Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

2021. január 20.

MTK Baráti Kör Hírlevele 

II. évfolyam 1. szám

2021. január 20.

Kedves Barátunk!

Rövidesen kezdődik az NB I-es labdarúgó bajnokság tavaszi idénye. Így most ez áll hírlevelünk középpontjában. Továbbra is várjuk visszajelzéseiteket. Írd meg, mi érdekelne, mit szeretnél látni hírlevelünkben. Mit szeretnél, ha másképp csinálnánk, mi az ami tetszik, amit jó ha ugyanígy folytatunk.

Bemutatjuk sportolóinkat:

Bácskai Sára Luca


Rövidpályás gyorskorcsolyázó szakosztályunk legeredményesebb versenyzője. Legnagyobb sikereit - vb- és Eb-ezüstérem olimpiai 4. hely - váltóban érte el, de egyéniben is szerzett már Eb-érmet, 1500 méteren 2018-ban lett 3. Első felnőtt világkupa versenyén 15 évesen indult és még ugyanabban az évben szerezte első Eb érmét. Tagja a hét végén Gdanskban zajló Eb-n induló magyar csapatnak. A Lengyelországba indulást megelőzően beszélgettünk Sacival.


-A short track nagyon rövid múltra tekinthet vissza Magyarországon. Amikor te kezdted, még alig volt ismert. Hogy kerültél kapcsolatba a sportággal és hogy kerültél az MTK-ba?

-Ez így igaz! Pontosan ezért ragadott magával a sportág, az ismeretlen különlegességével. Alsós voltam még az általános iskolában, amikor az egyik osztálytársam invitált az edzésére. Ugyan kézilabdáztam akkor, és egy évig a kettőt űztem együtt, de választanom kellett, és nem volt kérdés, hogy a kori mellett maradok.

Még anno a TRGSE-nél kezdtem és igazából végig követtem ezt a vonalat. Aztán sorra szűntek meg a klubok, és végül az MTK-hoz mentünk mindannyian.

-A szakosztály szakadásakor mi döntött amellett, hogy kék-fehérben maradj?

-A szétválásnál nem éreztem szükségét, hogy menjek a többiekkel, megkapom itt a kellő támogatást, és nekem ez teljes mértékben kielégítő.

-Nagyon fiatal vagy – talán elárulható, hogy 21 éves múltál – de már szekérderéknyi érmed van felnőtt világversenyekről. Minek köszönheted az ilyen korán jött sikereket?

-Valójában sosem mondtam ki magamban, de igen, elmondhatom, hogy volt egy-két sikeres eredményem, de nem szoktam belegondolni, hogy mit tettem már le az asztalra. Megélem a pillanatokat, aztán megyek is előre, az újabb feladatokba es kihívásokra.

-Mit vársz a mostani Eb-től és a további pályafutásodtól?

A mostani Eb-re nem sok elvárással utazom, csak hogy élvezetes legyen. Majdnem egy éve nem versenyeztünk már, úgyhogy nagyon kíváncsi vagyok mi vár ránk. Jövőbeli céljaim főként az erőnlétemben való folyamatos fejlődés, és hogy mindig úgy jöjjek le a jégről, hogy mindent megtettem, ami tőlem telik akár sikerül, akár nem.


-Mesélnél egy kicsit a civil Bácskai Saciról? Mit csinálsz, amikor nem a jégen vagy, hogy képzeled a – még távolinak tűnő – jövődet a korcsolyázás után?

Nagyon érdekel a gasztronómia, illetve sok más dolog is felkeltette az érdeklődésem, akár az edzősködés is, vannak terveim, de a főzés-sütés a legmeghatározóbb a távoli jövőmben, ezt is csinálom a szabad időmben, illetve sok időmet kiteszi a tanulás, mert most vagyok harmad éves a Corvinuson, gazdálkodási menedzsment szakon.
-Köszönöm a beszélgetést, Sok sikert kívánok a lengyelországi versenyen (is).

/A képek forrása: mtk.hu/

Kék-fehér hírességek: Hlatky László

Lehet valaki egyszerre híres és ismeretlen Ez lehetetlennek tűnik, Hlatky László esetében mégis igaz. Talán még a fiatalok is ismerik, de a kicsit is idősebbek, ha meglátják a fényképét azonnal rávágják, kinek az arca van előttük. Hát persze, hogy Sajó vagy Hacsek. Mert már ebben is keveredés van. Szinte senki nem tudja, a két szereplő közül melyik Hacsek és melyik Sajó. Sajó az, aki próbál mindent megmagyarázni a legegyszerűbb szavakat is félreértő Hacseknek. Vagy fordítva, mert néha az írók is csavartak ezen egyet. Hlatky László Sajó szerepét játszotta - ezt Komlós Vilmostól örökölte meg - évtizedeken át.

/A kép forrása: Színházi Élet 1929 évi 21. szám/


Esetében nem csak a figura nevével van gond, hanem a sajátjával is. 1931-ben végezte el a színiiskolát. Sebestyén Károly, a Színművészeti Akadémia akkori  igazgatója szerint a kimondhatatlan Hlatky névvel nem lehetett volna érvényesülni. Ezért átkeresztelte Herczeg Lászlóra. 1945-ig ezen a néven szerepelt. A világháború után vette vissza eredeti családi nevét. Illetve annak egy részét, mert a nemesi családból származó művész teljes neve rétalapi Hlatky László volt, de ugye a negyvenes években kialakulóban lévő szocialista Magyarországon a nemesi előnevek nem voltak kimondottan divatosak. Tehát maradt Hlatky és maradt Sajó. Pedig az egyik legszélesebb repertoárral rendelkező magyar színész volt. Persze rengeteg kabarészerepet játszott, de szerepelt Dosztojevszkíj, Moliere, Beaumarchais, Pirandello, Csiky Gergely, Mikszáth és még számos más szerző drámáiban is. A közönség mégis komikusként imádta. 

/A kép forrása: vitalap.hu/


Jó-jó, Hlatky László remek színész volt, de mi keresnivalója van ebben a hírlevélben? Ennek okát még kevesebben tudják. MTK-s sportoló volt. Ifjabb éveiben klubunk úszója volt. Később eltávolodott a sporttól, nem lett szurkoló belőle. Mégis jellemző partnere Kibédi Ervin - lelkes MTK-szurkoló - ha találkoztak a közös jelenetükből származó poénnal sokszor így köszöntötte: Alászolgája Hlatkykám, hol járt, hogy hál' Istennek nem láttam vasárnap a meccsen?

/Bodrogi Tamás/



Mi van vele? Garami József

Ismerjük, szeretjük. Ismerjük? Talán, azért röviden foglaljuk össze pályafutását. Ha címszavakban kéne róla írni, a legjellemzőbbek talán a következők lennének:
Hűség, a fiatalok szeretete, tehetséggondozás, siker és szeretet. 

1953-ban Pécsett kezdett el focizni és 1967-ben onnan vonult vissza. A két időpont között egyetlen szezon kivételével, amikor Komlón szerepelt, végig a Pécs játékosa volt. Játékospályafutása befejezését követően edzői pályára lépett. Edzőként sem lett vándormadár. Volt magyar szövetségi kapitány, sikereket ért el Győrben, Újpesten és a Fradival is, mégis pályafutása tulajdonképpen két csapathoz kötődik: a Pécshez és az MTK-hoz. Pécs, ahonnan pályája indult, ahol játékosként és edzőként karrierje első 40 (!) évét töltötte el, és ahová 2019-ben visszatért és az MTK, ahol 1996-től egy rövid megszakítással 2019-ig dolgozott. Siker itt is ott is. A "vidéki kiscsapattal" ezüstérmet szerzett, ami a pécsi labdarúgás történetének legjobb eredménye volt. Az MTK-val? A történetnek ezt a részét ismerjük. Két bajnoki cím és érmek sora. Közben egy kieséssel, amiért utólag már látszik, csak nagyon kis részben terheli őt a felelőség. 


Beszélgetésünket természetesen a régi időkkel kezdjük. 

- Józsi bácsi, az MTK-nál töltött korszakod két nagyon különböző időszakra bontható. Az elsőben olyan erős kerettel dolgozhattál, hogy ahogy mondani szokták, a kapufa is lehetett volna edző akkor is bajnok lett volna a csapat. A másodikban tizenéves gyerekekkel kellett dolgoznod, sokan a kieséstől féltették a csapatot, akkor is, amikor végül bajnok lett az MTK.

- Nono. Az a sztárokból álló csapat sem az edzőségem előtti, sem az az utáni évben nem lett bajnok. Mégsem választanám szét a kettőt, bajnokságot nyerni mindig csodálatos, mindig nagy dolog. Mégis remek érzés volt Európa legfiatalabb bajnokcsapatával dolgozni.

- Azt hiszem ez nagyon testhezálló feladat volt neked. Mindig szerettél fiatalokkal foglalkozni.

- Már Pécsen is fiatalokkal értem el sikereket. Az MTK esetében is szerettem az újoncok útját egyengetni. Talán azért is tudtam sokáig egy helyen maradni, mert szinte minden évben új csapatot kellett építeni, a legjobbak rendre távoztak, így ez egy nagyon változatos munka volt számomra.

- A fiatalok között nyilván mindig voltak tehetségesek és nem annyira tehetségesek. De az legtöbbjükről elmondható, hogy Garami József edzősége idején volt a csúcson. Néhányan szép karriert futottak be, de sokan nagyon visszaestek, amikor másik edzővel kellett dolgozniuk. Szerinted miért?

- Igen, sajnos sok esetben így volt. Talán jobban megtaláltam a hangot a gyerekekkel, megfelelő poszton tudtam őket szerepeltetni és a sok fiatalból általában sikerült egységes csapatot kovácsolni.

- Térjünk át a jelenre. Pécsett labdarúgó akadémiát neveztek el rólad. Hogy érintett ez, részt veszel-e ott a gyakorlati munkában?

- Természetesen örültem a megtiszteltetésnek. Közreműködök a gyakorlati munkában, de ez nem ugyanaz, mint amit a Sándor Károly Akadémiával csináltunk. Ma sokkal nehezebb gyorsan eredményeket produkálni. 

- Mit csinálsz most, hogy vagy, milyen a magánéleted?

- Vissza-, vagy inkább hazaköltöztem Pécsre. Korábbi lakásomat itt mindig megtartottam, volt hova hazatérni. Aktív ember voltam egész életemben. Most már egy éve egy makacs derékfájás gyötör, ami sajnos nehezíti a mozgásomat. Ezt elég nehezen viselem.

- Az edzőket  a szakma természetéből adódóan  van ahol kedvelik, van ahol nem. Téged szinte az egész ország szeret. Vagy csak szeretett? A mai fiatalok még megismernek, tudják, mit köszönhet Pécs (is) Garami Józsefnek?

- Sokszor még most is megállítanak az utcán, idegenek is örömmel üdvözölnek, és ez persze nagyon jól esik.

- Végül térjünk vissza az MTK-ra. Figyeled-e a mostani MTK-t?

- Az én időmben feladat volt fiatal saját nevelésű játékosokat játszatni, beépíteni. Örömmel látom, hogy ez nem tört meg, mert most is sok fiatal szerepel a csapatban és nem is fog megtörni, most is sok a tehetség az utánpótlásban illetve sok fiatal játszik most másutt kölcsönben, akik remélhetőleg folytatni fogják ezt a hagyományt. Kölcsönben belenőnek a felnőtt fociba, aztán fognak szerepelni az MTK-ban. A fiatalok most is jól helyt állnak, ez folytatódni fog. Sőt, lesznek még előrébb is, az az érzésem.

- Köszönöm a beszélgetést. Nagyon boldog új évet és jó egészséget kívánok!

- Én is minden jót kívánok az MTK-szurkolóknak és sok sikert a csapatnak!

/A képek forrása: mtk.hu/


Ízelítő következő hírlevelünk tervezett témáiból: 

Kezdődik a női focibajnokság.
Folytatjuk állandó rovatainkat. 
  • Bemutatjuk sportolóinkat
  • Kék-fehér hírességek
  • Mi van vele?
Aktuális információk az MTK és a Baráti Kör életéből.

Elhunyt Handel György

Ismét súlyos veszteség érte az MTK családot. Elment Hangya. Egy olyan volt válogatott játékosunkat vesztettük el, aki akkor is szívvel-lélekkel MTK-s volt, amikor még nem nálunk szerepelt és akkor is kék-fehér volt a szíve, amikor már nem nálunk szerepelt. 

Nagyon fogsz hiányozni Gyuri, illetve máris nagyon hiányzol. Nyugodj békében!


Körkérdés

A labdarúgó NB I. tavaszi idénye előtt kérdeztük tőletek: 

Mit vártok a tavaszi szezontól?

Michael Boris, vezető edző:

Minőségi munkát szeretnénk végezni. Kiemelten fontos a fiatal játékosok oktatása és az új játékosok beillesztése a rendszerbe. Nem volt túl hosszú a felkészülési időszakunk, ahol betegségek miatt csak egyetlen felkészülési mérkőzést tudtunk játszani. Az első válogatott szünetben, márciusban fogjuk meglátni, hogyan fejlődtünk és hogyan haladjunk tovább.

Zakor Sándor, tulajdonos

Bizakodó vagyok a tavasszal kapcsolatban ugyanis motivált és eltökélt játékosokat látok, akiken látom, hogy szeretnének valamit elérni a labdarúgásban. Ez az alapja a sikeres szereplésnek. Nem vagyok türelmetlen. Egy-egy jobb és rosszabb eredmény sem befolyásolja a hosszútávú céljainkat.

Kósa György, az MTK Baráti Kör örökös tiszteletbeli elnöke:

Örülök Varga Roland érkezésének. A 3-5. helyre várom a csapatot. Bízom a csapat és különösen a fiatalok további fejlődésében.

A kép forrása: Tamás Ujlaki facebook oldala

Ujlaki Tamás, szurkoló, korábbi utánpótlás játékosunk:

Mit várok a tavaszi szezontól? Mihamarabb érjük el a 40 pontot, hogy ne kelljen izgulnunk. Illetve ha megvan hamar, akkor teher nélkül, felszabadultan minél előrébb végezni a tabellán, és a kupában. Esetleg megcsípni a nemzetközi szereplés lehetőségét.

Boda Imre, magyar bajnok, volt válogatott labdarúgónk:

Büszke vagyok rá, hogy 12 éven át lehettem az MTK játékosa. Remélem, idén elmarad a szokásos tavaszi visszaesés és a csapat az élcsoportban marad.

Gula László, Eb-érmes, olimpikon ökölvívónk:

Szeretném, ha a régi sikerek megújulnának. Sajna a vírus miatt nem lehet személyesen kint lenni a csodás stadionunkban, de tévén mindig végig izgulom a meccseket. Mit is várok a tavaszi folytatásban? Bízom a fiukban, hogy legalább olyan hozzáállással focizzanak, mint az őszi idényben és remélem kevesebb sérültünk lesz.

Eichner András, szurkoló:

A tavaszi szezon jelenleg egész mást tartogat, mint amit eredetileg gondoltam. Ennek oka a csapat parádés őszi eredménye. Most is úgy gondolom, hogy a legfőbb cél a bentmaradás, illetve az a bizonyos 45 pont. De úgy érzem, ha a sérülések és a Covid megengedik, szép tavaszunk lesz! Sajnos hosszú évek óta tavasszal összeomlunk, de remélem, idén kihagyjuk a tavaszi krízist. Mindörökké MTK!

Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke:

Mindig MTK-sikereket várok, de most fontosabb, hogy végre múljon el ez a borzalom, járhassunk ismét meccsre. Ott találkozzunk szurkolótársainkkal és lehetőleg a legkevesebb szurkolótársunkat, sporttársunkat veszítsük el.

Deutsch Tamás, az MTK elnöke:

További legalább 25 pontot és további legalább 25 gólt várok a tavaszi szezonunktól.

Palincsár Martin, az MTK játékosa:

Csapatszinten kezdeném: mivel fiatalok vagyunk, jellemző a hullámzó teljesítmény, elsősorban arra kell törekednünk, hogy kiegyensúlyozottabb teljesítményt nyújtsunk. Én hasonló félévre számítok, mint a mostani, továbbra is harcos letámadásos gyors játékra igyekszünk törekedni, úgy érzem fekszik ez a stílus a csapatnak. Erős keretünk van, amit bizonyítottunk ebben a fél évben, hiszen rengeteg sérülés, betegség ellenére sikerült megmutatnunk, hogy bárki játszik képes jó teljesítményre. Versenyhelyzet alakult ki a posztokon, ami pozitív hatással van mindenkire. Egyénileg szeretnék minél jobb teljesítményt nyújtani és a csapat hasznára lenni.

Kata Mihály, az MTK játékosa:

A csapat egyre rutinosabbá válik, hiába vagyunk nagyok fiatalok, így a következő félévben stabilabb, megbízhatóbb játék várható szerintem mindenkitől. Sokszor meglepetésszerű vereségeket szenvedtünk, és akadtak bravúr győzelmek is. Tavasszal minél jobban arra fogunk összpontosítani, hogy ne legyen hullámzó a teljesítményünk. Magamtól egyre érettebb, magabiztosabb játékot várok, és remélem legalább annyi lehetőséghez jutok mint az első félévben.

Balogh Orsolya, csapatmenedzser:

Azt gondolom, hogy minden adott ahhoz, hogy ott tudjuk folytatni, ahol decemberben abbahagytuk. Szeretnénk egy nagyon szép tavaszi szezont magunkak és szurkolóinknak és bízunk abban, hogy mihamarabb lehetőségük lesz a helyszínen buzdítani a csapatot!

Spielmann János, szurkoló, az MTK bridge szakosztályának vezetője:

A vírushelyzet meghatározó lesz, bár februárra ez lehet hogy javulni fog. Remélem nem lesznek kiesési gondjaink. Egy jó támadóval erősödtünk, két meghatározó játékosunk távozott. Az első három tavaszi meccsnap után többet látunk. Bízom a csapatunkban!

A kép forrása: János Spielmann facebook oldala

Koritár Lajos, bajnoki 3., kupa döntős, KEK-negyeddöntős labdarúgónk:

Én nagyon bízom a fiatalok csapatba építésében, és várom további fejlődésüket! Örülök Varga Roland leigazolásának, jó focistának tartom, remélem nálunk is bemutatja gólerős játékát! Jó akciókat, lelkes játékot szeretnék látni. A csapatot a 3-5. helyre várom! Szeretném tudni, hogy a vezetőségnek mi a célja. 

 

Blaha Judit, az MTK volt elnökhelyettese:

Személy szerint kívánok minden edzőnek, sportolónak és mindenkinek vírus mentes kezdést vagy éppen folytatást. És egy kívánságom lenne, annyi tehetséges magyar gyerek és sportoló van, olyan jó lenne, ha több kerülne be a keretekbe, hogy magyar pályán kelljen kezdenie és sikert érnie el. Tudom, az anyagi háttér irányít. És több megbecsülés jó lenne az olyan lelkes embereknek, mint Dunai Zoli, Kalocsai Laci. Szurkolok a tv előtt és a hírek alapján, a legjobb eredmények eléréséért. Hajrá MTK!

Sas János, szurkoló:

A csapatunktól azt várom, hogy stabilizálja helyét az első osztályban. Játékosainktól, hogy az eddigi remek hozzáállással küzdjenek minden tavaszi mérkőzésen is! Lehetőleg az idényt hozzák le komolyabb sérülés nélkül. Sajnos a vírus így is várhatóan befolyásolni fogja a teljesítményünket. Szurkolótársaimnak azt kívánom, hogy minél előbb, a lehető legtöbben szurkolhassunk csapatunk mérkőzésein a helyszínén!

/A képek forrása a külön jelzettek kivételével: mtk.hu/


Februárban születésnapos tagjaink:

Fränk Sándor, Frühauf Tamás dr., Hajnalka Zsolt, Hárspataki Károly Gábor, id. Kanta József, Kósa László, Kovács Nikolász, Körmendi Gábor, Lóránd Károly, Simonyi András György, Sirovicza Norbert, Smuczer Angéla, Szakács Tibor, Szentgyörgyi Róbert, Tigyi Zoltán, Várnai György, Vörös Szilvia.

Születésnapjuk alkalmából sok boldogságot kívánunk nekik!

MTK-szurkoló vagy? Akkor köztünk a helyed!

Előző hírlevelünkben hosszan indokoltam, miért várunk tagjaink közé. Most rövidebb leszek: Lépj be, mert itt a helyed!

Kattints ide, lépj be az MTK Baráti Körbe!



Hogyan tovább, MTK Baráti Kör?

Beszélgetés Pandzarisz Sándorral, a Baráti Kör elnökével


A Baráti Kör alapítótagjaként hogy látod, mennyiben mások most az MTK BK feladatai, mint korábban?

A feladatok, a célok nem sokat változtak. Most is egy nagy közösséget szeretnénk szolgálni, összetartani, építeni. A technika változott. Régen levélben tartottuk a kapcsolatot a tagsággal. Ez talán sokkal személyesebb volt, mint manapság az elektronikus kapcsolattartás, de sokkal lassúbb, nehézkesebb is. Manapság szinte mindenkinek van e-mail fiókja, internethozzáférése. Sokkal több információ átadására van lehetőség, méghozzá nagyon gyorsan. Ez olyan lehetőség, amivel feltétlenül élnünk kell. A mai világban azonnal kell mindenre reagálni, és nekünk – a Baráti Körnek – dolgunk az is, hogy minden ügyre reflektáljunk, ami az MTK szempontjából fontos.


Az elődeid között akadtak szép számmal egymástól nagyon különböző, mégis nagyon karizmatikus egyéniségek, mint például Braun Miksa, Kósa György, Földvári Gábor. Te egy egészen más egyéniség vagy. Mit vennél át elődeidtől és mit nem?

Kevés rálátásom van az elődök munkájára. Természetesen annak idején a Baráti Kör tagjaként én is éreztem, hogy milyen szeretet vette őket körül, láttam, hogy milyen hatalmas energiákat fektettek be munkájukba és építettek fel a semmiből egy remek társaságot. Én csak Damjanovic Gábor elnöksége óta vagyok a vezetőség tagja. Az azóta eltelt időszakhoz képest nem gondolom, hogy jelentős irányváltásra lenne szükség, noha természetesen mindig vannak új ötletek,  új feladatok, de alapvetően folytatni szeretném a Baráti Kör több évtizedes hagyományait. Amiben előre szeretnék lépni: szeretném, ha sokkal aktívabb, kezdeményezőbb lenne a Baráti Kör, szeretném a kapcsolatot szorosabbra fűzni tagjainkkal. Ez a hírlevél, ami remélhetően elnyeri tagságunk tetszését, is már egy lépés ebbe az irányba. Sajnos a járvány nagyon megnehezíti a dolgunkat, nemhogy új eseményeket nem tudunk létrehozni, de hagyományos programjainkat is sorra kell lemondanunk.

Mai szurkolóink közül már kevesen emlékezhetnek a legendás Bajza utcai klubra, de a BK megalakulás a klubélet megújulását is jelentette. Szerinted szükség lenne-e ma is egy állandó szurkoló klubra? Terveztek-e ilyet?

Igen kéne, bár lehet, hogy ezt csak a nosztalgia mondatja velünk, öregekkel. Én azért bízom benne, hogy a fiatalabbaknak is igénye van a személyes találkozásokra, a beszélgetésre. A beszélgetés alatt persze az élő beszédet értem, közvetítő eszközök nélkül. Ebben a legnagyobb nehézséget a megfelelő helyiség hiánya okozza. Remélhetőleg a rövidesen megvalósuló MTK Sportparkban mi is állandó otthonra fogunk találni, addig csak alkalmi jelleggel tudunk rendezvényeket szervezni.

Szurkolóink nagy szívfájdalma, hogy az MTK-nak, az egyik legpatinásabb magyar egyesületnek, nincs múzeuma. Van-e lehetősége, szándéka a BK-nak lépni ebben az ügyben?

Én is érzem a múzeum hiányát. Talán egyetlen olyan sportklub sincs a világon, amelyiknek az eredményei az MTK sikereihez mérhetőek, amelyik olyan múlttal rendelkezik, mint az MTK és még sincs múzeuma. Ezt a problémát a Baráti Kör nem tudja önállóan megoldani, keressük ebben az ügyben az együttműködés lehetőségét az MTK vezetésével. Szerencsére Deutsch Tamás elnök úrnál nyílt kapukat döngetünk. Ő is szeretne egy MTK-múzeumot. Elmondása szerint az Új Hidegkuti Nándor stadionban nincs erre megfelelő hely. Ugyanakkor az MTK Sportparkban – ez a Kerepesi úti létesítményt jelenti – lesz hely múzeumnak is.

Jelenleg az előkészítésre van lehetőségünk. Ennek legfontosabb része az anyaggyűjtés. Már most is tekintélyes fotótárral rendelkezünk. Ennek egy jelentős részét Blaha Juditnak köszönhetjük, amiért nem tudunk elég hálásak lenni neki. Folytatjuk folyamatosan a gyűjtést, fontos lenne, hogy megfelelő anyag álljon rendelkezésünkre, mire a múzeum megnyílhat. Ehhez kérjük a szurkoló társaink, tagtársaink és nem utolsó sorban a volt MTK sportolók, vezetők segítségét. Akinek van a birtokában kiállításra méltó dokumentum vagy tárgyi emlék, kérem, jelezze! Ami másolható, fotózható, azt szeretnénk mindent megörökíteni és természetesen minden felajánlást szeretettel és köszönettel fogadunk.

Nagyon kevesen vagyunk a lelátón és a Baráti Körben is. Mit gondolsz, tudsz ezen változtatni?

A lelátok zárva vannak és attól félek, a tavaszi szezon nézők nélkül fog zajlani. Ősszel kész terveink voltak nézők, szurkolók toborzására, de sajnos nem volt lehetőségünk a járvány miatt elindítani programjainkat. Most az tűnik reálisnak, hogy ősszel tudunk újra nekivágni a feladatnak. Sokszor volt már ilyen kampány az elmúlt években, és ezek általában sikeresek voltak. Abban az értelemben voltak sikeresek ezek az akciók, hogy sikerült nézőket – zömmel gyerekeket – toborozni mérkőzéseinkre. Azonban a kampányok végeztével az új szurkolók el is tűntek.  Most arra fogunk törekedni, hogy az új érdeklődőket meg is tudjuk tartani.

Teljesen más jellegű feladat tagságunk bővítése. Szurkolóink visszajelzései alapján ebből a szempontból is jó döntés volt a két szervezet – MTK Család, MTK Baráti Kör – egyesítése. Ráadásul nem csak verbális visszajelzéseket kapunk, hanem megindult a szurkolók áramlása tagjaink sorába. Már most sokkal többen vagyunk, mint a fúzió előtt. Több százan regisztráltak Baráti Kör tagnak. Kicsit ez is hasonlít a szurkoló toborzásra. A tagság létszámának növelésénél nagyobb feladat, a megtartásuk és még nehezebb elérni, hogy a tagságból minél többen aktívan részt vegyenek az MTK Baráti Kör tevékenységében. Azt gondolom, ha jó programokat kínálunk, akkor ezt is meg fogjuk oldani. Itt ismét a járványról kell beszélni. Sajnos sorra maradnak el programjaink. Például az elmaradt bált szeretnénk egy majálissal pótolni, de ez is egyre kevésbé tűnik megvalósíthatónak.


A BK legnagyobb részben a focihoz kötődik. Ebben azonban jelentős változást hozott a Gedeon program. Tervezed-e a nyitást egyebekben is a többi szakosztály felé?

Igen, hiszen minden szakosztály az MTK család tagja és számunkra minden családtag egyformán fontos. A járványos időszak előtt sikerült megállapodnunk a sportegyesület vezetésével – hozzájuk tartozik a foci kivételével minden más sportág – hogy az MTK Baráti Kör tagjai ingyen vagy a legkedvezményesebb belépővel látogathatják a labdarúgáson kívül az összes MTK hazai sporteseményt. Már a technikai részletek kidolgozásánál tartottunk, amikor a Covid közbeszólt. Reményeink szerint azonban a járvány után érvénybe tud lépni ez a megállapodás.

Végül mit kéne elérnie az MTK Baráti Körnek, amire mondjuk egy év múlva azt mondanád, hogy elégedett vagy, megvalósítottuk a céljainkat?

Most nagyon kis dolgoknak is örülni tudnék. Ha járhatnánk meccsre, ha találkozhatnák szurkolótársainkkal személyesen, ha megúsznánk veszteségek nélkül a járványt.

Egy ilyen borzalmas évet követően már azzal is elégedett lennék, ha meg tudnánk kezdeni terveink megvalósítását, ha elindulhatnánk azon az úton, aminek a végén egy nagy és jól működő közösség lesz az MTK Baráti Kör, amelyiknek a barátság nem csak a nevében lesz benne, hanem a tagság mindennapi kapcsolatainak ez lesz az egyik legfőbb jellemzője.

Köszönöm a beszélgetést, sok sikert kívánok a céljaid, a céljaitok megvalósításához.

Köszönöm, és ezúton is jó egészséget kívánok az MTK-család minden tagjának!


/A képek forrása: mtk.hu fotók: Makó Éva/


MTK hétvégi sportműsor

Január 22 - 24.

rövidpályás gyorskorcsolya

Európa-bajnokság

Gdansk

Január 23. 10:00

tőr és párbajtőr

Magyar Kupa

Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok

Istvánmezei út 3-5.

Január 23. 14:00

atlétika

MTK ugróverseny

Lantos Mihály Sportközpont

Rákospatak utca 13-25.

Január 23. 17:00

férfi kosárlabda NB I. B 

MTK Elite - Honvéd

Törökbálint, Sportközpont

Óvoda utca 6.

 

Január 24. 09:00

tőr és párbajtőr

Magyar Kupa

Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok

Istvánmezei út 3-5.

 

Január 24. 13:30

férfi labdarúgó NB I.

Budafok - MTK

Budafok Stadion

Promontor utca 89.

Január 24. 17:00

női kosárlabda amatőr NB I.

MTK-TFSE - UNI Győr

MTK Kosárlabda Csarnok

Acsády Ignác utca 3.


További események.


Figyeljétek a napi híreket, mert sajnos a tervezett időpontok sokszor még az utolsó pillanatban is módosulhatnak. Az aktuálisan következő két hét MTK sportműsorát mindig megtalálhatjátok az MTK Baráti Kör weblapján a "sportmusor" menüpontban, amit ide kattintva is el tudtok érni. Itt az aktuális TV közvetítéseket és streameket is jelezzük.


Súlyos beteg gyereknek segít az MTK, segítsetek Ti is!

Az egy éves Zsombinak segíthettek egy kis dekázással, részletek a csakfoci.hu cikkében, amit ide kattintva olvashattok.

 


 


MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele megjelenik havonta egyszer

felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az egyesület elnöke

felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás

Felíratkozás hírlevelünkre.

Leiratkozás hírlevelünkről.

 


 


MTK Baráti Kör

cím: Budapest, Salgótarjáni út 12 - 14

Belépés:https://www.mtkcsalad.hu/belepes-az-egyesuletbe/

Bankszámla:

OTP Bank  11715007-21515664

 


 


Weblap: www.mtkcsalad.hu

Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor

E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.