővel, egy új csapattal.

Reménykedünk, és egyben szurkolunk szinte minden szinten.

Hajrá, MTK!!!

/BÁTORSÁG-BARÁTSÁG-BUZGALOM/


Forgács János szurkoló 

/kép forrás: Forgács János Facebook oldala/

Csak szurkolói emlékezetemre tudok hagyatkozni, statisztikáim nincsenek, de azt hiszem nem járok messze az igazságtól, ha úgy gondolom, hogy imádott csapatunk újkori történetének leggyászosabb esztendejét „produkálta” 2021-ben. Tragikussá rontotta a helyzetet az a tény, hogy a járvány sok kedves barátunkat, szurkolótársunkat, a lelátó több évtizedes ikonját is elragadta. A Covid megtizedelte a lelátót is, hiszen amikor már engedélyezett volt a meccsre járás, sokan akkor sem mertek kijönni, hogy a helyszínen buzdítsák a csapatot. A csapat pedig nem szolgált rá a ragaszkodáshoz, hiszen két rettenetes kiábrándító félévet produkált. Teljes egyetértés volt abban, hogy amit a pályán láttunk, az utóbbi harminc év legrosszabbja volt. Azért ennyi, mert az emlékezet ennyit enged hitelesen felidézni. Lemondóan az a mondás járta, hogy kijöttünk hogy a barátainkkal találkozhassunk... Azt hiszem, ez mindent elmond, erről nem is tennék több említést, mert erősen bízom abban, hogy a legutolsó pillanatban a vezetés észbekapott és tavaszra visszatér a játék és ezzel a bizakodásunk és a hitünk. Talán ez a legfontosabb: Előre tekintve megtalálni azt a csodaszert, csodajátékost (játékosokat), aminek, akiknek a segítségével sikerül kiharcolni a bentmaradást, és összerakni a jövő sikeres csapatát, akik méltóképen viselhetik majd a kék-fehér mezt. Ennek reményében kívánok az ideinél sokkal boldogabb új évet az MTK Család valamennyi tagjának, játékosnak, szurkolónak, a menedzsmentnek egyaránt!

MTK-szurkoló vagy? Akkor köztünk a helyed!

Kattints ide, lépj be az MTK Baráti Körbe!


Az év sportolói

Az év sportolója választáson 8 MTK Budapest-sportolót választottak meg sportága idei legjobbjának. Így az összes magyar egyesület közül MTK sportolói hódították el idén a legtöbb év sportolója címet. Győzeteseink:

Baranyi Zsófia (karate)

/kép forrás: mtk.hu/

Krizsán Xénia (atlétika)

/kép forrás: mtk.hu/

Patakfalvy Luca (Taekwondo)

/kép forrás: mtk.hu/

Pigniczki Fanni (RG)

/kép forrás: mtk.hu/

Fucsovics Márton (tenisz)

/kép forrás: mtk.hu/

Hárspataki Gábor (karate)

/kép forrás: mtk.hu/

Salim Omar (taekwondo)

/kép forrás: mtk.hu/

Tóth Krisztián (cselgáncs)

/kép forrás: mtk.hu/

Gratulálunk a díjazottaknak!


Az elmúlt hónap legfontosabb MTK-eredményei:

Asztalitenisz

NB III.

Pestújhely - MTK Budapest 11-4

MTK Budapest - Kispesti SE 11-5

Bridzs 

OB I. B

1. Szigethy-MTK Budapest

Cselgáncs

Diák "C" korosztályos OB

1. Szilágyi Patrik

2. Ulbert Boldizsár

3. Sipos Zsófia

E-sport

Bajnokok Ligája

Billefjord Esport EU–MTK Budapest Esport 3-2

MTK Budapest Esport–Trivellato 2-0

MTK Budapest Esport–Billefjord Esport EU 2-1

Trivellato–MTK Budapest Esport 0-5

NK Olimpija Ljubljana EU–MTK Budapest Esport 2-2

MTK Budapest Esport–NK Olimpija Ljubljana EU 1-1

Az MTK Budapest a csoport 2. helyén végzett és bejutott a BL egyenes kieséses szakaszába.

HPCL Magyar Bajnokság

MTK Budapest Esport–Grosics Alapítvány 1-1

MTK Budapest Esport–PTE PEAC 3-0

MTK Budapest Esport–TrollFoci-Hálószaggató Esport 2-1

Vasas SC GLT–MTK Budapest Esport 0-2

MTK Budapest Esport–HELL Honvéd 3-1

MTK Budapest Esport–Puskás Akadémia Esport 0-2 

MTK Budapest Esport–Genesis Gaming 1-0

Veszprém Futsal Esport–MTK Budapest Esport 0-1

HPCL Magyar Kupa

TrollFoci-Hálószaggató Esport–MTK Budapest Esport 1-0

Kosárlabda

NB I.

TFSE-MTK - BKG Príma 83-69

TFSE-MTK - Vasas 69-66

ELTE BEAC Újbuda - TFSE-MTK 79-69

NKA Universitas PEAC - TFSE-MTK 81 - 61

NB I. B Piros csoport

MTK-TFSE - Atomerőmű KSC II. 72-50

MTK-TFSE - DVTK U23 107 - 35

Ajka - MTK-TFSE 71 - 67

Labdarúgás

Férfi NB I.

Kisvárda - MTK 5-0

MTK - Újpest 2-1

MTK - Fehérvár 0-2

MTK - Paks 1-4

Férfi NB III.

MTK II. - Dabas 3-0

MTK II. - Honvéd MFA II. 2-0

Röplabda

Extra Liga

UTE - MTK 3-0

Magyar Kupa

MTK Budapest - Budaörs 3-0

MTK Budapest - Békéscsaba 0-3

Békéscsaba - MTK Budapest 3-0

NB II.

Veszprém - MTK Budapest U 21 3-1

MTK Budapest U21 - Haladás VSE 3-2

MTK Budapest U21 - MÁV Előre 3-0

Rövidpályás gyorskorcsolya

Összetett OB

1. Bontovics Balázs

5. Schönborn Melinda

5. Szigeti Ádám

6. Szigeti Dóra

Váltó bajnokság

1. MTK Budapest (mix) (Schönborn Melinda, Szigeti Dóra, Bontovics Balázs, Szigeti Ádám)

1. MTK Budapest (férfi) (Bontovics Balázs, Szigeti Ádám, Czank-Varga Benjámin, Szilágyi Ábel)

2. MTK Budapest(női) (Schönborn Melinda, Szigeti Dóra, Dobrán, Kiss-Gebora Flóra)

Sakk

OB

1. Terbe Zsuzsanna

NB I.

MTK Budapest - Sz-A STE 8,5 - 3,5

Tungsram Aquaprofit II. - MTK Budapest 7,5 - 4,5

Tenisz

ITF páros torna, Antalya

1. Tóth Amarissa (Kesenia Laskutovával)

ITF páros torna, Antalya

1. Tóth Amarissa (Kesenia Laskutovával)

(Nem elírás, két tornát nyert ugyanott egy hét különbséggel a Tóth Laskutava páros.)

Taekwondo

OB

Csapatverseny, küzdelem

1. MTK Budapest

Egyéni

1. Omar Salim

1. Sharif Salim

Vívás

Párbajtőr OB

1. MTK Budapest (Wimmer Dorina, Miskó Dorina, Simon Sarolta, Nébald Franciska)

Tőr OB

8. Kókai Csilla

Kard OB

1. MTK Budapest (Péch Miklós, Puy Sebestyén, Szatmári András)

3. Péch Miklós

5. Szatmári András

Junior férfi párbajtőr csapat OB

3. MTK (Bartkó Levente, Bene Zoltán, Balázs Bence)

Junior női párbajtőr OB

6. Nébald Franciska 


Köszöntjük januárban szülinapos tagjainkat: 

Balog Antónia

Bódi Máté

Csanády László

Csonka László

Dévényi Gábor

Dósa Médea

Fazekas Gábor

Földvári Gábor

Füstös István

Gödri-Martis Huba

Horváth Károly

Imre Károly

Kalocsai László

Kamarás Dániel

Kécza Daniella

Kollár Barbara

Kolozsvári Gábor

Kovács Attila

Kovács Erik

Lassú Zsombor

Makrai János

Moskovits Gábor

Stégner György

Szarvas Gábor

Szerencsi Miklós

Szily László 


Egyévesek lettünk!

Napra pontosan egy évvel ezelőtt jelent meg az MTK Baráti Kör Hírlevelének első száma. Ebből az alkalomból aligha lenne illő hosszasan dicsérni magunkat, büszkélkedni eredményeinkkel. Nem is teszem. Viszont talán érdekes lehet, mi hívta életre ezt a hírlevelet, mik voltak a céljaink, mi valósult meg ebből.

Az MTK BK egy szurkolói szervezet, mint ilyennek alapvető feladata a szurkolókkal való kapcsolattartás. Ez önmagában is indokolta egy rendszeresen jelentkező kiadvány létrehozását. Ráadásul 2020 végén már javában tombolt a járvány, élő eseményeket nem tudtunk - és sajnos azóta sem tudunk - tartani. Maradt a virtuális tér.

Céljaink, azt hiszem, a Baráti Kör szerepéből teljesen kézenfekvően adódtak. Szurkolóink tájékoztatása, az MTK népszerűsítése. Ezt talán érdemes kicsit bővebben is kifejteni. Ahogy azt mondani szokták, a tegnapi újságot már régiségnek hívják. Ennek megfelelően havi rendszerességű kiadványunk nem is törekedhetett hírszolgáltatásra. Bár... erről még később. Inkább háttéranyagokat, érdekességeket szerettünk volna megosztani veletek, információkat régebbi és mostani MTK-sportolókról. Mindezt úgy, hogy ne csússzunk el a bulvár irányába. Ez azt hiszem, sikerült is, pozitív fogadtatása volt az ilyen jellegű cikkeknek.

Célunk volt az interaktivitás. Szerettük volna olvasóinkat a lehetséges legnagyobb mértékben bevonni a hírlevél készítésébe, annak érdekében, hogy a titeket leginkább érdeklő témákról tudjunk írni. Ennek érdekében hoztuk létre például at „Érdekel? Kérdezd meg!” rovatot, kértük rendszeresen, hogy írjátok meg véleményeteket hírlevelünkről, küldjétek el javaslataitokat. Sajnos ezek az üzenetek, úgy tűnik, nem mentek át, elég kevés visszajelzést kaptunk. Remélem, ezen is fogunk tudni változtatni!

Másik fő célunk, az MTK népszerűsítése sokkal sikeresebb volt. Tudjuk, a foci áll a legtöbb szurkoló érdeklődésének középpontjában, de az MTK-ban másik kb. 20 sportág is űzhető. Többségük nem csak magyar, hanem világszinten is kiemelkedően működik. Őket igyekeztünk - azt gondolom, sikeresen - bemutatni. Szinte valamennyi MTK-szakosztály vezetői, sportolói készséggel álltak mindenkor rendelkezésünkre, sőt, örömmel nyilatkoztak nekünk. Olvasóink visszajelzései alapján ti is szívesen fogadtátok a nem a labdarúgásról szóló információkat is.

Picit vissza az időszerűséghez. Szeretnénk frissebbek lenni. Ehhez sűrűbben kéne jelentkeznie a hírlevélnek. Hetente vagy legalább kéthetente. Tudjuk. Igény is lenne rá. Ezt is tudjuk. Akkor miért nem? Nagyon röviden: nincs rá kapacitásunk. Éppen ezért szeretettel és köszönettel fogadunk minden segítséget. Kérünk benneteket, jelentkezzen, aki szívesen részt venne rendszeresen a hírlevél készítésében.

Természetesen eddig is sokan segítették munkánkat. Közülük szeretném kiemelni Szegő Tibort, az MTK Budapest kommunikációs igazgatóját és Balogh Orsolyát, az MTK Budapest Zrt. marketing és kommunikációs igazgatóját, akik szinte minden számunk megjelenését támogatták munkájukkal. Ezúton is hatalmas köszönet ezért nekik.

MTK-sikerekben gazdag, boldog 2022-es esztendőt kíván minden olvasónknak

Bodrogi Tamás főszerkesztő







 

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele megjelenik havonta egyszer

felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az egyesület elnöke

felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás

lektor: Sztojcsev Iván

Felíratkozás hírlevelünkre.

Leiratkozás hírlevelünkről.

 MTK Baráti Kör

cím: Budapest, Brüll Alfréd utca 2.

Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide.

Bankszámla: OTP 11715007-21515664

Weblap: www.mtkcsalad.hu

Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor

E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu