MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2022. június 02.

MTK Baráti Kör Hírlevele

III. évfolyam 6. szám

2022. június 2.

MTK-szurkoló vagy? Akkor köztünk a helyed!

Kattints ide, lépj be az MTK Baráti Körbe!


Van Rózsa tövis nélkül

Rózsa Misi. Alighanem mindenki ismeri ezt a nevet az MTK környékén. Állítólag előbb MTK-szurkoló lett, aztán megszületett. Sokszor naivnak bélyegzik – általában ezt a hülye szalonképes szinonimájának szánják – aztán néha kiderül, hogy mégis neki van igaza. Például bízott labdarúgó csapatunk bentmaradásában is, még négy fordulóval a befejezés előtt 7 pont hátránynál is. Alighanem ő volt az egyetlen, és nem sokon múlt, hogy igaza legyen. Miért írom ezt le, egy ökölvívásról szóló beszélgetés előtt? Mert azt gondolom, hogy ha van olyan szakosztály, amit csak ilyen hozzáállással lehet vezetni, az az MTK Budapest ökölvívó szakosztálya. Itt naponta kell lehetetlen feladatokat megoldani, itt folyamatosan reménytelen kihívásokkal kell szembenézni. Van, amikor sikerül megoldani a problémákat, van, amikor nem. Többnyire sikerül. A siker általában két fanatikus ember érdeme, az egyik az MTK ökölvívók edzője Drexler Géza, akiről nem túlzás azt állítani, hogy a legjobb magyar utánpótlásedző, és ami legalább ilyen fontos, egy fantasztikus ember. Tanítványaiért bármire képes. 

Rózsa Mihály és Drexler Géza

A kép forrása: mtk.hu

A másik beszélgetőtársam Rózsa Misi. Természetesen a szakosztályvezető és az edző is fizetésért dolgozik az MTK-ban. Illetve dehogy, amilyen lelkesen, amilyen hatékonyan és amilyen sokat dolgoznak, az pénzzel megfizethetetlen. Mégis lelkesebben végzik munkájukat a legtöbb embernél. Erre itt nagy szükség van. Ha szabad a magánvéleményemet idekeverni, én azt szoktam mondani, hogy sok módja van annak, hogy egy sportoló, egy egyesület, egy szakosztály sikeres legyen, de alapvetően a sportban mégis az eredmény minősít. Ez az ökölvívó szakosztály a kivétel, ami erősíti a szabályt. Misi és Géza sok esetben nem „csak” jó sportolókat nevelnek, hanem emberi sorsokat változtatnak meg. Éppen ezért most olyat teszek, amit nem szoktam. Pontosabban még soha nem tettem. Segítséget, anyagi segítséget kérek tőletek az MTK ökölvívóinak. Miért? Mert bár a többi szakosztályunknak is nyilván jól jönne minden forint, mert a többi szakosztályunk is eredményekké tudná konvertálni a támogatásokat, de az ökölvívók esetében ennél többről van szó. Minden többlettámogatással további gyerekeket tudnak kihúzni a mélyszegénységből, a fizikai és a szellemi nyomorból. Kérlek benneteket, segítsetek ha tudtok. Itt minden fillér jó helyre kerül. 

A kép forrása: mtk.hu

- Kezdjük a nehezével. Az ökölvívó gyerekek egy nagyon jelentős része mélyszegénységben élő családokból sok esetben nagyon rossz helyzetben lévő roma családokból érkezik. Mit tudtok tenni velük, értük?

-A legfontosabb számunkra – az eredménynél is fontosabb – hogy a gyerekek életét megfelelő mederbe tereljük.  Megköveteljük a gyerekektől az iskolába járást és a tanulást. Tartjuk a kapcsolatot azokkal az iskolákkal, ahová a gyerekeink járnak, kapunk információkat a viselkedésükről, tanulmányaikról. Többségüket el tudjuk juttatni az érettségiig. Nagyon sokat foglalkozunk a gyerekek mentális nevelésével, sokat beszélgetünk velük. Sokat beszélgetünk velük az MTK történetéről is, az MTK hagyományairól, beleértve az MTK zsidó polgári hagyományait is. Kőkeményen fellépünk minden fajta rasszizmus ellen.

- Ez derék, de kilépnek innen és rögvest nem ezt tapasztalják. Meg tudjátok védeni őket a külvilágtól, tudtok bármit is tenni értük?

- Ha körülnézel láthatod, hogy nálunk körülbelül fele-fele arányban vannak cigány és nem cigány gyerekek. Megtanítjuk őket csapatban gondolkodni. A saját sportolóinkat tudjuk nevelni, köztük senki nem lesz előítéletes, nem lesz rasszista. Természetesen a külvilágot nem tudjuk megváltoztatni. Viszont nagyon sok segítséget tudunk adni nekik a beilleszkedéshez. Ehhez mi is sok segítséget kapunk támogatóinktól, például Pandzarisz Sándortól és Schiller Pétertől, Földvári Gábortól. Utóbbinak köszönhetően időnként Budapest egyik legelegánsabb éttermébe, a Vadrózsába tudjuk elvinni a gyerekeket. Ez nagy élmény nekik, de nem csak élmény, tanulás is. Megtanulják egy étterem, egy előkelő étteremben hogyan kell viselkedni, a számos evőeszköz közül melyiket mikor kell használni, amit – ismerjük be – mi „művelt, iskolázott úriemberek” se mindig tudunk. Megszeretik ezt a számukra korábban ismeretlen környezetet. Minden évben – a hévizi alpolgármester segítségével – elvisszük a gyerekeket néhány napra Hévízre egy öt csillagos wellness szállóba. Van ott verseny is, de nem ez a lényeg. Ott megint egy másik, számukra új környezetben tanulnak meg viselkedni. Igyekszünk sokféle környezetbe elvinni őket. például színházba. Mindig megbeszéljük, mi az, amit az adott környezetben elvárunk tőlük. Az edzésen és a versenyeztetésen kívül nevelési munkát is végzünk. Ez nagyon-nagyon fontos. Ez érzékelhetően segít a gyerekeknek és ők ezt rendkívüli módon értékelik is. Hihetetlen hűségesek hozzánk, a vezetőkhöz és főleg az MTK-hoz. Úgy tűnhet az eddigiekből, hogy csupa borzasztó helyzetből érkező gyerek sportol nálunk. Ez nem így van. Ez csak a sztereotípia. Még a cigány családból érkező gyerekek háttere is nagyon különböző. A legsötétebb bűnözői környezetből éppen úgy jönnek fiatalok, mint a legelitebb muzsikus családokból. Amikor először lép be a terembe egy srác, nem kérdezzük, honnan jöttél, mik a szüleid, milyen a családod. Itt vagy, velünk vagy MTK-s vagy, a családunkhoz tartozol. Persze nekünk vannak szabályaink, ezeket elvárjuk, hogy tartsd be, de segítünk mindenben, amiben tudunk. Ezeket a kölyköket, én már az összeset úgy kezelem, mint a saját gyerekeimet.

- Segítségről beszélsz, de nyilván sokszor nem csak a gyerekek, hanem a családok szorulnak segítségre. Tudtok nekik is segíteni?

Például a Covid alatt élelmiszercsomagokat szereztünk és osztottunk szét a rászorulók között. Egy-egy alapélelmiszerből családok teljes havi szükségletét tudtuk biztosítani. A családokkal Géza is, én is rendszeresen tartjuk a kapcsolatot. Tudják, bármivel megkereshetnek, mindenben segítünk, amiben tudunk. Például Pisti - az a srác, akit most láttál az edzést befejezni – ügyvéd. Ha valakinek jogi segítségre van szüksége, tőle jelképes áron kapja meg. Nekem a fizetésem, amit itt kapok, az szinte semmi, de az a szeretet, amit kapok a gyerekek szeretete, az mindent pótol. Képzeld el mikor a Balatonnál edzőtáboroztunk, áll a 12 éves gyerek a parton és néz. Mi van, ez lefagyott? - gondoltam. Mi van Pistike? – kérdezetem. Misi bácsi, ekkora víz… - mondta. Ott majdnem elbőgtem magam. 12 éves gyerek, aki velünk látta először a Balatont. Sokáig az volt az elvünk, hogy csak az aktív versenyzőket visszük edzőtáborozni. Azóta – Gézával közös döntésünk alapján – amellett, hogy minden versenyzőt viszünk az edzőtáborba, akiről tudjuk, hogy hátrányos helyzetű, mindenkit beteszünk melléjük. 
Alighanem ehhez némi magyarázat tartozik. Mert joggal kérdezheted, van itt, aki nem versenyző? Van. A gyerek, amikor jelentkezik ökölvívónak, még nem tudni, tehetséges-e. De ez hamar kiderül. Ha nem az, akkor megbeszéljük vele, hogy te soha versenyezni nem fogsz, de attól még a családunk része vagy, amíg betartod a szabályainkat, addig szeretettel látunk, járj le hozzánk, mozogj, sportolj érezd jól magad velünk.

- Ha már versenyzők… azért beszéljünk a sportról, a versenyzőkről, az eredményekről, végülis az MTK Budapest mégiscsak egy sportegyesület.

Csupa saját nevelésű sportolónk van. Géza nem szeret igazolni. Ő inkább 10 éves kortól nevel versenyzőket, és ebben ő a legjobb. A cél, hogy 10 éves kortól, ameddig csak lehet elvigyük őket, akiket most itt látsz idősebbeket, ők is mind 9 – 10 éves koruk óta itt vannak. Az utánpótlás korosztályokban nagyon sikeresek is vagyunk. Évről évre bajnoki címeket, érmeket hozunk a magyar bajnokságokról. Hosszú idő után az MTK Budapest adta a magyar ökölvívás első utánpótlás-Eb győztesét. Eredményeinkben nagy szerepe van Kuti Máténak is, aki sokat segít az edzésekhez és a versenyzéshez az ideális körülmények megteremtésében. 

A kép forrása: saját fotó

Most már 10 éve, hogy itt dolgozom Gézával. Rengeteg gyereket láttam felnőni. Vannak, akik abbahagyták már a bokszot, velük is rendszeres a mai napig is a kapcsolatunk. Hiszen ha valaki befejezi a sportot, attól még nem lép ki a családunkból. Eljön mindenkinél az idő, amikor családot alapít, vagy csak kinő az iskolából és meg kéne élnie valamiből, az MTK pedig nem tud fizetni az ökölvívóinak. Láss csodát, a nagy többség ilyenkor befejezi a sportolást és nem megy másik egyesületbe. Beszélgettem egy nagyon tehetséges bokszolónkkal, aki szintén így tett, pedig tudom, hogy szép pénzért hívták máshová. Kérdeztem miért nem megy oda? Misi bácsi – mondta – már majdnem megállapodtunk, amikor eszembe jutott, hogy ha átigazolok, akkor esetleg MTK-sok ellen is bokszolnom kell. Akkor inkább abbahagyom. 

A kép forrása: saját fotó

- Abbahagyom. Mármint én is abbahagyom. Ennél többet, ennél szebbet nem lehet elmondani a szakosztályról. További sok sikert kívánok és nem csak a ringben!


Hírességeink: Revere Gyula

1893 január 30-án zenész családban született Revere Gyula zongorista, hárfaművész és számunkra nem mellékesen rendszeresen meccsre járó MTK-szurkoló. Édesapja a mantovai operaház énekese volt. Valószínüleg tőle örökölte zenei tehetségét. Csodagyereknek számított. 

Első még iskolai, de már nyilvános fellépéséről a Magyar Zeneiskola értésítőjéből van tudomásunk.  Az előadási gyakorlaton a 7 éves Revere Gyula is fellépett az alábbi műsor tanúsága szerint:

Ezt követően évente vett részt a Zeneiskola előadási gyakorlatán. Az első ismert nyilvános hangcersenye 1893-ban volt a Terézvárosi Polgári Körben, ahol az ugyancsak 10 éves Földesy Arnold gordonkajátékát kísérte zongorán. Ezt követően ők ketten még többször is együtt koncerteztek. Az első komoly sikere a milleneumi eseménysorozat részeként tartott koncert volt, ahol a Magyar Királyi Zeneakadémia zenekarával lépett fel, ekkor már hárfásként. A vezető pesti lapok szinte mindegyike megemlékezett az ekkor 13 éves Revere Gyula sikeréről. Az igazi áttörés 1899-ben jött el. Karácsony előtt ismét a Zeneakadémia muzsikusaival koncertezett, remek kritikákat kapott immár nemcsak a napilapokban, hanem a stilszerűen Zenelapnak nevezett szakmai újságban is. Ennek köszönhetően vagy sem, nem tudható, de tény néhány nappal karácsony után már a Népszínház szerződtetett művésze volt. 16 évesen! A zeneakadémiát Mosshammer Román hárfa osztályában felyezte be. A vizsgaelőadást követően ismét őt emelték ki a lapok, mint nagy jövő előtt álló tehetséget.
Mondhatjuk, egyenesbe került, befutott zenész lett. Fellépés fellépest követett. Sőt gramofon hengerekre is elkezdték rögzíteni a muzsikáját, főleg a jobban eladható könnyűzenéket. Erdős Richárd és Vencell Béla  Nagypénteken mossa holló a fiát című szerzeménye melyet egy 1907-es felvételen hallgathattok meg, nem biztos, hogy mai füllel remekműnek tűnik. Talán akkorival sem, de hogy kuriózum, az nem kétséges. A felvételen az énekeseket Revere Gyula zongorán kiséri.

A Népszínház után a Királyszínházhoz került. A századelőtől az első világháborúig ahogy ma mondanánk körbehaknizta az országot. Olyan társakkal lépett fel országszerte, akiknek a neve még ma is közismert, mint például Jászai Mari, Medgyaszay Vilma, Beregi Oszkár, Rózsahegyi Kálmán. Ekkotájt a Királyszínház a szakma csúcsa volt, egy művész ennél jobb helyre nem kerülhetett. Kivéve, ha zenész volt az illető. Mert a zenés színházak legelőkelőbbje Magyarországon már ekkor is az opera, azaz a Magyar Királyi Operaház volt. Revere Gyula még a 30. évét sem közelítette, mikor az opera társulatának tagja lett. pontosabban amikor visszatért az operába. Hiszen tulajdonképen innen indult művészi pályája, noha 7 éves korában, amikor statisztált az operában, talán maga sem gondolta, hogy alig másfél évtized múltán ünnepelt sztárként kerül újra ide. 

Verdi: Traviata Germont áriája Takásts Mihályt kiséri zongorán Revere Gyula

Huszonévesen mindent elért, amit egy zenész itthon elérhet. A legjobb helyekre szerződtették, sikeres komolyzenész volt, miközben a könnyedeb dalaival is kiérdemelte a tömegek elismerését és a lemezgyárak szerződéseit.

Alig későbbi a következő felvétel, mégis a mai fülnek sokkal elfogadhatóbb a hangzása.  

Sas Náci szerzeményét Király Ernő énekli a zongoránál természetesen Revere Gyula

Az 1917-18-as tanévben - más források szerint 1918-19-ben - saját egykori mesterét, Mosshammer Románt helyettesítve a Zeneakadémián tanított. 

A következő felvétel rögzítésének pontos ideje nem ismert, valamikor a húszas években keletkezhetett. Szedő Miklós énekli Csokonai Vitéz Mihály Tartózkodó kérelem című versét, melynek zenéjét Lányi Viktor szerezte. A zongoránál természetesen Revere Gyula. 

1925 hozta össze ismét a sors a gyerekkori partnerrel, az azóta szintén élvonalbeli művésszé fejlődött gordonkással, Földesy Arnoddal. A Vigadóban a zsidó fiúárvaház javára rendezett műsorban szerepeltek együtt. Ekkortól lett egyre szorosabb Revere Gyula kapcsolata a zsidósággal, lépett fel egyre több zsidó rendezvényen. Amikor 1930-ban első alkalommal szerepelt az Omike műsorában, még aligha gondolta, hogy... de erről majd később. Hiszen ekkor még nem származási alapon válogatták össze a programok fellépőit. Így még olyan művésztársakkal léphetett színpadra, mint Jászai Mari, Fedák Sári, Péchy Blanka, Basilides Mária. 

Nemcsak színpadra, hanem a mikrofon elé is. Állandó szereplő volt a rádióban. Hol más művészeket kisért, hol önálló műsora volt. 

Közben tovább dolgozott az operában és segített kibontakoztatni számos akkor kezdő fiatal pályafutását. Szekely Mihály, minden idők egyik legnagyobb magyar operaénekese nyilatkozta jóval később 1962-ben az Esti Hirlapban: 

„És szeretettel emlékezem a számos, kitűnő rendezőre, karmesterre — hosszú lenne őket mind felsorolni — akik pályámat segítették sikeressé tenni. Mégis, hadd említsem meg kettőnek a nevét: László Gézáét és Revere Gyuláét, jó barátom volt mindkettő és amíg éltek, sokat és atyai szeretettel foglalkoztak velem. Nem is tudom, itt tarthatnék-e nélkülük?”

A Chicago és környéke című lapban 1981 májusában jelent meg polgár Tibor írása: Miből lesz a cserebogár? Avagy: Hogyan lettem muzsikus címmel. Ebből idézek egy hosszabb részt.

„Szépszámú további tanáraim (híresek és kevésbé híresek) közül, akik a Nemzeti Zenedében, majd a Zeneakadémián vettek kezelésbe, számszerint a másodikra gondolok örök hálával, akinek köszönhetem, hogy valódi muzsikussá lettem; aki nemcsak zongoraoktatásomat vette kézbe, de a zeneelmélet rejtelmeibe is bevezetett, ő, bár zongoraművésznek készült, mégsem, az lett hanem ragyogó hárfaművész. Revere Gyula volt a neve, olasz származású. Apám jóbarátja, aki, hogy reményeket helyezve belém, többévi tanításomat is ingyen, barátságból vállalta Gyula-bácsi szeretetreméltó ember volt, kiváló pedagógus, a Zeneakadémia hárfatanára és az Operaház, majd a városi Színház zenekarának művésze. Zenei hallását, óriási rutinját, finom, árnyalatos játékát mindig bámultam és igyekeztem hozzá hasonló képzett zenész lenni. Ő viszont énrám, tanítványára, a kölyök muzsikusra volt mindig büszke. Okkal-e, joggal-e, ő tudta. Mikor felnőttem, édesapám után azért igazi barátom is lett és fiatal karmester koromban mindig megtiszteltetésnek tekintettem, ha valamiben fontos rádióhangersenyemen, vagy hanglemezfelvételemen, az exponált, kényes hálaszólamot elvállalta, mint zenei ezermester, énekhangképzést is tartott és nem egy világhírvé lett magyar művész köszönhette neki énektudását. Fájdalom, 1945-ben meghalt, melegszívű lényét, nagytulású zenei irányítását ma is szeretettel hordozom magamban.”

A 30-as évek végén még szerepelhetett a rádióban, még zenélhetett a Városi Színházban. De a 40-es években hiába volt népszerű, sikeres remek művész és ragyogó pedagógus, már nem volt helye a magyar színpadokon. Megbocsáthatatlan bűne volt zsidó származása, mint megannyi neves és névtelen sorstársának. Ekkor már csak az OMIKE művészakciója keretében zenélhetett. Kizárták a Színészkamarából. Sokadmagával együtt. Ők nem kellettek a hazának. Kik voltak akikre nem volt szükség? Csak néhány példa a Revere Gyulával együtt kizártak közül:

Bánki Zsuzsa

Básti Lajos

Gombaszögi Ella

Gózon Gyula

Komlós Juci

Mányai Lajos

Pártos Erzsi

Sas Imre

Székely Mihály

Törzs Jenő

Miután elvették tőle a számára mindent jelentő fellépések lehetőségét, miután tönkretették, meg is ölték. A nyilasok nemes egyszerűséggel agyonverték, agyonrugdosták 1945. január 14-én, alig négy nappal Pest felszabadulása előtt. 


Gedeon-díj 2022

Átadtuk a díjazottaknak a 2022-es Gedeon-díjakat. 

A díjazottak a díjátadókkal

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

De mi is ez a Gedeon-díj? Röviden: egy csoda. Aki ismer minket, MTK-szurkolókat tudja, ha ketten elkezdünk beszélgetni valamiről, akkor legalább három különböző véleményünk lesz. Így van ez a Baráti Kör vezetősége esetében is. Ám amikor Lőwy Andris előált az ötlettel, hogy a kiemelkedő tehetségeinket támogassa az MTK Baráti Kör, akkor egy pillanatig sem volt vita, egységesen mindenki támogatta a kezdeményezést. 

Az ötletgazda Lőwy András

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

Azt talán túlzás lenne állítani, hogy ilyen nem fordult elő az egyesületünk történetében, de nagyon ritka, hogy egy felvetést azonnal magáévá tegyen a teljes elnökség. Persze, mi lehetne nemesebb cél, mint a tehetségek segítése. Kicsi bővebben. 
Mi a cél? Összetett. Részint valós segítséget tudunk nyújtani jó eredményeket felmutató, de szerény anyagi lehetőségekkel rendelkező sportolóknak. Reméljük, hogy támogatásunk számukra érzékelhető nagyságú anyagi segítséget jelent. Reméljük, hogy a Gedeon program erősíti sportolóink kötődését az MTK-hoz. Reméljük, hogy az odaítélés módja - a szavazás, amire erősen mozgosítanak a jelöltek - a kék-fehér közösségünketis építi. Reméljük, hogy ezen keresztül többen megismerik az MTK Baráti Kört és reméljük, a Gedeon-díj segít eloszlatni azt a tévképzetet, hogy az MTK Baráti Kör csak labdarúgással foglalkozik.

Kik lehetnek jelöltek? Elvben az MTK bármelyik utánpótlás korú sportolója. A kiválasztás legfontosabb szempontjai a tehetség, a szorgalom és a szociális helyzet.

Hogyan zajlik a jelölés? Az MTK valamennyi szakosztályának lehetősége van egy-egy sportolót a díjra felterjeszteni. Mi a fent leírt szempontok figyelembe vételét ajánljuk, de ha a szakosztályok ettől el akarnak térni, megtehetik. Idén nyolc jelölést kaptunk, a legtöbb évben körülbelül ennyi szokott lenni. Számunkra rejtély, az MTK szakosztályainak bő fele miért nem él a lehetőséggel. Az idei évben a szakosztályok jelöltjei a következők voltak: 

Briga Zsanett röplabdázó

A kép forrása: mtk.hu 

Nagy Marcell atléta

A kép forrása:mtk.hu 

Gyulai Blanka RG versenyző

A kép forrása: Gyulai Blanka facebook oldala. 

Kállai Dominik ökölvívó

A kép forrása: mtk.hu

 

Kozma Zoé kosárlabdázó

A kép forrása: mtk.hu

 

Bánhidi Balázs párbajtőrvívó

A kép forrása: mtk.hu

Tóth Máté és Tóth Zsombor karatékák

A képek forrása: mtk.hu 

Balázs Szonja evezős

A kép forrása: mtk.hu

Hogyan választjuk ki a díjazottakat? A létező legdemokratikusabb módon. A jelöltekről egy rövid bemutatkozó videó készül, amit az MTK Baráti Kör Facebook-oldalán közzé teszünk. 

Ezt követően bárki szavazhat a díjazottakra, természetesen az egy ember - egy szavazat elvének betartásával. Az eredményt a kapott szvazatok alapján alakul ki.

Mit kapnak a díjazottak? Szeretnénk azt hinni, hogy a legfontosabb az erkölcsi elismerés. Szeretnénk, de tudjuk, mennyire hasznos lehet maga a pénzdíj. Hiszen a díjazottak már az első eredményhirdetéstől kezdve anyagi támogatást kapnak. Ennek összege az elmúlt években többször változott, jelenleg a győztes 150 000 forinttal gazdagodik. 

Egy kis smúz a ceremónia előtt

Rózsa Mihály, Kósa György, Deutsch Tamás, Pandzarisz Sándor

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

Mikor, hogyan kapják meg a díjazottak elismerésüket? Az átadás évről évre ünnepélyes keretek között, nagy nyilvánosság előtt az MTK bálon szokott megtörténni. Sajnos tavaly és az idén sem tudtunk a járvány miatt bált tartani. Így a Hidegkuti Stadion VIP termében az MTK és az MTK Baráti Kör vezetőinek jelenlétében adtuk át a díjakat. 

Deutsch Tamás, Pandzarisz Sándor, Lőwy András

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

A díjátadó ceremóniát Pandzarisz Sándor elnök úr nyitotta meg. Üdvözölte a jelenlévőket, a díjazottakat, majd átadta a szót Deutsch Tamás elnök úrnak.

Deutsch Tamás

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

Deutsch Tamás arról beszélt, hogy remek kezdeményezésnek tartja a Gedeon díjat, amelyet a hagyományok szerint az MTK bálon szoktunk átadni. Ezt a lehetőséget a Covid elvette, de már az is nagy öröm, hogy legalább szük körben összegyűlhettünk megünnepelni a győzteseket. A Gedeon-díjat két szempontból jelentős Deutsch Tamás szerint. Az egyik, hogy az MTK Baráti Kör azaz a szurkolók kezdeményezésére jött létre és a szurkolók szavazatai döntik el, kik legyenek a díjazottak. Másrészt azt a hitvallásunkat erősíti, hogy számunkra rendkivül fontos, hogy az MTK sikeres felnőtt versenyzőinek minél nagyobb része az MTK-ban nevelkedett sportoló legyen. Ez az MTK több mint száz éves hitvallása. Büszkék vagyunk minden sikeres sportolónkra, büszkék vagyunk a hazai sikerekre és még büszkébbek a világversenyeken elért sikerekre. De ha létezik olyan, hogy büszkeség plussz, akkor az az, ha ezeket a sikereket saját nevelésű sportolóink érik el. Akik a közösségünkhöz tartoznak, akiknek kék-fehér a vére. Ezzel a díjjal iselismerjük utánpótlás sportolóink, edzőik és családjaik teljesítményét. Hiszen utánpótlás korú versenyzők esetében az eredményekhez a család is nagyban hozzájárul. Deutsch Tamás beszéde végén gratulált a győzteseknek, majd a díj kitalálójának Lőwy Andrásnak adta át a szót. 

Deutsch Tamás

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

Ő elmondta, ki voltak a jelöltek, majd Deutsch Tamással közösen átadták a díjakat az első két helyezettnek. (A harmadik díjazott az átadó ünnepség idején is a közelgő EB-re felkészítő edzőtáborban volt.)

Az idei győztesek: 

I. helyezett: Balázs Szonja evezős 

Balázs Szonja és edzője Nagy Attila

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

II. helyezett: Kállai Dominik ökölvívó 

Kállai Dominik és a szakosztályvezető Rózsa Mihály

A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

III. helyezett: Gyulai Blanka RG versenyző 

A kép forrása: Gyulai Blanka facebook oldala

Beváltak-e az elején jelzett reményeink? 

Azt gondolom, legtöbb célunk valóravált. A szavazás egyre több embert mozgat meg, egyre többen ismerik meg ezen keresztül (is) az MTK Baráti Kör tevékenységét. Hatottunk a sportolók MTK-kötődésére? Valószínüleg. Nézzük a korábbi díjazottakat, maradtak-e kék-fehérben?

Báki Alex (ökölvívó) befejezte a sportolást. 

Hímer Krisztofer (úszó) eligazolt az MTK-ból.

Birivecz Ben Jordán (sakkozó) jelenleg is az MTK sportolója, Élő-pontszáma közelíti a bűvös 2000-es határt.

A kép forrása: bpg.hu

Schermann Bianka (tornász) felnőtt magya rbajnokságok sorát nyerte világversenyeken is eredményesen szerepelt. A közelmúltban vonult vissza.

A kép forrása: mtk.hu

Varga Regina Eszter (rövidpályás gyorskorcsolyázó) a szakosztály jelentős részével együtt a Fradiba távozott.

Baranyi Zsófia (karatéka) jelenleg is az MTK sportolója, magyar bajnoki címei mellé már a nemzetközi mezőnyben is jelentős eredményeket ért el.

A kép forrása: mtk.hu

Benkő Zsófia (karatéka) óriási tehetségnek indult, remek utánpótlás eredményeket ért el. Egyetemi tanulmányai idejére abbahagyta a versenyzést reméljük, diplomája megszerzését követően visszatér a sporthoz.

Juhász Ágoston (sakkozó) jelenleg is MTK-sportoló, még mindig csak 17 éves, de már biztos tagja felnőtt csapatunknak is.

A kép forrása: mtk.hu

Kocsis Evelin (RG versenyző) még ifi, de már világklasszis. Ő is az MTK versenyzője maradt.

A kép forrása: mtk.hu

Mátyássy Lázár (sakkozó) „már” 13 éves. Töretlenül fejlődik, az MTK nagy ígérete.

A kép forrása: 

Gyulai Blanka (RG versenyző) még csak 15 éves, de már a világ élvonalába tartozik. Továbbra is kék-fehérben.

Kiss Zsófia (karatéka) a magyar karate történetének első utánpótlás Eb-érmeseként vonult vissza.

Tóth Lili (sakkozó) 13 évesen már többszörös korosztályos bajnok, sokat várunk tőle. Továbbra is MTK-versenyző.

A kép forrása: mtk.hu

Varga Lujza (RG versenyző) jelenleg is utánpótlásunk tehetsége.

A kép forrása: mtk.hu

Nagy Marcell (atléta) felnőtt magyar bajnok, világversenyek résztvevője, akitől már a közeljövőben is kiugró nemzetközi sikereket várhatunk. Ő is az MTK versenyzője maradt.

A kép forrása: mtk.hu

Mint látható, 15 korábbi díjazottunk közül kilencenen jelenleg is az MTK versenyzői, négyen visszavonultak és mindössze két versenyző távozott az MTK-ból. Ezek a számok azt hiszem, önmagukért beszélnek. Kezdeményezésünk bevált.


Születésnapok

Júniusban a következő tagtársaink ünnepelnek. Sok boldogságot kívánunk nekik!

Antal Péter

Batonainé Káplár Zsanett

Bódayné Blaha Judit

Breuer György

Csányi Tamás

Drexler Géza

Feit György

Fikó Jessica

Fitz László

Fleischer Zoltán

Kálló Dominik

Kapitány Sándor

Koltai András

Koritár Lajos

Mislainé Szántó Bernadett

Nagy Dániel Gergely

Neogrády Anikó

Nyári Sárkány Péter

Nyúl Krisztián

Pataki Péter

Repárszky Ferenc

Retz Tamás

Sándor László

Scott Péter

Sermer László

Simon Tamara

Steer Ferenc

Szabó Éva

Szentgyörgyi Ákos

Szépvölgyi György

Szőke Erazmus

Szőke Kinga

Talapa Tibor

Tucker Dávid

Urai Gábor

Váray Míra

Vencel György

Zachár István


Évfordulók

Öt éve hunyt el Dr. Tarjányi Eszter egykori 400-as gátfutónk. Még mindig csak 60 éves lenne.

A kép forrása: honved.hu

125 éve született Brachfeld Hugó, aki a XIX. század végén volt az MTK válaszmányi tagja.

 Tabella parádé

Táblázataink majdnem mindegyika a 2021 -2022-es szezon végeredményét tartalmazza. Ahol nem, ott ezt külön jeleztük.


Asztalitenisz NB III. Budapesti Csoport
Csapat M P
1.
Pénzügyőr SE III.
28 82
2. Mavex SE I. 28 70
3. Pénzügyőr Se II. 28 64
4. Mavex SE II. 28 61
5. Sanitas-Budo SE II.  28 56
6. ESMTK I. 28 54
7. FKF SK I. 28 52
8. Pestúlyhely SC III. 28 52
9. KSI II.-KFKI I. 28 51
10. MALÉV SC I. 28 50
11. Pestszentimrei Pingpongosok  28 50
12. Pestúlyhelyi SC II. 28 50
13. MTK Budapest 28 49
14. BVSC Zugló II. 28 49
15. Kispest SE I.  28 45
16. Sanitas-Budo SE I. - -

Csapattagok: Cseri Dániel, Matulai Csaba, Mikes józsef, Rogács Erik Richárd, Szandi Nándor, Székely Szabolcs, Vári-Kakas Andor, Vida Dávid.

Csapatvezető: Szentgyörgyi Róbert


 

Női kézilabda NB I.
Csapat M P
1.
Győri ETO
26 50
2. FTC 26 50
3. DVSC 26 42
4. Vác 26 34
5. Mosonmagyaróvári KC 26 30
6. Siófoki KC 26 30
7. Kisvárda SE 26 24
8. MTK Budapest 26 22
9. Dunaújvárosi KKA 23 20
10. Alba Fehérvár 26 16
11. Budaörs Handball 26 16
12.

Érd

26 12
13. Szombathelyi KKA 26 12
14. Vasas 26 6


A kép forrása: mtk.hu; fotó Hegedűs Gábor

Csapattagok: Bánfai Kíra, Bujdosó-Gerhát Fanni, Dakos Noémi, Ferenczy Petra Fanni, Győri Barbara Viktória, Hlogyik Petra Amanda, Juhász Eszter, Kekezovity Anna Grigorjevna, Koronczai Petra, Kürthy Laura, Marincsák Nikolett, Mazák-Németh Csilla, Pál Tamara, Pelczéder Orsolya, Román Dorina, Rutka-Győrffy Alexandra, Sallai Nikolett, Suba Sára, Szabó Laura, Vas Bereniké.

Vezetőedző: Vlagyimír Golovin majd Vida Gergő.

Edző:  Ruttka Péter


  

Női kézilabda ifi I. osztály-kelet
Csapat M P
1.
FTC
26 52
2. DVSC 26 46
3. DKA Vác 26 42
4. Váci NKSE 26 38
5. Kisvárda 26 34
6. Békéscsaba 26 31
7. Csepel 26 22
8. MTK Budapest 26 21
9. Hajdúnánás 26 18
10. Vasas 26 18
11. Kecskemét 26 15
12. Orosháza 26 15
13. SZNKE 26 15
14. Szentendre 26 0

 Csapattagok: Bárány Panna, Bari Csenge, Budai Fruzsina, Csalló Aisa Doroti, Cseh Alexa, Déberling Borbála, Ferenczy Petra Fanni, Horváth Kinga, Kárász Szonja Júlianna, Kovács Káka Emese, Laczik Lotti, Lengyel Franciska, Molnár Anna Réka, Molnár Virág, Pálinkás Dorka, Pap Virág, Rnic Marija, Szűcs Réka, Takács Viktória, Tomasek Fanni.   

Edző: Finfera Maximilián  


 

Női kézilabda serdülő I. osztály-kelet
Csapat M P
1.
FTC
26 52
2. DVSC 26 47
3. Váci NKSE 26 39
4. SZNKE 26 36
5. DKE Vác 26 31
6. Békéscsaba 26 23
7. Vasas 26 22
8. MTK Budapest 26 20
9. Csepel 26 20
10. Orosháza 26 20
11. Kisvárda 26 18
12. Szeghalom 26 17
13. ENUSE 26 10
14. Hajdúnánás 26 9

 Csapattagok: Bárány Panna, Cseh Alexa, Hangay- Tímár Sára, Kárász Szonja Julianna, Kovács Káka Emese, Lengyel Franciska, Mátrai Alexandra Krisztina, Nagy Petra, Pap Virág, Rnic Marija, Rozmaric Marija, Siklósi Petra, Szájer Hanna Helénia, Turbucz Léna Dorka, Valasek Inez, Vas Bereniké. 

Edző: Finfera Maximilián 


 

Női kosárlabda NB I. alapszakasz
Csapat M P
1.
Sopron
22 43
2. Szekszárd 22 41
3. PEAC 22 37
4. Győr 22 37
5. DVTK 22 36
6. Csata 22 34
7. Vasas 22 32
8. TFSE-MTK Budapest 22 31
9. BEAC 22 31
10. Cegléd 22 25
11. Szigetszentmiklós 22 24
12. PINKK Pécs 22 24

 Az egyenes kieséses rendszerű rájátszást követően a TFSE-MTK Budapest a bajnokság 8. helyén végzett.

A kép forrása: TFSE-MTK Női Kosárlabda facebook oldal

Csapattagok: Süle Krisztina, Theodoreán Alexandra, Herman Aliz, Tapley Jatavia Kieara, Szeitl Vanessa, Baa Dominika,  Tóth Tímea, Pavel Elisabeth, Jenkins Chanise Monique, Németh Alma, Burján Laura,  Stonewall Chante Kamaria, Király Andrea,  Dúl Panka Dulcinea.

Vezetőedző: Magyar Bianka

Edző: Patai Benjámin 


 

Női kosárlabda amatőr NB I.
Csapat M P
1.
Csata
30 58
2. Vasas II. 30 54
3. PVSK 30 52
4. PEAC II. 30 51
5. ZTE 30 50
6. MTK Budapest - TFSE 30 49
7. Ajka 30 49
8. MAFC 30 48
9. SMAFC 30 45
10. DEAC 30 44
11. BEAC 30 42
12. Szekszárd II. 30 38
13.

Győr

30 36
14. Nagykanizsa 30 35
15. Baja 30 35
16. DVTK U23 30 34

Csapattagok:  Baa Dominika,  Barbarics Tímea Magda, Boros Dorka,  Burján Laura, Dömötör Petra,  Dúl Panka Dulcinea, Gróf Júlia, Gróf Tímea Anna,  Herjeczki Patricia, Kenyeres Anett Beáta,  Király Andrea,  Kozma Lili Zoé,  Mányoky Judit Eszter, Úr Boglárka, Vígh Bernadett Emese.  

Vezetőedző: Patai Benjámin 

Edző: Németh Alma 


 

Női labdarúgó NB I.
Csapat M P
1.
FTC
21 55
2. Győr 21 41
3. MTK 21 36
4. Szombathely 21 30
5. Felcsút 21 25
6. DVTK 21 23
7. Astra 21 15
8. Soroksár 21 8

Rájátszás a 3. helyért:

MTK - Szombathely 1-0

Szombathely - MTK 0-3

A kép forrása: MTK Hungária FC Női Labdarúgó csapat facebook oldal

Csapattagok: Pinczi Anita, Haraszti Fanni Réka, Demeter Réka, Vachter Fanni, Sipos Lilla, Erős Evelin, Legendás Lora Blanka, Farádi-Szabó Edina, Tagyi Vivien, Bokor Blanka, Stefán Bernadett, Nagy Virág, Varga Luca, Vas Hajna, Pap Nóra, Milunovic Olivera, Cremer Brianne Melissa, Curless Opal Courtney, Stephens Natalie Lynn, Taylor Brianna Nicole, Vajda Orsolya, Madrid Ebony Alissa, Palkovics Nóra, Csuhai Vivien Cintia, Boyle Angela Rose, Magyarics Zoé, Podolska Iryna.

Vezetőedző: Farkas Attila

Edző: Móra Ákos, Lieszkovszky Zalán 


 

Férfi Labdarúgó NB I.
Csapat M P
1.
FTC
33 71
2. Kisvárda 33 59
3. Felcsút 33 54
4. Fehérvár 33 48
5. Újpest 33 44
6. Paks 33 43
7. Debrecen 33 39
8. ZTE 33 39
9. Honvéd 33 38
10. Mezőkövesd 33 38
11. MTK 33 36
12. Gyirmót 33 32

A kép forrása: mtkbudapest.hu

Csapattagok: Baki Ákos, Balázs Benjámin, Palincsár Martin, Varju Benedek, Nagy Barnabás Szabolcs, Nagy Zsombor, Kata Mihály, Vancsa Zalán, Kovácsréti Márk, Csenterics Hammad Dany Adrián, Mezei Szabolcs, Prosser Dániel Bálint, Kocsis Bence Máté, Grozav Gheorghe-Teodor, Ferreira Tiago Emanuel, Mijatovic Milan, Miovski Bojan, Herrera Cardona Sebastian, Dimitrov Srdjan, Alho Nikolai Aleksanteri, Perkovic Marko, Weir James Michael, Ramadani Ylber, Somodi Bence Máté, Kovács Máté Krisztián, Amedome Godwords, Osei Clinton, Haraszti Zsolt, Kosznovszky Márk, Bouard Ramos Myke, Markovic Alex, Drljo Andrija, Várkonyi Bence, Kovács Mátyás, Futács Márkó, Szakály Dénes, Miknyóczki Ádám Mihály, Szépe János, Spirovski Stefan, Kadlec Andrej, Rajkovic Slobodan, Sluka Branislav, Stieber Zoltán, Horváth Artúr, Barkóczi Benedek.

Vezetőedzők: Giovanni Costantino, Teodoru Vaszilisz, Márton Gábor, Horváth Dávid.

Edzők: Elbert András, Farkas Viktor, Vajkai Dániel, Hidvégi Sándor, Pintér Ádám, Bonifert Péter, Fehér József Szabolcs, Federico Groppioni, Takács Lajos. 


 

Férfi Labdarúgó NB III. Középcsoport
Csapat M P
1.
Kozármisleny
38 92
2. Balassagyarmat 38 81
3. Dunaújváros 38 78
4. Honvéd II. 38 70
5. Makó 38 69
6.
Paks II.
38 64
7.
Iváncsa
38 62
8.
Monor
38 61
9.
FTC II.
38 59
10.
Hódmezővásárhely
38 52
11.
MTK II.
38 52
12. FC Dabas 38 50
13. ESMTK 38 47
14. Szekszárd 38 46
15. Cegléd 38 41
16. Vác 38 39
17. Mohács 38 30
18. Dabas-Gyón 38 30
19. Rákosmente 38 23
20. Gerjen 38 19

Csapattagok: Kosznovszky Márk, Fülöp Noel, Balogh Bence, Fördős Adrián László, Várkonyi Bence, Szőke Gergő, Gyuris Aurél, Guth Ádám, Horváth Artúr, Rimóczi Tamás, Fekete Krisztián, Kovács Mátyás, Juhász Levente, Velicskó Szabolcs, Helembai Márk Árpád, Varasdi Dániel Gábor, Osei Clinton, Drljo Andrija, Amedome Godwords, Georgievski Hristijan, Miknyóczki Ádám Mihály, Kata Mihály, Vancsa Zalán, Kovács Máté Krisztián, Kovácsréti Márk, Somodi Bence Máté, Kocsis Bence Máté, Markovic Alex, Paulovicz Dániel, Balogh Máté, Vasvári Zoltán, Herrera Cardona Sebastian, Mezei Szabolcs, Palincsár Martin, Merényi Ádám, Rohrbeck Balázs Olivér, Nagy Barnabás Szabolcs, Szöllősi Olivér, Juhász Bálint Dánel, Földing Engelbert Márk, Horváth József Roland, Csernák Kristóf, Budzsáklia Benett, Lajkó Flórián, Csontos Krisztián Mihály, Nagy Zsombor, Csenterics Hammad Dany Adrián, Haraszti Zsolt, Perkovic Marko, Nyirenda Yewo, Baki Ákos, Varga Dominik Ádám, Owusu Samuel, Varju Benedek, Barkóczi Benedek, Szakály Dénes, Spirovski Stefan, Radchenko Maxim.

Vezetőedző: Kanta József.

Edzők: Paulovicz Dániel, Farkas Viktor, Balogh Béla, Bali Mariann, Schmidt Ádám, Németh Miklós.


 

Női Labdarúgó Országos U19 alapszakasz
Csapat M P
1.
Szombathely
18 41
2. Győr 18 40
3. FTC 18 40
4. Felcsút 18 37
5. MTK 18 33
6. Astra 18 26
7. DVTK 18 24
8. Hatvan 18 12
9. Pécs 18 6
10. Szentmihály 18 3

  

Női Labdarúgó Országos U19 alsóház
Csapat M P
1.
MTK
23 44
2. Astra 23 36
3. DVTK 23 34
4. Hatvan 23 20
5. Pécs 23 9
6. Szentmihály 23 3

Csapattagok: Kolarik Laura, Csuhai Vivien Cintia, Szili Flávia Míra, Végh Adrienn, Balogh Mercédesz Zsuzsanna, Pozsár Ramóna Kíra, Almási Virág, Szabó Jázmin, Pap Nóra, Mislai Fruzsina, Kövy Elza Zsófia, Galambos Vivien, Fehér Lili, Gravencz Gréta, Legendás Lora Blanka, Szegedi Panni Nikolett, Bokor Blanka, Stefán Bernadett, Czinege Szilvia Sára, Berencsi Boglárka, Hajpál Melissza Mária, Szirovicza Réka Anna.

Vezetőedző: Schrancz Balázs 


 

Férfi Labdarúgó U19 Kiemelt Csoport
Csapat M P
1.
MTK
11 22
2. Felcsút 11 22
3. FTC 11 21
4. Győr 11 20
5. Honvéd 11 20
6. Vasas 11 19
7. Szombathely 11 18
8. Újpest 11 16
9. Fehérvár 11 13
10. Diósgyőr 11 10
11. Debrecen 11 5
12. Nyíregyháza 11 0
 
Férfi labdarúgó U19 "A" Csoport
Csapat M P
1.
MTK
14 43
2. Felcsút 14 25
3. Szombathely 14 24
4. Győr 14 23
5. FTC 14 19
6. Honvéd 14 18
7. Vasas 14 15
8. Újpest 14 14

A kép forrása: mtkbudapest.hu

Csapattagok: Juhász Bálint Dánel, Lajkó Flórián, Merényi Ádám, Szőke Gergő, Földing Engelbert Márk, Guth Ádám, Erdős Dávid, Rimóczi Tamás, Fekete Krisztián, Rohrbeck Balázs Olivér, Csontos Krisztián Mihály, Horváth József Roland, Juhász Levente, Csenterics Hammad Dany Adrián, Velicskó Szabolcs, Ignéczi Martin Bence, Gyuris Aurél, Szöllősi Olivér, Juhász Áron, Balogh Máté, Vasvári Zoltán, Helembai Márk Árpád, Horváth Artúr, Georgievski Hristijan, Budzsáklia Benett, Varga Dominik Ádám, Csernák Kristóf, Kovács Mátyás, Barkóczi Benedek, Szolár Dávid.

Vezetőedző: Horváth Dávid.

Edzők: Farkas Viktor, Bonifert Péter, André Milán, Schmidt Ádám, Németh Miklós.


 

Női Labdarúgó Országos U17 alapszakasz
Csapat M P
1.
FTC
18 49
2. Felcsút 18 45
3. Győr 18 35
4. MTK 18 30
5. Szentmihály 18 29
6. Szombathely 18 28
7. Hatvan 18 17
8. Pécs 18 14
9. Diósgyőr 18 14
10. Astra 18 0
  
Női Labdarúgó Országos U17 felsőház
Csapat M P
1.
FTC 
24 62
2. Felcsút 24 61
3. Győr 24 38
4. MTK 24 33

Csapattagok: Pára Hanna Ágnes, Garda Júlia Sára, Bánfi Gréta, Schmidt Veronika, Vas Hajna, Szabó Melissza, Szabó Jázmin, Tőzsér Vanda, Varga Linda, Gabona Laura, Tassy Kata, Kövy Elza Zsófia, Halász Anna Zsófia, Szegedi Panni Nikolett, Schvirján Dóra, Gáspár Viktória, Borzák Lilien, Almási Virág, Török Emma Márta, Zsirka-Klein Anna, Csoma Linda Szófia, Gávris Gabriella, Kovács Rebeka Zsófia, Oravecz Emma, Győző Regina Kiara, Szirovicza Réka Anna, Farády Nadin Anna, Kiss Szonja.

Vezetőedző: Korozmán Norbert


 

Férfi Labdarúgó U17 Kiemelt Csoport
Csapat M P
1.
Felcsút
11 24
2. MTK 11 21
3. Honvéd 11 21
4. Vasas 11 20
5. FTC 11 19
6. Debrecen 11 19
7. Győr 11 18
8. Szombathely 11 14
9. Pécs 11 11
10. Gyirmót 11 8
11. Újpest 11 7
12. Diósgyőr 11 5
  
Férfi labdarúgó U17 "A" Csoport
Csapat M P
1.
Honvéd
13 31
2. FTC 12 29
3. Felcsút 13 27
4. Szombathely 12 21
5. Debrecen 12 19
6. Vasas 13 17
7. MTK 12 12
8. Győr 13 8

A bajnokságból még két mérkőzése hára van csapatunknak. 

Csapattagok: Tóth Dániel, Sági Marcell, Urbán Péter, Erdős Dávid, Necula Krisztián Nikolász, Barkóczi Benedek, Szabó Szilveszter László, Mucsányi Miron Máté, Hegedűs Tamás, Lépő Kristóf, Majoros Benjamin Zoltán, Urbán Péter, Csöngei Balázs, Varga Bence, Szabó Hunor Attiila, Szolár Dávid, Balogh Roland, Almomani Nathaniel, Bán Gergő, Herczeg Botond, Kiss Dominik, Szabó Bence, Lauri Giuseppe Junior, Borisza Balázs, Budai Péter.

Vezetőedző: Horváth Ádám.

Edző: Füzy Mátyás, Hrepka Ádám, Bali Mariann, Németh Miklós


 

Férfi Labdarúgó U16 Kiemelt Csoport
Csapat M P
1.
Felcsút
11 24
2. FTC 11 21
3. Vasas 11 19
4. Honvéd 11 18
5. Várda 11 18
6. Szombathely 11 17
7. MTK 11 16
8. Fehérvár 11 16
9. Győr 11 14
10. Debrecen 11 9
11. Paks 11 7
12. Újpest 11 3
  
Férfi labdarúgó U16 "A" Csoport
Csapat M P
1.
Felcsút
14 40 
2. FTC 14 36
3. Várda 14 24
4. Honvéd 14 22
5. Vasas 14 21
6. Fehérvár 14 16
7. MTK 14 16
8. Szombathely 14 6

Csapattagok: Bán Gergő, Földi Gergő, Kákonyi Donát, Weisz Milán Kristóf, Béres Martin Gyula, Herczeg Botond, Almomani Nathaniel, Katona Erik, Csányi Kristóf, Varga Ákos, Ruzicska Miklós, Radnóti Botond László, Borisza Balázs, Ebot Martin, Kenesei Noel, Budai Péter, Fischl Simon, Mudri Márk, Madarász Zétény, Kiss Dominik, Tóth Balázs, Ilyés Bence, Forró Dominik, Szabó Csongor, Kugyela Zalán, Freyer Kristóf Tamás, Pirgi Péter.

Vezetőedző: Pap Tamás

Edző: Gecse Gyula, Füzy Mátyás, Bodnár Gábor, Németh Miklós.


 

Női Labdarúgó Országos U15 alapszakasz
Csapat M P
1.
FTC
18 52
2. Felcsút 18 48
3. MTK 18 43
4. Pécs 18 31
5. Szombathely 18 28
6. Győr 18 24
7. Diosgyőr 18 16
8. Hatvan 18 16
9. Astra 18 6
10. Szentmihály 18 3
  
Női Labdarúgó Országos U15 felsőház
Csapat M P
1.
FTC
24 70
2. MTK 24 55
3. Felcsút 24 51
4. Pécs 24 34

A kép forrása: MTK Hungária FC Női Labdarúgó csapat facebook oldala

Csapattagok: Garda Júlia Sára, Bánfi Gréta, Oravecz Emma, Koller Alexandra Szabina, Szabó Melissza, Kovács Rebeka Zsófia, Tassy Kata, Csoma Linda Szófia, Borzák Lilien, Győző Regina Kiara, Bellon Petra, Veres Stefánia, Zsirka-Klein Anna, Kovács Melissza Mária, Császár Alexandra Nikolett, Gávris Gabriella, Kiss Szonja, Balogh Tímea, Neumann Zsófia, Hegedős Imola.

Vezetőedző: Tóth Judit 


 

Férfi Labdarúgó U15 Kiemelt Csoport
Csapat M P
1.
Várda
22 45
2. Debrecen 22 44
3. Honvéd 22 42
4. FTC 22 42
5. Győr 22 41
6. Felcsút 22 35
7. Paks 22 27
8. MTK 22 23
9. Diósgyőr 22 23
10. Paks 22 22
11. Vasas 22 22
12. Fehérvár 22 9

Csapattagok: Csikós Márk, Oláh Olivér, Nagy Ákos, Vörös Péter, Weisz Patrik Gábor, Kugyela Zalán, Purzsa Xavér, Csucsánszky Zoltán, Cseh Zénó, Tóth Balázs, Iványos Olivér, Urbán Martin, Pirgi Péter, Freyer Kristóf Tamás, Balázsi Richárd Márk, Pinti Kevin, Molnár Márton, Szabó Csongor, Farkas Ágoston, Porkoláb Kristóf, Kárász Tamás, Zubor Ádám Gábor, Csiha Bence, Lisóczki-Mészáros Hunor, Zoltai Levente, Csóka Gergely, Szentmihályi Ádám Dániel.

Vezetőedző:Fülöp Lajos.

Edzők: Gecse Gyula, Bánszky Bence, Nyírő krisztián, Bali Mariann, Németh Miklós.


 

Női labdarúgó U14 Regionális Bajnokság dél-nyugat
Csapat M P
1.
Kelen SC
18 51
2. BVSC 18 48
3. Kaposvár 18 43
4.

MTK 

18 27
5. Soroksár 18 20
6. Budaörs 18 19
7. Szekszárd 18 16
8. Honvéd 18 14
9. BMTE 18 14
10. Paks 18 12

Csapattagok: Árokszállási Sophie, Steinbacher Gabriella, Weszely Angéla Eszter, Molnár Liza, Kertész Lili, Bakos Kamilla Anna, Berzai Emma, Szécsi Szabrina Míra, Göndör-Karikás Janina, Kelemen Vivien, Puskás Nelli, Dudás Eszter, Csörgő Janka Mária, Szabó Nina Blanka.

Vezetőedző: Szoliva Zsolt

Férfi Labdarúgó U14 Kiemelt Csoport
Csapat M P
1.
Honvéd 
27 65
2. Felcsút 27 42
3. Vasas 27 41
4. Szombathely 27 40
5. FTC 27 39
6. Debrecen 27 38
7. Diósgyőr 27 32
8. Várda 27 31
9. MTK 27 30
10. Győr 27 27

Csapattagok: Papp Kende, Zubor Ádám Gábor, Lovász Nimród Lázár, Bucsai Benedek, Zsarnowszky Kristóf, Monoki Roland, Polonkai Noel, Zsitnai Marcell Zalán, Szentmihályi Ádám Dániel, Zoltai Levente, Hornyák Hunor, Soós Barnabás, Bárdi Dorián, Zsolnai Dávid Gyula, Lisóczki-Mészáros Hunor, Csóka Gergely, Gaál Preston László, Kárász Tamás, Puruczki Ádám, Ferencz Kende, Timár Soma, Garai Márk Zsolt, Makrai Csongor, Ostoici Stefan, Dobrai Bence, Kiss-Szilágyi Viktor, Király Ákos, Rathmann Erik, Grisnik Zsombor György, Fodor Bence Zoltán, Deidda Alessandro Gabriel, Doroszlay Botond, Varga Dániel.

Vezetőedző: Milkó Dávid

Gecse Gyula, Bánszki Bence, Varga Péter, Bali Mariann, Németh Miklós


Az U14-nél fiatalabb korosztályokban bajnoki tabellát nem tart nyilván az MLSZ. Ezekben a korosztályokban csapatunk mérlegét közöljük. Az U 12-nél fiatalabbak esetében az eredményeket sem tartják nyilván.


Férfi Labdarúgó U13 dél-kelet
MTK 23 Gy; 1 D; 3 V; 192-34

Csapattagok: Doroszlay Botond, Kis Kevin Kolos, Puruczki Ádám, Ferencz Kende, Soltész Álmos, Varga Dániel, Hajós Lőrinc, Dubecz János, Märcz Dominik, Rathmann Erik, Timár Soma, Fodor Bence Zoltán, Pernyész Tádé, Dobrai Bence, Angyal Adrián Valentin, Ostoici Stefan, Király Ákos, Makrai Csongor, Egervári Ádám Mihály, Hóbor Andor, Garai Márk Zsolt, Polonkai Noel, Zsitnai Marcell Zalán, Páll Benjámin, Vörös Bálint, Zsolnai Dávid Gyula, Grisnik Zsombor György, Deidda Alessandro Gabriel, Krikkay Gergő Csaba, Járó Milán, Uzlov Vlagyimir, Kovács Bence, Érsek Márk, Koltai Ábel, Ciaramella Gabrielle.

Vezetőedző: Horváth Péter

Edzők: Ambrusics Róbert, Mlecsenkov Mátyás, Jakab Máté, Németh Miklós.


 

Férfi Labdarúgó U12 dél-kelet
MTK 25 Gy; 0 D; 2 V 266-20

Csapattagok:Páll Benjámin, Boronyai Márton, Vasuth-Bognár Erik, Tompó Marcell, Bíró Félix Dominik, Viszokai Vendel, Malomsoki Milán Dávid, Gazdik Vilmos Mihály, Bodnár Zsolt, Zubin Máté, Vörös Bálint, Koltai Ábel, Kovács Bence, Sinka Milán, Ferencz-Tapaszi Áron, Pernyész Tádé, Debreczeni Zalán, Csoma Kristóf Barnabás, Angyal Adrián Valentin, Érsek Márk, Erdős Erik Hunor, Huszti Gergő, Piróth Edvin, Rozgonyi Roland, Pató Bertalan, Prém Domonkos, Kurucz Márton Gusztáv, Szobor Noel János, Horváth Ármin, Hubják Ergely, Németh Milán Dominik, Lakatos Ádám Géza, Masszi Viktor Leon, Szabó Barna, Ryska Stepán, Magyar Lóránt, Biró Máté.

Vezetőedző: Tóvaj Kristóf

Edzők: Csuhai Cs. Géza, Mlecsenkov Mátyás, Horváth Péter.


 

Női Röplabda Extra Liga alapszakasz
Csapat M P
1.
BékésCsaba
14 36
2. Vasas 14 35
3. Balatonfüred 14 30
4. Nyíregyháza 14 28
5. Kaposvár 14 20
6. Újpest 14 10
7. MTK Budapest 14 8
8. Diósgyőr 14 1

 A kieséses rendszerű rájátszást követően a bajnokság 7. helyén végzett az MTK Budapest.

A kép forrása: mtk.hu

Csapattagok: Berkó Liliána, Borsos Lili, Boskó Ágnes, Giommarini Maria Victoria, Kilyénfalvi Zsófia Kata, Petri Izabella Eszter, Spaethling Marguerite Steele, Szalai Anna, Sziládi Viktória Adrienn, Tatár Gréta, Tettamanti Virág, Varga Brigitta, Weidemann Lili, Windisch Kinga Melinda.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Edző: Schilkraut Krisztián


Női Röplabda NB II. U21 "C" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
12 32
2. Veszprém 12 26
3. Máv Előre 12 24
4. Palota 12 21
5. Haladás 12 17
6. TFSE 12 6
7. ZTE 12 0

  

Női Röplabda U21 "C" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
2 4
2. Nyíregyháza 2 3
3. Kispest 2 2
 
Női Röplabda U21 döntő "A" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
2 4
2. Gödöllő 2 3
3. Békéscsaba 2 2

Elődöntő:

MTK Budapest - Békéscsaba 3-0 (21, 20, 23)

Döntő:

MTK Budapest - Újpest 1-3

 

A kép forrása: hunvolley.info

Csapattagok: Berkó Liliána, Boskó Ágnes, Briga Zsanett Zsuzsanna, Dékány Veronika Ágnes, Dergez Alexa Adrienn, Drávecz Mónika Laura, Garai Zsófia Eszter, Gyűrűs Boróka Ildikó, Kardos Mira Borka, Kiss Kornélia, Kollár Petra Borbála, Márkus Inez, Matkó Zsófia, Mészáros Nóra Anna, Sziládi Viktória Adrienn, Szőke Gréta, Tarr Hajnalka, Tatár Gréta, Tettamanti Virág, Tordai Mirtill Sára, Vámos Adrienn Szimóna, Varga Brigitta, Weibel Anna Eperke, Weidemann Lili.

Edző: Schilkraut Krisztián, Tímár Edit


Női Röplabda U19 alapszakasz "D" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
4 8
2. MAFC 4 5
3. Balatonfüred 4 5
 
Női Röplabda U19 középszakasz "H" csoport
Csapat M P
1.
Vasas "C"
4 8
2. Újpest "A" 4 5
3. MTK Budapest 4 5
 
Női Röplabda U19 kvalifikáló szakasz "M" csoport
Csapat M P
1.
Békéscsaba
4 8
2. Újpest "A" 4 6
3. MTK Budapest 4 6
4. Szeged 4 6
5. Szolnok 4 4
 
Női Röplabda U19 elődöntő "R" csoport
Csapat M P
1.
Vasas "C"
2 4
2. MTK Budapest 2 3
3. Kaposvár 2 2
 
Női Röplabda U19 elődöntő "X" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
4 6
2. Szeged 4 5
3. Gödöllő 4 4
4. Jászberény 4 3
 
Női Röplabda U19 döntő "B" csoport
Csapat M P
1.
MTK Budapest
2 4
2. Békéscsaba 2 3
3. Újpest "A" 2 2

Elődöntő: 

MTK Budapest - Vasas "C" 3-0 (23, 21, 18)

Döntő:

MTK Budapest - Vasas "A" 3-1 (19, 22, -20, 14) 

A kép forrása: hunvolley.info

Csapattagok: Barcsa Léna, Berkó Liliána, Dergez Alexa Adrienn, Dékány Veronika Ágnes, Drávecz Mónika Laura, Eiles Flóra Zsófia, Garai Zsófia Eszter, Gellér Tímea Kata, Gyűrűs Boróka Ildikó, Kardos Mira Boróka, Kollár Petra Borbála, Matkó Zsófia, Mahler Anna Sára, Márkus Inez, Mészáros Nóra Anna, Pogány Kata, Szabó Kitti Henriett, Székely Réka Csenge, Szőke Gréta, Szrebró Barbara, Tarr Hajnalka, Tordai Mirtill Sára, Varga Brigitta, Vámos Adrienn Szimóna, Weidemann Lili.

Vezetőedző: Tímár Edit 

Edző: Kó Henrietta 


 

Női Röplabda U17 I. osztály alapszakasz
Csapat M P
1.
Békéscsaba fehér
11 22
2. Vasas "A" 11 21
3. Újpest 11 20
4. Szeged narancs 11 17
5. MTK kék 11 17
6. Gödöllő 11 17
7. Kaposvár "A" 11 16
8. Balatonfüred piros 11 15
9. BVSC 11 15
10. Nyíregyháza 11 14
11. Jászberény 11 13
12. Szolnok 11 11
 
Női Röplabda U17 I. osztály középszakasz
Csapat M P
1.
Békéscsaba fehér
11 22
2. Vasas "A" 11 21
3. Balatonfüred piros 11 19
4. Gödöllő 11 18
5. Újpest 11 18
6. Szeged narancs 11 17
7. Nyíregyháza 11 16
8. MTK kék 11 14
9. KSE sárga 11 14
10. Dunakanyar 11 14
11. BVSC 11 13
12. Kaposvár"A" 11 12
 
Női Röplabda U17 I. osztály 7.-9. helyért
Csapat M P
7. MTK Budapest kék 2 4
8. Nyíregyháza 2 3
9. KSE sárga 2 2

Csapattagok: Anitic Glória, Báthory Ágnes Erzsébet, Eiles Flóra Zsófia, Gellér Tímea Kata, Kardos Mira Borka, Kollár Petra Borbála, Mahler Anna Sára, Nagy Mandula Emma, Ormándlaky Róza, Pogány Kata, Rácz Júlia, Szabó Kitti Henriett, Tálos Emma, Tarr Hajnalka, Vancskó Sára Ágota, Varga Brigitta.

Edző: Ko Henrietta


 

Női Röplabda U17 II. osztály  nyugat alapszakasz
Csapat M P
1.
DKLSN
11 21
2. TRSE 11 20
3. Vasas "B" 11 19
4. Szombathely "A" 11 19
5. Közgáz 11 18
6. MTK Budapest fehér 11 18
7. Delta 11 16
8. Nyugat-Balaton 11 15
9. MAFC 11 15
10. KSE kék 11 14
11. PEAC 11 12
12. DSE 11 11
 
Női Röplabda U17 II. osztály  nyugat középszakasz
Csapat M P
1.
Szombathely "A"
11 20
2. Közgáz 11 19
3. TRSE 11 19
4. Vasas "B" 11 19
5. MAFC 11 18
6. MTK Budapest fehér 11 18
7. BDSE 11 17
8. ÉDRA 11 16
9. Delta 11 16
10. Nyugat-Balaton 11 14
11. PEAC 11 14
12. KSE kék 11 12
 
Női Röplabda U17 II. osztály az 5. -8. helyért
Csapat M P
5. BDSE 2 4
6. ÉDRA 2 3
7. MAFC 2 3
8. MTK Budapest fehér 2 2

Csapattagok: Ajtony Szofi, Antosz Lea Bora, Benedek Kata, Boros Villő Szófia, Dajka Dorka Napsugár, Frey Gréta, Gál Magdolna, Hibály Stefánia Erzsébet, Kecskés Kinga, Kiss Zóra Lilla, Lenkei Cintia, Lokodi Sára, Sumits Lili, Tisza Fruzsina, Tóth Panna, Ujvári Nóra, Vámos Emma, Várnagy Réka Orsolya.

Edző: Benkóné Kőrös Mária


 

Női Röplabda U15 I. osztály alapszakasz
Csapat M P
1.
Békéscsaba fehér
11 22
2. Vasas piros 11 21
3. Nyíregyháza 11 20
4. MTK Budapest kék 11 19
5. BVSC 11 18
6. Gödöllő 11 16
7. Szeged narancs 11 16
8. BDSE 11 15
9. Újpest "A" 11 15
10. Szombarthely "A" 11 13
11. Jászberény 11 12
12. Kaposvár "A" 11 11
 
Női Röplabda U15 I. osztály középszakasz
Csapat M P
1.
Békéscsaba fehér
11 22
2. Vasas piros 11 21
3. Újpest "A" 11 19
4. Nyíregyháza 11 18
5. BVSC 11 18
6. MTK Budapest kék 11 17
7. Szolnok 11 17
8. Gödöllő 11 16
9. Szombathely "A" 11 13
10. Szeged narancs 11 13
11. BDSE 11 12
12. TRSE 11 12
 
Női Röplabda U15 I. osztály döntő "B" csoport
Csapat M P
1.
UTE "A"
2 4
2. BVSC 2 3
3. MTK Budapest kék 2 2

Keresztjáték:

Vasas piros - MTK Budapest kék 3-1 (-25, 17, 21, 16)

Az 5. helyért:

MTK Budapest kék - BVSC 3-1 (23, 18, -15, 19)

A csapatot ugyanazok, mint az U17 II. osztályban MTK Budapest fehér néven szereplő együttest.


 

Női Röplabda U15 II. osztály  nyugat alapszakasz
Csapat M P
1.
DKLSN
11 22
2. DRSE 11 21
3. Vasas kék 11 20
4. Delta 11 19
5. Balatonfüred 11 18
6. Szombathely "B" 11 16
7. VESC 11 16
8. MTK Budapest fehér 11 15
9. Veszprém 11 15
10. KSE kék 11  14
11. PEAC 11 13
12. Kaposvár kék 11 9
 
Női Röplabda U15 II. osztály  nyugat középszakasz
Csapat M P
1.
Delta
10 20
2. Vasas kék 10 19
3. Kaposvár "A" 10 18
4. DKLSN 10 17
5. Balatonfüred 10 16
6. VESC 10 14
7. Szombathely "B" 10 14
8. MTK Budapest fehér 10 13
9. KSE kék 10 12
10. Veszprém 10 12
11. PEAC 10 10
12. Kaposvár "B" 0 0
 
Női Röplabda U15 II. osztály az 5. -8. helyért
Csapat M P
5. Balatonfüred 2 4
6. VESC 2 3
7. MTK Budapest fehér 2 3
8. Szombathely "B" 2 2

Csapattagok: Albertirsai-Polner Szofi, Bíró Eszter Sára, Csipler Nóra, Deutsch Lili Nóra, Fáczán Nina, Grónai Nóra, Gyuricza-Csík Alma, Hajzer Noa Zója, Hegyi Hédi, Liszka Alma, Polony Lili, Rácz Dorka, Sass Léna, Tóth Johanna, Ugron Zsófia Viktória, Varga Villő, Velcz Lili, Závodszky-Tóth Vilma.

Edző: Glózik jános


Női Röplabda U13 I. osztály 
Csapat M P
1.
Nyíregyháza
20 39
2. Vasas piros 20 36
3. Gödöllő 20 35
4. Békéscsaba fehér 20 30
5. Újpest 14 24
6. Sümeg kék 14 24
7. Vasas kék 14 22
8. MTK Budapest  14 22
9. Delta 14 19
10. Kecskemét 14 18
11. Kaposvár "A" 14 17
12. Jászberény 14 17
13. BVSC 14 16
14. Szeged 14 16
15. Szolnok 14 16
16. MÁV Előre 0 0
 
Női Röplabda U13 I. osztály  5.-12. csoport
Csapat M P
1.
Újpest
6 11
2. MTK Budapest 6 11
3. Sümeg kék 6 11
4. Vasas kék 6 10
5. Kaposvár "A" 6 8
6. Kecskemét 6 7
7. Jászberény 6 7
8. Delta 6 7

 

Női Röplabda U13 I. osztály döntő "A" csoport 
Csapat M P
1.
Nyíregyháza 
3 6
2. Békéscsaba fehér 3 5
3. Újpest 3 4
4. MTK Budapest 3 3

Keresztjáték:

Sümeg kék - MTK Budapest 1-2 (13, -13, 23)

Az 5. helyért:

Újpest - MTK Budapest 2-1 (-21, 21, 7)

Csapattagok: Barcsa Boglárka, Boros Lilla Lotti, Csuta Leila, Décsi Adél, Egressy Róza, Feng Zitong, Gétay Georgina, Kelemen Lotti, Kindornai Viktória, Kiss-Sztakó Emma Léna, Maczkó Zsófia, Páhi-Gasparovics Róza, Temesvári Hanna, Tóth Kinga Anna.

Edző: Benkóné Kőrös Mária 


 

Női Röplabda U13 II. osztály nyugat 
Csapat M P
1.
Budaörs
16 30
2. Nyugat-Balaton 16 29
3. DSE 16 27
4. ÉDRA 14 26
5. MTK Budapest 16 24
6. Balatonfüred 6 24
7. MÁV Előre 14 23
8. Veszprém 16 23
9. Szombathely 14 22
10. TFSE 16 22
11. PEAC 14 21
12. Tatabánya 14 20
13. Vasas fehér 14 17
14. Bonyhád 16 17
15. Röpisuli 14 14
16. Kaposvár "B" 0 0
 
Női Röplabda U13 II. osztály  3.-10. csoport
Csapat M P
1.
MÁV Előre
6 12
2. Szombathely 6 12
3. MTK Budapest 6 10
4. PEAC 6 8
5. Balatonfüred 6 7
6. DSE 6 7
7. Tatabánya 6 7
8. Nyugat-Balaton 6 6
 
Női Röplabda U13 II. osztály döntő "A" csoport 
Csapat M P
1.
Békéscsaba
2 4
2. MTK Budapest 2 3
3. MÁV Előre 2 2

Keresztjáték:

MTK Budapest - Édra 2-0 (28, 12)

Negyeddöntő:

Nyíregyháza - MTK Budapest 1-2 (-18, 6, -18)

Elődöntő:

MTK Budapest - KSE 2-1 (-8, 15, 22)

Döntő:

MTK Budapest - Szombathely 1-2 (-15, 20, -10)

Csapattagok: Babits Lola Róza, Barna Luca, Fernández-Bujarrabal Blanca, Iszály Brigitta, Kovács Gabriella, Kranabeth Leila, Kurucz Anna Laura, Nagy Liza Kata, Sipos Milla Eszter, Soltész Villő, Sólyom Rebeka, Somogyi Hanna Nóra, Süveges Noémi, Szondi Laura Léna, Szűcs Kincső Zsuzsanna, Verebély Lilla Kati.

Edző: Szatmári Anett


Az U13-nál fiatalabb csapatok részére bajnokságot nem tartottak, helyette néhány csapat részvételével zajló tornákat rendeztek.


  

Férfi vegyes Ülőröplabda bajnokság 1. kör
Csapat M P
1.
TRSE
8 18
2. Nyíregyháza 5 15
3. Mozdulj 5 12
4. Mozdulj (női) 7 7
5. Kistext 5 5
6. MTK Budapest (női) 3 0
7. Hamburger SE 5 0

Férfi vegyes Ülőröplabda bajnokság 3. kör
Csapat M P
1.
Nyíregyháza 
3 9
2. Kistext 3 9
3. MTK Budapest (női) 5 6
4. Mozdulj (női) 2 3
5. TRSE 3 3
6. Hamburger SE 2 0
7. Mozdulj 2 0
 
Férfi vegyes Ülőröplabda bajnokság 4. kör
Csapat M P
1.
Nyíregyháza
4 11
2. Kistext 3 7
3. Mozdulj  (női) 2 3
4. MTK Budapest (női) 3 3
5. Hamburger SE 4 0
6. Mozdulj 0 0
7. TRSE 0 0

A kép forrása: MTK Ülőröplabda Csapat facebook oldal

Csapattagok:Bar Orsolya, Bara Eszter, Bárdos Daniella, Csillag Edina, Horváth Orsolya, Juhász Veronika, Mihályi Éva, Muszáj Nóra, Szabó Zita, Szabóné Sipos Éva, Szűcs Gyuláné, Várhegyi Anikó Viktória. 

Az elmúlt egy hónap legfontosabb MTK-eredményei:

Asztalitenisz

NB III.

Kispest - MTK Budapest 7-9

MTK Budapest - Pestszentimre 6-10

Vége a bajnokságnak. Az MTK Budapest a 13. helyen végzett.


Atlétika 

Félmaraton Magyar Bajnokság

5. Molnár Barbara

Csapatbajnokság elődöntőnyugati csoport

1. MTK Budapest

Egyéni eredmények:

1. Krizsán Xénia (100 m gát)

1. Mátó Sára (400 m gát)

1. Szabó Barbara (magasugrás)

1. Dr. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

1. Krizsán Xénia (súlylökés)

1. Molnár Barbara (félmaraton)

1. Nagy Marcell (rúdugrás)

1. Járvás Máté (gerelyhajítás)

2. Renner Luca (maasugrás)

2. Dr. Nguyen Anasztázia (100 m)

2. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

2. Jankovics Dániel (magasugrás)

3. Endrész Klaudia (távolugrás)

3. Kovács Vivien (súllökés)

3. Krizsán Xénia (gerelyhajítás)

3. Együd Máté (800 m)

3. Jancsik Tamás (gerelyhajítás)

3. Mátó Sára (400 m)

3. Kováts Fanni (rúdugrás)

3. Szabó Beatrix (hármasugrás)

4. Erdei Tamara (200 m)

4. Erdei Tamara (400 m)

4. Szabó Beatrix (magasugrás)

4. Zelena Zalán (magasugrás)

4. Jancsik Martin (gerelyhajítás)

5. Répássy Hanna (800)

5. Sári Pálma (gerelyhajítás)

5. Almási Olivér (100 m)

5. Együd Máté (1500 m)

5. Doszpod Soma-Sárközi Dominik-Németh Ádám-Együd Máté (4x400 m)

6. Kovács Vivien-Kuti Nikolett-Weiner Anna-Endrész Klaudia (4x100 m)

7. Magyari Zoltán (súlylökés)

8. Répássy Hanna (400 m)

8. Szabó Beatrix (távolugrás)

8. Almási Olivér (110 m gát)

8. Sárközi Dominik-Vágvölgyi Csaba-Nagy Marcell-Németh Ádám (4x100 m)

10. Vágvölgyi Csaba (200 m) 

 

Ecsedi László Emlékverseny

1. Szűcs Imola (felnőtt 100 m)

1. Szommer Vivie (U16 300 m)

2. Kuti Nikolett (felnőtt 100 m)

2. Szűcs Imola (U16 100 m)

4. Sárközi Dominik (felnőtt 100 m)

Vitanika Rúdugró Kupa 1. forduló

1. Zámbor Réka (U 16)

2. Szabó vivien (U 14)

2. Konta Szabolcs (U 16)

4. Bernei Balázs (U 14)

4. Szitt Fruzsina (U16)

4. Németh Áron (U 16)

5. Téglás Zsombor (U 16)

U14 és U16 Területi Bajnokság

1. Szabó Vivien (U14 rúdugrás)

1. Csizmazia Luca (U14 ötösugrás)

1. Varga Iván (U16 rúdugrás)

2. Szűcs Imola (U16 300 m)

2. Bernei Balázs (U14 rúdugrás)

3. Szűcs Imola (U16 100 m)

3. Zámbor Réka (U16 rúdugrás)

3. Konta Szabolcs (U16 rúdugrás)

4. Hati Izabella (U16 1500 m)

4. Etter Bertalan (U16 rúdugrás)

5. Szitt Fruzsina (U16 rúdugrás)

6. Nyitrai Luca (U16 100 m)

6. Karkiss Gergely (U14 80 m)

6. Németh Áron (U16 rúdugrás)

7. Csizmazia Luca (U14 távolugrás)

7. Boutros Zoé (U14 ötösugrás)

7. Téglás Zsombor (U16 rúdugrás)

8. Nyitrai Luca (U16 300 m)

8. Kecskés Péter (U16 rúdugrás)

8. Weiner Áron (U16 100 m)

8. Weiner Áron (U16 távolugrás)

9. Boutros Zoé (U14 80 m)

KESI Kupa 

2. Erdei Tamara (felnőtt 200m) 

4. Szűcs Imola (felnőtt 200 m) 

4. Szűcs Imola (felnőtt 100 m) 

5. Kuti Nikolett (felnőtt 200 m) 

5. Kuti Nikolett (felnőtt 100 m) 

6. Weiner Anna (felnőtt 200 m) 

7. Vágvölgyi Rezső (felnőtt 200 m) 

MEFOB 

1. Jankovics Dániel (felnőtt magasugrás) 

1. Szabó Barbara (felnőtt magasugrás) 

2. Renner Luca (felnőtt magasugrás)

Kelet Kupa

1. Szabó Barbara (magasugrás)

1. Nagy Marcell (rúdugrás)

1. Némethy Szabolcs (gerelyhajítás)

2. Nguyen Anasztázia dr. (távolugrás)

3. Krizsán Xénia (200 m)

3. Renner Luca (magasugrás)

3. Krizsán Xénia (távolugrás)

3. Almási Olivár (110 m gát)

3. Jankovics Dániel (magasugrás)

4. Varga Iván (rúdugrás)

6. Kováts Fanni (rúdugrás)

6. Zelena Zalán (magasugrás)

7. Szabó Vivien (rúdugrás)

8. Petry Izabella (rúdugrás)

Egyéni csúcsok versenye Pápa

2. Németh Ádám (felnőtt 200 m)

3. Weiner Anna (felnőtt 100 m)

3. Weiner Anna (felnőtt 200 m)

3. Pena, Sebastian (felnőtt 200 m)

3. Sárga Milán (ifi 200 m)

4. Bacsó Ádám (ifi 200 m)

5. Németh Ádám (felnőtt 100 m)

8. Regős Fanni (felnőtt 100 m)

10. Pena, Sebastian (felnőtt 100 m)

Budapest Open - Schulek Ágoston emlékverseny

1. Szabó Barbara (felnőtt magasugrás)

1. Endrész Klaudia (felnőtt távolugrás)

1. Szűcs Imola (U14-16 300 m)

1. Járvás Máté (felnőtt gerelyhajítás)

3. Sári Pálma (felnőtt gerelyhajítás)

3. Nagy Marcell (felnőtt rúdugrás)

3. Doszpod Soma (U18 400 m)

4. Krizsán Xénia (felnőtt 200 m)

4. Menner Olívia (U18 100 m gát)

4. Erdei Tamara (felnőtt 400 m)

4. Jankovics Dániel (felnőtt magasugrás)

4. Jancsik Martin (felnőtt súlylökés)

5. Renner Luca (felnőtt magasugrás)

5. Kováts Fanni (felnőtt rúdugrás)

5. Jancsik Martin (felnőtt gerelyhajítás)

5. Együd Máté (felnőtt 400 m)

6. Szabó Vivien (felnőtt rúdugrás)

6. Almási Olivér (felnőtt 110 m gát)

6. Némethy Szabolcs (felnőtt gerelyhajítás)

7. Krizsán Xénia (felnőtt magasugrás)

7. Szabó Beatrix (felnőtt hármasugrás)

10. Erdei Tamara (felnőtt 200 m)

10. Nyitrai Luca (U14-16 300 m)

10. Varga Iván (felnőtt rúdugrás)

10. Zelena Zalán (felnőtt magasugrás)


Cselgáncs

Europa Bajnokság

5. Tóth Krisztián

Európa Kupa Szarajevó

1. Tóth Botond (-73 kg)

1. Tóth Benedek (-81 kg)

3. Varga Brigitta (-63 kg)

5. Beringer Fatime (-48 kg)

5. Veres Márton (-100 kg)

5 Varga Donát (+100 kg)

Budapest Kupa

3. Bertalan Balázs (U18 -73 kg)

Ifi Európa Kupa Bielsko Biala

7. Bötös Noel (-90 kg)

Diákolimpia

1. Kabályi Luca (diák C -40 kg)

1. Baumhauer Aida (diák A -56 kg)

1. Gábor Áron (junior -66 kg)

1. Szilágyi Patrik (diák B -32 kg)

2. Nagy Agmánd (diák B -32 kg)

2. Demeter Marcell (junior -81 kg)

2. Pánczél Csanád (diák A -45 kg)

3. Kabályi Zsófia (diák C -40 kg)

3. Merész Ádám (diák C -30 kg)

3. Molnár Flóra (serdülő -52 kg)

3. Ujhelyi Barna (diák C -50 kg)

3. Boda Szabolcs (diák C -42 kg)

5. Kasza Péter (serdülő -50 kg)

5. Kenéz Lajos (diák C -30 kg)

5. Ulbert Boldizsár (diák B -32 kg)

7. Pánczél Csanád (serdülő -45 kg)

7. Molnár Gábor (serdülő -60 kg)

Csaba Béla Emlékverseny

1. Pánczél Csanád (U13 -45 kg)

3. Molnár Flóra (U15 -52 kg)

3. Sós Anna (U15 -57 kg)

3. Pánczél Csanád (U15 -45 kg)

5. Föredi Barnabaás (U15 - 36 kg)

5. Pivó Gyula (U15 -45 kg)

5. Molnár Gábor (U15 -60 kg)

7. Kasza Péter (U15 -50 kg)

7. Vékony Vincze (U18 -60 kg)

Grand Slam Tbiliszi

2. Tóth Krisztián

7. Varga Brigitta (-63 kg)


E-sport

Szimulátor Monaco

3. Endrődi Dominik

Szimulátor Dzsidda

7. Endrődi Dominik

FIFA HPCL

Felcsút - MTK Budapest 1-0

MTK Budapest - Hajdúnánás 5-2

Fertőszentmiklós - MTK Budapest 0-1

MTK Budapest - Sopron 3-0

LVL - MTK Budapest 0-3

MTK Budapest - Honvéd 4-1

MTK Budapest - Trollfoci 1-0

MTK Budapest - DVTK 3-0 

FIFA Magyar Kupa  negyeddöntő

ZTE - MTK Budapest 0-0 büntetőkkel 3-4

Rocket League EB

5. Magyarország 

Yem Richárd, Zubor Ádám (Bartha Zoltán Future) 


Evezés

Kiss László Emlékverseny

1. Geszti Attila-Dedeyan Narék (felnőtt kettes)

2. Temesi Krisztina Anna (ifi könnyűsúlyú 1 pár)

3. Kovács Miriam (ifi 1 pár)

3. Szász benjámin-Szász Gergely (felnőtt 2 pár)

4. Kovács Roland (ifi 1 pár)

5. Szász Gergely (felnőtt 1 pár)

6. Kovács Miriam (felnőtt 1 pár)

MTK Kupa - Götz Gusztáv emlékverseny

1. Elekes Anna - Vágó Emma - Bálint Zsófia - Karajz Blanka - Szente Dóra Rebeka - Bagdács Szonja - Lukácsovics Enikő - Lipták Kíra - k: Mondok Erzsébet (serdülő kormányos nyolcas)

1. Dedeyan Narék - Geszti Attila (felnőtt kettes)

2. Lukácsovics Enikő - Lipták Kíra (ifi kettes)

2. Bálint Zsófia - Karajz Blanks (serdülő 2 pár)

2. Szász Benjámin-Szász Gergely-Bácskai Máté-Szabó Márton (felnőtt 4 pár)

3. Szekér László - Széll Domonkos (felnőtt kettes)

3. Temesi Krisztina Anna - Kovács Miriam (ifi 2 pár)

3. Szász Benjámin - Sándor Áron - Szabó Márton - Szekér László - Széll Domonkos - Bácskai Máté - Vinkó Gáspár - Szász Gergely - k: Faragó Áron

4. Szikora Ferenc - Oláh Barnabás - Majsai Kristóf János - Szikora Gergő (serdűlő 4 pár)

4. Kovács Roland - Gottfried Sámuel Kristóf - Geszti Attila - Dedeyan Narék (ifi 4 pár)

U23 válogató

4. Szász Gergely (1 pár)

Csepel Kupa, Jásdi Sándor Emlkverseny

1. Temesi Krisztina (felnőtt 1 pár)

1. Strochmayer Maja (tanuló 4 1 pár)

1. Zalánfi Eszter (tanuló 1 1 pár)

1. Markó Lilla (tanuló 3 1pár)

1. Berky Dóra (tanuló 2 1 pár)

1. Majsai Máté (tanuló 3 1 pár)

1 Markó Lilla-Strochmayer Maja (tanuló 3-4 2 pár)

2. Kovács Miriam (felnőtt 1 pár)

2. Elekes Anna-Vágó Emma-Lukácsovics Enikő-Lipták Kíra (ifi 4 pár)

2. Markó Lilla (tanuló 4 1 pár)

2. Váczi Emma (tanuló 4 1 pár)

2. Marton Enikő (tanuló 3 1 pár)

2. Kántor Borbála (tanuló 2 1 pár)

2. Bálint Zsófia-Karajz Blanka (serdülő 2 pár)

2. Faragó Áron (tanuló 3 1 pár)

3. Molnár Titanilla (tanuló 3 1 pár)

3. Zsolnai Hanna (tanuló 2 1 pár)

3. Váczi Emma-Molnár Titanilla (tanuló 3-4 2 pár)

3. Mészáros Csaba (tanuló 4 1 pár)

3. Majsai Máté-Faragó Áron (tanulo 3-4 2 pár)

4. Geszti Attila-Dedeyan Narék (ifi kettes)

4. Pál Bendegúz-Mészáros Csaba (tanuló 3-4 2 pár)

4. Pál Bendegúz (tanuló 4 1 pár)

5. Bálint Zsófia-Karajz Blanka-Bagdács Szonja-Szente Dóra (ifi 4 pár)

5. Molnár Titanilla (tanuló 4 1 pár)

5. Mónus Csanád (tanuló 2 1 pár)

ORV Kruszwica

1. Magyarország. A csapat tagjai voltak:Lipták Kíra, Lukácsevics Enikő, Bagdács Szonja, Szente Dóra. (nyolcas)

2. Bagdács Szonja, Szente Dóra, (Mácsai Lívia, Szabó Blanka) (négyes)

2. Lipták Kíra, Lukácsovics Enikő (kettes)

2. Gottfried Sámuel (Drávucz Dániellel) (két pár)

3. Magyarország. A csapat tagja volt Gottfried Sámuel. (nyolcas)

5. Vágó Emma, (Háhn Hanna, Szögi Dóra, Kovács Lujza) (négy pár) 


Kajak-kenu

Vass István Emlékverseny (2000 m)

1. Szabó-Csalló Vanda (U16 K1)

1. Veres Viktória (U15 K1)

1. Börcsök Csenge (U13 MK1)

1 Gazdag Lili (U12 MK1)

1.Hofer Bianka-Szabó-Csalló Nadin (U13-U14 K2)

1. Warvasovszky Benedek (ifi K1)

1. Gazdag Marcell (U15 K1)

1. Herk László (U14 K1)

1. Dömök Márk (U13 MK1)

1. Gazdag Marcell- Bence Zoltán (UTE) (U15-U16 K2)

2. Gera Zsófia (ifi K1)

2. Hofer Bianka (U14 K1)

2. Börcsök Csenge (Fölsz Eszterrel) (U13-U14 K2)

2. Zoltai Dominik (U16 K1)

2. Jancsó Levente (U15 K1)

2. Szabó-Csalló Kolos (U10-U11 MK1)

2. Kollek Máté - Jancsó Levente (U15-U16 K2)

2. Golács Dániel (CSKKE)-Herk László (U13-U14 K2)

3. Jeli Kornél (U16 K1)

4. Szabó Csalló Nadin(U14 K1)

4. Boda Márkó (U16 K1)

4. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15-U16 K2)

5. Kollek Máté (U15 K1)

6. Bélavári Martin (U15 K1)

7. Nyakas Ádám (U15 K1)

8. Szilágyi Szabolcs (U15 K1)

9. Veres Dániel (U15 K1)

5. Kulifai Tamás (K1 30 km)

Híd Kupa (2000 m)

1. Gazdag Lili (U12 MK1)

1. Kollek Bálint (U17 K1)

1. Gazdag Marcell (U15 K1)

2. Hofer Bianka (U14 K1)

2. Börcsök Csenge (U13 K1)

2. Jancsó Levente (U15 K1)

2. Szabó-Csalló Kolos (U10 MK1)

3. Dömök Márk (U13 MK1)

4. Szabó-Csalló Nadin (U14 K1)

4. Szilágyi Szabolcs (U15 K1)

4. Herk László (U14 K1)

5. Bélavári Martin (U15 K1)

6. Szulovszky Petra (U17 K1)

6. Szabó-Csalló Vanda (U16 K1)

6. Kollek Máté (U15 K1)

7. Mach Igor (U17 C1)

8. Nyakas Ádám (U15 K1) 

Graboplast Masters Maraton Magyar Bajnokság (10 km)

1. Nagy Erika (55-59 K1)

1. Kucsera Mária-Mészáros Zoltán (55-59 K2)

1. Bartha Zsuzsanna-Kucsera Mária (60-64 K2)

2. Szentesi Réka-Baldauf Péter (Szabadisdős K2)

2. Maléth Júlianna-Kolb Tamás (55-59 K2)

2. Wagner Orsolya-Berdin László (50-54 K2)

3. Bartha Zsuzsanna (60-64 K1)

3. Horváth Ferenc-Papp Norbert (35-39 K2)

3. Verenke Miklós (60-64 K1)

3. Szigeti László (65-69 C1)

3. Mészáros Zoltán (RechnitzerZoltánnal) (65-69 K2)

4. Klenyán Ágnes-Wiesnerné Oravecz Éva (45-49 K2)

4. Karácsony Tünde-Nagy Erika (50-54 K2)

5. Regele Barbara dr.-Wagner Orsolya (45-49 K2)

5. Droppán Csilla-Sumicz Attila (50-54 K2)

5. Regele Barbara dr. (40-44 K1)

5. Baldauf Péter-Sumicz Benedek (Szabadidő és Egyetemi K2)

6. Sumicz Attila - Dormány Balázs (45- 49 K2)

6. Berdin László-Papp László (50-54 K2)

6. Koncsek József-Krasznai Gergő (Szabadidő és Egyetemi K2)

6. Keresztesei Sándor (35-39 K1)

6. Papp Norbert (40-44 K1)

8. Udvardi László (40-44 K1)

9. Baksa László (40-44 K1)

1. Gazdag Lili (U12 MK1 5 km)

1. Jancsó Levente (U15 K1 15 km)

2. Hofer Bianka-Szabó csalló Nadin (U14 K2 10 km)

4. Szulovszky Csenge (U17-U18 K1 18 km)

4. Börcsök Cenge (U13 K1 10 km)

4. Szabó-Csalló Kolos (U10 MK1 5 km)

5. Szilágyi Szabolcs-Nyakas Ádám (U15 K2 15 km)

5. Herk László (U14 K1 10 km)

5. Dömök Márk (U13 MK1 10 km)

6. Kollek Máté (U15 K1 15 km)

7. Tarácsky Laura (U13-U14 C1 5 km)

8. Kulifai Tamás (felnőtt K1 21 km)

9. Kollek Máté-Jancsó Levente (U15 K2 15 km)

10. Szabó-Csalló Vanda (U16 K1 15 km)

10. Jeli Kornél (U16 K1 15 km)

10. Gera Zsófia (U17-U18 K1 18 km)

10 Nyakas Ádám (U15 K1 15 km)

10. Pólai Botond (U17-U18 K1 21 km)

RSD Open (2000 m)

1. Veres Viktória (U15 K1)

1. Hofer Bianka (U14 K1)

1 Gazdag Lili (U12 MK1)

1. Szabó-Csalló Kolos (U10 MK1)

1. Szabó-Csalló Nadin-Hofer Bianka (U13-U14 K2)

1 Dömök Márk (U13 MK1)

1. Boda Márkó (U16 K1)

1. Szilágyi Szabolcs-Kollek Máté (U15-U16 K2)

1. Gazdag Marcell (U15 K1)

2. Szabó-Csalló Nadin (U14 K1)

2. Kollek Máté (U15 K1)

2. Warvasovszky Benedek (U17-U18 K1)

2. Jeli Kornél-Zoltai Dominik (U15-U16 K2)

3. Szabó-Csalló Vanda (U16 K1) 

3. Bélavári Martin-Nyakas Ádám (U15-U16 K2)

4. Gazdag Marcell-Boda Márkó (U15-U16 K2)

4. Szilágyi Szabolcs (U15 K1)

5. Gera Zsófia (U17-U18 K1)

7. Nyakas Ádám (U15 K1)

8. Bélavári Martin (U15 K1)

10. Veres Dániel (U15 K1)

1. Kulifai Tamás (Noé Bálinttal) (felnőtt K2 1000 m)

1. Kollek bálint (ifi K1 1000m)

2. Opavszky Márk (Fodor Bencével) (felnőt K2 500 m)

3. Szuloszky Csenge-Szulovszky Petra (ifi K1 500m)

3. Balog Gergely (felnőtt K1 500m)

3. Kollek Bálint (ifi K1 500m)

3. Balogh Gergely-Szendy Maximilián (felnőtt K2 500 m)

3. Kállai Róbert Gida (felnőtt C1 200m)

4. Fodor Nicholas (felnőtt C1 1000 m)

4. Fodor Nicholas (felnőtt C1 5000 m)

5. Opavszky Márk (felnőtt K1 500m)

5. Kulifai Tamás (Erdőssy Csabával) (felnőt K2 500m)

5. Gazdag Marcell (Mircse Zoltánnal) (ifi K2 1000m)

6. Gábor Netta (felnőtt K1 200m)

6. Kós Benedek (Szendy márkkal) (felnőtt K2 500m)

6. Fodor Nicholas (felnőtt C1 200m)

7 Gábor Netta (Szabó Lilivel) (felnőtt K2 500m)

7. Molnár Rebeka (felnőtt C1 500m)

7. Rácz Nikolett (felnőtt C1 5000 m)

7. Kulifai Tamás (felnőtt K1 5000m)

7. Bélavári Martin-Szilágyi Szabolcs-Kollek Máté-Jancsó Levente (ifi K4 500m)

8. Potoniec Zsófia (felnőtt K1 1000m)

8. Molnár Rebeka (felnőtt C1 200 m)

8. Rácz Nikolett (felnőtt C1 1000 m)

8. Szulovszky Csenge (ifi K1 500 m)

9. Luczó Bence (Váry Zalánnal) (felnőtt K2 1000 m)

Világkupa Racice

2. Korisánszky Dávid (C1 200 m)

7. Korisánszky Dávid (Takács Kincsővel)(C2 500 m)

Wichmann Tamás Regionális Akadémiai Kupa 

1. Hofer Bianka (U14 K1 500 m)

1. Börcsök Csenge, (Fölsz Eszter) (U13-14 K2 500 m)

1. Gazdag Lili (U12 MK1 2000 m)

1. Börcsök Csenge (U13 K1 2000 m)

1. Herk László (U14 K1 1000 m)

1. Szabó-Csalló Kolos (U10 MK1 2000m) 

1. Dömök Márk (U13 MK1 2000 m)

1. Gazdag Marcell (U15 K1 1000 m)

2. Tarácsky Laura (U14 C1 500 m)

2. Hofer Bianka, Szabó-Csalló Nadin (U13-14 K2 500 m)

2. Tarácsky Laura, (Kirsch Alma) (U13-14 C2 500 m)

2. Jancsó Levente (U15 K1 1000 m)

2. Gazdag Marcell, (Bencze Zoltán) (U15-16 K2 500 m)

4. Szabó-Csalló Vanda, (Bittsánszky Cecília) (U15-16 K2 500m)

4. Szilágyi Szabolcs, Nyakas Ádám (U15-16 K2 500 m)

4. Herk László, (Golács Dániellel) (U13-14 K2 500 m)

5. Szabó-Csalló Nadin (U14 K1 500 m)

5. Kollek Máté (U15 K1 1000 m)

5. Warvasovszky Benedek (U17-18 K1 1000 m)

6. Mach Igor (U17-18 C1 1000 m)

6. Boda Márkó (U16 K1 1000 m)

6. Szabó-Csalló Vanda (U16 K1 500 m)

7. Veres Viktória (U15 K1 500 m)

7. Bélavári Martin, Jancsó Levente (U15-16 K2 500 m)

7. Szilágyi Szabolcs (U15 K1 1000 m)

8. Gera Zsófia (U17-18 K1 1000 m)

8. Kollek Máté, (Szabó Kristóf) (U15-16 K2 500 m)

8. Nyakas Ádám (U15 K1 1000 m) 


Karate

Karate1 Youth League Limasol

3. Péter Csiki Csanád (U14)

5. Fleischer Dóra (junior)

5. Dalnoki Szofi (U14)

5. Galiger Szilárd (U14)

Sziget Kupa

1. Hollán Elza (U12-13 78 kg)

1. Kovács Levente (U8-9 +30 kg)

1. Horváth Mateidesz Vilmos (U12-13 45 kg)

1. Fekete Barnabás (U10-11 40 kg)

2. Ködmön Luca (U10-11 38 kg)

2. Kiss Mátyás (U10-11 +40Kg)

2. Kökény Kiss Péter (U12-13 +55 kg)

3. Turbék Boglárka (U12-13 48 kg)

3. Tamási Zsófia (U14-15 +54 kg)

3. Tamási Zsófia (U16-17 59 kg)

3. Feket Márton (U12-13 55 kg)

5. Gyurcsek Vince 


Kézilabda

Női NB I

Vasas - MTK Budapest 28-31

Kisvárda - MTK Budapest 28-27

MTK Budapest - Szombathely 26-35 

Női ifi NB I Keleti Csoport

Vasas - MTK Budapest 33-22

MTK Budapest - Kecskemét 25-30 

Kisvárda - MTK Budapest 33-24

MTK Budapest - Szentendre 25-23

Női serdülő NB I Keleti Csoport

Vasas - MTK Budapest 23-29

MTK Budapest - Szeghalom 29-26 

Kisvárda - MTK Budapest 27-29

MTK Budapest - ENUSE 47-19


Kosárlabda

Női amatőr NB I

MTK-TFSE - ZTE 83-57

NKA Uni PEAC - MTK-TFSE 78-67

MTK-TFSE - Vasas 57-63

Kanizsai Vadmacskák - MTK-TFSE 66-84

MTK-TFSE - Győr 94 - 69 


Labdarúgás

Női NB I

Astra - MTK 0-2

MTK - Felcsút 2-2

DVTK - MTK 3-6 

MTK - Győr 0-1 

Női NB I rájátszás a 3. helyért

MTK - Szombathely 1-0 

Szombathely - MTK 0-3 

Férfi NB I

ZTE - MTK 2-3

MTK - Felcsút 0-0 

FTC - MTK 0-3 

MTK - DVSC 3-0

Férfi NB III. Középcsoport

MTK II. - Hódmezővásárhely 2-1

Kozármisleny - MTK II. 1-1 

MTK II. - Mohács 2-2

MTK II. - Cegléd 2-3

MTK II. - Dunaújváros 0-5

Dabas - MTK II. 2-1

Női U19 Alsó-ház

MTK - Astra 3-2

PMFC - MTK 1-8

DVTK - MTK 3-3

MTK - Szt. Mihály 11-0

Férfi U 19 "A" Csoport

Vasas - MTK 0-1

MTK - Győr 2-1

FTC - MTK 0-2

MTK - Felcsút 3-2

Szombathely - MTK 0-2

Női U17 Felső-ház

MTK - FTC 0-4

MTK - Felcsut 1-4

MTK - ETO 5-2

FTC - MTK 4-2

Felcsút - MTK 2-1

Férfi U17 "A" Csoport

MTK - Vasas 1-2

MTK - ETO 3-2 

FTC - MTK 4-1

MTK - Honvéd 0-3 

Férfi U16 "A" Csoport

Szombathely - MTK 3-1

MTK - Vasas 0-0

FTC - MTK 3-3 

MTK - Fehérvár 4-2

Honvéd - MTK 0-1 

Női U15 Felső-ház

MTK - FTC 1-4

MTK - Felcsút 3-1

MTK - PMFC 8-0

FTC - MTK 2-0

Felcsút - MTK 0-7  


Ölölvívás

Varga Viktor emlékverseny

2. Kovács Kornél

Utánpótlás Magyar Kupa

3. Kállai Dominik (75 kg) 


RG

Junior és felnőtt OB elődöntő

1. Pigniczki Fanni (felnőtt egyéni összetett)

1. Pigniczki Fanni (felnőtt karika)

1. Pigniczki Fanni (felnőtt labda)

1. Pigniczki Fanni (felnőtt szalag)

1. Wiesner Hanna (felnőtt buzogány)

1. MTK Budapest (felnőtt csapat)

Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna, Kocsis Evelin

1. MTK Budapest "A" (junior csapat)

Cseh Dorottya, Gyulai Blanka, Vörös Szonja, Pesti Dalma)

1. Vörös Szonja (junior egyéni összetett)

1. Vörös Szonja (junior karika)

1. Gyulai Blanka (junior labda)

1 Vörös Szonja (junior buzogány)

1 Vörös Szonja (junior szalag)

2. Wiesner Hanna (felnőtt egyéni összetett)

2. Wiesner Hanna (felnőtt labda)

2. Wiesner Hanna (felnőtt szalag)

2. Gyulai Blanka (junior egyéni összetett)

2. Gyulai Blanka (junior karika)

2. Vörös Szonja (junior labda)

2. Gyulai Blanka (junior buzogány)

2. Gyulai Blanka (junior szalag)

3. Wiesner Hanna (felnőtt karika)

3. Pigniczki Fanni (felnőtt buzogány)

3. MTK Budapest "B" (junior csapat)

Antal Panni, Farkas Adél, Kajner Gyöngyvirág, Virga Emma

3. Cseh Dorottya (junior egyéni összetett)

3. Cseh Dorottya (junior karika)

3. Cseh Dorottya (junior labda)

3. Cseh Dorottya (junior szalag)

4. Cseh Dorottya (junior buzogány)

5. Pesti Dalma (junior szalag)

6. Pesti Dalma (junior egyéni összetett)

6. Pesti Dalma (junior karika)

6. Kajner Gyöngyvirág (junior labda)

7. Kajner Gyöngyvirág (junior egyéni öszetett)

7. Farkas Adél (junior buzogány)

7. Virga Emma (junior szalag)

8. Pesti Dalma (junior buzogány)

9. Kajner Gyöngyvirág (junior karika)

9. Farkas Adél (junior labda)

9. Kajner Gyönygvirág (junior szalag)

10. Kajner Gyöngyvirág (junior buzogány)

10. Virga Emma (junior labda)

10. Virga Emma (junior szalag)

Kisgyermek, gyermek és serdülő OB elődöntő, Budapest Bajnokság

1. Németh Berta Júlia (2011 egyéni összetett)

1. Németh Berta Júlia (2011 karika)

1. Németh Berta Júlia (2011 szabad)

1. Lindmayer Johanna (2012 egyéni összetett

1. Lindmayer Johanna (2012 karika)

1. Lindmayer Johanna (2012 szabad)

1. Laposa Helka (2013 egyéni összetett)

1. Laposa Helka (2013 karika)

1. Laposa Helka (2013 szabad)

1. MTK Budapest "A" (gyermek csapat)

1. Lindmayer Johanna (gyermek egyéni összetett)

1. MTK Budapest (kisgyermek csapat)

1. Barkóczi Boglárka (2009 buzogány)

1. Barkóczi Boglárka (2009 egyéni összetett)

1. Barkóczi Fruzsina (2009 karika)

1. Barkóczi Fruzsina (2009 labda)

1. Barkóczi Fruzsina (2009 szabad)

1. Vukmir Elena (2010 buzogány)

1. Vukmir Elena (2010 egyéni összetett)

1. Vukmir Elena (2010 karika)

1. Vukmir Elena (2010 labda)

1. Vukmir Elena (2010 szabad)

1. Jenei Lívia (2011 buzogány)

1. Koch Alessia (2011 egyéni összetett)

1. Koch Alessia (2011 karika)

1. Jenei Lívia (2011 labda)

1. Koch Alessia (2011 szabad)

1. MTK Budapest "A" (serdülő csapat)

1. Barkóczi Fruzsina (serdülő egyéni összetett)

2. Somogyi Fanni (2012 egyéni összetett)

2. Somogyi fanni (2012 karika)

2. Kovács Kincső (2013 egyéni összetett)

2. Kovács Kincső (2013 karika)

2. Laposa Helka (gyermek egyéni összetett)

2. Nótás Csilla (2014 egyéni összetett)

2. Faluvégi Réka (2015 egyéni összetett)

2. Nótás Csilla (kisgyermek egyéni összetett)

2. Fintha-Nagy Jázmin (2009 buzogány)

2. Grek Fruzsina (2009 egyéni összetett)

2. Grek Fruzsina (2009 karika)

2. Grek Fruzsina (2009 labda)

2. Grek Fruzsina (2009 szabad)

2. Galli Gréta (2009 buzogány)

2. Galli Gréta (2010 labda)

2. Koch Alessia (2011 buzogány)

2. Jenei Lívia (2011 egyéni összetett)

2. Koch Alessia (2011 labda)

2. Jenei Lívia (2011 szabad)

2. MTK Budapest "B" (serdülő csapat)

2. Vukmir Elena (serdülő egyéni összetett)

3. Somogyi Fanni (2012 szabad)

3. Somogyi fanni (gyermek egyéni összetett)

3. Zöllei Norina (2014 egyéni összetett)

3. Grek Fruzsina (2009 buzogány)

3. Fintha-Nagy Jázmin (2009 egyéni összetett)

3. Fintha-Nagy Jázmin (2009 karika)

3. Horváth Boglárka (2009 labda)

3. Fintha-Nagy Jázmin (2009 szabad)

3. MTK Budapest "C" (serdülő csapat)

3. Grek Fruzsina (serdülő egyéni összetett)

4. Kovács Kincső (2013 szabad)

4. MTK Budapest "B" (gyermek csapat)

4. Németh Berta Júlia (gyermek egyéni összetett)

4. Lendvay Emese (2014 egyéni összetett)

4. Perényi Anna (2015 egyéni összetett)

4. Zöllei Norina (kisgyermek egyéni összetett)

4. Horváth Boglárka (2009 buzogány)

4. Horváth Boglárka (2009 egyéni összetett)

4. Horváth Boglárka (2009 karika)

4. Horváth Boglárka (2009 szabad)

4. Galli Gréta (2010 egyéni összetett)

4. Jenei Lívia (2011 karika)

4. Koch Alessia (serdülő egyéni összetett)

5. Lendvay Emese (kisgyermek egyéni összetett)

5. Fintha-Nagy Jázmin (2009 labda)

5. Fintha-Nagy Jázmin (serdülő egyéni összetett)

6. Borsos Villő (2012 karika)

6. Horváth Boglárka (serdülő egyéni összetett)

7. Borsos Villő (2012 egyéni összetett)

7. Piscitelli, Alice (2012 szabad)

7. Tischner Zara (2013 karika)

7. Jenei Lívia (serdülő egyéni összetett)

8. Piscitelli, Alice (2012 egyéni összetett)

8. Süli Szonja (2012 karika)

8. Faluvégi Réka (kisgyermek egyéni összetett)

8. Bene Júlia (2010 buzogány)

9. Piscitelli, Alice (2012 karika)

9. Süli Szonja (2012 egyéni összetett)

9. Borsos Villő (2012 szabad)

9. Kovács Kincső (gyermek egyéni összetett)

9. Tordy-Teszársz Róza (2014 egyéni összetett)

9. Galli Gréta (2010 szabad)

10. Tischner Zara (2013 egyéni összetett)

10. Galli Gréta (2010 karika)

10. Galli Gréta (serdülő egyéni összetett)

World Challenge Cup Pamplona

6. Magyarország (együttes kéziszer csapat karika)

7. Magyarország (együttes kéziszer csapat 3 szalag 2 labda)

Mindkét magyar csapat tagja volt: Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Varga Lujza és Szabados Dóra. (Mellettük a kaposvári Farkas Júlia szerepelt még.) 

7. Wiesner Hanna (labda)

Junior Kupa Gdynia

4. Vörös Szonja (szalag)

5. Gyulai Blanka (buzogány)

8. Cseh Dorottya (karika)

9. Gyulai Blanka (labda)

Nemzetközi verseny Portimao

1. Pigniczki Fanni (felnőtt egyéni összetett)

1. Pigniczki Fanni (felnőtt buzogány)

2. Pigniczki Fanni (felnőtt szalag)

6. Pigniczki Fanni (felnőtt labda)

6. Gyulai Blanka (junior karika)

7. Pigniczki Fanni (felnőtt karika)

Challenge-világkupa Portimao

6. Magyarország (együttes kéziszer csapat karika)

6. Magyarország (együttes kéziszer csapat 3 szalag 2 labda) 

Mindkét magyar csapat tagja volt: Jurca Lilla, Urbán-Szabó Mónika, Mészáros Mandula, Varga Lujza és Szabados Dóra. (Mellettük a kaposvári Farkas Júlia szerepelt még.)

7. Wiesner Hanna (labda)

8. Pigniczki Fanni (karika)

8. Pigniczki Fanni (buzogány) 


Röplabda

Női Extra Liga rájátszás a 7. helyért

MTK Budapest - DVTK 3-1

DVTK - MTK Budapest 0-3

MTK Budapest - DVTK 0-3

DVTK - MTK Budapest 2-3 

Ülőröplabda bajnokság alapszakasz

MTK Budapest - Nyíregyháza 0-3

MTK Budapest - Mozdulj SE 1-3

MTK Budapest - Hamburger SE 3-0

NŐi U21 Döntő "A" csoport

MTK Budapest Békéscsaba 3-0

Gödöllő - MTK 0-3

Női U21 elődöntő

MTK Budapest - Békéscsaba 3-0

Döntő

UTE - MTK Budapest 1-3

Női U19 OIB Döntő "B" csoport

MTK Budapest - UTE 3-2

Békéscsaba - MTK Budapest 1-3

Női U19 OIB Döntő, elődöntő

MTK Budapest - Vasas C 3-0

Női U19 OIB Döntő az 1. helyért

MTK Budapest - Vasas A 3-1

Női U17 OSB I. osztály 7-9. helyért

KSE - MTK Budapest 0-3

MTK Budapest - Nyíregyháza 3-1

Női U15 OGYB középszakasz

MTK Budapest "kék" - Szolnok 3-1

MTK Budapest "kék" - Nyíregyháza 0-3

NŐI U15 OGYB Döntő "B" csoport

MTK Budapest "kék" - UTE 1-3

BVSC - MTK Budapest "kék" 3-2

Női U15 OGYB Döntő keresztjáték

Vasas - MTK Budapest "kék" 3-1

Női U15  OGYB Döntő 5. helyért

MTK Budapest "kék" - BVSC 3-1

Női U13 OMB Döntő "A" csoport

UTE - MTK Budapest 2-1

Nyíregyháza - MTK Budapest 2-1

MTK Budapest - BRSE 0-3

Női U13 OMB Döntő keresztjáték

Sümeg - MTK Budapest 1-2

Női U13 OMB 5. helyért

UTE - MTK Budapest 2-1

Női U12 OKB

TRSE - MTK Budapest 0-2

TRSE Sárga - MTK Budapest 0-2

MTK Budapest - Győr 2-0

MTK Budapest - Globe SSE 2-0

MTK Budapest - Delta 1-1

Péterfy - MTK Budapest 1-1 


Sakk

Korosztályos Rapid OB

1. Tóth Lili (U14)

1. Juhász Ágoston (U18)

1. MTK (U18 csapat)

Juhász Ágoston, Bokorovics Bertalan, Virág Bálint, Varga Boldizsár, Koltai Dóra

1. MTK (U14 csapat)

Mátyássy Lázár, Gergely Dániel, Tóth Lili, Tóth Tímea

5.Kiss Villő (U8)

5. Szakolczai Alex (U8)

6. Sipos Stefánia (U16)

6. Mátyássy Lázár (U14)

7. Kiss Inez (U12)

7. Virág Bálint (U18)

8. Varga Boldizsár (U18)

9. Bokorovics Bertalan (U18)

10. Fodor Kornél (U18)

10. Horváth András (U12)

Mitropa Kupa

3. Terbe Zsuzsa a magyar csapat tagjaként


Taekwondo

EB 

1. Salim Omar (54 kg) 

5. Patakfalvy Luca (53 kg)

5. D. Kiss Zoltán (parataekwondo K44 +80g)

5. Salim Sharif (58 kg)

G2-es verseny Stockholm

5. Bailey Kelen (87 kg)

Országos Diákbajnokság

1. Németh Flóra (Gyermek II. 33 kg)

2. Vankó Bodnár Dorottya (Kadet B 55 kg)

2. Gerő Doma Barna (Gyermek III. 36 kg)

3. Kiss András (Gyermek III. 36 kg)

3. Mihályfi Mátyás (Kadet B 41 kg)

3. Patakfalvy Domonkos (Junior A 63 kg)

Asterix Kupa Nis

2. Tóth Darius (felnőt 63 kg)

2. Csáki Hanna (junior 46 kg)

I. Egyetemi Combat Games

1. Patakfalvy Csenge (-67 kg)

1. Bailey, Kelen (+80 kg)

Pán-Amerika Kupa Texas

1. Kamilah Salim 


Tenisz

ITF torna Charleston

2. Babos Tímea párosban Nao Hibinoval

ITF torna Zágráb

2. Jani Réka

Park Kupa 

2. Kővári Olívia (U12)

5. Vinczúr Vicza (U12)

5. Nagy Gréta (U18)

5. Takáts Nikolett (U18)

ETC Kupa

3. Almai Dávid (U12)

5. Török Dániel (U12)

5. Tóth Barnabás (U12)

Champions Bowl Hungary

2. Chernobrovkin, Nikolay (U10)

3. Kővári Olívia (U12)

5. Galla Liza (U12)

Marso Kupa

2 Tajta Soma (U9)

3. Tajta Áron (U9)

Fortuna Kupa

5. Kővári Olívia (U12)

Kinder Kupa

1.Tóth Barnabás (U12)

3. Tihanyi-Tóth Domonkos (U12)

3. Török Dániel (U12)

Budafok Kupa

2. Nagy Gréta (U16)

3. Nagy Gréta (U18)

3. Kelemen-Tiborcz Kata (U16)

3. Visontai Milán (U18)

3. Sinkalovics Patrik (U16)

5. Bell-Burányi Cora (U16)

5. Takáts Nikolett (U16)

5. Mihály Márk (U16) 


Vívás

Kard Magyar Kupa 3. forduló

2. Szatmári András

5. Péch Miklós

7. Puy Sebestyén

Férfi Kard Csapat Világkupa Madrid

2. Szatmári András a magyar csapat tagjaként

Fiú Gyermek Kard CSB

8. MTK Budapest

Glasznov Ádám - Kisbán Lukács Péter - Kolthay-Kauzler Norbert - Prosits Dénes

Leány Olimpici Gyermek Párbajtőr GP Békéscsaba

1. Nébald Melinda

9. Papp-Szilágyi Luca

Leány Olimpici Újonc Párbajtőr GP Békéscsaba

6. Papp-Szilágyi Luca

10. Zlota Emma

Fiú Olimpici Törpici Párbajtőr GP Békéscsaba

7. Zoboki Nándor

8. Horváth Ádám

9. Kardos Gergely

Fiú Olimpici Serdülő Párbajtőr GP Békéscsaba

7. Körtvélyessy Bendegúz

Leány Olimpici Serdülő Párbajtőr GP Békéscsaba

3. Zlota Emma

Leány Olimpici Törpici Párbajtőr GP Békéscsaba

5. Somody Zorka

Férfi Kard Világkupa Pádova

2. Szatmári András

Fiú Újonc Kard CSB

7. MTK Budapest

Oláh Sándor, Prosits Dánes, Radó Péter

U23 EB

5. Bartkó Levente a magyar csapat tagjaként

Kadet Férfi Párbajtőr előválogató

2. Balázs Bence

Kadet Női Párbajtőr előválogató

7. Nébald Franciska

8. Gajzinger Dóra

9. Zlota Emma

Junior férfi párbajtőr előválogató

3. Somody Soma

3. Balázs Bence 

Junior női párbajtőr előválogató

1. Wimmer Dorina

Serdülő Léány Kard Csapat OB

7. MTK Budapest 

Czeglédy Noémi, Dávid Romi, Kolthay-Kauzler Mónika 


A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. 







 

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele megjelenik minden hónap utolsó csütörtökjén.

felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az egyesület elnöke

felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás

lektor: Sztojcsev Iván

Felíratkozás hírlevelünkre.

Leiratkozás hírlevelünkről.

MTK Baráti Kör

cím: Budapest, Brüll Alfréd utca 2.

Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide.

Bankszámla: OTP 11715007-21515664

Weblap: www.mtkcsalad.hu

Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor

E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu