MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2021. október 29.

MTK Baráti Kör Hírlevele

II. évfolyam 10. szám

2021. október 29.

Kedves Olvasó!

Mai hírlevelünkben kicsit eltérünk a megszokott tartalomtól. Az MTK által használt létesítményeket vesszük sorra. Beszélünk a már lezárult, a még folyamatban lévő és a tervezett fejlesztésekről. A cikkekből megtudhatjátok, hogy lehet megközelíteni versenyhelyszíneinket, edzőtermeinket. Mindezt sok sok képpel. Természetesen e mellett jut hely az elmúlt időszak eredményeinek, cikkeknek, véleményeknek, képeknek is. Szokásunkhoz híven rengeteg videót (foci, kézi- kosár- és röplabda meccsek összefoglalóit és teljes mérkőzéseket is) tartalmaz hírlevelünk. 

Híres MTK-sok: Sugár Ágnes

Sugár Ágnest egy ország ismeri. Rádióból, TV-ből. Korábban az MTK sportolója volt. Ma is szívesen emlékszik atléta múltjára. De erről már mesél ő maga.

Kevesen tudják rólad, hogy atléta, MTK atléta voltál. Véletlen volt, hogy az MTK-ba kerültél, vagy tudatosan kerested a klubot?

Teljesen véletlen. Zuglóban laktunk, közel a Vörös Meteor pályához. Amikor tíz éves korom körül az apám eldöntötte, hogy ki kéne próbálnom az atlétikát, akkor oda vitt le. Az első két-három évben Magdi néni volt az edzőm. Akkor még VM Egyetértés volt a klub neve. 1975-ben jött a fúzió, MTK VM lettünk kék-fehér lett a melegítőnk és akkor kerültem egy komoly edzőhöz, Vili bácsihoz.

Pacor Vilmos és Hepp János edzők, Sugár Ágnes és Erdei Ágnes atléták

/forrás: Hepp János archívuma/

Élsportolónak készültél vagy csak a mozgás kedvéért sportoltál?

Abszolút! Izgága gyerek voltam, apámnak ki kellett találnia minden féléket, hogy lekösse az energiámat. Olyan házban laktunk, ahol sok volt a gyerek. Apám rendszeresen szervezett akadályversenyeket, tollaslabda bajnokságokat stb. Mindegy csak mozogjon a gyerek. A fáradt gyerek a jó gyerek jelszóval. A mai napig is úgy vagyok, hogy a mozgás fontos, szükséges, egyensúlyban tart. Persze akkor ezt nem fogalmaztuk így meg. Az, hogy elmegyek sportolni, az teljesen benne volt a képben, hogy hogy lett pont atlétika, azt nem tudom. Ezt apu találta ki, én akkor ismerkedtem meg ezzel a sportággal. Kérdezted az élsportot. Abszolút komolyan gondoltam. Ahhoz túl sok munka volt benne, hogy ne vegyem komolyan. Minden nap jártam edzésre, volt amikor naponta kétszer is, hétvégénként versenyeztünk. Kiskamaszként benne volt a fejemben, hogy ezt csak élsportolói szinten érdemes csinálni. Mennyire voltam tehetséges? Ezt ma már jobban látom, mint akkor. Nagy hátrányom volt, hogy mindig jobban teljesítettem edzésen, mint versenyeken, nem voltam jó versenyző típus. Túlságosan drukkos voltam azt hiszem.

Azt gondolná az ember, a Te szakmáddal folyamatosan a nyilvánosság előtt, nem vagy lámpalázas típus.

Nem az zavart, hogy néznek. Az önmagammal szemben támasztott elvárásoknak nem tudtam megfelelni. Persze ezt utólag látom így.

Voltak konkrét elvárásaid, hogy egy-egy versenyen milyen eredményt kell elérned?

Igen. Mi akkor ötpróbával kezdtünk. Én kicsi voltam. A súlygolyó elvitt, igazából a magasugrás sem volt az én szakágam. Amit futásban, távolugrásban hoztam, azt a másik kettő elvitte. Pár év után látszott, hogy az ötpróba nem az én műfajom, átmentem csak futni. Azt már sokkal jobban szerettem. Ez a mai napig megmaradt, a mai napig rendszeresen futok. Futóként úgy 14 évesen másik edzőhöz – Hepp Jancsihoz -  kerültem.

16 éves múltam, mikor meghalt apám. Ez nagy törést okozott bennem, ami a sportra is kihatott. Ő fűtötte bennem addig a sportolói ambíciókat. Ő volt az, aki számon tartotta a fejlődésünket. (Bátyám is sportolt.) Aki kijárt a versenyeinkre. Nyilván egy gyereknek ez fontos. Amikor váratlanul meghalt, akkor kiürült ez a dolog. Nagyon hozzá kötődött a sportolásom. Utána elfogytak az ambícióim.

Azóta van valami kapcsolatod akár az MTK-val, akár a sporttal?

Az MTK-val csak annyi, hogy sok MTK szurkoló barátom van. Az élsporthoz még a lányomon, Márton Franciskán keresztül kapcsolódtam. Ő junior EB 7. helyezett ritmikus gimnasztikázó volt. Bakuban a kéziszercsapat tagjaként érte el ezt az eredményt. A Csata DSE-ben sportolt, amiből később az MTK RG szakosztálya lett, de akkor ő már nem versenyzett.

Sugár Ágnes és lánya Franciska

/forrás: cdn.indexvas.hu/

A sport jelen volt az életemben, futottam csak úgy magam, de nem olyan rendszeresen, mint korábban. Az állóképességem így lecsökkent, amit zokon vettem, abbahagytam teljesen a futást. Aerobikoztam, a főiskolán röplabdáztam, mozogtam, de nem futottam közel húsz évig. Aztán egyszer a bátyám azt mondta, hogy ő most jár futni, menjek vele. Lementem és nem tudtam három kört lefutni. Azóta – közel húsz éve - megint futok. Volt egy felfutó időszak, amikor maratonokat futottam, elkezdtem egészen másképp szeretni a futást, mint gyerekként. Ma már inkább levezető jelleggel egy héten kétszer futok „csak” 10-15 kilométert. Elsősorban a levegőn levés, a mozgás öröme miatt.

Kicsit térjünk el a sporttól. Hogy kerültél a médiához?

A Vörösmarty Gimnáziumba jártam. Ez az akkori Makarenkó utcában közel volt a Magyar Rádióhoz. A rádió riportereinek, ha fiatal riportalanyra volt szükségük, akkor átszaladtak hozzánk megkérdezték a kamasz véleményeket. Állandó riportalany lettem, sőt valami műsor is volt, amiben szerepeltem rendszeresen. De ez csak ilyen játék volt. Elkerültem a főiskolára, de megmaradt a kapcsolatom rádiós újságírókkal, pontosabban eggyel, Gáspár Sárival, aki kamasz műsorokat csinált. Harmadéves voltam a gyógypedagógiai főiskolán, amikor szólt, hogy riporterképző indul a rádióban, nem érdeke-e? Mondtam, de és megpróbáltam. Bekerülni a rádió riporterképző műhelyébe az egy rang volt. Oda jelentkeztem. Háromfordulós nagyon komoly felvételi volt. Bölcs István, Mester Ákos, Rangos Katalin ültek a zsűriben. Sokan jelentkeztünk. Feltétel volt a diploma vagy egyetemi hallgatói jogviszony. Ez egy egy éves stúdium volt, amit elvégeztünk. Én ugyanakkor diplomáztam is. Választani kellett, hogy a gyógypedagógia irányába megyek-e tovább vagy… Kaptam egy állásajánlatot a rádiótól. Így a Magyar Rádióban a belpolitikai rovatnál kezdtem 1987 nyarán. Akkoriban teljesen normálisan működött az átjárás a rádió és a TV között. Így kerültem a TV-be. Volt ’88-ban, amikor időlegesen szétvált a két csatorna, egy kísérleti műsor MTV plusz címen, akkor, mint fiatal Dömsödi Gáborral vezettem ezt. Ez után 1989-ben kerültem végleg státuszba a TV-hez.

Ez egy nagyon izgalmas időszak volt az ország és a média történetében…

Már előtte is. ’87, ’88-ban amikor én a rádióhoz kerültem, lehetett érezni, hogy már szinte bármiről beszélhetünk. Különösen a belpolitikai rovatnál, ahol én dolgoztam. Bár akkor gyakornokként természetesen a fajsúlyos interjúkat még nem én csináltam. De érezhető volt a szabadság illata. Akkor ez a szakma nagyon profi volt. Akkor a magyar rádióban a legjobb szakemberek voltak, sokan akkor a legjobb formájukban.

A nyolcvanas évek közepétől vagy talán már az elejétől egyre szabadabb lett a média. Aztán ez a folyamat visszafordult. Ezt belülről hogy éltétek meg?

Hát… Emlékszem a kilencvenes évek közepén, amikor az MDF kormányzása sokakat elégedetlenné tett, akkor fel voltunk sokan háborodva. Ma már, ha visszagondolunk arra az időszakra, a töredéke gond sem volt, mint most. Elégedetlenek voltunk és nem így képzeltük, ez nyilvánvalóan ma is így van, hogy nem úgy alakultak a dolgok, ahogy ezt ’89-ben, ’90-ben elgondoltuk. Nekem az volt a szerencsém, hogy amíg televíziós voltam – 2011-ben rúgtak ki – az utolsó pillanatig olyan műsorokat csinálhattam, amit szerettem.

A belpolitikából viszonylag gyorsan váltottál a kulturális és szórakoztató műsorok felé. Ennek oka a kultúra iránti vonzalmad vagy a politikától való megcsömörlésed volt?

Nem megcsömörlésről volt szó. Amikor a rádióból a TV-be kerültem, akkor a belpolitikától is elkerültem. A televízióba már kezdetben is magazin műsorokat, vetélkedőket csináltam, meg a bemondóság is akkor volt. Így fel sem merült, hogy megcsömörlöttem a politikából, egyszerűen más területre kerültem.

Sugár Ágnes Garas Dezsővel az M1 Hogy volt című műsorában

/forrás: i.ytimg.com/

Most a Klubrádióban dolgozol. Ez a tény önmagában is elhelyez a politikai palettán.

Igen, de mégsem. Itt a Klubrádióban is kulturális területen tevékenykedem.

Be vagy skatulyázva mint ellenzéki?

2011-ben amikor Rákay Philip érkezett a TV-hez, engem másnap letiltottak a képernyőről. Nem sokkal később ki is rúgtak. Ez már a beskatulyázás.

Klubrádió… Ide hogy kerültél?

Valamikor régen – közvetlenül a rádió megalakulása után 2002-ben – már dolgoztam egy rövid ideig itt. Heti egy órás műsorom volt. Aztán a választás után visszahívtak a TV-be. Onnan kezdve már nem dolgoztam a Klubrádióban. Aztán végül magánéleti szálak vezettek ide. Arató Andrást ismertem már régebbről, de nem közelebbről. 2011 után vele összejöttünk, aztán összeházasodtunk. Evidens volt, hogy ide jövök dolgozni.

Hogyan tovább? Hogyan tovább a szakmában és a magánéletedben?

A Klubrádió az egy hatalmas nagy család egy fix gárdával. Némi fluktuáció persze itt is van, de mégis ez egy sok-sok év óta együtt dolgozó társaság. Amíg erre szükség van és amíg ez működik, addig ez létezni fog. Lehet tudni az utóbbi tíz évből is, hogy az összes gáncsoskodás dacára mindig összejött annyi támogatás a hallgatók jóvoltából, ami miatt mi tovább tudjuk csinálni. Nem nagy lábon, szolidan, itt nincsenek horribilis fizetések, nincsenek extra juttatások ez nyilvánvaló, de amíg szükség van ránk, addig csinálni fogjuk. Hogy mi lesz egy év múlva, öt év múlva ki tudja?

Én közben elvégeztem még egy egyetemet. Szeretem a munkámat, meg odafigyelek arra, amit csinálok. Emellett a szellemi fejlődés, nyitás, tapasztalat szerzés igénye bennem is munkál. A Tan Kapuja Buddhista Főiskolán munka mellett elvégeztem az alapszakot. Elkezdetem a mester szakot is, abból egy évet végeztem el eddig. Ez a képzés csak nappalin van, így most a munkám miatt halasztottam egy évet, de ősztől szeretném folytatni, befejezni. Ez egy szellemi igény, szellemi tapasztalatgyűjtés részemről, nem szükséges a munkámhoz. Bármindennek mindenhez köze van, hiszen az ember a személyiségét adja a munkájába. A buddhizmus egy bölcseleti rendszer, egy világnézet, nem teljesen más ám. Ha ez ember a közhelyeken túl jobban beleássa magát, olyan örök igazságokról szól, amikben nincs semmi, ami ne lenne a lényegünk része. Csak sokszor eltávolodunk ettől. A stressz, a hétköznapi rohanás, a társadalmi hullámhegyek, hullámvölgyek… A buddhizmus egy önismeret. Nagyon intenzív, nagyon mély önismeret. Egy nagyon érdekes tapasztalása az utóbbi éveimnek, hogy ezt a nagyon gazdag kultúrtörténeti kincset megismerhettem. A meditáció a buddhizmus része. A valódi szemléletformálást a meditáció jelenti.

Ez segít? Úgy értem a magánéletedben, az életviteledben?

Mindig foglalkoztam pszichológiával. Itt a rádióban is a zene mellet ezzel a témával foglalkoztam. Mindig azt éreztem, hogy a pszichológia segít, jó irányokat tud mutatni, de valaminek még lennie kell. Így találtam rá a buddhizmusra, ami egy sokkal mélyebb rétegét ragadja meg mindennek. Segít? Régóta foglalkozom önismerettel és azt gondolom a szemléletformálás, az önismerethez való visszatérés igénye mindannyiunkban megvan. A műsoraimban is ilyen témákkal foglalkozom. Akkor tudunk hiteles, megközelítően kiegyensúlyozott életet élni, ha ismerjük önmagunkat.

Sugár Ágnes

/forrás: i.ytimg.com/

Ki vagy békülve önmagaddal?

Most már nagyon régóta igen. Mindig adódnak újabb kihívások, újabb érzelmi hullámvölgyek. Arról szó sincs, hogy én megelégedetten ülök, mert beérkeztem. Kiegyensúlyozott vagyok, és akkor visszatérünk a kályhához. A kiegyensúlyozottságnak a sport, a mozgás elengedhetetlen része. Amikor elkezdtem meditálni, akkor jöttem rá, hogy sok-sok éven át már korábban is meditáltam futás közben. Például futás közben soha nem hallgatok zenét. A madarak csicsergése, a szél, a levegő, a neszek a futócipőm talpa alatt… Ezek az ingerek, amik elsősorban az átlényegülést jelentik nekem. Az utóbbi hónapokban sok ismerősöm halt meg. Az ember ráébred, hogy jó hogy van, hogy jó hogy ez van, hogy minden nap egy ajándék. Nem előre szorongással, nem a múltba révedéssel, hanem az itt és mostban kell tölteni napjainkat. Megtalálni a pici jót, aminek örülni lehet akkor is, ha borús az ég. Ez bennem az utóbbi időben nagyon felerősödött.

Köszönöm a beszélgetést, kívánom, hogy maradjon meg sokáig ez a kiegyensúlyozottságod. Remélem egyszer hozzánk is visszatalálsz. Az MTK család mindig szeretettel vár.


Olvasói levél

Molnár Gábor barátunk Norvégiából küldte el észrevételeit. Levelét szöveghűen változtatás nélkül közöljük. Természetesen az abban foglaltak egyéni véleményt jelenítenek meg, ez nem az MTK Baráti Kör hivatalos álláspontja. Lehet vele vitatkozni vagy egyetérteni, további véleményeknek is szívesen adunk helyet.

/forrás: Molnár Gábor saját képe /

Kedves MTK-s társaim!

Zakor Sándor tulajdonosi szerepével kapcsolatban: nincs választási lehetőségünk, hacsak valaki nem tud ajánlani egy olyan mecénást, aki hosszabb távra tervez, másképpen, mint tehetségeink leghamarabbi eladása.

És itt van az eb elásva. Hiába mutatunk fel fiatal játékosokat. Eladjuk őket, ahelyett, hogy nemzetközi kupákban jegyzett csapatunk lenne és onnan adnánk el egy-egy sokszorosan drágább játékost, ami jó edzői stábot és egy további minőségi csapatot biztosítana.

Engem nem hat meg fiatal játékosaink száma, mert tudom, hogy az első adandó alkalommal eladjuk őket. Ennyit erről.

Azok közé tartozom, akik Boris által bevezetett játékstílust szerették, mert a foci sava-borsa, ha a játéknak vannak olyan időszakai amitől a közönség tűzbe jön. Tud valaki olyan meccset mondani amikor az MTK közönség tűzbe jött volna Costantino edzősködése alatt?

Nem hiszem el a magyarázatot, hogy játékosainknak új impulzusokra volt szüksége Boris alatt, ha pedig így van, akkor teljesen agyhalott dolog volt Costantinot alkalmazni, akinek semmiféle vezetőedzői tapasztalata sem volt.

Lehet, hogy meghatározó szerepe volt a válogatottban és a Honvédnál, mint videoelemző és segédedző, és az is lehet, hogy ilyen szerepekben nálunk is meghatározó lett volna.

Hiába nyilatkozta, hogy nekünk volt a harmadik legtöbb számú átadás játékunk, egyrészt azért nem érdekes, mert a passzok általában oldalra és hátrafelé mentek, másik rész az, hogy teljesen mindegy hány passz után érünk el gól, felőlem ez lehetne akár négy átadás után is. A focit ugyebár gólra játsszák és nálunk Costantino edzősködése az NBI-ben csak egy csapat rúgott kevesebb gólt.

A tavaszi szezonokban már sok-sok éve határozottan rosszabbak vagyunk mint az ősziben Véletlen? Vagy oka van? A vezetőség kötelezettsége ennek elemzésére embereket állítani!

Ami jelenlegi játékosállományunkat illeti, ha rosszabbul állunk, mint amit játékosainktól elvárhatunk, az a vezetés és az edző egyértelmű felelőssége.

Molnár Gábor


Érdekel? Kérdezd meg!

Labdarúgó csapatunkkal kapcsolatos nagy számú kérdésetekre múlt heti különkiadásunkban kaptatok válaszokat. Nem labdarúgást érintő kérdés az elmúlt időszakban egyetlen egy érkezett. Grósz Gábor egy MTK múzeum létrehozásának lehetőségéről érdeklődött. A kérdést fel sem kellett tennünk, hiszen a létesítményeinkről szóló cikkünkben Csajkás Tamás az MTK Sportpark leendő részeként beszélt az MTK múzeumról. Grósz Gábor azt is kérdezte, hogy az MTK Baráti Kör tud-e lépni ebben az ügyben? A múzeum létrehozása eldöntött tény, így ebben nem tudunk és nem is szükséges lépnünk, csak drukkolhatunk, hogy a 2023-as határidőre valóban elkészüljön az MTK Sportpark, benne az MTK Múzeum. Viszont gyűjtjük az MTK-s emlékeket, amik majd akár a múzeumban bemutathatóak lesznek, akár egy leendő MTK Klubban kiállításra kerülhetnek. Továbbra is kérjük ebben segítségeteket. Akinek van a birtokában bármi, ami kiállításra méltó, kérjük jelezze. A másolható dokumentumokat, fotókat szívesen lemásolnánk, a tárgyi emlékeket amiről esetleg le tudtok mondani köszönettel fogadjuk, amit meg szeretnétek tartani, azt is szívesen nyilvántartásba vennénk, hogy esetleg a későbbiekben egy időszaki kiállításra kikölcsönözhessük tőletek. Minden segítséget köszönettel fogadunk.


Az MTK legfontosabb októberi eredményei:

Asztalitenisz

NB III.:

Pénzügyőr II - MTK Budapest 12-4

Pénzügyőr III - MTK Budapest 13-3

MTK Budapest - Mavex 9-7

MTK Budapest - Sanitas Budo 2 -14

MTK Budapest - ESMTK 4-12

Cselgáncs

U23-as OB

Bajnokaink:

Gőz Roland

Rajkai Róbert

Ezüstérmes:

Kalász Ádám

Bronzérmesek:

Tóth Benedek

Alacsony Levente

Utánpótlás (Ifi és Diák) OB:

Bajnokaink:

Pánczél Csanád

Üveges Attila

Ezüstérmeseink:

Bötös Noel

Csarankó Márk

Gáldi Benjámin

Kasza Péter

Molnár Gábor

Bronzérmeseink:

Sós Anna

Gécs Kristóf

Utánpótlás Magyar Kupa:

Győzteseink:

Kalász Ádám

Pánczél Csanád

Szilágyi Patrik

Ezüstérmes:

Bötös Noel

Bronzérmesek:

Baumhauer Aida

Gécs Kristóf

Nagy Agmánd Kristóf

Sipos Zsófia

Evezés

Ifjúsági EB:

A női kormányos négyes tagjaként Balázs Szonja bronzérmes lett. A fiúknál ugyanebben a versenyszámban Geszti Attila, Dedeyan Narék és a kormányos Temesi Dominik Béla az ötödik helyezett csapat tagja volt.

Kajak-kenu

Masters OB:

Aranyérmesek:

Bajai Judit

Bajai Judit-Bartha Zsuzsanna

Maléth Julianna-Kolb Tamás

Nagy Erika Zsuzsanna

Szentesi Réka

Papp Norbert-Horváth Ferenc

Ezüstérmesek:

Petró Adrienn

Dr. Holló Ádám-Nagy Erika Zsuzsanna

Bronzérmes

Krasznai Gergely-Dr. Buchta Krisztián Tamás

Kézilabda

Női EHF kupa:

Az MTK kettősgyőzelemmel (idegenben 33-24, itthon 39-30) jutott tovább a török Yalikavak SK ellen.

Női NB I.

FTC - MTK Budapest 32-28 

MTK Budapest - Érd 36-28

Kosárlabda

Női NB I.:

TFSE-MTK - Sopron 32 - 70 

Szekszárd - TFSE-MTK 90-54 

TFSE-MTK - Pinkk Pécs 68-62

DVTK - TFSE-MTK 62-56

Női Amatőr NB I. Piros Csoport

MTK-TFSE - MAFC 59-54

Csata DSE - MTK-TFSE 86-50

MTK-TFSE - BEAC Újbuda 68 - 49

Labdarúgás

Női NB I.:

MTK - Győr 2-2

MTK - FTC 1-7

Női Magyar Kupa:

MTK - FTC 0-4

Férfi NB I.:

ZTE - MTK 2-0

MTK - Felcsút 0-1

FTC - MTK 0-0

Férfi Magyar Kupa:

Kisvárda - MTK 4-1

Férfi NB III.

MTK II. - Iváncsa 1-3

Monor - MTK II 4-0

Rákosmente - MTK II 1-2

Hódmezővásárhely - MTK 1-0

U19-es BL:

Csapatunk 3-1; 3-3-mal jutott tovább a Sparta Praha ellen.

RG

Világbajnokság

Pigniczki Fanni szalaggal a 10. helyen végzett a karika- és a labdagyakorlatban is 11. lett, buzogánnyal a 28. helyen zárt. Összetettben a 14. helyen áll, ezzel döntőbe jutott. A döntőt hírlevelünk megjelenése után rendezik.

Röplabda

Női Extra Liga

Békéscsaba - MTK Budapest 3-1

Balatonfüred - MTK Budapest 3-0

Női NB II.-U21

ZTE - MTK Budapest 0-3

Haladás - MTK Budapest 0-3

MÁV Előre - MTK Budapest 0-3

Sakk

Online ifi EB:

Tóth Lili 19.

Mátyássy Lázár 19.

Koltai Dóra 22.

Gergely Dániel 53.

Ifi és gyermek csapat OB

Ifi első csapatunk bajnokságot nyert, III. csapunk a 11. a II. pedig a 14. helyen végzett.

Gyermek korosztályban 10 lett az MTK

Tenisz

Tóth Amarissa a szegedi Drahota Szabó Dórkával megnyerte az antalyai ITF tornát. Ugyanitt a férfi párosban Nagy Péter győzött Madarász Gergellyel (Kiskút TC). Tóth Amarissza a női egyesben második lett.

Jani Réka Budapesten nyert ITF tornát.

Babos Tímea a hamburgi ITF tornán második lett

Torna

Országos Bajnokság:

Összetettben Böczögő Dorina megnyerte a bajnokságot! Dorina az összetett mellé talajon is bajnok lett valamint bronzérmet szerzett korláton és ugrásban is. Utóbbiban megosztva az ugyancsak MTK versenyző Schermann Biankával. Gerendán is holtversenyben végeztek lányaink ott a 4. helyen osztoztak. Schermann Bianka talajon 6. lett.


Köszöntjük novemberben szülinapos tagjainkat:

Benkő Lászlót

Bódi Attilát

Bodrogi Pálnét

Czéh Jánost

Falus Pétert

Fazekas Gábornét

Forgács Jánost

Goldmann Tamást

Huszár Tibort

Juhász Attilát

Dr. Katona Tamást

Kis Pál Jenőt

Kun Zsuzsannát

Lengyel Károlyt

Dr. Mészáros Sándort

Mihályi Zitát

Nagy Zsoltot

Pandzarisz Sándort

Radnóti Zoltánt

Sándor Zoltánt

Simon Tamást

Szabó Endrét

Szabó Mihályt

Szabó Zoltánt

Ungár Györgyöt

Viszota Krisztinát

Zoltai Ákost

Itt vagyunk

avagy az MTK létesítményei

Szakosztályaink sportolói Budapesten bő két tucatnyi helyen edzenek és versenyeznek. E helyszínek jelentős része az MTK tulajdonában van vagy állami/önkormányzati tulajdon melynek az MTK a kezelője. Vannak azonban olyan létesítmények, ahol csak bérlők vagy albérlők vagyunk. Létesítményeink jó része a XXI. század elejére elavult, lepusztult. Az utóbbi években szinte minden sportlétesítményünkben voltak fejlesztések, felújítások. Az alábbiakban bemutatjuk minden szakosztályunk működési helyét és természetesen beszámolunk a folyamatban lévő fejlesztésekről is. Utóbbiakról Csajkás Tamás az MTK létesítményfejlesztési igazgató-helyettese számolt be hírlevelünknek. 

Csajkás Tamás

/forrás: Csajkás Tamás tulajdona/

Saját létesítményeink:


Evezős telep

/forrás: mtk.hu/

Címe: 1237 Budapest, Vízisport u. 24.
GPS: É 47,43025; K 19,09218
Megközelíthető: H6 HÉV-vel, 119-es autóbusszal.

Csajkás Tamás: Itt az egyik fő igény kültéri sportterület létesítése volt, ez elkészült. Illetve épületgépészeti létesítményeket kellett felújítani, a gázellátási hálózatot rendbe hozni. A munkák nagy része már elkészült.


Kajak-kenu telepek


Népsziget

/forrás: mtk.hu/

Címe: 1138 Budapest, Népszigeti út 15.
GPS: É 47,55343; K 19,06764
Megközelíthető: M3 metróval.

Csepel

/forrás:mtk.hu/

Címe: 1215 Budapest, Duna u. 62.
GPS: É 47,43363; K 19,08798
Megközelíthető: 25-ös, 36-os, 148-as, 151-es autóbusszal.


Kajak-kenu telepeinken is megújultak az öltözők, a gépészet, a stégek.

Tenisz telepek


Park Tenisz Klub

/forrás: saját fotó/

Címe: 1114 Budapest, Bartók Béla út 63-65
GPS: É 47,47707; K 19,04293
Megközelíthető: M4-es metróval, 7-es, 53-as, 114-es, 150-es, 154-es, 212-es, 213-as, 214-es, 240-es autóbusszal, 19-es, 41-es, 47-es, 48-as, 49-es villamossal.


Ez volt a XXI. században elsőként – 2003-ban - felújított létesítményünk. Itt egy minden igényt kielégítő sportcentrum alakult ki csodás kerthelységgel, étteremmel, gyönyörű klubházzal és természetesen teniszpályákkal, melyek télire befedhetőek. A telep Budapest szívében, mégis csodálatos természeti környezetben a Feneketlen-tó partján található.

Budai Tenisz Centrum

/forrás: saját kép/

Címe: 1122 Budapest, Szamos u. 2/C
GPS: É 47,50675; K 19,01834
Megközelíthető: 5-ös, 52-es, 91-es, 128-as, 129-es, 155-ös, 156-os autóbusszal, 19-es, 56-os, 56A, 59-es, 59B villamossal.


A BSE-től lepusztult állapotban örökölt létesítmények közül is ez volt a legrosszabb állapotban. Az itteni fejlesztésekről is Csajkás Tamás beszélt:
„A Budai Tenisz Centrumra büszke lehet az MTK. Az eléggé ritkaság, hogy a salak mellett nagy számban keményborítású pályák is vannak és ezek fedhetőek is a téli időszakra. A nagyon rossz állapotban levő klubházat felújítottuk, szinte újraépítettük, új öltözők készültek közösségi teret alakítottunk ki. Létesült egy kisebb konyha is, amivel a helyszíni étkeztetés is megoldható."
Itt is remek körülmények jöttek létre akárcsak a Bartók Béla úton. Ez a teniszpálya is Budapest szívében, mégis zöldövezetben, a Városmajorban található.


Ikercsarnok

/forrás: saját fotó/

Címe: 1122 Budapest, Szamos u. 3
GPS: É 47,50703; K 19,01750
Megközelíthető: 5-ös, 52-es, 91-es, 128-as, 129-es, 155-ös, 156-os autóbusszal, 19-es, 56-os, 56A, 59-es, 59B villamossal.


A Budai Tenisz Centrummal szemben, a Szamos utca túloldalán található ikercsarnok ritmikus gimnasztikázóink és röplabdásaink otthona. Ez is BSE örökség, amit szemben a tenisz teleppel, ha nem is jó, de legalább úgy-ahogy használható állapotban vett át az MTK. Ez a csarnok is teljesen fel lett újítva. Az átépítés eredményeként Magyarország kiemelkedően legjobb, legkorszerűbb RG csarnoka jött itt létre. A csarnok másik fele is megszépült, de ami a ritmikus gimnasztikázóknak tökéletes, az az extra ligás röplabdásoknak nem megfelelő. Az épület nem alkalmas első osztályú mérkőzések rendezésére, nincs benne hely TV közvetítéshez, kicsi a befogadó képessége, a hazai és a vendég szurkolók nem elválaszthatóak stb. Így a csarnok hiba lett szebb és komfortosabb, mint korábban, csak utánpótlás csapataink tudják mérkőzéseiket itt rendezni, illetve csapataink edzéshelyszínéül szolgál.

Városmajori Kosárlabda- és Vívócsarnok




/forrás: saját fotó/

Címe: 1122. Acsády Ignác u. 3.

GPS: É 47,50821; K 19,01348

Megközelíthető: 5-ös, 52-es, 91-es, 128-as, 129-es, 155-ös, 156-os autóbusszal, 19-es, 56-os, 56A, 59-es, 59B villamossal és fogaskerekűvel.


Ez is volt BSE létesítmény, amit szintén borzalmas állapotban örököltünk meg. Itt azonban csak a feltétlenül szüksége felújítások történtek meg. Ennek oka, hogy mire itt is sor került a renoválásra, addigra kiderült, hogy a Városmajor területén lévő csarnokokat – ezt és az ikercsarnokot is – le fogják bontani. Területüket parkosítják, és hozzá- pontosabban visszaadják a Major zöld területéhez. Ebben a csarnokban női kosarasaink és kardvívóink edzenek, versenyeznek.


Török Gyula Ökölvívó Terem 

/forrás: mtk.hu/

Címe: 1191 Budapest, Eötvös 7.
GPS: É 47,45995; K 19,14280
Megközelíthető: 50-es autóbusszal, 50-es villamossal.


Ökölvívóink terme nem felújított létesítmény. Ez ugyanis vadonat új. Egy korábbi kereskedelmi egységből alakították ki az MTK és a XIX. kerületi önkormányzat együttműködésének eredményeként 2014-ben. (A hivatalos átadás 2015 januárjában volt.) Ökölvívóink minden igényét kielégíti a terem. Az elmúlt 6 év igénybevételei miatt – Rózsa Mihály szakosztályvezető elmondása szerint - itt is szükség volt kisebb renoválásra. A napokban befejeződtek a munkálatok (festés, világításkorszerűsítés, a ring felújítása, zuhanyozók rendezése, apróbb javítások), így ökölvívóink ismét zavartalanul készülhetnek.

Lantos Mihály Sportközpont 

/forrás: saját fotó/

Címe: 1149 Budapest, Rákospatak u. 13 – 27.
GPS: É 47,52433; K 19,11885
Megközelíthető: 7-es és 277-es autóbusszal.


Atlétáink, tőr- és párbajtőrvívóink 1975 óta készülnek itt, ez az SKA ideiglenes otthona is. Rövidesen újabb sportágak kerülhetnek ide.
Az egykori Vörös Meteor sporttelepre rá sem lehet ismerni.
„2015-óta egymást követő ütemekben tart a megújulás. A kültéri létesítményekben és a már meglévő épületeken is történt fejlesztés illetve új építésű részeket is létrehoztunk. Első ütemben az atlétikai pálya lett kibővítve és kapott egy új, korszerű rekortán burkolatot. Új dobó ketrec készült és mindhárom labdarúgó pályát is felújítottuk. Az SKA új létesítményének elkészülte után - jelenlegi terveink szerint - a háromból két labdarúgó pálya marad meg, a harmadik helyén az atléták dobópályáját fogjuk kialakítani. Az első jelentősebb kültéri fejlesztés része volt még a területrendezés, a leromlott állapotú lelátók lebontása. Ehhez kapcsolódóan sikerült megújítani a sporttelep áldatlan állapotban lévő közmű rendszerét is. Ez a víz, gáz, szennyvíz rendszerek megújításán túl egy nagyteljesítményű vízátemelő rendszert is üzembe tudtunk helyezni. Ezzel sikerült megoldani a vízelvezetés problémáját. Sokan emlékezhetnek, hogy korábban egy-egy felhőszakadás után napokig vagy akár hetekig is víz borította a pályát. Az átemelő mű és a hozzá kapcsolódó vízelvezető rendszerek beüzemelése óta nem volt példa ilyenre. 2018-ra zajlott le az atlétikai munkacsarnok tervezése és közbeszerzési eljárása. Egy elég nagyméretű csarnok – 1888 négyzetméter, 8 méteres belmagassággal – készült el. Ez lehetővé teszi beltéri rúdugró és dobó edzéseket is. Beépítésre került egy olyan speciális függönyszerkezet, amivel a dobószámokra lehet gyakorolni. Tudomásunk szerint ilyen létesítménye ma Magyarországon más egyesületnek nincs. Természetesen a csarnokba kerültek az erőnlét fejlesztéséhez szükséges gépek is. Van egy felfestetten 110 méter, teljes egészében 130 méter hosszú hat pályás futófolyosó. Itt szabványos verseny körülmények között lehet akár a 110 méteres gátfutásra is készülni. Az épületben kialakítottunk még öltözőket, edzői szobákat, illetve egy kisfogadó helyiséget.

Ugyancsak a Lantos Mihály sporttelep területén megújult a vívócsarnok is. Első ütemben egy teljes új külső homlokzatot kapott a csarnok, részben a gazdaságos üzemeltetés érdekében is és felújításra került a tetőszigetelése. A következő ütemben megtörtént a teljes belső felújítás. Új öltözők, új vizesblokkokkal, új szekrényekkel épültek. A csarnoktér is megújult, új sportburkolattal, új találatjelző rendszerrel, felújítottuk az úgynevezett "kis galériát", itt edzői helységek, öltözők lettek kialakítva.
Jelenleg is zajlik egy építkezés az atlétikai és a vívócsarnok közti területen. Az új Labdarúgó- és küzdősport edzőcsarnok építése. Bizonyos funkciókat biztosít majd a labdarúgók számára is a létesítmény. Emellett természetesen a küzdősportok számára nyújt edzőfelületeket a csarnok. Egy földszint + nagyméretű galéria szint fogja biztosítani az edző helyeket. Lesz egy öltöző blokk, ehhez tartozik majd egy kisebb fogadó rész, büfével, recepcióval, itt tudunk létrehozni egy olyan teret, ahol a szülők vagy más látogatók le tudnak ülni, el tudnak itt tölteni némi időt. A belső tér elrendezése, térelválasztói lehetőséget adnak arra, hogy egyidőben több csoport, akár több szakosztály is tudjon edzeni, az elkülöníthető csarnokrészekben illetve külön erőnléti edzőterület is lesz."- Csajkás Tamás

Új Hidegkuti Nándor Stadion és Salgótarjáni úti edzőpályák 

/forrás: saját fotó/

Címe: 1087 Budapest, Brüll Alfréd u. 2.
GPS: É 47,49070; K 19,10528
Megközelíthető: 1-es és 37-es villamossal.


Labdarúgóinkon kívül ez az MTK e-sport szakosztály otthona is.
Az új stadion az MTK-t érintő legnagyobb beruházás volt, mégis talán erről érdemes a legkevesebbet beszélni, hiszen ezt ismeritek a legjobban. Tudjátok, hogy 5014 férőhelyes, melyben számos sky boksz is van. Valamennyi ülőhely fedett. A lelátók alatt találhatóak a kiegészítő létesítmények, irodák, öltözők, orvosi szoba stb. Persze a régi szurkolóink egyik szeme sír, a másik nevet, hiszen zömmel örülnek az új stadionnak, de sajnálják a szívükhöz nőtt régi stadion lebontását. A nosztalgián túl az átjárhatóság is hiányzik, hiszen nekünk MTK szurkolóknak a meccs nem csak sportesemény, hanem a szociális életünk része. Itt (is) találkozunk barátainkkal, szurkolunk, de közben jókat dumálunk is. Ez most az átjárhatatlanság miatt nehezebb.
Vannak a stadionnak más funkciói is. Itt van Magyarország első e-sport arénája. Kíváncsian várjuk, ennek mennyire fognak megtelni a lelátói. Ha Magyarországon is érvényesülnek a világban tapasztalható trendek, akkor gyakran lesz itt teltház. A stadionhoz kapcsolódik a Salgótarjáni úti edzőpálya. Ahol szintén történtek fejlesztések. Erről ismét létesítményfejlesztési igazgató-helyettesünk beszélt:
„A 2020-as év végén a Budapest Pályaépítési Program keretében kezdődött meg egy jelentősebb fejlesztés. Amely nem érintette a már korábban is meglévő felújított élőfüves pályát. Két új műfüves pálya létesült. Ez a terület egy jelentős hátránnyal rendelkezik. Nincs építésjogilag értelmezhető közúti kapcsolata. Ezért, ha bármit is szeretnék ide építeni, ide építési engedély nem adható ki. Viszont előkészítés alatt áll már a következő építési ütem is. Melynek keretében a meglévő romos épület elbontásra kerül, létesül egy támfalas lehajtó rámpa, mellyel gyakorlatilag biztosítani lehetne a Salgótarjáni útról a közúti megközelítését a területnek. Akkor lehetőség nyílik arra, hogy fix épített épület is engedélyezhető legyen, ne csak konténerek, mint jelenleg."


Amit csak bérlünk:


BVSC Asztalitenisz Terem (asztalitenisz) 

/forrás: Szentgyörgyi Róbert képe/

Címe: 1142. Budapest, Szőnyi út 2.
GPS: É 47,52488; K 19,09176
Megközelíthető: 25-ös és 32-es autóbusszal, 74-es, 74A és 82-es trolival.

Palatinus Bridzs Klub (bridzs) 

/forrás: Dr. Spielmann János képe/

1137 Budapest, Újpesti rakpart 8.
GPS: É 47,51614; K 19,04866
Megközelíthető: 2-es, 4-es, 6-os villamossal, 75-ös és 76-os trolival.

KSI Judo terem (cselgáncs) 

/forrás: mtk.hu/ 

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
GPS: É 47,50377; K 19,09216
Megközelíthető: 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 30-as, 30A, 230-as autóbusszal.


Gyakorló Jégcsarnok (rövidpályás gyorskorcsolya) 

/forrás: obudagroup.hu/

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
GPS: É 47,50506; K 19,09595
Megközelíthető: 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 30-as, 30A, 230-as autóbusszal.

Központi Tornacsarnok (torna) 

/forrás: matsz.hu/

1146 Budapest, Istvánmezei út 1-3.
GPS: É 47,50305; K 19,09041
Megközelíthető: 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 30-as, 30A, 230-as autóbusszal.

Karateterem (karate) 

/forrás: saját fotó/

1157 Budapest, Nádastó utca 52.
GPS: É 47,54178; K 19,13261
Megközelíthető: 124-es autóbusszal.

Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok (kézilabda NB I.) 

/forrás: saját fotó/

1139 Budapest, Fáy u. 58. (Vasas Sporttelep)
GPS: É 47,53703; K 19,08185
Megközelíthető: 105-ös, 178-as autóbusszal, 14-es villamossal.

Elek Gyula Aréna (kézilabda EHF kupa) 

/forrás: saját fotó/

1101 Budapest, Kőbányai út 47A (FTC sporttelep)
GPS: É 47,48237; K 19,11766
Megközelíthető: 28-as és 62-es villamossal.

BKV Előre Stadion (Női labdarúgás) 

/forrás: saját fotó/

Címe: 1087 Budapest, Sport u. 2.
GPS: É 47,49175; K 19,10691
Megközelíthető: 1-es és 37-es villamossal.

Aramis Futsalcsarnok (röplabda Extra Liga) 

/forrás: octogon.hu/

Címe: 2040 Budaörs, Szabadság út 162
GPS: É 47,46080; K 18,94093
Megközelíthető: 40-es, 40E, 88-as, 88A autóbusszal.

Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola (sakk) 

/forrás: 24.hu/ 

Címe: 1121 Budapest, Budakeszi út 48.
GPS: É 47,51999; K 18,97298
Megközelíthető: 22-es, 22A, 222-es autóbusszal.

Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola (taekwondo) 

/forrás: multmento.hu/

Címe: 1146 Budapest, Hermina út 9.
GPS: É 47,51243; K 19,09487
Megközelíthető: 1-es villamossal, 72M és 74-es trolival.

ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola (taekwondo) 

/forrás: saját fotó/

Címe: 1126 Budapest, Kiss János altábornagy u. 42.
GPS: É 47,49205; K 19,01839
Megközelíthető: 105-ös autóbusszal.

Tüskecsarnok Uszoda (úszás) 

/forrás: 11kerulet.ittlakunk.hu/

Címe: 1117 Budapest, Magyar Tudósok Körútja 7.

GPS: É 47,47208; K 19,05784
Megközelíthető: 1-es és 4-es villamossal.


Készülő létesítmények:


MTK Küzdősport Centrum (A Lantos Mihály Sportközpont területén, erről már feljebb olvashattatok.)


Címe: 1149 Budapest, Rákospatak u. 13 – 27.
GPS: É 47,52433; K 19,11885
Megközelíthető: 7-es és 277-es autóbusszal.


Karatéseink, cselgáncsozóink és talán taekwondósaink épülő létesítménye.


SKA (A Józsefvárosi Pályaudvar néven is ismert beruházás az egykori kínai piac helyén.)


Címe: 1087 Budapest, Kőbányai út
GPS: É 47,488; K 19,097
Megközelíthető 28-as és 62-es villamossal.


„Itt is folynak már a munkálatok. A terület idetartozó részén megkezdődött a vasúti infrastruktúra felszámolása. Ezt a vasúti létesítmény jelleg miatt külön kellett kezelni. Folyamatban van és az év végéig befejeződik az épületek és burkolt felületek bontása. Ezek után áll elő az a fejlesztésre szánt terület, amin az akadémia létesítménye meg tud valósulni. Ez egy hét és fél hektár méretű terület, és ami kívülről nem látszik a szélessége is jóval több, mint száz méter. Így itt hat darab teljes szabályos méretű labdarúgó pálya fog létesülni. Emellett lesz egy főépület ahol helyet fognak kapni az öltözők, szociális- és oktatóhelyiségek, videó elemző terem, sportszakmai helyiségek, kondicionáló terem, irodák. Ez egy elég nagyméretű létesítmény lesz, lehetőség lesz étkező és akár konyhaüzem kialakítására is. A Fiuméi úthoz legközelebbi pálya rendelkezni fog egy épített, fedett lelátóval. Épül még egy üzemeltetési egység is. Kiírásra került az építéshez szükséges közbeszerzési eljárás. A tervek szerint 2022 végére kell befejeződnie az építkezésnek."- mondta el Csajkás Tamás


MTK Sportpark (Taurus projekt néven is ismerhető.)


Címe: 1087 Budapest, Kerepesi út
GPS: É 47,499; K 19,096
Megközelíthető: 80-as trolival.


Ez lesz a vizes és jeges sportágak kivételével a legtöbb jelenleg saját létesítménnyel nem rendelkező szakosztály otthona.
„Itt eddig a bontási munkálatok fejeződtek be. Jelenlegi tudásunk szerint nem kell vegyszer mentesítési munkákkal számolni, köszönhetően annak is, hogy a terület legutolsó tulajdonosa a Michelin már az üzemeltetési időszakban elvégzett kármentesítési munkákat. Jelenleg a fő cél multifunkcionális csarnok és multifunkcionális sportfelületek létesítése az ezekhez tartozó a közönséget és a sportolókat kiszolgáló háttér létesítményekkel. Öltözök, gyúró helyiségek, büfé, ruhatár egyéb kiszolgáló helyiségeket tartalmazó épület komplexumról beszélünk. Nagy mennyiségű parkolóval, jelentős szabadtéri sportfelülettel. Mostani ismereteink szerint itt is létesülni fog vagy fognak labdarúgó pálya vagy pályák. Létesülnek olyan sportfelületek, ahol nem csak egyesületi, hanem szabadidő sportra is lehetőség lesz a nagyközönség számára is. Lesz játszótér, szabadtéri kondi park, kocogó kör. A tervek tartalmaznak egy nagyobb méretű klasszikus étterem funkciót, a hozzátartozó konyhaegységgel. A sportparkban helyet fog kapni egy MTK múzeum, ahol méltóképpen meg lehet emlékezni az MTK gazdag és jelentős múltjáról. Vizsgáljuk a lehetőségét egy sportszállás kialakításának. Reményeink szerint a jövő évben megkezdődhet az építkezés és 2023-ban elkészülhet a projekt."- mondta befejezésül létesítményfejlesztési vezetőnk.

Végül egy szubjektív összefoglalás. Az idősebbek gyakran felemlegetik az MTK-ban valaha volt híres klubéletet. Azt, hogy a sportolók, edzők, vezetők és szurkolók egy nagy családot alkottak. Tudjuk, a felgyorsult világ nem kedvez az ilyen folyamatoknak. De vannak csúnya kifejezéssel élve tárgyi feltételei is a közösségi létnek. Klubélet nehezen képzelhető el klubhelyiség nélkül. Ilyenünk most nincs. Remélhetőleg az MTK Sportparkban lesz. A fejlesztések eredményeként egy másik, legalább ilyen fontos feltétele is teljesülhet a családias közösség kialakulásának. Koncentrálódni fognak sporttelepeink. Az MTK élete kétközpontúvá válik. A Lantos Mihály Sportközpontban 5-6 sportág otthona lesz egy helyen, míg a Józsefvárosban ki fog alakulni négy egymáshoz közeli ingatlanunkon egyfajta „MTK város", ahol 8-10 sportág szereplői lesznek egy más közelében. Lássuk be mégiscsak könnyebben alakulhat ki egy közösség, ha együtt vagyunk, ha ismerjük egymást, mintha a városban szerte szét vannak szakosztályaink, melyeknek sportolói nem is ismerik egymást.
Nagyon remélem, hogy az új helyszínek a régi hangulatot is vissza fogják hozni. Ennek érdekében mi szurkolók is sokat tehetünk.

 

Az "MTK város" részei:

  1. Új Hidegkuti Nándor Stadion
  2. Salgótarjáni úti edzőpályák
  3. SKA
  4. MTK Sportpark

Tagdíj fizetés

Kedves Tagtársaink! Köszönjük azoknak, akik már befizették a tagsági díjat. Azokat, akik ezt eddig nem tették meg, kérjük utalják át a tagdíjat. (Az OTP Banknál vezetett számla számunk:11715007-21515664)

A tagsággal járó jogokról, kötelezettségekről és tagdíjrendszerünkről ide kattintva olvashattok.

Miért is kéne tagdíjat fizetnetek? Röviden elintézhetném azzal, hogy azért, mert ez gyakorlatilag a tagok egyetlen kötelezettsége, amit a belépéssel automatikusan vállaltatok is. De nem erről van szó. A tagdíjból olyan kiadásokat fedezünk, amit gondolom szívesen támogattok. Ilyen például a Gedeon program, melynek keretében az elismerésen túl anyagi segítséget is nyújtunk fiatal MTK sportolóknak, de ebből tudjuk szurkolóink vidéki túráinak buszköltségét is támogatni.

 

MTK-szurkoló vagy? Akkor köztünk a helyed!

Kattints ide, lépj be az MTK Baráti Körbe!


Létesítményeink képekben

Evezős telep:

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

Kajak-kenu telepek

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

Park tenisz Klub

/ forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Budai Tenisz Centrum

/ orrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Ikercsarnok

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Városmajori Kosárlabda- és vívócsarnok

/forrás: saját fotó/

/forrás: static.regon.hu /

/forrás: ute1885.hu /

Török Gyula Ökölvívóterem

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

/forrás: mtk.hu/

Lantos Mihály Sportközpont

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Új Hidegkuti Nándor Stadion

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Salgótarjáni úti edzőpályák

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

BVSC Asztalitenisz Terem

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Palatinus Bridzs Klub

/forrás: Dr. Spielmann János képe/

/forrás: Dr. Spielmann János képe/

/forrás: korcsolyaiskola.hu/

/forrás: obudagroup.hu/

Központi Tornacsarnok

/forrás: fitadvisor.hu/

Karateterem

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Sterbinszky Amália Kézilabdacsarnok

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

Elek Gyula Aréna

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

BKV Előre Stadion

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: saját fotó/

/forrás: bkvelore.hu/

Aramis Futsalcsarnok

/forrás: sagra.hu/

/forrás: sagra.hu/

/forrás: sportfloor.hu/

Lauder Javne Zsidó Közösségi Iskola 

/forrás: oktatas.atlatszo.hu/

/forrás: mtk.hu/

Városligeti Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

/forrás: multmento.hu/

/forrás: hu.wikipedia.org/

ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola

/forrás: saját fotó/

/forrás: gyertyanffy.elte.hu/

Tüskecsarnok Uszoda

/forrás: 444.hu/

/forrás: welovebudapest.hu/


Külön köszönet fejezünk ki a hírlevél elkészítéséhez nyújtott segítségért Szegő Tibornak, Szentgyörgyi Róbertnek és Dr. Spielmann Jánosnak!











 

 

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele megjelenik havonta egyszer

felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az egyesület elnöke

felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás

lektor: Sztojcsev Iván

Felíratkozás hírlevelünkre.

Leiratkozás hírlevelünkről.

 

MTK Baráti Kör

cím: Budapest, Brüll Alfréd utca 2.

Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide.

Bankszámla: OTP 11715007-21515664

Weblap: www.mtkcsalad.hu

Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor

E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu