MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2022. augusztus 4.

MTK Baráti Kör Hírlevele

III. évfolyam 8. szám

2022. augusztus 4.

Kedves Barátaink!

Bár az MTK Baráti Kör hírlevele még viszonylag fiatal, mindössze harmadik évfolyamunknál tartunk, mégis úgy gondoltuk, hogy szurkolóink jobb kiszolgálása érdekében változtatásokra van szükség. Kicsit a hírlevél formátuma is változott, remélhetőleg tetszetősebbnek fogjátok tartani, de a lényegi változások tartalmiak. Ezentúl az eddigieknél sűrűbben, kéthetenkte jelentkezünk. Új szerzők új rovatait olvashatjátok már mostani számunkban is, következő hírleveleinkben további új rovatokat ismerhettek meg. Lesz, amelyik minden számunkban olvasható lesz, más csak alkalmanként. Ami biztos, hogy a nagyobb terjedelem lehetővé teszi, hogy többet, sokkal többet foglalkozzunk a közönségsportokkal, ezen belül is a labdarúgással. A gyakoribb megjelenés azt is lehetővé teszi, hogy több aktualitás legyen lapunkban. 

A változások célja az MTK-szurkolók lehető legjobb kiszolgálása. De honnan is tudhatjuk, hogy valóban jó irányba mozdultunk? Tőletek. Kizárólag tőletek. Éppen ezért továbbra is várjuk visszajelzéseiteket, kritikátokat, javaslataitokat. 

Jó szórakozást kívánunk hírlevelünk olvasásához!


Tartalom:

Belépés az MTK Baráti Körbe

Kék-fehérek a zöld asztalnál 

Bridzs Ifi EB 2022, Veldhoven /Hazai Tamás/ 

Erős Emberek kék-fehérben

Üsd ki /Rózsa Mihály/

Kéktúra /Sas János/

Születésnapok

Születésnapok II.

Kovács Béla és Gyimesi János

Gyász

Szőke Péterre emlékezünk

Évfordulók

150 éve született Káldi Jenő

Női labdarúgó csapataink /Kalocsai László/

Férfi felnőtt labdarúgó csapataink

Elkezdődött /Bodrogi Tamás/

Az MTK edzői Kertész Sándortól Bognár Györgyig /Joó Alfréd/

Profiknál nem számítanak az érzelmek? /Bodrogi Tamás/

Eredményeink képekkel, videókkal

Atlétika
Bridzs
Cselgáncs
E-sport
Evezés
Kajak-kenu
Karate
Kézilabda
Labdarúgás
RG
Sakk
Taekwondo
Tenisz
Vívás

*** *** *** *** *** 

MTK-szurkoló vagy? Akkor köztünk a helyed!

Kattints ide, lépj be az MTK Baráti Körbe!


Kék-fehérek a zöld asztalnál

Bridzs Ifi Eb 2022, Veldhoven

Július 20. és 27. között rendezték meg az ifjúsági Európa-bajnokságot, melynek Veldhoven (Hollandia) adott otthont. Különösen nagy érdeklődéssel figyeltük az eseményeket, nem csak azért, mert a bridzs sport jövőjét ezek a versenyzők jelentik, hanem mert a magyar küldöttség zöme az MTK Budapest sportolója.

Korcsoportokra osztva 5 kategóriában vetélkedtek a csapatok:

U16: Biborka Bernadett-Szatmáry Benedek, Juhász-Molnár Mirkó-Zábrándi Benjámin, (Kovács Artúr)–(Tőkés Dénes)

U21: Argay Zsolt-Kemény Márk, Dezső Kende-Tarcali Barnabás, Jánosik Máté-Márki-Zay János

U26 női: Bánházi Dorina-Hegedűs Júlia, (Bekő Zsófia)–Biborka Ágnes, (Bekő Zsuzsanna)–(Tóth Andrea)

U26: Jalsovszky Janka–(Vági Máté), Biborka Dániel–(Nagy Kartal), Sógor Bence-Szabó Botond

Jalsovszky Janka

a kép forrása: Jalsovszky Janka Facebook oldala

U31: Lajos Hanka-Szűcs Villő, Fischer Brigitta–(Konkoly Csaba), (Budai László)–Tubak Dániel*

Lajos Hanka és Szűcs Villő

a kép forrása: Bridzsélet 2021

Ez utóbbi kategória a sporthírekben jártas olvasónak talán kissé furcsának tűnhet. Azonban egyrészt a sportágat egészen idős korban is sokan sikeresen űzik, másrészt ez a fura korhatár a Covid következménye; a nemzetközi szövetség nem akarta, hogy sok olyan versenyző, aki részt vehetett volna korosztályos Eb-n, vb-n csak amiatt bukja el a lehetőséget, mert a világ zárva volt, és ők pedig közben kiöregedtek. (Legutóbb 2017-ben volt ifjúsági EB)

Három kategóriában négy nap után véget ért a verseny. U16-os csapatunk érte el a legjobb helyezést, végül lecsúszott a dobogóról, és 15 csapatból ötödik lett. Az U31-eseknek is sokáig volt esélyük éremre, a 16-os mezőnyben aztán a hatodik helyen futottak be. A lányok nyolc csapatból hetedikek lettek. Ezzel mindhárom csapat kiharcolta a jövő évi vb-indulást Magyarországnak.

A rájátszásban aztán nem sikerült az előrelépés sem az U21-es sem pedig az U26-os válogatottnak a záró napon. Az ifjabbak épp lecsúsztak a még biztosan világbajnoki részvételt jelentő nyolcadik helyről, az U26-osok 15.-ként zártak a 18 csapatos mezőnyben.

Az értékelésért pedig átadom a szót Kovács Gergelynek, a Bridzsszövetség elnökségi tagjának, aki a Bridzsélet című online folyóiratot tudósította az Eb-ről.:

„Négy ország vitt ki mind az öt kategóriában csapatot Veldhovenbe, a hollandok (ők mondjuk nem mentek messze), a lengyelek, a franciák és mi. Bár ide nincs kvalifikáció, ez nagy siker, hiszen azt jelenti, hogy ki tudunk állítani mindegyik korosztályban hat idevaló bridzsezőt. Az eredmények azt mutatják, hogy valóban mindegyikük megüti az ide illő szintet. Nagy bridzsnemzetek (olasz, angol, norvég, izraeli) nem jöttek teljes küldöttséggel.

Mivel nálunk a Kolibri-programmal két éve jött el a bumm, játékosaink zöme igen vékony bridzs- és versenytapasztalattal érkezett az Európa-bajnokságra. Ha ebből indulunk ki, a következő évek még jobb eredményt ígérnek.”

Csapataink szerepléséről részletesen olvashattok Bridzsélet hasábjain, partikkal, elemzésekkel (https://bridzs.hu/hu/bridzselet), ahol minden napra jutott egy-egy cikk, az aktuális történésekről.

Persze ők a „menők”, akik már egy ideje benne vannak a bridzs világában. Azok számára pedig, akik kedvet kapnak, vagy érdeklődnek ez iránt a sport iránt, szakosztályunk kezdő tanfolyamot indít. A pontos időpontot létszámtól függően egyeztetjük, keressetek bátran:

Hazai Tamás, technikai vezető

Mobil: +36-70-750-1335

E-mail: hazai.tamas@mtk1888.hu

* A zárójelben írtak kivételével valamennyien az MTK Budapest sportolói.


Erős emberek kék-fehérben

Üsd ki! 

A hazai ökölvívás legnagyobb eseménye minden évben a korosztályos országos bajnokság. Nagyon pici túlzással azt is mondhatjuk, hogy egész évben erre készülnek a versenyzők. Ha az amatőr ökölvívásban létezne négyes korona, akkor annak az egyik ága egyértelműen az országos bajnokság lenne, az Európa-bajnokság, a világbajnokság és az olimpia mellett.

Micsicsák János

a kép forrása: Arató Géza: Magyar Sport

Török Gyula (Béka)

a kép forrása: Lobogó 1960. 12. 28.

Az MTK büszke lehet arra, hogy országos bajnokok sorát adta minden korosztályban az országnak. Ob-címeink száma meghaladja a 250-et bőven. Olyan legendás nevek nyertek Ob-címet az MTK-nak – a teljesség igénye nélkül - mint Fás Imre, Erdős László, Micsicsák János, Grósz Gyula, Papp Laci, Horváth István, Szénási Ernő, Fekete Pál, Vona József, Holló Antal, Marosi Andor, Török „Béka” Gyula, Kovács Pál, Patkós László, Gula László, Káté Gyula, Sávoly Gergő, Barbosu Tibor, Barbosu Alex, Lakatos Ottó, Báki Alex…

Fás Imre

a kép forrása: Sporthírlap 1924. 06, 21.

Gula László

a kép forrása: mtk.hu

Nehéz küzdelmekre számítunk idén is. Drexler Géza vezetőedzőnk, Kovaschitz Antal és Krizsa Sándor edzők keményen dolgoztak azért, hogy az ob-k után ismét sikerekről számolhassunk be. Természetesen ahhoz, hogy az edzők sikereket tudjanak felmutatni, hatalmas szükség van arra, hogy a cél érdekében a versenyzők is nagyon kemény munkát vállaljanak magukra, ami számtalan lemondással jár részükről.

Drexler Géza

a kép forrása: mtk.hu

Kovaschitz Antal

a kép forrása: mtk.hu

Akiktől érmet várhatunk:

Már csak udvariasságból is kezdjük a hölggyel. Tóth Nikolett serdülő kislány, idén kezdett csak el bunyózni. Ennek ellenére hamar kijött a tehetsége, hatalmas küzdő és tőle már élete első nagyobb versenyén reálisan várható egy érem. Ha megmarad a sportágnak, akkor ő igen hamar be fog kerülni adottságai és tehetsége okán a válogatottba is.

Kovács Kornél junior versenyzőnk egy nagyon gyorsan fejlődő, technikás ökölvívó. Ringen kívül kicsit szétszórt, de amikor ringbe lép, nagyot változik és rendkívül fegyelmezett, taktikus ökölvívásra képes jó versenyző.

Kovács Kornél és Veiland László

a kép forrása: mtk.hu

Jakab Lorenzo junior, az egyik kiemelkedő tehetsége a szakosztálynak. Sikerült idén már nagyon nehéz nemzetközi tornát is nyernie a nehézsúlyú srácnak. Hatalmas ütőereje van és állja is az ütéseket.

Jakab Lorenzo

a kép forrása: mtk.hu

Veiland László ifit sok minden akadályozta ebben az évben a felkészülésében, de ügyes fiú, akinek kijöhet az érem, ha jó egészségi állapotba lesz az ob-ra.

Szűcs Richárdnak még van hova fejlődnie ifi korosztályban, de ha fejben egyben lesz az ob idején, akkor ő is éremért szállhat küzdelembe.

Szűcs Richárd

a kép forrása: mtk.hu

Több más versenyzőnkben is benne érezzük az érem lehetőségét, felkészülten várhatjuk a nagy megmérettetéseket.

Az Ifi ob 2022.szeptember 9-14. között kerül megrendezésre Debrecenben.

Az U12, serdülő, junior ob helyszíne Budapest lesz, 2022. október 20-23 között.

A felnőtt ob-n valószínűleg idén nem indulunk, annak időpontja 2022. november 23-26. között lesz Miskolcon.

/Rózsa Mihály/


Kéktúra

Hosszú évek óta, amikor csak tehetem, elkísérem kedvenc csapatomat a vidéki mérkőzéseire is. Számomra ez lehetőség egy bizonyos fajta országjárásra. Megismerni településeket, tájakat, országrészeket. Útjainkon a szurkolás mellett, főleg a megfelelő időjárás esetén strandolásra, fürdőlátogatásra is szakítunk időt, valamint a gasztronómiai örömök kielégítésére is. Nem utolsósorban amennyiben vannak zsidó emlékhelyek (zsinagógák, temetők), azok felkeresését sem hagyjuk ki.

Augusztus elejei két utunk Dél-Magyarországra visz minket. Augusztus 7-én a Dél-Dunántúlra, a Baranya megyei Szentlőrincre látogatunk. Augusztus 17-én pedig a Dél-Alföldön, a Békés megyei Békéscsabán lépünk pályára.*

Szentlőrinc

2022. augusztus 7. (vasárnap) Kezdés 17:30–kor.

A két stadion közti távolság 251 km. Gépkocsival 2 óra 22 perc a menetidő. A településre mehetünk Pécsen keresztül és Pécset megkerülve is, majdnem végig autópályán.

Szentlőrinc Eszterházy kastély

a kép forrása: mapio.hu

A városban nincs túl sok látnivaló, inkább a környező települések lehetnek érdekesek számunkra. Amit érdemes megtekinteni, az az Eszterházy kastély. Ebben jelenleg a Polgármesteri Hivatal működik. Éhségünket és szomjunkat az Ezüstfenyő étteremben olthatjuk.

Ezüstfenyő Étterem

a kép forrása: ezustfenyo-szentlorinc.uzleti.hu

Szentlőrinc és környéke - Szigetvár, Harkány, Siklós, Villány

Szigetvár

a kép forrása: szigetvar.kornyeke.hu

Szigetváron a Zrínyi vár az első számú érdekesség. Ez magába foglalja az Andrássy kastélyt és a dzsámit is. Érdemes még megtekinteni a köztéri szobrokat, melyekből elég sok van. Remek gyógyfürdője is van a városnak. Számos étterem, panzió és hotel ad lehetőséget az étkezésre. A zsinagóga, mint olyan megsemmisült, az épületet átalakították és a városi könyvtár működik benne. A zsidó temető látogatható (Bajcsy Zsilinszky Endre utca).

Harkány

a kép forrása: xavinhotelharkany.hu

Harkány népszerű fürdőváros. Gyógyfürdő és strand is található itt. Számos éttermet, panziót és szállodát látogathatunk meg, ha megéheztünk. A zsinagógára vonatkozóan találtam ugyan egy címet (Kossuth u. 44.), de hogy ez létező, vagy megszűnt, azt nem tudtam kideríteni. A zsidó temető fellelhető, ahogy bejövünk a városba, a Tenkes csárda után az 58-as útról jobbra, a bolgár emlékmű előtt.

Siklós

a kép forrása:turistamagazin.hu

Siklóson a várat és a dzsámit említhetem, mint érdekességet, de itt is található fürdő is. A zsidó temető a Deák Ferenc utcában található.

Villány a bor városa, és mint ilyen egy bor múzeumot is találunk itt. Érdemes felmenni a Templomhegyi kilátóba. Csodálatos látvány nyílik a városra és környékére. A zsidó temetőt a Fáy András utca és Hohmann utca által határolt területen találjuk.

Villány

a kép forrása: turizmus.com

Pécs bemutatásától most eltekintek, hisz ott is fog majd játszani csapatunk, akkor majd részletesen megejtem ezt. Ezen kívül a Szentlőrincig vezető úton is rengeteg látni való van még, amit ki-ki a saját ízlése szerint megnézhet.

Békéscsaba

2022. augusztus 17 (szerda) Kezdés 19:00–kor*.

A két stadion közti távolság 204 km. Gépkocsival 2 óra 6 perc a menetidő.

Munkácsy Mihály Múzeum

a kép forrása: a szerző képei, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

A város fő látványossága a Munkácsy Múzeum. A szépen kialakított sétálóutcában érdemes megnézni a Jókai színház épületét. Kellemes kikapcsolódást nyújt a ligetszerűen kialakított Felső-Körös soron egy rövid séta a szoborsétányon.

Jókai Színház

a kép forrása: a szerző képei, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

Békéscsaba új zsinagógája a stadion mögött található, itt van a zsidó temető is. A belvárosban a Luther utca, Lázár utca, Kinizsi utca találkozásánál működtek a régi zsinagógák. Az épületek, átalakítva ugyan, de megvannak. Üzletként és raktárként funkcionálnak napjainkban.

Úton Békéscsabára - Cserkeszőlő, Szarvas, Kondoros

A Cserkeszőlőn található gyógyfürdőben felfrissülhetünk, kellemesen strandolhatunk.

Cserkeszőlő gyógyfürdő

a kép forrása: utazzitthon.hu

Szarvason is érdemes megállnunk. Az arborétum a legnagyobb hőségben is kellemes hűst nyújt, hatalmas fáival. Érdekesség még a szomszédos Mini Magyarország kiállítás, mely makettokon mutatja be az ország nevezetességeit.

Mini Magyarország

a kép forrása: netkoffer.hu

Jó pár étkezési lehetőség van az úton, de ha ajánlhatom, akkor a híres, hírhedt Kondorosi csárdát választanám. Itt volt a környékbeli betyárok gyülekezője annak idején.

Kondorosi Csárda

a kép forrása: a szerző képei, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

Természetesen ezen az úton is még számos hely lenne, ami említést érdemelne, de a teljesség igénye nélkül ennyit ajánlanék figyelmetekbe.

Mindenkinek jó utat kívánok, jó szurkolást és győztes meccseket!

/Sas János/

* A mérkőzések időpontjai - az MLSZ döntésétől függően - bármikor változhatnak.


Születésnapok

Augusztusban a következő tagtársaink ünnepelnek. Sok boldogságot kívánunk nekik!

Ács Tibor

Chladek Tibor

Dobolyi László

Feit Gábor

Fonó Tibor

Hegedűs Zsuzsanna

Homolya Dániel

Jäger Eszter

Karakas József

Kiss Tamás

Lakos György

Laky Sándor

Lukácsi Attila

Major László

Méry Rita

Molnár Gábor

Német Péter

Óvári Zsolt

Rabovszky György

Rudas György

Sándor Dániel

Sevcsik László

Stiaszni Attila

Szanyi Dorottya

Szőke Károly

Varga József


Születésnap II.

Kovács Béla 70 éves

Kovács Béla

a kép forrása: Holló Iván archívuma

Pontosabban Kovács Béla augusztus 9-én lesz 70 éves. Nem nálunk kezdett, a Mákvölgyi Bányászban sajátította el a foci alapjait. Nem is nálunk fejezte be a pályafutását, az MTK után szerepelt még az Újpest és a Szekszárd csapatában is. Mégis Kovács Béla örök MTK-s! 10 évig szerepelt NB I-es csapatunkban, összesen 248 meccsen lépett pályára kék-fehérben. Ezeken a mérkőzéseken 34 alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját. Visszavonulása után is hű maradt az MTK-hoz, nálunk szerepelt az öregfiúk között is. A mai napig is rendszeresen látható a nézőtéren szurkolni csapatunknak.

Béla hosszú, sikeres labdarúgó pályafutását ugyanilyen sikeres "civil" élet követte. Bár a civil szó, az esetében nem helyénvaló, hiszen a rendőrség egyik legeredményesebb nyomozója lett. Egészen az alezredesi rangig vitte, kiemelt ügyeket bíztak rá.

Gyimesi János 80 éves

Gyimesi János

a kép forrása: Képes Sport 1989. 04. 11

Valljuk be, eleinte nem kedveltük az augusztus 24-én szülinapos trénert. Miért kedveltük volna, hiszen sok borsot tört az orrunk alá. A Spartacus kiesés ellen küzdő kosárlabdacsapatánál kezdte edzői pályafutását. A szövetkezetiekkel évről évre előre lépkedve rövidesen bajnoki címet szerzet, nem kis bosszúságunkra pont az MTK előtt, majd meg is védte csapatával a bajnoki címét ismét az orrunk előtt. Közben olyan zseniket nevelt a Spariban, mint Kiss Lenke és Vertetics Györgyi. A két bajnoki siker után klubot váltott. Az akkor újonc Vasas Izzó (későbbi nevén Tungsram) edzője lett. Legjobb játékosai is követték az új csapatba. Az Izzóval is bajnoki érmeket szerzett. Innen Zalaegerszegre vezetett az útja. A zalaiak ugyancsak kiesőjelölt csapatát a középmezőnybe vezette. Ezután jött ami számunkra a legfontosabb az MTK. A mieinkkel 1989-ben bajnok bajnoki címet szerzett. Másfél évtized után ünnepelhettünk ismét aranyérmet a BEAC elleni csata sokak számára emlékezetes megismételt mérkőzésével. Ezzel gyakorlatilag véget is ért Gyimesi János edzői pályafutása. Még kipróbálta magát egy férficsapatnál Sopronban, majd dolgozott az OSC női csapatánál, de korábbi sikereit már nem tudta megismételni.

Ünnepeltjeinknek még nagyon sok boldog évet kívánunk!


Gyász

Szőke Péter

a kép forrása: Barcs Sándor: Száz éves az MTK VM Sportklub

Már elkészült cikkünk, amelyben 75. születésnapja alkalmából szerettük volna köszönteni Szőke Pétert, de a halál közbeszólt. Egykori éljátékosunk július 28-án, néhány nappal 75. születésnapja előtt az égi teniszpályákra költözött.

Fénykorában Szőke Péter az MTK egyik legnépszerűbb sportolója volt. Az 1970-es években egyértelműen ő volt az MTK teniszcsapatának első számú játékosa. Annak a teniszcsapatnak, amelyik megtörve a Dózsa két és fél évtizedes győzelmi sorozatát magyar bajnoki címet szerzett 1975-ben. Ez a győzelem volt az MTK-tenisz mai napig is tartó virágkorának megalapozója. Azóta azaz lassan fél évszázada az MTK egy bő tíz éves kihagyást leszámítva minden évben érmet szerzett a csapatbajnokságban. Szőke Péter abszolút csapatjátékos volt. Szép sikereket ért el egyéniben is. Még nagyobbakat párosban Taróczi Balázzsal, illetve Szőcsik Andrásal, de a legjobb eredményeket csapatban produkálta. Vezéregyénisége volt a Király-kupát egyszer megnyerő, háromszor ezüstérmes, egyszer harmadik magyar csapatnak, a csapatmérkőzéseken sokszor jobban teljesített a korszak legnagyobb magyar tenisz sztárjánál Taróczi Balázsnál is. (A Király-kupa egy fedettpályás EB-nek felelt meg.) Szerzett a magyar csapattal szabadtéren Eb-ezüst és -bronzérmet is.

Nyugodj békében, Péter!


Évfordulók

Ritka szép kerek évfordulóhoz érkezünk a napokban. Augusztus 18-án emlékezhetünk meg arról, hogy 150 éve született Káldi Jenő. 1894-től volt az MTK tagja. Számos tisztséget viselt egyesületünkben. Többek között volt az MTK másodtitkárja és a választmány tagja. (Ez utóbbi akkoriban az elnökségnek felelt meg.) Legnevezetesebb szerepe, az MTK 1894-es bálját szervező vigalmi bizottságban betöltött titkári pozíciója volt. Maga a bizottság száz tagú volt, vezetőségében a kor olyan kiemelkedő közéleti személyiségei szerepeltek, mint dr. Baracs Marcell, dr. Falk Zsigmond, dr. Hirschfeld Antal (később Heteés Antal néven az MTK elnöke), Porzsolt Gyula (az MTK akkori elnöke), B. Virág Géza és még hosszan lehetne sorolni.

E bizottság felkérésére született az első MTK-dal. Az egykori források szerint szerzője a bálon muzsikáló zenekar vezetője Rácz Pali volt, címe Magyar Testgyakorló-csárdás. Ennek némiképp ellentmond, hogy Rácz Pali - a korszak egyik legismertebb cigány prímása - 1885-ben (más források szerint 1880-ban) meghalt.

Káldi Jenő

a kép forrása: A Motor 1917. 06. 03.

Káldi Jenő nem elsősorban az MTK révén vált közismertté. Ő alapította Magyarországon a Mercedes első lerakatát. Később, amikor a Mercedes már saját gyártó és kereskedő céget hozott létre Budapesten, akkor ő lett a Mercedes - Benz Automobil Rt. vezérigazgatója. A Főtaxi elődjének, az Autotaxinak egyik társalapítója, társtulajdonosa volt. Kiváló közgazdászként ismerték és elismerték. kormányfőtanácsosi rangot kapott.

Sajnos sem az elismerései, sem magas rangja, sem a Mercedesnél végzet vezérigazgatói munkája nem óvhatta meg attól, hogy Mauthasenbe kerüljön. Ahol megakadályozandó a fajok keveredését nemes egyszerűséggel agyonverték.


Női labdarúgó csapataink

Sok új tehetség található NB I-es női csapatunkban. Az utánpótlásból került fel Bánfi Gréta, Tózsér Vanda, Schvirján Dóra. Az FTC utánpótlásból igazoltuk Murár Viktóriát és László Henriettát.

Murár Viktória

a kép forrása: mtkhungaria.hu

László Henrietta

a kép forrása: László Henrietta Facebook oldala

NB I-es csapatunk a következő kerettel vág neki az idei szezonnak:

Maria Palama

a kép forrása: mtkhungaria.hu

Tőzsér Vanda

a kép forrása: mtkhungaria.hu

Bánfi Gréta, Bokor Blanka, Csuhai Vivien, Farádi-Szabó Edina, Haraszti Fanni, László Henrietta, Legendás Lora, Magyarics Zoé, Olivera Milunovics, Murár Viktória, Maria Palama, Pinczi Anita, Sipos Lilla, Tagyi Vivien, Tőzsér Vanda, Vachter Fanni,  Vajda Orsolya, Vas Hajna.

Nagyon sok tehetséges fiatal jött össze NB I-s keretünkben, de egy magas középső védőre szükség lenne és akkor a 2. helyre is volna esély a bajnokságban. Első bajnoki mérkőzésünk, Felcsúton a helyi csapat ellen lesz augusztus 20 vagy 21-én.

Schvirján Dóra

a kép forrása: mtkhungaria.hu

Bánfi Gréta

a kép forrása: mtkhungaria.hu

U19-es keret:

Almási Virág, Bokor Blanka, Bor Csenge, Diramerján Zsófia, Farkas Lili, Fehér Lili, Galambos Vivien, Herczik Dorina, Kolarik Laura, László Henrietta, Mislai Fruzsina, Molnár Emese, Petőfi Borbála, Pozsár Ramóna, Siposs Johanna, Török Emma, Vajda Lilla, Végh Adrienn

Bokor Blanka

a kép forrása: mtkbudapest.hu

U17-es keret:

Bajza Kata, Bánfi Gréta, Borzák Lilien, Csorma Linda, Farády Nadin, Farkas Panna, Gabona Laura, Garda Sára, Gárvis Gabriella, Győző Regina, Halász Anna, Hegedűs Imola, Horváth Laura, Kiss Szonja, Koller Alexandra, Kovács Lolita, Kovács Zsófia, Molnár Zsófia, Murár Viktória, Oravecz Emma, Papp-Kálmán Blanka, Pára Hanna, Schvirján Dóra, Spéth Veronika, Szántai Anna, Tassy Katalin, Tőzsér Vanda, Varga Linda, Vas Hajna, Zsirka-Klein Anna

Vas Hajna

a kép forrása: mtkhungaria.hu

U15-ös keret:

Árokszállási Sophie, Bakos Kamilla, Balogh Tímea, Bellon Petra, Csörgő Janka, Hubják Nóra, Kelemen Vivien, Kéri Veronika, Kovács Melissza, Mikó Alexa, Molnár Liza, Nagy Borbála, Neumann Zsófia, Puskás Nelli, Steinbacher Gabriella, Szabó Melissza, Veres Stefánia, Walton Júlia, Weszely Angéla, Zséli Virág

Kovács Melissza

a kép forrása: mtkhungaria.hu

U14-es keret:

Berzai Emma, Bodor Nóra, Csányi Szonja, Dudás Eszter, Feigl Flóra, Göndör Karikás Janina, Kertész Lili , Maukner Kamilla, Póta Judit, Rádi Vivien, Szabó Blanka, Szécsi Vivien

U11-es keret:

Bakos Dorka, Érsek Nóra, Kormos Róza, Lakatos Emma, Nika Vandenko, Péter Ida, Süle Boglárka, Sztefanov Dalma

Az NB I-es és a három idősebb utánpótlás keret, május 31-től edzőtáborban vesz részt Lipóton. Természetesen a keretekben kisebb változások még lehetségesek.

/Kalocsai László/

Férfi felnőtt labdarúgó csapataink

NB II-es keretünk a 2022-2023-as bajnoki szezonra:

Balázs József

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Bognár István

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Medgyes Sinan

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Balázs József, Barkóczi Benedek, Biben Barnabás, Bognár István, Csenterics Adrián, Futács Márkó, Horváth Artúr, Kata Mihály, Kovács Máté, Kovács Mátyás, Kovácsréti Márk, Lehoczky Roland, Medgyes Sinan, Mezei Szabolcs, Miknyóczky Ádám, Nagy Barnabás, Nagy Zsombor, Németh Krisztián, Palincsár Martin, Poór Patrik, Somodi Bence, Stieber Zoltán, Szépe János, Varjú Benedek, Zuigéber Ákos, Zsóri Dániel

Zsóri Dániel

a kép forrása: mtk.hu

Barkóczi Benedek

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Kovács Mátyás

a kép forrása: sandorkaroly.hu

Férfi NB III-as keretünk:

Amedome Godwords

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Almomani Nathaniel, Balogh Bence, Balogh Máté, Bene Domonkos, Dóra Donát, Fekete Krisztián, Földing Engelbert Márk, Godwords Amedome, Gyuris Aurél, Juhász Bálint Dániel, Juhász Levente, Kapronczai Gergely, Matviiv Yurii, Merényi Ádám, Molnár Ádin, Paulaovicz Dániel, Rimóczi Tamás, Szőke Gergő, Törőcsik Péter, Vasvári Zoltán, Várkonyi Bence, Velicskó Szabolcs

Kapronczai Gergely

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Férfi utánpótlás csapataink kereteit külön nem közöljük, az MTK hivatalos oldalán rendszeresen frissítve megtalálhatóak, az oldalt ide kattintva találjátok meg.

*** *** *** *** *** 

Elkezdődött

Labdarúgóink hatodik kiesése után sokan fogadták meg, hogy soha többet a lábukat be nem teszik MTK-meccsre. Aztán ahogy múltak a napok, a hetek egyre inkább elvonási tüneteink lettek. Alig vártuk, hogy végre újra tétmeccsen szurkolhassunk a kedvenceinknek. Mert ők a kedvenceink, akkor is, ha a második ligában szerepelnek pillanatnyilag. Igen, csak pillanatnyilag. Nem akad szurkolóink között senki, aki ne reménykedne a feljutásban. Vannak optimista szurkolóink, akik hisznek Bognár Gyurinak, hogy az NB II-t az MTK-nak kapus nélkül is meg kell nyernie. Vannak persze pesszimisták is, akik szerint ezzel a kerettel, ezzel az edzővel, ezzel a vezetéssel - a nem kívánt rész törlendő - esély sincs a feljutásra. Mégis ők is abban bíznak, hogy megnyerjük a Merkantil Bank Ligát. Hiába no, pesszimistának is csak úgy érdemes lenni, ha az ember bízik a sikerben.

Horváth Dávid

a kép forrása: mtkbudapest.hu

A nyári szünet meccshiány ide, meccshiány oda, de mégis egy izgalmas időszak volt, illetve mindig az. Kezdődött az edzőkérdéssel. A legtöbb szurkoló az elmúlt években ilyenkor dühöngött, mondván: Minek hozták ide ... (Itt az éppen aktuális edző neve következett néhány durva kifejezés társaságában.) Valljuk be, többnyire sajnos kiderült, a szurkolóknak igaza volt. Idén ez másként alakult. Idén azon vitatkoztunk, hogy két remek jelölt közül kit kéne választani. Horváth Dávidot, aki fantasztikus hajrát produkált a csapattal és ha egy-két héttel hamarabb kapott volna lehetőséget, akkor alighanem bent tudta volna tartani az MTK-t az NB I-ben.  Sokan szívesen látták volna őt továbbra is a kispadon. A másik jelölt Bognár Gyuri volt. Aki jó edző és a mi kutyánk kölke. Akit imádtunk játékosként, aki kezdő edzőként már volt nálunk és akit alig vártunk, hogy visszatérjen hozzánk. Azt mondja, ő is alg várta. Végül - azzal a vicces indoklással, hogy Horváth Dávidnak nincs még pro licensze - Gyuri lett a befutó.
I-ten hozott itthon, Gyuri! 

Bognár György

a kép forrása: mtk.hu

Aztán izgatottan vártuk a híreket a játékospiacról. Kik jönnek, kik mennek? Azt tudtuk, hogy a külföldieket nem tartjuk meg. Többségük távozása nem rázta meg szurkolóinkat. Néhányukért azonban fájt-fáj a szívünk. Akik a magyar játékosok közül távoztak, azok se fognak hiányozni. Érkezőnk viszonylag kevés volt, a két visszatérőről érdemes külön is szólni.

Poór Patrik

a kép forrása: mtk.hu

Az egyikük Poór Patrik. Erősen megosztotta szurkolóinkat az ő érkezése. Azt szinte senki nem vitatja, hogy játéktudása alapján erősítést jelent. Csak sokan nem felejtették még el távozása körülményeit. Öt év telt el azóta. Ennyi idő után már komolyabb bűncselekmények is elévülnek. Talán Patriknak is meg lehetne bocsátani! A másik, akiről mindenképpen szólni kell, Németh Krisztián. Neki egyöntetűen örült szurkolótáborunk. Játékintelligenciája, gólképessége okán egyik erősségünk lehet. De talán mégis inkább azért örülünk, mert Némó - akárcsak Bognár Gyuri - hazatért. Neki itt a helye.

Németh Krisztián

a kép forrása: mtk.hu

De mindez csak a mese. A lényeg az, ami a zöld gyepen zajlik. A lényeg, hogy elkezdődött, hogy újra szurkolhattunk. 

Az első forduló mindig kicsit más, mindig kicsit fontosabb. Egy sikeres rajt lendületet adhat. Reméljük, adott is, hiszen győzelemmel kezdtünk. Ráadásul egy konkurens, szintén a feljutást megcélzó együttes ellen. Bogesz több nyilatkozatában is elmondta, hogy egy csapat soha nincs készen. Nos láthattuk, ez a csapat még tényleg nincs készen. Időnként csikorogtak a fogaskerekek. Mégis... milyen szép az, mikor egy még félkész, az edzőnk szerint sem jól játszó csapat úgy veri egyik legkomolyabb ellenfelét, hogy az a második félidőben a félpályán se nagyon tudott átlépni és helyzeteink alapján akár 5-6 góllal is nyerhettünk volna. Ami további öröm, a csapatban hét húsz éves vagy fiatalabb labdarúgó lépett pályára.

Ünneplünk!

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Csak így tovább! Vagy ha lehet még jobban, mert a szurkoló telhetetlen, a sportoló is mindig többre vágyik. És így van ez jól!

Hajrá kékek! Hajrá MTK!

/Bodrogi Tamás/



Az MTK edzői Kertész Sándortól Bognár Györgyig

59 edzője volt az MTK-nak (Hungária FC, Bp. Textiles, Bp. Bástya, Bp. Vörös Lobogó) 1902 és 2022 között

Régi-új edzővel vágott neki az MTK az NB II-es labdarúgó bajnokság 2022-2023-as idényének. Kertész Sándorral kezdődik a kék-fehér trénerek sora, s Bognár Györggyel együtt - aki korábban is ült már a Hungária körúti gárda kispadján - 59 mester dolgozott az MTK (Hungária FC, Textiles, Bástya, Vörös Lobogó) együttesénél.

A kezdetek

KERTÉSZ SÁNDOR 1895 és 1908 között volt az MTK tagja. Atlétizált és futballozott. 1897-ben ő kezdeményezte az egyesület labdarúgó szakosztályának megalapítását, amely végül négy évvel később, 1901. március 12-én jött létre Kertész vezetésével. 1901.október 20-án a "BTC vegyes" elleni barátságos találkozón tagja volt az első MTK csapatnak, s ő volt a gárda edzője is: Révész Árpád – Auerbach Rezső, Weisz Ármin – Frank Imre, Roóz Imre, Ságody Ervin – Freund Henrik, Tausz Vilmos, Kertész Sándor, Herquett Rezső, Káldor Lipót.

Kertész Sándor (Sala)

a kép forrása: Fodor Henrik: Huszonöt év

A klub 1902-ben második helyezést ért el a másodosztályban, így feljutott az élvonalba. 1903-ban a csapat bronzérmes lett, egy évvel később, 1904-ben Kertész Sándor "Sala" vezetésével már bajnoki címet ünnepelhettek.

A múlt század '10-es, '20-as éveinek MTK, Hungária FC edzőiről

Néhányszor már "nekifutottunk" ennek a témának, próbáltuk "megfejteni", hogy az 1910-es évek második, és a '20-as esztendők első felében kik voltak a kor egyik legjobb csapatának edzői - ez azonban eddig nem sikerült.

Időközben azonban néhány újabb adat előkerült, s most végre tiszta a kép!

Az I. világháború utáni időszak (1919-1927) története meglehetősen hiányos az MTK históriájában. Az újságok ritkán adták meg a csapat összeállításokat, az edzők nevét, sokszor bulvár jellegű írásokat jelentettek meg. MLSZ archívum nincs, a klub saját archívuma pedig gyakorlatilag eltűnt, megsemmisült a harmincas évek végén, negyvenes évek elején.

Jimmy Hoganról egyszer valaki leírta, hogy öt bajnoki címet nyert az MTK-val, s ez valahogy bent maradt a futball köztudatban.

Valójában az MTK-val egymás után három bajnoki címet nyert (1916-1917, 1917-1918, 1918-1919), de később szerzett egy ezüstérmet is (1925-1926), ekkor Takács Béla, a "vörös Taki" volt a segédedzője.

Jimmy Hogan

a kép forrása:Syposs Zoltán Ez a szép játék. Arcok a magyar sport történetéből

Hogannak az első világháború befejezése után, 1919 elején családi okok miatt haza kellett utaznia. Az biztos, hogy 1918 végén még részt vett a csapat záróvacsoráján, ahol el is búcsúztatták.

Kürschner Izidor ekkor lépett elő edzővé, s 1919. február 23-án ült először az MTK kispadján, s 1919. júniusáig volt az együttes mestere. Tehát az 1918-1919-es bajnokságnak "fele" Hogané, "fele" Kürschneré.

Kürschner Izidor (Dóri)

a kép forrása: Sport Világ 1912. 03. 31.

Az 1919-1920-as bajnokságban Kürschner Izidort Holics Ödön követte a csapat élén, segédedzője (mai szóhasználattal pályaedző, asszisztensedző) neki is Takács Béla volt. Takács Béla az MTK-val játékosként 1918-1919-ben bajnoki címet nyert, miután két alkalommal védett az első csapatban. Tehát az 1919-1920-as bajnoki címet Holics Ödön jegyzi, aki ebben az időszakban a MAFC-nál atlétikai edző is volt.

Holics Ödön

a kép forrása: Érdekes Újság 1914. 03. 29.

Az 1920-1921-es bajnokságban Takács Béla, Holics Ödön korábbi segédedzője irányította a kék-fehér együttest, munkáját a klub egyik legjobb játékosa, Orth György segítette. (Takács Béla a Hungáriánál, az AS Románál és a Ferencvárosnál Schaffer Alfréd pályaedzője is volt.) Az 1920-1921-es bajnoki címet Takács Béla irányításával nyerte meg az MTK (a csapatfotón is Takács Béla szerepel edzőként).

Takács Béla (Vörös Taki)

a kép forrása: Képes Sport 1940. 04. 23.

Az 1921-1922-es bajnokság kezdetére aztán érkezett az angol Herbert Larry Burgess, akivel ismét bajnoki címet ünnepelhetett az MTK.

Herbert Larry Burgess

a kép forrása: asromalive.com

Az 1922-1923-as, az 1923-1924-es és az 1924-1925-ös bajnokságot Frontz Antal Döme vezetésével nyerte meg az MTK.

Frontz Antal (Döme)

a kép forrása: Labdarúgás 1972. november

Az 1925-1926-os bajnokságra visszatért Jimmy Hogan, akinek munkáját a pályaedző Takács Béla segítette, s ezüstérmes lett a gárda.

1926-1927-ben Takács Béla volt az edző, s bronzérmes lett az immár Hungária FC néven szereplő együttes.

Az 1927-1928-as pontvadászatban már Feldmann Gyula ült a kispadon, s ezüstérmet nyert a csapat.

Feldmann Gyula

a kép forrása: hu.wikipedia.org

Az 1928-1929-es bajnokságban Révész Béla irányításával bajnoki címet szerzett a kék-fehér gárda.

1929-1930-ban az őszi szezonban Révész Béla, míg tavasszal már Senkey Imre vezette a Hungária FC-t, s bronzmedált nyert az együttes.

Révész Béla

a kép forrása: Érdekes Újság 1914. 03. 15.

fotó: Kertész Gyula

Az 1930-1931-es bajnokságban az angol Billy Hibbert ezüstéremig vezette a kék-fehéreket.

Innen aztán már egyértelmű(bb) a kép...

14+1 edző - 23 bajnoki cím

A kék-fehérek történetük során 23 bajnoki címet szereztek a magyar futball legfelső osztályában. A sort 1904-ben Kertész Sándor nyitotta, míg a huszonharmadikat 2007-2008-ban Garami József irányításával nyerte az együttes.

A legeredményesebbek az angol JIMMY HOGAN (1916-1917, 1917-1918, 1918-1919), FRONTZ ANTAL (1922-1923,1923-1924,1924-1925) és BUKOVI MÁRTON (1951, 1953, 1958), akik 3-3 alkalommal vezették sikerre a gárdát.

Bukovi Márton

a kép forrása: Képes Sport 1985. 02. 19.

2-2 elsőséggel SCHAFFER ALFRÉD (1935-1936, 1936-1937), GARAMI JÓZSEF (1996-1997, 2007-2008) és EGERVÁRI SÁNDOR (1998-1999, 2002-2003) büszkélkedhet.

1-1 bajnoki címet KERTÉSZ SÁNDOR (1904), SZÜSZ HUGÓ (1907-1908), WILLIAM MARSDEN HOLMES - angol (1914), HOLICS ÖDÖN (1919-1920), TAKÁCS BÉLA (1920-1921), HERBERT LARRY BURGESS - angol (1921-1922), RÉVÉSZ BÉLA (1928-1929) és VEREBES JÓZSEF (1986-1987) szerzett.

(Megjegyzés: Kürschner Izidor 1919. február 23-ától 1919. júniusáig volt az együttes mestere. Tehát az 1918-1919-es bajnokságnak "fele" Hogané, "fele" Kürschneré)

10 edző - 12 Magyar (Népköztársasági) Kupa siker

Csapatunk nyerte a Magyar Kupa első, 1910-es kiírását. Szüsz Hugó együttese a döntőben megismételt mérkőzésen 3:1-re legyőzte a BTC-t. Aztán a következő két esztendőben is kék-fehér siker született. Érdekesség, hogy az 1911-es döntőt 1912-ben játszották le.

Szüsz Hugó

a kép forrása: Érdekes Újság 1915. 10. 15.

S nézzük azokat az edzőket, akikkel Magyar (Népköztársasági) Kupát nyert a csapat: a legsikeresebbek FRONTZ ANTAL (1923, 1925), és WILLIAM MARSDEN HOLMES - angol (1913, 1914) akik 2-2 alkalommal vezették kupagyőzelemre az együttest.

William Marsden Holmes

englandfootballonline com

1-1 sikerrel SZÜSZ HUGÓ (1910), JOHN TAIT ROBERTSON - skót (1912), SENKEY IMRE (1932), BUKOVI MÁRTON (1952), HIDEGKUTI NÁNDOR (1968), GARAMI JÓZSEF (1997), EGERVÁRI SÁNDOR (1998) és HENK TEN CATE - holland (2000) büszkélkedhet.

Megjegyzések:

- az 1968-as döntőben csapatunk 2:1-re legyőzte a Bp. Honvéd gárdáját. Érdekes, hogy a sikert Kovács Ferencnek tulajdonítják, az ő edzői pályafutása eredményei között szerepel. Pedig az 1968. augusztus 20-i döntő idején még Hidegkuti Nándor volt gárdánk vezetőedzője. A kék-fehér gárdát 1968. szeptember 8-án irányította először Kovács Ferenc.

- az 1998-as döntőben együttesünk 1-0-ra nyert az Újpest ellen. A legtöbb fórumon a győzelmet Garami József sikereként tartják számon, pedig az 1998. május 13-i döntőben már Egervári Sándor irányította gárdánkat. Egervári, aki a bajnokság közben váltotta Garamit, 1998. március 21-én ült először a kék-fehérek kispadján.

2 edző - 2 Közép-európai Kupa győzelem

Együttesünk 2 alkalommal győzött a Közép-európai Kupa (Mitropa Kupa) sorozatban. 1955-ben KEMÉNY TIBOR, 1963-ban KOVÁCS IMRE vezette sikerre a kék-fehéreket.

Kemény Tibor

a kép forrása: Képes Sport 1955. 06. 21.

2 edző - 2 Magyar Szuper Kupa aranyérem

A Magyar Szuper Kupát 2 alkalommal hódította el csapatunk. 2003-ban EGERVÁRI SÁNDOR, 2008-ban GARAMI JÓZSEF ült a kispadon.

Egervári Sándor

a kép forrása: mtk.hu

Edzői "leg"-ek

- olyan edzők, akik bajnokságot és kupát is nyertek, hatan vannak: FRONTZ ANTAL, BUKOVI MÁRTON, GARAMI JÓZSEF, EGERVÁRI SÁNDOR, SZÜSZ HUGÓ és WILLIAM MARSDEN HOLMES

- 21 olyan edző van a kék-fehér mesterek sorában, akik bajnoki, Magyar (Népköztársasági) Kupa, Közép-európai Kupa, Magyar Szuper Kupa győzelemre vezették csapatukat.

- három olyan edző van, aki meg tudta védeni a bajnoki címet: JIMMY HOGAN, FRONTZ ANTAL, SCHAFFER ALFRÉD

Schaffer Alfréd (Spéci)

a kép forrása: mtk.hu

- két olyan edző van, aki meg tudta védeni a Magyar Kupát: FRONTZ ANTAL és WILLIAM MARSDEN HOLMES

- három olyan edző van, aki egy bajnoki évben bajnoki címet, és Magyar Kupát is nyert: WILLIAM MARSDEN HOLMES, FRONTZ ANTAL, GARAMI JÓZSEF

- a klub történetében egyszer fordult elő, hogy egy bajnokságban négy vezetőedző váltotta egymást a kispadon (2021-2022), 3 alkalommal hárman irányították a gárdát, 19-szer pedig két mester volt egymás után a csapat élén

- a leghosszabb ideig, 13 bajnokságon keresztül GARAMI JÓZSEF irányította a Hungária körúti gárdát. Ő az az edző, aki pályafutása során a magyar futball bajnokság első osztályának történetében a legtöbbször ült a kispadon, összesen 797-szer. Őt Lakat Károly követi (626), aki szintén volt az MTK mestere.


Garami József

a kép forrása: mtk.hu

- GARAMI JÓZSEF mérkőzései az MTK vezetőedzőjeként: NB I - 351, NB II - 30, hazai kupa mérkőzések - 68, nemzetközi kupa mérkőzések - 17, összesen - 466 alkalommal ült tétmérkőzésen az MTK kispadján (ha ehhez még hozzá vesszük az itt eltöltött időszak felkészülési és edzőmeccseit, akkor több mint 500 alkalommal irányította a kék-fehér csapatot)

A klub történetének legfiatalabb edzői

Szüsz Hugó - 24 éves (1 bajnoki cím, 1 kupagyőzelem)

Kertész Sándor Sala - 27 éves (1 bajnoki cím)

Jimmy Hogan - 32 éves (3 bajnoki cím)

Frontz Antal Döme - 33 éves (3 bajnoki cím, 2 kupagyőzelem)

Senkey Imre - 33 éves (1 kupagyőzelem)

John Tait Robertson - 34 éves (1 kupagyőzelem)

Braun József Csibi - 36 éves

Braun József (Csibi)

a kép forrása: Vadas Gyula: 100-ak könyve

Feldmann Gyula - 37 éves

Hidegkuti Nándor - 37 éves (1 kupagyőzelem)

Giovanni Costantino - 37 éves

Külföldi mesterek a kispadon

Csapatunkat az évtizedek során nem csak magyar edzők irányították - jónéhány külföldi mester is dolgozott nálunk. JIMMY HOGAN, WILLIAM HOLMES, HERBERT LARRY BURGESS, BILLY HIBBERT angol, JOHN TAIT ROBERTSON skót, KALOCSAY GÉZA magyar-csehszlovák, POPOVICS SÁNDOR magyar-holland, HENK TEN CATE holland, MICHAEL BORIS német, GIOVANNI COSTANTINO pedig olasz volt.

Az MTK (Hungária FC, Bp. Textiles, Bp. Bástya, Bp. Vörös Lobogó) edzői 1902 - 2022

1902 Kertész Sándor

1903 Kertész Sándor

1904 Kertész Sándor

1905 Kertész Sándor

1906 / 1907 Kertész Sándor

1907 / 1908 Szüsz Hugó

1908 / 1909 Szüsz Hugó

1909 / 1910 Szüsz Hugó

1910 / 1911 Szüsz Hugó

1911 / 1912 John Tait Robertson

John Tait Robertson

a kép forrása: Sport Világ 1912. 04. 01.

1912 / 1913 John Tait Robertson

1913 / 1914 William Marsden Holmes

1916 / 1917 Jimmy Hogan

1917 / 1918 Jimmy Hogan

1918 / 1919 Jimmy Hogan - Kürschner Izidor

1919 / 1920 Holics Ödön

1920 / 1921 Takács Béla

1921 / 1922 Herbert Larry Burgess

1922 / 1923 Frontz Antal Döme

1923 / 1924 Frontz Antal Döme

1924 / 1925 Frontz Antal Döme

1925 / 1926 Jimmy Hogan

1926 / 1927 Takács Béla

1927 / 1928 Feldmann Gyula

1928 / 1929 Révész Béla

1929 / 1930 Révész Béla - Senkey Imre

1930 / 1931 Billy Hibbert

Billy Hibbert

a kép forrása: Sporthírlap 1930. 08. 18.

1931 / 1932 Senkey Imre

1932 / 1933 Senkey Imre

1933 / 1934 Senkey Imre

Senkey Imre (Senkey I.)

a kép forrássa: Doromby József: A volt cs. és kir. 38. gyalogezred története és emlékkönyve 

1934 / 1935 Senkey Imre

1935 / 1936 Schaffer Alfréd

1936 / 1937 Schaffer Alfréd

1937 / 1938 Schaffer Alfréd

1938 / 1939 Braun József

1939 / 1940 Feldmann Gyula - Mandik Béla - Senkey Imre

1945 tavasz Vágó Zoltán

Vágó Zoltán

a kép forrása: Rudas György: Nagyapám története (In memoriam Vágó Zoltán)

1945 / 1946 Csapkay Károly - Vágó Zoltán

1946 / 1947 Titkos Pál - Mándi Gyula - Bukovi Márton

Titkos Pál (Ticska)

a kép forrása: mtk.hu

1947 / 1948 Bukovi Márton

1948 / 1949 Bukovi Márton

1949 / 1950 Bukovi Márton

1950 ősz Bukovi Márton

1951 Bukovi Márton

1952 Bukovi Márton

1953 Bukovi Márton

1954 Bukovi Márton

1955 Kemény Tibor

1956 Volentik Béla

Volentik Béla

a kép forrása: Labdarúgás 1962. június

1957 tavasz Bukovi Márton

1957 / 1958 Bukovi Márton

1958 / 1959 Bukovi Márton

1959 / 1960 Hidegkuti Nándor

Hidegkuti Nándor (Öreg)

a kép forrása: mtk.hu

1960 / 1961 Hidegkuti Nándor - Szűcs Gyula

1961 / 1962 Szűcs Gyula - Kovács Imre

1962 / 1963 Kovács Imre

1963 ősz Kovács Imre

Kovács Imre (Kovács I.)

a kép forrása: mtk.hu

1964 Kovács Imre - Volentik Béla

1965 Lakat Károly

1966 Lakat Károly

1967 Hidegkuti Nándor

1968 Hidegkuti Nándor - Kovács Ferenc

Kovács Ferenc (Kovács III.)

a kép forrása: mtk.hu

1969 Kovács Ferenc

1970 tavasz Palicskó Tibor

Palicskó Tibor

a kép forrása: mtk.hu

1970 / 1971 Palicskó Tibor

1971 / 1972 Palicskó Tibor - Bencsik János

1972 / 1973 Kalocsay Géza

1973 / 1974 Kalocsay Géza

1974 / 1975 Kovács Imre

1975 / 1976 Kovács Imre - Keszthelyi Mihály

1976 / 1977 Keszthelyi Mihály

1977 / 1978 Mezey György

Mezey György

a kép forrása: nemzetissport.hu

1978 / 1979 Mezey György

1979 / 1980 Mezey György

1980 / 1981 Szentmihályi Antal - Szarvas László

1981 / 1982 Sárosi László

Sárosi László

a kép forrása: Bodor Ferenc: Illés Béla, a legnagyobb király… 

1982 / 1983 Sárosi László

1983 / 1984 Palicskó Tibor

1984 / 1985 Palicskó Tibor - Makay György

1985 / 1986 Both József

1986 / 1987 Both József - Verebes József

1987 / 1988 Verebes József

1988 / 1989 Verebes József

1989 / 1990 Verebes József


Verebes József (Mágus)

a kép forrása: mtk.hu

1990 / 1991 Verebes József

1991 / 1992 Verebes József

1992 / 1993 Gellei Imre

1993 / 1994 Gellei Imre - Popovics Sándor

1994 / 1995 Bicskei Bertalan

Bicskei Bertalan

a kép forrása: blikk.hu

1995 / 1996 Bicskei Bertalan - Kisteleki István - Garaba Imre

1996 / 1997 Garami József

1997 / 1998 Garami József - Egervári Sándor

1998 / 1999 Egervári Sándor

1999 / 2000 Henk Ten Cate

Henk Ten Cate

a kép forrása: mtk.hu

2000 Kvalifikáció Pölöskei Gábor

2000 / 2001 Pölöskei Gábor - Bognár György

Pölöskei Gábor

a kép forrása: mtk.hu

2001 / 2002 Bognár György - Popovics Sándor

2002 / 2003 Egervári Sándor

2003 / 2004 Egervári Sándor

2004 / 2005 Garami József

2005 / 2006 Garami József

2006 / 2007 Garami József

2007 / 2008 Garami József

2008 / 2009 Garami József

2009 / 2010 Garami József

2010 / 2011 Garami József

2011 / 2012 Garami József

2012 / 2013 Garami József

2013 / 2014 Garami József

2014 / 2015 Garami József

2015 / 2016 László Csaba - Teodoru Vaszilisz

Teodoru Vaszilisz

a kép forrása: mtk.hu

2016 / 2017 Teodoru Vaszilisz - Tamási Zsolt

2017 / 2018 Feczkó Tamás

2018 / 2019 Feczkó Tamás - Lucsánszky Tamás

2019 / 2020 Michael Boris

Michael Boris

a kép forrása: mtk.hu

2020 / 2021 Michael Boris

2021 / 2022 Giovanni Costantino - Teodoru Vaszilisz - Márton Gábor - Horváth Dávid

2022/2023 Bognár György

Bognár György (Bogesz)

a kép forrása: mtkbudapest.hu

Összesen 59 edzője volt az MTK-nak (Hungária FC, Bp. Textiles, Bp. Bástya, Bp. Vörös Lobogó) 1902 és 2022 között.

/Joó Alfréd/



Profiknál nem számítanak az érzelmek?

Gyakran hallhatjuk a mai labdarúgásban a fenti mondatot. De valóban így van? Nézzük meg. A számok nem hazudnak. Egy 120 éves időszakot átfogó statisztika már biztosan nem hazudik.

Vizsgáljuk meg, a Joó Alfréd cikkében szereplő 59 edző teljesítményét az MTK-nál. A vizsgálatunk szempontja, hogy volt-e korábban MTK-sportoló az, aki később MTK edző lett. Az 59 közül 25 volt korábban MTK-játékos, 34 nem volt. Ha az érzelmek nem számítanak, akkor azt várhatjuk, hogy az eredmények - a sikerek és a kudarcok is - arányosan oszlanak meg az edzők között, a teljesítmény független az érzelmektől. Így van? Nem! Nagyon nem. 23 bajnoki címünk közül 15 MTK-s edző nevéhez fűződött, 7 nem MTK-shoz és volt egy amelyikben fél évig a nem MTK-s Jimmy Hogan volt a tréner, akit a szezon második felében Kürschner Izidor követett. (Nem tartozik szorosan ide, de érdemes megemlíteni, az MTK-nál abszolút etalonnak számító Jimmy Hogannél nagyságrendileg sikeresebb karriert futott be Kürschner Dóri.) 12 hazai kupagyőzelmünk közül 8 fűződik MTK-s edző nevéhez. Még szignifikánsabb, ha a kieséseket vizsgáljuk. Hat kiesésünk alkalmával összesen 12 edző ült a padon, egyikük sem volt MTK sportoló. Tegyük hozzá ehhez a női csapat eredményeit is. Ők szerencsére ki soha nem estek, így náluk csak a bajnoki címeket lehet vizsgálni. Nyolc aranyérmet szereztek a lányok. Hetet MTK-s edzővel.

Megállapíthatjuk, a címben feltett kérdésre a választ: De, számítanak az érzelmek. MTK-s kötődésű edzőkre, vezetőkre van szüksége az MTK-nak!

/Bodrogi Tamás/

*** *** *** *** ***

A legfontosabb MTK eredmények előző hírlevelünk megjelenése óta:

Atlétika

Felnőtt, U23 és U20 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság

6. Kovács Vivien (hétpróba)

Kovács Vivien

(a kép forrása: mtk.hu)

Nemzetközi Atlétikai Balaton Bajnokság

1. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

1. Járvás Máté (gerelyhajítás)

Járvás Máté

a kép forrása: mtk.hu

2. Szűcs Imola (100 m)

2. Szűcs Imola (U16, 100m)

2. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

4. Sári Pálma (gerelyhajítás)

6. Kovács Vivien (hétpróba)

U23 és U20 Atlétikai Magyar Bajnokság

1. Petry Alexandra (U23, rúdugrás)

Petry Alexandra

a kép forrása: mtk.hu

1. Endrész Klaudia (U23, távolugrás)

1. Sári Pálma (U23, gerelyhajítás)

1. Nagy Marcell (U23, rúdugrás)

1. Járvás Máté (U23, gerelyhajítás)

1. Almási Olivér (U23, 110 m gát)

2. Marosi Viktória (U23, hármasugrás)

2. Kováts Fanni (U20, rúdugrás)

2. Jancsik Martin (U20, gerelyhajítás)

3. Némethy Szabolcs (U20, gerelyhajítás)

5. Németh Ádám (U20, 100 m)

Meghívásos verseny Miskolc

1. Moravcsik Angála (gerelyhajítás)

Moravcsik Angéla

a kép forrása: mtk.hu

Egyéni csúcsok verseny sorozat III. forduló

4. Ferencz Anna (800m)

Continental Tour Bronze Karlstad

2. Szabó Barbara (magasugrás)

U20-as válogatott viadal Maribor

3. Jancsik Martin (gerelyhajítás)

VEDAC Dobóakadémia

2. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

TSC Geotech nyílt verseny

3. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

5. Endrész Klaudia (távolugrás)

Németh Pál Emléknap

2. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)


Bridzs

Ifi EB

5. Biborka Bernadett, Szatmáry Benedek, Juhász-Molnár Mirkó, Zábrándi Benjámin a magyar csapat tagjaként (U16)

6. Lajos Hanka, Szűcs Villő, Fischer Brigitta, Tubak Dániel a magyar csapat tagjaként (U31)


Cselgáncs

Atom Kupa Junior Európa Kupa

2. Demeter Marcell


E-sport

K&H Junior Rocket League Kupán

1. MTK Budapest

csapattagok: Juhász Máté, Yem Richárd, Zubor Ádám

HUNESZ Masters

4. Horváth Gábor


Evezés

Tanuló, Serdülő és Para-evezős Országos Bajnokság

1. Zalánfi Eszter (t1, 1x)

1. Berky Dóra (t3, 1x)

Berky Dóra

a kép forrása: mtk.hu

1. Markó Lilla (t 3, 1x)

1. Berky Dóra (t2, 1x)

1. Berky Dóra-Zalánfi Eszter (t2, 2x)

1. Lukácsovics Enikő-Bagdács Szonja-Szente Dóra-Lipták Kíra- k: Szente Adél (s, 4+)

1. Elekes Anna-Vágó Emma-Bálint Zsófia-Karajz Blanka-Szente Dóra-Bagdács Szonja-Lukácsovics Enikő-Lipták Kíra- k:Faragó Áron (s, 8+)

1. Berky Dóra-Majsai Máté-Markó Lilla-Faragó Áron- k: Berky Hanna (t1-3, 4x+)

1. Majsai Máté (t3, 1x)

Majsai Máté

kép forrás: mtk.hu

2. Marton Enikő (t3, 1x)

2. Molnár Titanilla (t3, 1x)

2. Szente Dóra-Bagdács Szonja (s, 2-)

2. Lukácsovics Enikő-Szente Dóra-Bagdács Szonja-Lipták Kíra (s, 4x)

2. Markó Lilla-Strohmayer Maja (t4, 2x)

2. Kántor Borbála (t2, 1x)

2. Zalánfi Eszter (t2, 1x)

2. Gottfried Sámuel (s, 1x)

2. Mónus Csanád (t2, 1x)

2. Novák Richárd (pr1, 1x)

2. Faragó Áron (t3, 1x)

2. Szikora Ferenc-Majsai Kristóf-Molnár Bulcsú-Szikora Gergő- k: Szente Adél (4+)

3. Strohmayer Maja-Markó Lilla-Váczy Emma-Molnár Titanilla- k: Berky Hanna (t4, 4x+)

3. Temesi Krisztina (ks 1x)

3. Strohmayer Maja (4, 1x)

3. Mónus Csanád (t3, 1x)

3. Szikora Gergő-Majsai Kristóf-Oláh Barnabás-Gottfried Sámuel (s, 4x)

4. Lukácsovics Enikő-Lipták Kíra (s, 2-)

4. Szél Domonkos-Szekér László (2-)

4. Oláh Barnabás-Gottfried Sámuel (s, 2-)

4. Szikora Ferenc-Temesi Dominik-Majsai Kristóf-Barhács Péter-Gottfried Sámuel-Oláh Barnabás-Molnár Bulcsu-Szikora Gergő- k: Faragó Áron (s, 8+)

6. Zsolnai Hanna (t2, 1x)

6. Kovács Roland-Tóth Balázs (pr3 2x)

Némethy - Mihálkovics Tivadar Emlékverseny

1. Zalánfi Eszter (t1, 1x)

1. Berky Dóra (t2, 1x)

1. Kántor Borbála (t2, 1x)

1 Berky Dóra (t3, 1x)

1. Lukácsovics Enikő-Szente Dóra-Bagdács Szonja-Lipták Kíra (s, 4x)

1. Bagdács Szonja-Szente Dóra (s, 2-)

1. Szente Dóra-Bagdács Szonja-(Mácsai Lilla-Szabó Blanka) (i, 4-)

1. Majsai Máté-Berky Dóra-Zalánfi Eszter-Molnár Titanilla- k:Berky Hanna (t1-3, 4x+)

1. Berky Dóra-Majsai Máté (t1-3, 2x)

1. Gottfried Sámuel-(Boros Áron) (s, 2x)

1. Majsai Máté (t3, 1x)

2. Lukácsovics Enikő-Lipták Kíra (i, 2-)

Lukácsovics Enikő

a kép forrása: Lukácsovics Enikő Facebook oldala

Lipták Kíra

a kép forrása: MTK Budapest Evezős Szakosztály Facebook oldal

2. Strohmayer Maja (t4, 1x)

2. Molnár Titanilla (t3, 1x)

2. Strohmayer Maja-Molnár Titanilla (t4, 2x)

2. Tóth Balázs (pr3, 1x)

3. Zalánfi Eszter (t2, 1x)

3. Szente Dóra- Kovács Miriam (i, 2-)

3. Szente Dóra-Bagdács Szonja (s, 2x)

3. Tóth Balázs-Kovács Roland (pr3, 2x)

3. Szekér László-Szél Domonkos (2-)

Nyílt Budapest Bajnokság

1. Strohmayer Maja (t4, 1x 1500 m)

1. Berky Dóra-Kántor Borbála-Marton Enikő, Molnár Titanilla- k: Berky Hanna (t1-3, 4x+ 1000 m)

1. Lukácsovics Enikő-Szente Dóra-Bagdács Szonja-Lipták Kíra (s, 4x 2000 m)

1. Berky Dóra-Zalánfi Eszter (t1-3, 2x 1000 m)

1. Vágó Emma-Bálint Zsófia-Szente Dóra-Bagdács Szonja (i, 4x 2000 m)

1. Gottfried Sámuel (s, 1x 2000)

1. Turi Levente-Lukácsovics Gábor-Vámos György-Darvas Zsolt (m, 4x 1000 m)

2. Váczi Emma (t4, 1x 1500 m)

2. Molnár Titanilla-Kántor Borbála (t1-3, 2x 1000 m)

2. Elekes Anna-Lukácsovics Flóra-Temesi Krisztina-Kovács Miriam (i, 4x 2000 m)

2. Szikora Gergő (s, 1x 2000 m)

2. Faragó Áron (t4, 1x 1500 m)

2. Mészáros Csaba (t4, 1x 1500 m)

2. Szász Benjámin-Széll Domonkos-Vinkó Gáspár-Szász Gergely (4- 2000 m)

3. Kovács Miriam (1x 2000 m)

3. Vágó Emma (i, ks 1x 2000 m)

3. Oláh Barnabás (s, 1x 2000 m)

4. Temesi Krisztina (i, ks 1x 2000 m)

4. Schmitter Olivér (t4, 1x 1500 m)

4. Darvas Zsolt (ks 1x 2000 m)

5. Elekes Anna (i, ks 1x 2000 m)

5. Szikora Gergő (i, ks 1x 2000 m)

6. Vágó Emma (s, 1x 2000 m)

6. Kovács Roland (i, 1x 2000 m)


Kajak-kenu

4. Nagy Imre (SUP inf, 200 m)

6. Kolb Tamás (SUP hard, 4 km)

Simon Fiala Emlékverseny

4. Opavszky Márk (K1 200m)

1. Szulovszky Csenge (U17-18, K1 500 m)

1. Szulovszky Csenge-Szulovszky Petra (U17-18, K2 500m)

1. Szulovszky Csenge, Szulovszky Petra (U17-18, K2 1000 m)

1. Hofer Bianka (U14, K1 1000 m)

Hofer Bianka

a kép forrása: kajakkenusport.hu

1. Hofer Biank-Szabó-Csalló Nadin (U14, K2 2000 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 500 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 1000 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 2000 m)

Gazdag Marcell

a kép forrása: mtk.hu

1. Tarácsky Laura- (Kirs Alma) (U13-14, C2 1000 m)

Tarácsky Laura

a kép forrása: mtk.hu

1. Gazdag Lili (U12, MK1 2000 m)

2. Hofer Bianka-Börcsök Csenge (U13-14, K2 1000 m)

2. Tarácsky Laura (U14, C1 2000 m)

2. Börcsök Csenge (U13, K1 2000 m)

2. Kollek Máté-Jancsó Levente (U15, K2 500 m)

2. Jancsó Levente (U15, K1 2000 m)

2. Szabó-Csalló Kolos (U10, MK1 2000 m)

3. Tarácsky Laura (U14, C1 500 m)

3. Jancsó Levente (U15, K1 500 m)

3. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15, K1 1000 m)

3. Herk László (U14, K1 1000 m)

3. Kollek Bálint-Bélavári Martin-Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15-16, K4 1000 m)

3. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15, K2 2000 m)

4. Szulovszky Petra (U17-18, K1 500 m)

4. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15, K2 500 m)

4. Jancsó Levente (U15, K1 1000 m)

4. Boda Márkó-Jeli Kornél (U16, K1 1000 m)

4. Boda Márkó (U16, K2 1000 m)

4. Kollek Máté (U15, K1 2000 m)

5. Kollek Máté (U15, K1 1000 m)

5. Dömök Márk (U13, MK1 2000 m)

6. Szabó-Csalló Vanda (U16, K1 1000 m)

Masters Magyar Bajnokság

1. Kernács Viktória-Kissné Bereczki Dóra (M45-49, K2 500 m)

Kissné Bereczki Dóra

a kép forrása: Bereczki Dóra Facebook oldala

1. Wiesnerné Oravecz Éva-Kissné Bereczki Dóra-Klenyán Ágnes-Kernács Viktória (M45-49, K4 200 m)

1. Klenyán Ágnes-Kernács Viktória-Kissné Bereczki Dóra-Wiesnerné Oravecz Éva (M45-49, K4 500 m)

1. Kucsera Mária, Maléth Júlianna-Mészáros Zoltán-Varenke Miklós (M55-59, K4 500 m)

1. Keresztesi Sándor-(Zelei Bánk-Hajdú Botond- Suszter Márk) (M35-39, K4 500 m)

1. Kelemen Gábor-Nagy Attila-Szigeti László-(Szivák András) (M60-64, C4 200 m)

2. Kucsera Mária (M55-59, K1 500 m)

Kucsera Mária

a kép forrása: Kucsera Mária Apollónia Facebook oldala

2. Kelemen Gáborné-Nagy Erika-Regele Barbara dr.-Wagner Orsolya (M50-54, K4 200 m)

2. Nagy Erika (M55-59, K1 200 m)

2. Regele Barbara dr.-Bartha Zsuzsanna-Kelemen Gáborné-Wagner Orsolya (M50-54, K4 500 m)

2. Wiesnerné OraveczÉva-Klenyán Ágnes (M45-49, K2 500 m)

2. Demeter Melinda-(Slezsák Zsuzsanna) (szabadidős, K2 500 m)

2. Demeter Melinda-(Sovány Ilona-Slezsák Zszsanna-Jakubovich Renáta) (szabadidős, K4 200 m)

2. Nagy Erika-Kelemen Gáborné (M55-59, K2 500 m)

2. Berdin László-Klenyán Ágnes-Kolb Tamás-Wiesnerné Oravecz Éva (M45-49, K4 500m)

2. Mészáros Zoltán-Maléth Júlianna-Kucsera Mária-(Vuleta Zsolt) (M50-54, K4 200 m)

2. Baldauf Péter-Karap Zsuzsanna-Sumicz Benedek-Szentesi Réka (szabadidős, K4 200 m)

2. Kucsera Mária-Mészáros Zoltán (M55-59, K2 500 m)

2. Kucsera Mária-Mészáros Zoltán (M55-59, K2 200 m)

2. Szigeti László-Nagy Attila-Kelemen Gábor-(Szivák András) (M60-64, C4 500 m)

2. Varenke Miklós-Mészáros Zoltán- Holló Ádám dr.-(Vuleta Zsolt) (M55-59, K4 500m)

2. Kelemen Gábor-Szigeti László (M60-64, C2 200 m)

2. Holló Ádám dr.-(Molnár Attila-Pollák Viktor-Dobos Gyula) (M35-39, K4 200 m)

3. Nagy Erika (M55-59, K1 500 m)

3. Maléth Júlianna (M55-59, K1 500 m)

3. Wiesnerné Oravecz Éva-Klenyán Ágnes (M45-49, K2 500 m)

3. Demeter Melinda-(Slezsák Zsuzsanna) (szabadidős, K2 200 m)

3. Kolb Tamás-Maléth Júlianna (M55-59, K2 500 m)

3. Bartha Zsuzsa-Varenke Miklós (M60-64, K2 200 m)

3. Sumicz Benedek-Karap Zsuzsanna (szabadidős K2 200m)

3. Karácsony Tünde-Udvardi László-Mathuny Tünde-Berdin László (M45-49, K4 200 m)

3. Keresztesi Sándor-(Zalai Bánk) (M35-39, K2 200 m)

3. Varenke Miklós -(Vuleta Zsolt) (M55-59 K2 200 m)

3. Papp Norbert-Udvardi lászló-Horváth Ferenc-(Tóth Tamás) (M35-39, K4 200 m)

4. Bartha Zsuzsanna (M60-64, K1 500 m)

4. Bartha Zsuzsanna (M60-64, K1 200 m)

4. Tassi Éva-Mathuny Tünde (M50-54, K2 500 m)

4. Kelemen Gáborné-WagnerOrsolya (M50, K2 200 m)

4. Karap Zsuzsanna-Sumicz Benedek-Szentesi Réka-Baldauf Péter (szabadidős, K4 500m)

4. Kolb Tamás- Maléth Júlianna (M55-59, K2 200 m)

4. Holló Ádám dr.-(Dobos Gyula) (M45-49, K2 500 m)

4. Kolb Tamás-Krasznai Gergely-Gadanecz András-Kondorosi Zoltán (M50-54, K4 500 m)

4. Szigeti László-Kelemen Gábor (M60-64, C2 500 m)

4. Udvardi László-Papp Norbert-Horváth Ferenc-(Tóth Tamás) (M40-44, K4 500 m)

4. Kapás Gergely-Dormány Balázs-Tóth-Szabó Balázs-Sumicz Attila (M45-49, K4 500 m)

4. Holló Ádám dr.-(Molnár Attila) (M45-49 K2 200 m)

5. Bartha Zsuzsanna-Kondorosi Zoltán (M60-64, K2 500 m)

5. Nagy Erika-Kondorosi Zoltán (M55-59, K2 200 m)

5. Tóth-Szabó Balázs-Sumicz Attila (M50-54, K2 500 m)

5. Keresztesi Sándor (M35-39, K1 200 m)

5.Horváth Ferenc-Papp Norbert (M35-39, K2 200 m)

5. Tassi Éva-Mathuny Tünde (M50-54, K2 200 m)

6. Berdin László-Kelemen Gáborné (M50-54, K2 500 m)

6. Dormány Balázs-Kapás Gergely (M40-44, K2 500 m)

6. Kondorosi Zoltán-Gadanecz András (M55-59, K2 500 m)

6. Keresztesi Sándor (M35-39, K1 500 m)

6. Papp László-Berdin László-Verebes Gábor-Buchta Krisztián dr. (M45-49, K4 200 m)

6. Papp Norbert (M40-44, K1 200 m)

6. Udvardi László-Krasznai Gergely (M40-44, K2 500 m)

6. Kolb Tamás-(Pénzes Csaba) (M50-54, K2 200 m)

6. Kühn András-Koncsek József-Kapás Gergely-Dormány Balázs (szabadidős, K4 200 m)

Siófok Sup Kupa

3. Hegedűs Dóra (sprint)

4. Hegedűs Dóra (hosszútáv)

King of SUP Balaton

1. Hegedűs Dóra (hosszútáv)

Hegedűs Dóra

a kép forrása: mtk.hu

Budapest Bajnokság, Balatoni Kamill Emlékverseny

1. Börcsök Csenge (U13, K1 2000 m)

1. Tarácsky Laura-(Kiss Alma) (U13-14, C2 2000 m)

1. Szabó-Csalló Vanda (U16, K1 500 m)

1. Veres Viktória (U15, K1 1000 m)

1. Szabó-Csalló Vanda (U16, K1 1000 m)

Szabó Csalló Vanda

a kép forrása: mtk.hu

1. Gazdag Lili (U12, MK1 2000 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 500 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 1000 m)

1. Hofer Bianka-SzabóCsalló Nadin (U14, K2 2000 m)

2. Hofer Bianka (U14, K1 2000 m)

2. Börcsök Csenge-Szabó-Csalló Nadin (U14, K2 1000 m)

2. Tarácsky Laura (U14, C1 1000 m)

2. Börcsök Csenge (U14, K1 1000 m)

2. Jeli Kornél-Boda Márkó (U16, K2 500 m)

2. Mach Igor-Prohászka Décse (U17-18, C2 1000 m)

2. Szabó-Csalló Kolos (U10, MK1 2000 m)

2. Warvasovszky Benedek (U17-18, K1 500 m)

3. Gera Zsófia (U17-18, K1 500 m)

3. Gera Zsófia (U17-18, K1 1000 m)

3. Veres Viktória (U15, K1 500 m)

3. Boda Márkó (U16, K1 500 m)

3. Jeli Kornél-Boda Márkó (U16, K2 1000 m)

3. Dömök Márk (U13, K1 2000 m)

3. Mach Igor-Prohászka Décse (U17-18, C2 500 m)

2. Warvasovszky Benedek (U17-18, K1 1000 m)

4. Boda Márkó (U16, K1 1000 m)

5. Veres Dániel (U15, K1 500 m)

6. Jeli Kornél (U16, K1 500 m)

6. Jeli Kornél (U16, K1 1000 m)

6. Mach Igor (U17-18, C1 1000 m)

Serdülő, ifjúsági, U23-as Magyar Bajnokság

1. (Horton Cassandra)-Rácz Nikolett (U23, C2 200 m)

1. Szulovszky Csenge-Szulovszky Petra (U17-18, K2 1000 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 2000 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 500 m)

1. Gazdag Marcell (U15, K1 1000 m)

1. Kollek Máté-Jancsó Levente (U15, K2 500 m)

1. Opavszky Márk-(Fodor Bence)-Kós Benedek-Szendy Maximilián (U23, K4 200 m)

1. Opavszky Márk-(Fodor Bence)-Kós Benedek-Szendy Maximilián (U23, K4 500 m)

1. Opavszky Márk-(Fodor Bence)-Kós Benedek-Szendy Maximilián (U23, K4 1000 m)

1. Opavszky Márk-Kós Benedek (U23, K2 1000 m)

1. Opavszky Márk (U23, K1 500 m)

1. Panyik Zsombor (U17-18, K1 1000 m)

2. (Horton Cassandra)-Rácz Nikolett (U23, C2 500 m)

2. Szulovszky Csenge-Szulovszky Petra (U17-18, K2 500 m)

2. Jancsó Levente (U15, K1 500 m)

2 Jancsó Levente (U15, K1 1000 m)

2. Kállai Róbert Gida (U23, C1 200 m)

2. Kós Benedek-Szendy Maximilián (U23, K2 200 m)

2. Kós Benedek (U23, K1 1000 m)

2. Opavszky Márk (U23, K1 200 m)

2. (Kollek Bálint)-(Berta Bence-Panyik Zsombor-(Kolozsvári Brúnó) (U17-18, K4 500 m)

2. Panyik Zsombor (U17-18, K1 500 m)

3. (Horton Cassandra)-Rácz Nikolett (U23, C2 1000 m)

3. Rácz Nikolett (U23, C2 1000 m)

3. Szulovszky Csenge-(Pólai Petra)-Szulovszky Petra-(Póth Diána) (U17-18, K4 500 m)

3. Szabó-Csalló Vanda (U16, K1 2000 m)

3. Szulovszky Csenge (U17-18. K1 200 m)

4. Potoniec Zsófia-Gábor Netta (U23, K2 200 m)

4. Rácz Nikolett (U23, C2 200 m)

4. Gazdag Marcell-(Mircse Zoltán) (U16, K2 500 m)

4. Kós Benedek (U23, K1 500 m)

4. Jancsó Levente (U15, K1 2000 m)

4. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15, K2 2000 m)

5. Rácz Nikolett (U23, C2 500 m)

5. Szabó-Csalló Vanda (U16, K1 1000 m)

5. Szulovszky Petra (U17-18, K1 200 m)

5. Boda Márkó-Jeli Kornél (U16, K2 2000 m)

5. Kállai Róbert Gida (U23, C1 500 m)

5. Kós Benedek-Szendy Maximilián (U23, K2 500 m)

6. Potoniec Zsófia-Gábor Netta (U23, K2 1000 m)

6. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15, K2 500 m)

6. Szendy Maximilián (U23, K1 200 m)


Karate

Karate Youth League Porec

5. Jakubovics Dalma (U21, -50 kg)

5. Tamási András István (U14, -45 kg)

5. Tóth Zsombor Zalán (k, -52 kg)

Világjátékok Birmingham

5. Hárspataki Gábor (-78 kg)

Hárspataki Gábor

a kép forrása: mtk.hu

Makkabi játékok

1. Streck Laura (kata)

Streck Laura

a kép forrása: mtk.hu


Kézilabda

U20-as VB

2. Koronczai Petra a magyar csapat tagjaként

Felkészülési mérkőzések

FTC - MTK Budapest 38-26

MTK Budapest - Szombathely 38-24

MTK Budapest - Budaörs 24-23


Labdarúgás

Férfi felkészülési mérkőzések

MTK - Újpest 2-6

MTK - III. kerület 3-0

Makkabi Netanya - MTK 3-1

MTK - Trabzonspor 1-2

Brinje - MTK 1-2

MTK - Asdod 2-4

Triglav Kranj - MTK 1-5

Aluminij - MTK 0-5

Női felkészülési mérkőzések

MTK - DVTK 4-1

Győr - MTK 0-1

Férfi NB II.

MTK - Szeged 2-1

Férfi NB III. 

FTC II. - MTK II. 3-2

MTK II. - Dunaújváros 0-2


RG

Világjátékok Birmingham

3. Pigniczki Fanni (karika)

3. Pigniczki Fanni (labda)


Sakk

Olimpiai Reménységek Tornája

2. Szakolczai Alex (U8)

Szakolczai Alex

a kép forrása: mtk.hu

2. Gergely Dániel (U14)

5. Kiss Villő (U8)

6. Kiss Inez (U12)

U12-es és U18-as csapat EB Szaloniki

2. Kiss Inez a magyar U12-es csapat tagjaként

Kiss Inez

a kép forrása: mtk.hu

6. Juhász Ágoston a magyar U18-a csapattagjaként

Korosztályos OB

1. Kiss Inez (U12)

2. Buri Petra Zsuzsanna (U16)

2. Kiss Villő (U8)

2. Juhász Ágoston (u18)

3. Koltai Dóra (U18)

3. Virág Bálint (U18)

3. Szakolcai Alex (U8)

5. Sipos Stefánia (U16)

5. Mátyássy Lázár (U14)

6. Gergely Dániel (U14)


Taekwondo

Kadet VB

5. Salim, Kamilah (-33 kg)

Kamilah Salim

a kép forrása: wtftaekwondo hu

Európai Egyetemi Játékok

1. Patakfalvy Luca (-57 kg)

Patakfalvy Luca

a kép forrása: mtk.hu

2. Patakfalvy Csenge (-62 kg)

Patakfalvy Csenge

a kép forrása: mtk.hu


Tenisz

Férfi Szuperliga

"B" csoport

MTK Budapest - Vasas 5-2

Budaörs - MTK Budapest 2-5

MTK Budapest - Diego 3-4

Elődöntő:

GYAC - MTK Budapest 5-0

A harmadik helyért:

MTK Budapest - Diego 4-2

ITF W100-as torna Charleston

2. Babos Tímea-(Marcela Zacarias) (páros)

ITF W100-as torna Versmold

3. Jani Réka-Nagy Adrienn (páros)

3. Jani Réka (egyéni)

WTA torna Budapest

3. Babos Tímea-(Stollár Fanni) (páros)

Challenger-torna Tampere

1. Piros Zsombor (egyes)

Challenger-torna Contrexeville

2. Gálfi Dalma (egyéni)

WTA torna Varsó

3. Jani Réka (egyéni)

Asbóth József, Bujtor Margit Emlékverseny

2. Egressy Mátyás (U16, egyéni)

Szentes Kupa

2. Horváth Petra (U18, egyéni)

Match Point Siófok

2. Tajta Áron (U9, egyéni)

Csopak Kupa

2. Horváth Petra (U18, egyéni)

3. Tóth Kata Martina (U18, egyéni)

5. Takáts Nikolett (U18, egyéni)

Batta Kupa

1. Almádi Attila (U18, egyéni)

3. Dani Bence (U18, egyéni)

KTC Kupa

1. Almai Sámuel (U8, egyéni)

1. Náray Júlia (U8, egyéni)

Pieros' Kupa - Mészáros András Emlékverseny

3. Horváth Petra (U18, egyéni)

5. Takáts Nikolett (U18, egyéni)


Vívás

VB Kairó

2. Szatmári András a magyar kardcsapat tagjaként


A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

ks : könnyű súlyú

pr : paraevezős

t1, t2, t3, t4 : tanuló 1. 2. 3. 4. évfolyam

s : serdülő

i : ifi

m : masters

Rövidítések a kajak-kenunál:

K : kajak

C : kenu

Rövidítések a karaténél:

k : kadet








MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele megjelenik minden hónap utolsó csütörtökjén.

felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az egyesület elnöke

felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás

lektor: Sztojcsev Iván

Felíratkozás hírlevelünkre.

Leiratkozás hírlevelünkről.

MTK Baráti Kör

cím: Budapest, Brüll Alfréd utca 2.

Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide.

Bankszámla: OTP 11715007-21515664

Weblap: www.mtkcsalad.hu

Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor

E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu