MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2022. november 3.

MTK Baráti Kör Hírlevele

III. évfolyam 14. szám

2022. november 3.

Tartalom:


Újra itt vagyunk

Belépés a Baráti Körbe

Horváth Dávid nyilatkozata a Sportrádióban

Saját nevelásű edző

Túl az első fordulókon

Vissza a sikerek útjára

MTK Baráti Kör Program

Eseménydús hétvégék októberben az evezőstelepen

Kék túra

A szurkoló hangja

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Az elmúlt három hét legfontosabb eredményei

Horváth Dávid labdarúgóink új vezetőedzője

a kép forrása: mtkbudapest.hu


Újra itt vagyunk 

Az előző hírlevelünk megjelenését követő vihar után itt vagyunk ismét. Célunk továbbra is az MTK szurkolótáborának a lehetséges legszélesebb körű, legpontosabb objektív tájékoztatása. A változatlanság természetesen nem jelenti azt, hogy a történtek nyomtalanul múltak el. Levontuk a tanulságokat. Hálásak vagyunk annak a rengeteg olvasónak, akik mellénk álltak.
Minden sajtótermék, így az MTK Baráti Kör Hírlevele is törekszik olvasottságának növelésére. Örömmel tölt el minket, hogy az elmúlt három évben  lassanként, de folyamatosan növekszik a cikkeinkre klikkelők száma. A legutóbbi hírlevél olvasottsági rekordot hozott, reméljük, olvasó- és szurkolótáborunk is egyre nagyobb lesz!

Bízunk az MTK Budapest Zrt.-vel és az MTK Budapest sportegyesülettel a további gyümölcsöző együttműködésben. Ennek részeként természetesen továbbra is – amint eddig is – szívesen helyt adunk reakcióiknak, közlendőinek is.

Kedves olvasóinknak jó szórakozást kívánunk hírlevelünk olvasásához!

/Pandzarisz Sándor/


Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


Horváth Dávid nyilatkozata a Sportrádióban


Riporter: Szegő Tibor


Saját nevelésű edző

a kép forrása: mtk.hu, fotó: Hegedűs Gábor

Edzőnek lenni nem nyugdíjas állás. Manapság csodaszámba megy, ha egy tréner két teljes szezont kihúz egy csapatnál. Leiszt Máté, röplabdacsapatunk edzője szinte teljes eddig pályafutását az MTK-ban töltötte. Itt kezdett, itt lett vezetőedző. Itt kapott ebben a szezonban is szép, de nagyon nehéz feladatot. Új csapatot kell építenie csupa fiatalból – extraligás keretünkben összesen négy felnőtt korú játékos van – miközben eredményt is kéne produkálnia. Nem könnyű feladat.
Vele beszélgettünk.

- Saját nevelésű játékos sok csapatban szerepel. De saját nevelésű edző…

- Igen, itt kezdtem edzőpályafutásomat, még Hollósy Laci idején, mint másodedző és a junior csapat edzője. Laci távozása után is maradtam, akkor Alberto Solomoni mellett. Mindkettőjüktől rengeteget tanultam. Ez után kerestek meg Békéscsabáról. Abban az időszakban, aki valamit szeretett volna ebből a szakmából megtanulni, annak Békéscsaba volt a legjobb hely. Folyamatosan jártunk nemzetközi mérkőzésekre. Rengeteg új kapcsolatom alakult ki, rengeteg új impulzus ért Békéscsabán, ami formálta a személyiségemet, formálta az edzői filozófiámat. Amikor elmentem az MTK-tól, akkor úgy váltunk el Virágtól (Nyári Virág, az MTK Budapest szakosztályvezetője - a szerk.), hogy szeretettel visszavárnak, és én is úgy mentem el, hogy tudtam, leszek még MTK-edző. Így amikor három évvel ezelőtt Virág megkeresett, hogy szeretne visszahívni vezetőedzőnek, egy pillanatig sem gondolkodtam, örömmel jöttem és szeretnék hosszútávon itt maradni.

- Beszéltél személyiségről, filozófiáról, említetted, hogy Hollósy Lacinál kezdted tanulni a szakmát. Nem nagyon hasonlítasz rá. Ő végig üvölti a meccseket, téged még ember nem hallott egy hangos szót szólni. Nem érzed néha hiányát?

a kép forrása: mtk.hu, fotó: Hegedűs Gábor

- Ha valamit megtanultam ezekben az években, az az, hogy soha ne akarjak más lenni. Akkor tudom a legjobb munkát végezni, ha magamat adom. Így tudok hiteles lenni. Ez egy munkahely. Mindenki a legjobbját akarja hozni. A lányok is. Ők minden meccsre úgy mennek fel a pályára, hogy nyerni akarnak. Mindig ki akarják hozni magukból a maximumot. Nem mindig sikerül. Miből gondoljuk, hogy ha ordítoznék velük, akkor sikerülne?

- Ezzel el is jutottunk a csapathoz. Mit vársz az idei évtől és hogy éled meg, hogy évről évre új csapatot kell építened?

- A tavalyi szezon után nyomtunk egy reset gombot. Ami az egész szakosztályra vonatkozott. A stáb változott, bővült. Most minden pozícióban a megfelelő ember van. Megfelelő alázattal, szaktudással. Nagyon jó a közösség a stábon belül, a csapaton belül, az egész szakosztályban. Hogy minden évben új csapatot kellett építenem? A reset gomb erre is vonatkozott. Igyekszünk megtalálni azokat a játékosokat, akik hosszútávon értékei lehetnek a magyar röplabdázásnak, de ezen belül az MTK-nak is. Ha szezononként csak egy ilyet találunk, akkor ez egy embert jelent, ha többet, az még jobb. Építkezünk. Az, hogy milyenek lesznek a lehetőségeink, az sok mindent befolyásol. De most úgy számolok, hogy hosszú távon tervezhetek sok játékossal. Nekünk nagy siker, nekem személy szerint is, hogy a válogatottba évente 2-3 debütánst ad az MTK. Ha ők egy erősebb csapattól visszautasíthatatlan ajánlatot kapnak, olyat, hogy játszhatnak is, nem kispadoznak, akkor menjenek el. De csak akkor menjenek, ha ilyen ajánlatot kapnak. Ez nekünk egy fajta siker. Az MTK Budapest egy olyan klub, aki fiatalokat nevel, biztosítja nekik a belépést az Extraligába. Szerintem ez siker. Ezen nem is fogunk változtatni. Nekünk is szükségünk van külföldiekre, de tartjuk magunkat ahhoz, hogy fiatalokra építünk és csak egy-két minőségi külföldit igazolunk.

- Vannak játékosok, akik azért távoztak tőlünk, mert sokszoros pénzt kaphatnak másutt. Ezzel nem nagyon van mit kezdeni. De a fiatalok nevelésében benne van-e, hogy ha csak egy kicsit kapnának többet másutt, akkor itt maradjanak inkább? Nézzük ezt inkább visszafelé, úgy könnyebb. Voltak-e olyanok a tavalyi csapatunkban, akiket meg akartatok tartani, kaptak másutt picit jobb ajánlatot és mégis maradtak?

- Igen. Jól érzik itt magukat és felmérték, hogy a karrierjüknek is jót tesz, hogy itt fejlődhetnek tovább. Velük hosszabb távon is számolhatunk. Persze


a kép forrása: mtk.hu, fotó: Hegedűs Gábor

ha kapnak majd valahol később egy visszautasíthatatlan ajánlatot, azzal nem tudunk mit kezdeni.

- Mit vársz a csapattól hosszabb távon és te meddig szeretnéd vezetni az MTK Budapestet?

- Én nagyon sokat köszönhetek az MTK-nak, nagyon jól érzem itt magam. Hosszú távon szeretnék itt maradni. Persze jósolni nem tudok, majd meglátjuk, így alakul-e. Fiatalokat nevelni, értéket teremteni a magyar röplabdának, ezt a projektet én szeretem, magamévá tudom tenni. Örömmel jövök nap mint nap dolgozni. Nem tervezek váltani, amíg ez így lesz. A csapat. Most azért nyúltunk a saját utánpótlásunkhoz, mert szeretnénk megtalálni azokat az építőköveket, akik hosszútávon tudnak a csapatnak segíteni. Nagyon-nagyon bízom benne, hogy azok a játékosok, akik itt nevelkedtek, itt váltak kész játékosokká, azok számolnak azzal, hogy itt megkapják a lehetőséget, és mi is számolhatunk velük. Évről évre előre fogunk lépni teljesítményben és így eredményben is.

- Köszönöm a beszélgetést. Sok sikert kívánok a csapatnak és neked a csapattal még sokáig kék-fehérben.

/Bodrogi Tamás/


Túl az első fordulókon

Jelentősen átalakult csapatunk az Extraliga nyitófordulójában rögtön a létező legnehezebb ellenfelet kapta, vagyis a Vasast. A piros-kékek ellen évek óta még csak szettet se tudtunk nyerni, így átalakult csapatunk számára ez, hogy végül sikerült szettet nyernünk a budaörsi mérkőzésen, közel két órás csatára kényszerítve BL-résztvevő ellenfelünket (1:3), bravúrosnak mondható. Sőt minden túlzás nélkül lehetetett volna akár pontszerzés is, csak a játékerőben meglévő különbségek mellett közbeszóltak más dolgok is: nem mehetünk el szó nélkül a minket lassan tendenciózusan sújtó bírói ítéletek mellett, amik kapcsán nehéz nem indulatosan fogalmazni, a lelátó hazai érzelmű része is joggal háborgott, és a stáb is joggal reklamált - sajnos hiába. Viszont hogy pozitívumokat is említsünk: az egyik ilyen a szurkolás volt, végre nem a piros-kékek érezhették magukat nálunk hazai pályán, többször is sikerült dobbal megerősített táborunknak leszurkolni a vendégtábort, vagy legalábbis hangerőben felvenni vele a versenyt. A két új légiósunk (Anja Asonja, Linda Jessica) egyelőre nagyszerű erősítésnek tűnnek, az utánpótlásból felkerült fiatalok közül pedig Garai Zsófi brillírozott, de nagyon sokat fejlődött tavalyhoz képest Weidemann Lili is, Tatár Gréti pedig hozta a megszokott remek teljesítményét, akárcsak Berkó Lili, így nagyon nehéz bárkit is kiemelni. Egyedül talán a második szett második fele volt az, amikor játékban felénk tudtak kerekedni, egyébként teljesen egyenrangú ellenfelek voltunk.

a kép forrása: mtk.hu, fotó Hegedűs Gábor

A hét közepén aztán rögtön elkezdtük a küzdelmeket a Magyar Kupában is: a nyolcaddöntőben Debrecenben léptünk pályára, és a lelkes DEAC ellen hoztuk a kötelezőt (3:0). A továbbjutás egy meccsen dőlt el, így rögtön a következő körbe jutottunk.

Szombaton ismét hazai pályán léptünk pályára, ezúttal az egykori közönségkedvencünk, Nagy Fanni által irányított újonc MÁV Előre ellen. A meccs első játszmájában még minden működött, ám utána sajnos apránként szétestünk, hiába építettünk ki 2, 3 vagy akár 5 pontos előnyöket, vagy jöttünk vissza a harmadik játszma végén 20:23-ról, mindig közbejött egy-egy hiba, amiket a pontosabban játszó, több egyéniséget felvonultató (Vaida Bea például megint mumusnak bizonyult) fehérváriak azonnal büntettek, így ezek a nehezen megszerzett előnyök gyorsan elolvadtak, igaziból nem volt esélyünk 1:2 után az egyenlítésre. Sajnos visszaütött, hogy gyakorlatilag csere nélkül kell végigjátszani a meccseinket. Jöhetnénk azzal a példával, hogy a Kaposvár tavaly hasonló helyzetben volt és bejutott a 4 közé, de az ő akkori Bashnakova-Lemmens-Grbac-Szedmák-féle kezdőjük azért sajnos nem igazán hasonlítható a mienkéhez, a végeredmény így 1:3 lett. Kiemelni talán egyedül Lindát tudom, illetve Garai Zsófinak voltak még jó pillanatai.

felül: Linda Jessica Costa

jobb oldalon: Garai Zsófia

a képek forrása: mtk.hu, fotó Hegedűs Gábor

Nagyon nehéz lesz így a továbbiakban visszahozni ezeket a pontokat, de reménykedjünk. Most két idegenbeli mérkőzés következik (Balatonfüred, Békéscsaba), ezeken nem éppen esélyesként lépünk majd pályára, de most az lesz a legfontosabb, hogy legyenek olyan pillanataink, amikkel visszaépítjük az önbizalmunkat. Hajrá MTK!

/Lukácsi Attila/


a szerző Makrai Lászlóval és Vass Lászlóval

a kép forrása: saját kép, fotó: Siroki Krisztián

Vissza a sikerek útjára

Az utóbbi években az MTK női labdarúgó csapata leszálló ágba került. A tavalyi a felnőtt csapat az elmúlt másfél évtized legrosszabb helyezését érte el. Igaz - és ez jellemzi az MTK női focijának erejét - ez a balsiker bajnoki bronzérmet jelentett.

A csapat élére új vezetőedző került, jött számos új szakember is. Az újak közül a vezetőedző Makrai Lászlóval és a videóelemző Siroki Krisztiánnal beszélgettem. Harmadik riportalanyom az immár ős MTK-snak számító Vass László volt.

B.T.: Kezdjük az utánpótlással. Az MTK női utánpótláscsapatai esetében a legutóbbi időkig csak az volt a kérdés, hogy a dobogó melyik fokán végeznek. Sajnos a legutóbbi szezonban az U19-es csapat 5. lett, az U17 az első két helyezettől 30 ponttal lemaradva a negyedik helyen végzett. Az U15 a bajnok FTC mögött 15 ponttal lett második. Azt vártam, hogy ennél már csak jobb jöhet. Eddig úgy látszik, hogy tévedtem, tudunk még visszalépni. Az U15 most (beszélgetésünk idején, október elején - a szerk) is második helyen áll, az U17 ötödik. az U19 a hatodik helyen áll. (A női utánpótlás bajnokságok kiemelt csoportjaiban korosztályonként 8 csapat indul.) Túl a helyezésen a jobb csapatok megalázó vereségeket mérnek a mieinkre. Az U19 például az első három helyezett elleni három meccsen 18 gólt kapott.

V.L.: Tavaly az U19 épen csak lecsúszott az első négyből. De nem az eredmény a lényeg, hanem a képzés. A tavalyi évünk rendben volt, a 15-ös, a 17-es és a 19-es csapatunk is termelt olyan játékosokat, akik most a felnőtt keretbe tartoznak. Ha ez így van, akkor jól dolgoztunk. Hogy a 19-es csapat nem került a legjobb négy közé, az egy mérkőzésen múlt. Akkor maximálisan teljesítettük volna a kérést, amit a vezetők és a tulajdonosi kör megfogalmazott. Az első négybe kerülés az egy nagyon szép eredmény. Azért is, mert régebben nem voltak konkurensek. Most már az Illés Akadémia, a Puskás Akadémia és a győriek is óriási nagyot feccelnek bele és természetesen a Fradi is. Persze mi is sokat feccelünk bele, de az infrastrukturális nehézségeink miatt mi nehezebben tudunk előbbre lépni. De ami a legfontosabb, a tehetségeknek a befuttatásában az első csapathoz eredményesek voltunk.

B.T: Abban teljesen egyetértünk, hogy a legfőbb célja az utánpótlásnak a felnőtt csapatba fiatalok felhozása. Az MTK-ban, amikor sorozatosan bajnokságokat nyertünk, akkor is számos saját nevelésű játékos szerepelt. Mostanában viszont már a legjobb fiatalokat sem tudjuk megtartani. Várható ebben változás?

V.L.: Akarunk előrelépni ebben, de ha egy Illés vagy egy Puskás Akadémia el tud vinni előlünk játékosokat, az jelzés értékű. Ha az infrastrukturális gondjaink megoldódnak, akkor ez egészen biztosan vissza fog fordulni. Ismét erősek leszünk ebben is.

B.T.: Még egy kérdés, ami érthetetlen volt számomra. Az utóbbi évek legeredményesebb utánpótlásedzője a lányoknál Tóth Judit. Miért minősítettétek vissza?

V.L.: Nem minősítettük vissza, most is ugyanannál a csapatnál – most U17-esek – dolgozik másodedzőként. A másodedző szerepe egy edzői stábban fontos. Nem lett visszaminősítve, Könczey Zsolt hozott U15-ös edzőt, de Juditot szerettük volna megtartani, feladatai vannak az U17-es edzői stábban. Én úgy látom, hogy ő jól érzi magát ebben a pozícióban. Most az U17 ugyanazokkal a lányokkal dolgozik, akikkel az U15-ben korábban. Bár a helyezésük most annyira nem jó, de minimális fél pontos különbségek vannak, nagy esélyük van, hogy a végén egészen komoly helyezést érjenek el. (Az MTK U17-es csapata 9 forduló után 7 pont hátránnyal az első és 1 pont hátránnyal a negyedik mögött a 8 csapatos bajnokság 5. helyén áll. – a szerk. )

Tóth Judit

a kép forrása: mtkhungaria.hu

B.T.: Tavalyi beszélgetésünkben azt mondtad, hogy szeretnétek jelentősen bővíteni létszámban és évfolyamokban is. Ebben hol tartunk?

V.L.: Részt veszünk az U14-es bajnokságban, vannak U11-eseink és van két előkészítő csoportunk a Hunyadi és a Kaffka iskolákban. A továbbfejlődéshez az infrastrukturális helyzetünknek rendeződnie kell. Ígéretünk van rá a tulajdonosi körtől, hogy az utánpótlás szekció januártól beköltözhet a Salgótarjáni útra.

S.K.: A jó munkánk visszaigazolása az is, hogy szívesen jönnek ide a lányok. A közelmúltban például a Fradiból igazoltunk három utánpótlás játékost, köztük Farkas Pannát, aki az egyik legnagyobb tehetség ma Magyarországon.

Farkas Panna

a kép forrása: mtkhungaria.hu

B.T: Térjünk át a felnőttekre. Évek óta edzők jönnek-mennek a csapatnál, néhányat elküldtek, de akikre számított volna a csapat, azok is azonnal leléptek, ha akadt ajánlatuk egy férfi csapattól a BLSZ 6-ból. Januárban itt leszel még?

M.L.: Bízom benne, hogy itt leszek. Csopakiékkal egy hosszabb távú megállapodást kötöttünk. Nem az első évben kell mindent megnyernünk, építkezés folyik. Természetesen az eredmények fontosak – az eredmények minősítik a klubot is, edzőt is, játékost is - de az is cél, hogy tehetséges fiatalokat tudjunk beépíteni, akikkel ismét a bajnoki címért küzdhetünk.

B.T.: Az eredményeitek eddig nagyon tiszteletre méltóak. A csapat a 2. helyen áll veretlenül, egyetlen döntetlennel, a mezőnyben egyedüliként kapott gól nélkül. Ugyanakkor az MTK-nál a minimális cél a bajnoki döntőbe jutás. Ismerve az ellenfeleket, ez nem lesz könnyű. Látsz erre esélyt? Egyáltalán ez kimondott cél-e?

M.L.: A kimondott cél, hogy dobogón végezzünk. A Fradi kiemelkedik a mezőnyből anyagiakban, játékosállományban, infrastruktúrában is. Ma már nem két csapatos a bajnokság, mint pár éve, hanem már 4-5 csapat küzd az érmekért. De én igenis látok annyit a csapatban, hogy ott tudjunk lenni a döntőben, illetve természetesen ott akarunk lenni a döntőben. De ha esetleg nem sikerül, akkor sem dőlünk a kardunkba, akkor sem esünk egymásnak, akkor megbeszéljük mik a hibák, hogyan tovább, a sikeres folytatásért. Építkezünk, az látható, hogy 15-16 éves lányok is szerepelnek az első csapatban, ők nyilván idővel egyre jobbak lesznek.

B.T.: Említetted, hogy több erős csapat van, mint korábban. Ugyanakkor a 12 fősre bővített bajnokságban van néhány nagyon gyenge együttes is. Szerinted volt értelme a létszámemelésnek?

M.L.: Nagyon kettévált a mezőny, majd meglátjuk pár év múlva… Nekünk ez nem biztos, hogy rossz, a fiataljainkat így könnyebb a felnőtt fociba beleszoktatni.

B.T.: A Fradi felfelé kilóg a mezőnyből. De a többiekkel partiban vagyunk, leszünk-e a következő időszakban?

V.L.: Nagyon nehéz, egyre több csapat áldoz a női focira, de nem kérdés, ott akarunk lenni az élen. Van egy 3 éves tervünk, aminek célja, hogy a harmadik évben önerőből, kevés igazolással, kevés külföldivel szeretnék a bajnokságért játszani. Persze, addig is minden megteszünk a sikerért, de az építkezési szakaszban lehet, hogy nem jön minden össze. Átalakulóban van a csapat, idegenlégiósok helyett vannak magyar, MTK-s fiatalok, akik eddig nagyszerűen szerepelnek.

B.T.: Meg lehet ezt oldani? Lehet külföldiek nélkül eredményesen szerepelni?

M.L.: Nem. A cél, hogy kevés, de minőségi külföldi legyen, akik ha kell, a hátukra veszik a csapatot, segítik a fiatalokat. Akik most nálunk vannak légiósok, mind ilyenek. Akik játékosként és emberileg is példát mutatnak a fiataloknak.

Légiósaink

a képek forrása: mtkhungaria.hu


B.T.: Nyilván lesznek kisebb-nagyobb változások a keretben, de ha a mag együtt marad, mennyi időre van szükséged, hogy a fiatalokból egy ütőképes felnőtt csapatot rakjál össze?

M.L.: A lányok 19-20 éves korukra érnek be általában annyira, hogy már minden szempontból felnőtt játékosok szintjén legyenek. Persze ez egyénileg változó. Így azt mondom két év.

B.T.: Az elején azt kérdeztem, januárban itt leszel-e még. És két év múlva? Sok edzőtől hallottam, hogy két-három évnél nem szabad többet egy helyen tölteni, mások szeretnek hosszú távra tervezni. Neked mi a filozófiád. Ha most kapnál egy szerződést az MTK-tól, ami szerint nyugdíjas korodig maradhatsz, aláírnád?

M.L.: Úgy gondolom, kellenek időnként új impulzusok, de szerintem végig tudunk menni a megkezdett úton, a három éves szerződést ki fogom tudni tölteni az MTK-nál. Után? Ki tudja, nem látok a jövőbe.

B.T.: A fiúknál Bognár Gyuri teljesen szabad kezet kapott a szakmai munkában, a keret kialakításában. Neked is megvan ugyanez a szabadságod a lányoknál?

M.L.: Meg. Mindent megbeszélünk a vezetéssel, de mindenben én döntök. Ezzel nincs probléma.

B.T.: Mennyire voltál képben a női focival, amikor ideérkeztél. Ha azt mondták volna, hogy szabadon igazolhatsz a magyar bajnokságból 3-4 játékost, tudtad volna, kiket akarsz választani?

M.L.: A válogatottat és a legjobb csapatokat ismertem, onnan tudtam volna választani, a kisebb csapatokkal akkor még nem voltam ennyire képben.

a kép forrása:mtkhungaria.hu

V.L.: Itt szeretném elmondani, hogy a Ferencvárosból „igazoltuk” az itt jelenlévő Siroki Krisztiánt egy olyan pozícióba, ami nálunk eddig nem létezett: videóelemzőnek. Ő a játékosok kiválasztásában is nagy segítségünkre van.

B.T.: Akkor hozzád fordulok. Hogy kerül valaki ide a Fradiból? És miért?

S.K.: A körülmények a Fradiban sem ideálisak, például pályahiány van. Az MTK-nak a női fociban nagyobbak a hagyományai. Vezetőségi szinten, klubszinten komolyabban veszik az MTK-nál a női labdarúgást, mint a Ferencvárosnál. Furcsa kimondani, hogy egy Ferencvárosnál egy női rangadón az ETO ellen 40-50 néző van.

B.T.: Ha most lehetne három kívánságod az aranyhaltól, mit kérnél?

M.L.: Elsősorban egy saját bázist, ahol edzeni tudunk, meccseket tudunk játszani, ne adj Isten még egy irodám is lenne. Remélem ez rövidesen meg is valósul, ha minden a terveink szerint alakul, a Salgótarjáni úton lesz az utánpótlás központunk, a felnőttek pedig a Csömörin találnak otthonra már a tavasszal. Ott reményeink szerint a hármas pályán – ez a benzinkút melletti pálya – egy NB III-as minősítésű pályát alakítanak ki, ami megfelel a női NB I. követelményeinek.

B.T.: A másik két kívánság?

M.L.: A bajnoki döntő.  A harmadik a kupadöntő. A kupában sajnos a mumusunkkal, a Győrrel kerülünk szembe.

B.T.: Legutóbbi két bajnoki címünket úgy nyertük, hogy a döntőben ellenfelünk az FTC volt a favorit. Ha bejutunk a döntőbe, meg tudjuk szorongatni a Fradit?

M.L.: Igen. Vannak már mentálisan is olyan szinten a lányok, hogy ne feltartott kézzel menjünk a pályára. Nyerhetünk a Fradi ellen is.

B.T.: Így legyen, legközelebb a megnyert bajnokság után beszélgessünk. Ehhez kívánok sok sikert. Köszönöm a beszélgetést!


MTK Baráti Kör Program

FIGYELEM! PROGRAMVÁLTOZÁS!
Kedves meghívást kaptunk az MTK Budapest Zrt. vezetésétől a csütörtöki napra, Mitrovits Miklós Magyar labdarúgóedzők Lengyelországban 1921-1975 című könyvének bemutatójára. A könyvben szereplő edzők közül több mint tucatnyian MTK-kötődésűek. Ez indokolta, hogy a bemutató helyszíne a Hidegkuti Stadion.
Sajnos a bemutató időpontja egybe esik klubnapunkkal. Sajnos? Abból a szempontból igen, hogy az utolsó pillanatban kell változtatnunk. Ugyanakkor ez egy kellemes változtatás.
Először is örülünk neki, hogy a csapat vezetése észlelte az időpontegyezésből adódó problémát. Még inkább örülünk, hogy egy protokoláris eseményre nem csak a Baráti Kör vezetőit vagy kiválasztott szurkolóinkat hívják, hanem szurkolótáborunkból minden érdeklődőt vár az MTK vezetése. Természetesen a hivatalos program után ugyanott a klubnapot is megtartjuk, sőt lehetőségünk lesz az MTK Budapest Zrt. és az MTK Budapest Sportegyesület vezetőivel is beszélgetni.
Ilyen előzmények után nem lehetett kérdés, hogy igent mondjunk az invitálásra, klubnapunkat áthelyezzük a Hidegkuti Stadionba, amennyiben logisztikailag meg tudjuk oldani a szurkolóink értesítését a változásról. Az sajnos nem garantálható, hogy a hátralévő rövid időben mindenki értesül a helyszín változásról, de az MTK vezetése azt is felajánlotta, hogy átszállítják a Hidegkuti Stadionba azokat a szurkolótársainkat, akik nem értesülve a változásról mégis az eredeti helyszínre mennek.
Így klubnapunk a Hidegkuti Stadion konferencia termében lesz, melyet a stadion sajtó bejáratán keresztül lehet megközelíteni. A könyvbemutató csütörtökön (2022. nov. 3-án) 18 órakor kezdődik, érkezés 17 óra 30-tól. A könyvbemutató után a klubnappal folytatjuk a programot.
MINDEN ÉRDEKLŐDŐT SZERETETTEL VÁR AZ MTK BUDAPEST ZRT. ÉS AZ MTK BARÁTI KÖR!
(Regisztrálni az MTK Baráti Kör klubnapra érkezőknek nem szükséges.)

Eseménydús hétvégék októberben az evezőstelepen

A főszezon után sincs unatkozás az evezősöknél, ugyanis a Sport XXI versenyek folytatódnak, valamint ilyenkor indulnak a hosszabb távú megmérettetések, és jut idő a klubnapokra is.


a kép forrása: mtk.hu

Október első hétvégéjén két helyszínen is versenyeztek evezőseink. Az U14-es csoport, Nagy Attila vezénylésével Szolnokra utazott, a Tisza kupára, ahol 1000 méteren folytatódott a versenysorozat a Holt-Tiszán. Aranyérmet szerzett Zalánfi Eszter, Berky Dóra, Markó Lilla, Marton Enikő, Váczi Emma és Majsai Máté is, ezüstöt Kántor Borbála, Strochmayer Maja, Faragó Áron és a Markó-Molnár kettős, valamint hogy teljes legyen a csapat éremkollekciója, Molnár Titanilla egy bronzérmet is bezsebelt.

Vasárnap egyetemistáinknak szurkolhattunk, akik az immár hagyományossá váló Dunai Regattán küzdöttek meg a Parlament és a BME közti Duna-szakaszon, ezúttal egyetemük színeit képviselve. A győztes Műszaki Egyetem csapatának tagja volt Szász Gergely és Krémer Eszter, míg Bácskai Máté a 4. helyezett ELTE, Szabó Márton és Sándor Áron pedig az 5. helyen végző TF csapatát erősítették. A hangulat a szokásokhoz híven remek volt, még a döntőt megnehezítő eső ellenére is. A futamok alatt különböző standoknál lehetett mindenféle sportot kipróbálni, míg este koncertek várták a fiatalokat.

Két héttel később rendezték meg a klubnapot, ami remek hangulatban telt. A szakosztály tagjai teljesen vegyes összetételű négyfős csapatokba rendeződtek, hogy így küzdjék le a különböző erőpróbákat. Először túrakenuban kellett teljesíteni egy megadott távot, mely komikus módon elit versenyzőink számára okozta a legnagyobb kihívást. Ezt követte az íjászat, ahol immár az evezéstől teljesen idegen területen kellett bizonyítani. A harmadik feladatban pedig súlytárcsákkal kellett futni. Nagy élmény volt mindenki számára, főleg hogy a kisebbek példaképeik oldalán versenyezhettek. Eközben a szülőknek és edzőknek hála elkészült a bogrács is, majd az evés után sorkerült a hagyományos évértékelőre is. Székely Balázsnak bőven akadt feladata, hiszen rendkívül sikeres évet zárt a szakosztály, így bőven volt kiket méltatnia.

Azonban jó hangulat ide vagy oda, a munka nem állhatott meg, hiszen következő szombaton Csepelen – az őszi hosszútávú és keretfeltöltő versenyen - kellett bizonyítani, ezúttal mindenkinek. Felnőtt korosztályban Szabó Márton és Krémer Eszter is bronzérmet szerzett, majd hozzájuk csatlakozott Lukácsovics Enikő, aki az ifjúsági könnyűsúlyú kategóriában lett harmadik és Tóth Balázs is,

a kép forrása: mtk.hu

akit Kovács Roland segített PR3 ID kétpárban. Serdülő korosztályban lányaink remekeltek, hiszen Bálint Zsófia, Vágó Emma és Elekes Anna is olyan jól teljesítettek, hogy meghívást kaptak a szövetségi kapitánytól a Mosonmagyaróváron megrendezésre kerülő serdülő edzőtáborba, mely jelenleg is folyik. Szintén a héten (okt. 30-nov. 4) zajlik az ifjúsági, U23-as és felnőtt edzőtábor is, ők Csepelen a Kolonics telepen készülnek. Ifjúsági kategóriában Gottfried Sámuel érdemelt ki meghívást, Balázs Szonja és Geszti Attila pedig már az U23-asokkal készülhet tovább. Krémer Eszter folytatja felkészülését Preil Viviennel, a Szabó-Bácskai kettős pedig Simon Tamás vezetésével az MTK telepen készül, a váci Ács Kristóffal és a MEC-es Gerei Tamással. Galambos Péter számára Győrben volt összetartó edzőtábor, ahol Szőllősi Balázzsal próbálgatták a könnyűsúlyú dublót. Országos bajnok női serdülő négyesünk tagjai beugró emberként és edzőpartnerként vesznek részt az ifjúsági csapathoz csatlakozva, így november első hetét a szakosztály jópár versenyzője válogatott táborokban tölti.

A hosszútávú versenyen meg kell még említenünk a Tisza Kupán remekelő versenyzőink eredményét is, akik ezúttal mix négypárevezősben indultak 4 km-en. Sajnos Majsai Máté lebetegedett, így embert kellett cserélni, azonban csak lány versenyző tudott beülni. Így 3 lány - 1 fiú felállásban versenyeztek a gyerekek, de ez sem akadályozta meg őket a győzelemben! Bár – érthetetlen okokból – kizárták a csapatot (noha eddig több lánnyal érvényes volt versenyezni), a Szövetség elnöke mégis aranyéremmel jutalmazta a csapatot, elismerve ezáltal teljesítményüket. Tanuló korcsoportban emellett még Váczi Emma szerzett egy ezüstöt, aki egy lebetegedés miatt a szegediek csapatát erősítette.

Ezalatt Szadán Novák Richárd parasportolónk Guinesse-rekordot állított fel, fantasztikus 45 kilométert teljesítve ergométeren, 5 óra 28 perc alatt! Az eseményről részletes képes beszámoló olvasható a Szövetség honlapján: Novák Richárd para evezős, Guiness-rekordot döntött ergométeren! - Magyar Evezős Szövetség / Hungarian Rowing Federation (hunrowing.hu)

Október utolsó hétvégéjét szintén az utánpótlásnak szentelték, akik ezúttal már szárazföldön versengtek. 3000 métert kellett ergométeren, majd futva is teljesíteni. Mármár „unalmasnak” mondhatóan, legjobbjaink ezúttal sem találtak legyőzőre, T1-es kategóriában Zalánfi Eszter, T2-ben Berky Dóra, serdülőben pedig Vágó Emma magaslottak ki a mezőnyből, Szente Dóra, Emma mögött a második helyen végzett. Az érmeken kívül számos versenyzőnk a legjobbját teljesítve szép eredményeket ért el.

Eseményekben gazdagon telt tehát az október az MTK evezős csónakházában, ahol lassan megkezdődnek a beltéri edzések. Bízunk benne azonban, hogy még egy ideig marad az enyhe időjárás és vízen is lehet gyűjteni a kilométereket.

Zárásként pedig egy újabb örömhír: Tóth Balázs, többszörös Világjátékok győztes parasportolónk eljegyezte kedvesét. Ezúttal is gratulálunk az ifjú párnak és sok boldogságot kívánunk nekik!

/Polivka Dóra/


Kék túra

Újabb hétközi forduló vár csapatunkra. Ezúttal Ajkára látogatunk november 9-én, szerdán.

Előző túráink kezdési időpontjai – vasárnap 20 óra és szerda 13:30 – előre vetítették, hogy nem fogunk tömegesen útra kelni, hogy láthassuk csapatunk meccsét.

Szombathelyen mintegy 15 szurkolónk kísérte figyelemmel a találkozót.

Felsőzsolcára kilencen kísértük el a csapatot. A helyiek nem voltak túlzottan a helyzet magaslatán. A nagyjából húsz fős vendégszektor tele volt hazaiakkal. Hatan tudtunk leülni a székekre, a többieknek csak a lépcső jutott hely. A 90 percen át tartó primitív „viccelődést” csak csapatunk fölényes győzelme tudta ellensúlyozni.

Ajka

2022. november 9. (szerda). Kezdés 16 órakor. A két stadion közti távolság 155 km. A menetidő gépkocsival 1 óra 44 perc.

Az út egy részét, Székesfehérvárig, autópályán tehetjük meg.

Ipari város lévén turisztikailag túl sok látnivalót nem találunk. Jelentős a bányászata, timföldgyára.

Ajka legszebb része a Városliget. Ezen a területen található a Kristályfürdő, Kemping és Fedett Uszoda, valamint a Csónakázó-tó. A szép, ligetes rész, üdítő színfoltja az iparvárosnak, mely kedvelt tartózkodási helye a városlakóknak és az idelátogatóknak egyaránt. A tó szigetén található Fekete István író mellszobra és regényhőseinek állatszobrai is. A város messze földön híres terméke az ajkai kristály. 130 éve működik a díszes üvegtermékeket gyártó manufaktúra. Kihagyhatatlan Ajka esetében megemlíteni csapatunk jelenkori ikonját, Kanta Józsit(!), aki a város szülötte és családja jelenleg is ott él.

a képek forrása: a szerző képei, fotó: Urbánné Tolvaj Judit


Zsinagóga nincs a városban. Zsidó temetője nincs a városnak. A városhoz csatolt Padragkúton található néhány ledőlt, tönkrement sír.

Ajka környéke: Herend, Úrkút, Nagyvázsony

a kép forrása: kirandulastippek.hu

Herend

A világ egyik legjelentősebb porcelángyára működik a városban.

Magyarország legismertebb luxus exportcikke, a herendi porcelán. Egy modern látogatóközpont fogadja az idelátogatókat – Porcelanium.

Zsinagóga nincs a településen. A zsidó temető a Petőfi Sándor utcában található.

Úrkút

Úrkút határában páratlan geológiai csodát láthatunk, hazánk egyik leglátványosabb földtani értékét, a Csárda-hegyi őskarsztot. A világon egyedülálló képződményt egy izgalmas tanösvényen közelíthetjük meg, lépcsőkön ereszkedhetünk le a gödör aljára.

Érdemes megtekinteni a Kab-hegyi adótornyot és a Kinizsi kilátót is. Csodálatos panoráma nyílik elénk mind két helyen.

A községnek nincs sem zsinagógája, sem zsidó temetője. 

a kép forrása: herend.hu

Nagyvázsony

Legfőbb érdekessége a Kinizsi vár, mely helyet ad a Kinizsi Pál vármúzeumnak is. Érdemes még megnézni a Zichy kastélyt is, amely szállodaként működik. Kuriózum a községben található postamúzeum.

a kép forrása: kirandulastippek.hu


A község zsinagógáját az ötvenes években elkezdték bontani, de hogy további sorsa mi lett, nem tudtam kideríteni.

A zsidó temető az Új utcában található. 

/Sas János/


A szurkoló hangja

Kedves Szurkolótársaim!

Csaknem két hónap után végre győzött a csapatunk Soroksáron. Hatmeccses, hosszú hullámvölgy ért ezzel remélhetőleg véget. Megítélésem szerint azonban nem az edzőváltás hozta el a sikert, hiszen Horváth Dávid nem változtatott a kezdőcsapaton, sem a hadrenden, legfeljebb egy helyen, de az eltiltott Futács helyén Bognár is valószínűleg Zuigebert játszatta volna. Egy új edző 3-4 helyen szokott változtatni. Az, hogy Dávid nem ezt tette, azt jelenti, hogy a korábbi mélyrepülés nem Bognár rossz összeállítása miatt következett be. Hanem egyszerűen csak egy hullámvölgy volt, amely a labdarúgás szinte velejárója, minden csapat életében előfordul. Megtáltosodott a csapat? Nem. Csak az történt, hogy az előző hat meccsel ellentétesen, de az azt megelőző hét meccshez hasonlóan a Soroksár nem fojtotta meg a játékunkat. Lipcsei is azt nyilatkozta, hogy „fegyelmezetlenül játszottak”. Sok mondás igaz a labdarúgásban, de a legigazabb az, hogy mindenki úgy játszik, ahogy hagyják. Az MTK játéktudásban kiemelkedik az NB II-ből, de ezt az ellenfelek szervezett védekezéssel meg tudják fojtani, el tudják tüntetni. Ez történt szeptemberben és októberben. A magyar válogatott is Rossi vezetésével sokkal erősebb csapatok ellen is győzni tudott mostanában, mert kioltotta azok játékát. Nincs tehát itt „más hozzáállás”, „megtáltosodás”, csak olyan ellenfél, aki engedett minket játszani. Bognárnál sem lett volna vereség vagy döntetlen. Érdekes egyébként a fia, Stefi, szurkolók általi megítélése. A többség az apjával együtt elzavarta volna. Féltem attól, hogy Horváth Dávid sem játszatja. Viszont az ő szakértelmét bizonyítja, hogy nem dőlt be a szurkolók akaratának, nem tette ki a csapatból az „alibifutballistát”, „strandfutballistát”, „csak az apja miatt játszó embert”. Most kilencesre játszott, nyerőember volt. Úgy lát a pályán, mint ma már senki más. Ő nem küzdi, hanem utolsó mohikánként játssza a futballt. Régen az volt a szöveg, hogy csak akkor tud játszani, ha az apja az edző, most meg az az új szöveg, hogy, a korábbi megfelelési kényszer tett béklyót a lábaira. Most, hogy már nem az apja az edző, ettől megszabadult és jobb teljesítmény várható el tőle. A szurkoló már csak ilyen...Megemlíteném még azt, hogy a védelmünk továbbra sem jó. Itt van szükség igazolásokra, legkésőbb nyáron. Fenntartom, hogy Bognárt nem kellett volna kirúgni, de Horváth Dávid is tehetséges edző. Valamint az is elemzést érdemelne, hogy a 2-3 éve felbukkanó tehetséges fiataljaink (Nagy Zs., Varjú, Mezei, Palincsár, Kata) közül én egyiknél sem látom az igazi fejlődést, ma sem jobbak, mint akkor, nem emelkednek ki az NB II-ből sem. Végezetül remélem, hogy ez a győzelem egy szerencsésebb sorozaton indít el bennünket, és feljutunk.

/Holló Iván/

* * * * * * *

A Szurkoló hangja rovat a Tietek! Várjuk ide rövidebb-hosszabb az MTK-hoz kapcsolódó írásaitokat. E rovat cikkei értelemszerűen nem az MTK Baráti Kör vagy a szerkesztőség véleményét tükrözik, mivel természetesen a mienktől eltérő véleményeket is szívesen közlünk. Ugyancsak szívesen adunk helyt a cikkeinkkel kapcsolatos reflexióitoknak - akár a szurkolók hangja rovattal, akár más írásunkkal kapcsolatban - ezek közlésében elsőbbséget élveznek az esetlegesen érintettek reakciói.


Születésnapok

A következő két hétben - október 27-e és november 17-e között - születésnapos tagtársaink:

Bodrogi Pálné

Czéh János

Fazekas Gáborné

Forgács János

Goldmann Tamás

Huszár Tibor

Koren Tamásné

Kun Zsuzsanna

Lengyel Károly

Mészáros Sándor dr.

Nagy Zsolt

Németh Tamás

Rónai Egon

Sándor Zoltán

Simon Tamás

Szabó Mihály

Szabó Zoltán

Viszota Krisztina

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!

November 2-án lett 50 éves az MTK veterán labdarúgója, Szabó Zoltán.

Ugyancsak november 2-án ünnpelt magyar bajnok labdarúgónk, Jován Róbert. 65 gyertya volt a tortáján.

Még mindig november 2. Még mindig labdarúgás. Jóván Robival egy napon született, így szintén 65 éves lett Keresztúri András. 

November 6-án 60 éves lesz Pandzarisz Sándor aki, mint azt szinte minden olvasónk tudja, az MTK Baráti Kör elnöke. Azt is sokan tudják, hogy Sanyi ezer módon támogatja az MTK-t, többek között anyagilag is. Talán az sem új hír sokaknak, hogy a Pandzarisz család azon kevesek egyike - vagy talán az egyetlen - amelyiket rendszeresen négy generáció képvisel az MTK pályán. Szinte minden mérkőzésen az MTK Baráti Kör elnőkével együtt szurkol édesapja és fia is, újabban már unokái is fel szoktak tünni a lelátón. Sanyi lánya se maradhat ki, ő rendszeres fellépő az MTK eseményein. 

Amit talán kevesebben tudnak: Az MTK ökölvívó szakosztályának elnöke is Pandzarisz Sándor. 

November 3-án lett 70 éves Kisteleki István, aki labdarúgó csapatunk edzője és klubunkelnöke is volt.

Csurgó Virág november 10-én ünnepel. Teniszjátékosunk és edzőnk 50 éves lesz.

Baumegger Siegfried ugyancsak 50 éves lesz. Sakkozónk november 11-én éri el ezt a kerek évfordulót.

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

a kép forrása: saját képünk, fotó Bodrogi Dávid


Barcs Sándor

a kép forrása: Blaha Judit archívuma

Povázsai László

a kép forrása: hu.wikipedia.org



Évfordulók

115 éve, 1907. november 12-én hunyt el Baron Elemér, az MTK úszója. Még 20 éves sem volt.

110 éve, 1912 november 10-én született Barcs Sándor. Kisgazda politikus, sportújságíró, az Elnöki Tanács tagja, az MTI vezérigazgatója, a Magyar Rádió elnöke. Az egyik legismertebb magyar sportdiplomata, aki volt a MOB elnöke, az MLSZ elnöke, az UEFA elnöke, a FIFA alelnöke. Az MTK 80 éves jubileumi könyvének szerzője, a száz éves jubileumi könyv szerkesztője volt. A Vörös Lobogó 1956. december 10-ei közgyülésén klubunk az ő javaslatára vette vissza eredeti nevét, lettünk újra MTK.

110 éve, 1912. november 3-án született Révész Antal, az MTK vívómestere.

105 éve, 1917. november 7-én született Kun Éva magyar bajnoki 3. helyezett tőrvívónk.

U105 éve, 1917. november 17-én született gyeplabdázónk és magyar bajnok jégkorongozónk Goszleth (Gosztonyi) Béla.

85 éve, 1937. november 10-én született Povázsai László bajnoki bronzérmes, VVK elődöntős labdarúgó csapatunk tagja.

65 éve, 1957. november 10-én született tragikus sorsú kapusunk, Zsiborás Gábor.

60 éve, 1962. noveber 8-án hunyt el Kocsis Ferenc magyar bajnok, válogatott labdarúgónk, edzőnk.

60 éve, 1962. november 16-án halt meg Dückstein Zoltán, a Zsidó Gimnázium tanára, az MTK tornásza. Ő volt a magyar kézilabdasport egyik megteremtője.

40 éve, 1982. november 9-én halt meg Hlatky László színművész, az MTK úszója.

30 éve, 1992. november 14-én vesztettük el Énekes Árpádot, az egyik legkiválóbb magyar ökölvívóedzőt. Az ötvenes évek második felében oktatta bokszolóinkat.

2 éve, 2020. november 13-án hunyt el barátunk, szurkolótársunk, az MTK baráti kör elnökségi tagja Falus Tamás.

2 éve, 2020. november 2-án halt meg az eddigi utolsó MTK jubileumi könyv - a 120 éves - szerzője Hencsei Pál.

Révész Antal

a kép forrása: Balajthy Pál archívuma

Kun Éva

a kép forrása: Képes Sportlap 1948 07 20


Zsiborás Gábor

a kép forrása: index.hu

Kocsis Ferenc

a kép forrása: Képes Sport 1948 03 16.JPG

Dückstein Zoltán

a kép forrása: scheiber.hu


Az elmúlt három hét legfontosabb eredményei:

Atlétika

U12 regionális verseny - Budapest

4. Vas Rea Lili (50 m)

5. Provosinszki Ábel (50 m)

5. Provosinszki Ábel (távolugrás)

7. Kuluncsics Vince (távolugrás)

9. Vas Rea Lili (távolugrás)

10. Zalai Vilmos (távolugrás)

Cselgáncs

U23 EB - Szarajevó

3. Varga Brigitta Tímea (-63 kg)

3. Magyarország /(Gyertyás Róza), Tóth Botond, (Czerlau Jennifer), Tóth Benedek, (Szegedi Dániel)/(vegyes csapat)

5. Tóth Benedek (-81 kg)

Serdülő "B" OB - Eger

2. Gáldi Benjámin (-40 kg)

2. Pánczél Csanád (-45 kg)

3. Molnár Gábor (-66 kg)

5. Kasza Péter (-50 kg)

7. Sztankay Zsombor (-55 kg)

Junior "B" OB - Eger

1. Üveges Attila (-60 kg)

1. Gábor Áron (-66 kg)

2. Kalász Ádám (-66 kg)

3. Lauter Viktor Botond (-66 kg)

7. Bertalan Balázs (-73 kg)

E-sport

HES Ezüst F1 - Dzsidda

1. Endrődi Dominik

Evezés

Őszi Hosszútávú és Héraklész Keretfeltöltő Verseny

2. (Kovács Viktória Sára - Kéri Nóra Lili - Nagy Luca) - Váczi Emma Teodóra - (k: Herédi Bence) (T4; 4x+ 4000 m)

3. Krémer Eszter (1x; 6000 m)

3. Lukácsovics enikő (I ks; 1x 6000 m)

3. Tóth Balázs - Kovács Roland (PR3; 2x 4000 m)

3. Szabó Márton (1x 6000 m)

4. Szente Dóra Rebeka (I; 1x 6000 m)

4. Bálint Zsófia (S; 1x 6000 m)

5. Gottfried Sámuel Kristóf (I; 1x 6000 m)

6. Vágó Emma (S; 1x 6000 m)

6. Kup Benedek Péter (I; 1x 6000 m)

7. Szikora Ferenc (ks; 1X 6000 m)

8. Németh Roland - Molnár Bulcsu Richárd - Vámos György - Szikora Gergő (S; 4x 6000 m)

9. Balázs Szonja (1x; 6000 m)

9. Bagdács Szonja (I; 1x 6000 m)

Karate 

Utánpótlás VB - Konya

7. Gáspár Laura  (K; -47 kg) 

7. Török Panka (K; -54 kg)

Diákolimpia - Szigetszentmiklós

1. Dalnoki Szofi (U 2008-09; -47 kg)

1. Fleischer Dóra (U 2003-05; +68 kg)

1. Kozsán Balázs (U 2003-05; -67 kg)

1. Tamási Zsombor (U 2006-07; -55 kg)

2. Bárdi Barbara (U 2010-11; -38 kg)

2. Gyurcsek Vince (U 2008-09; -45 kg)

2. Sinkó Diána (U 2006-07; +59 kg)

2. Beck Simon (U 10-11; Kata)

2. Kiss Mátyás (U 2010-11; -55 kg)

2. Fekete Márton Rudolf (U 2008-09; -55 kg)

3. Bárdi Nikolett (U 2006-07; -48 kg)

3. Turbék Boglárka (U 2010-11; -38 kg)

3. Tamási Zsófia (U 2006-07; -59 kg)

3. Kozsán Botond (U 2014; -25 kg)

3. Kürk Zétény (U 2010-11; -40 kg)

3. Horváth-Matheidesz Vilmos (U 2010-11; -45 kg)

3. Kovács Levente (U 2012-13; -35 kg) 

3. Fekete Barnabás István (U 2010-11; -35 kg)

3. Badak Balázs (U 2003-05; -67kg)

3. Badak Barnabás (U 2010-11; -55kg)

5. Ködmön Luca (U 2010-11; -38 kg)

5. Kökény-Kiss Péter (U 2008-09; +55 kg)

Kézilabda

NB I.

MTK Budapest - Fehérvár 29-30

Békéscsaba - MTK Budapest 25-27

U19

Orosháza - MTK Budapest 32-22

U17

Orosháza - MTK Budapest 36-24

Kosárlabda

NB I.

TFSE-MTK - Cegléd 68-61

BEAC - TFSE-MTK 83-82

TFSE-MTK - Győr 64-81

Amatőr NB I. zöld csoport

Szolnok - MTK-TFSE 32-159

MTK-TFSE - DEAC 67-43

Amatőr NB I. piros csoport

TFSE-MTK U23 - Baja 61-69

Hepp Kupa

BKG II.- MTK-TFSE 53-66

TFSE MTK - Radobasket 82-38

Junior regonális bajnokság

MTK Budapest - Vasas B 61-54

MTK Budapest - Óbudai Kaszások 68-38

MTK Budapest - Radobasket 52-70

Serdülő

Török Floris Törekvés - MTK Budapest 21 - 86

Kiss Lenke KA - MTK Budapest 40-88

Labdarúgás

Női NB I.

Fehérvár - MTK 0-7

MTK - Kelen SC 5-0

Férfi NB II.

Szombathely - MTK 3-2

MTK - Siófok 1-1

Soroksár - MTK 2-6

Férfi Magyar Kupa

Felsőzsolca - MTK 0-6

Férfi NB III.

MTK II. - Újpest II. 1-3

Cegléd - MTK 0-5

Női U19

MTK - Illés Akadémia 0-2

Győr - MTK 2-3

Férfi U19 Bajnokok Ligája

Asdod - MTK 0-2

MTK - Asdod 0-1

Férfi U19

Szeged - MTK 1-2

MTK - Pécs 0-3

Női U17

Illés Akadémia - MTK 0-5

MTK - Győr 1-1

Férfi U17

Honvéd - MTK 2-2 

Férfi U16

MTK - Újpest 5-0

Pécs - MTK 1-2

Női U15

Illés Akadémia - MTK 2-3

MTK - Győr 8-0

Férfi U15

MTK - Vasas 2-1

FTC - MTK 3-1

Férfi U14

MTK - Vasas 4-3

MTK - FTC 3-1

Férfi U13 

Szeged - MTK 0-5

MTK - Békéscsaba 14-0

FTC - MTK 3-0

Férfi U12

MTK - Újpest 5-2

MTK - Békéscsaba 8-1

Szeged - MTK 1-10

FTC - MTK 2-1

RG

Klubvilágbajnokság - Tokio

4. MTK /Pigniczki Fanni, Wiesner Hanna Panna, Gyulai Blanka/ (csapat)

5. Pigniczki Fanni (egyéni)

Röplabda

Extra Liga

MTK Budapest - Vasas 1-3

MTK Budapest - Máv Előre 1-3

Magyar Kupa

DEAC - MTK 0-3

U20 I. osztály

Vasas - MTK 3-2

MTK - Újpest 0-3

U17 I. osztály

SZBRA - MTK Budapest 3-1

MTK Budapest - BRSE 1-3

U17 II. osztály

MTK Budapest - Vasas 1-3

MTK Budapest - BDSE 1-3

U15 I. osztály

MTK Budapest - UTE 0-3

Gödöllő - MTK 3-0

U15 II. osztály

MTK Budapest - KSE 0-3

SZBRA - MTK 3-0

U13 I. osztály

MTK Budapest - KESI 1-2

Delta - MTK Budapest 3-0

U13 II. osztály

MTK Budapest - BVSC 1-2

MTK Budapest - KSE 1-2

Rövidpályás gyorskorcsolya

Junior Divíziós Verseny

1. Haszonits Hanna (J C; összetett)

1. Hemző Botond (J C; összetett)

2. Grohoczky Bettina (J C; összetett)

2. Győry Péter (J C; összetett)

3. Pistai Botond (J C; összetett)

5. Dunay Gerda (J D; összetett)

6. Corvin-Szabó Máté (J D; összetett)

7. Olti Miksa (J D; összetett)

Sakk

NB II. Breyer csoport

MTK Budapest - TSC 6-6

Városgazda Akadémia - MTK Budapest 5,5-6,5

Budapest I. osztály

MTK Budapest III - BGSC II 7-5

Budapest III./A osztály

MTK Budapest IV - Sirály III 10,5-1,5

Taekwondo

Galeb Belgrade Trophy

3. Csáki Hanna (J; -46 kg)

5. Fehér Szidónia (K; -59 kg)

Grand Prix - Manchester

5. D, Kiss Zoltán (PR; +80 kg)

5. Omar Salim (-58 kg)

Tenisz

Farmmix Kupa - Debrecen

3. Péter Soma (egyéni)

BUSC-Forrás Kupa - Balatonfüred

5. Ladár Levente Lajos (U14; egyéni)

Eger Kupa - Eger

2. Olasz Botond (U12; egyéni)

2. Olasz Botond - (Szabados Gellért) (U12; páros)

3. Tóth Barnabás László - (Tóth Vid) (U12; páros)

5. Galla Liza (U12; egyéni)

Szentes Kupa - Szentes

1. Siklósi Odett (U9; egyéni)

Golden Ace Kupa - Budapest

1. Mező Marcell Gyula (U18; egyéni)

2. Montague Attila (U18; egyéni)

Vívás

Párbajtőr Szatelit Verseny - Split

2. Somody Soma

Párbajtőr kadet EFC - Belgrád

2. Balázs Bence (egyéni)

3. (Horváth Márk - Keresztes Ádám - Légrádi Bálint) - Taivainen Bence (csapat)

9. Balázs Bence - (Kelemen Boldizsár - Király Mátyás - Pelle Domonkos) (csapat)

Magyar Kupa

9. Bánhidi Balázs (k; tőr egyéni)

Fülöp Mihály verseny

1. Bánhidi Balázs (Új; tőr egyéni)

3. Farkas Ákos (Gy; tőr egyéni)

4. Bálint Ádám (Gy; tőr egyéni)

7. Farkas Ákos (Új; tőr egyéni)

Rövidítések:

A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Korosztály jelzések:

U: utánpótlás

M: masters

E: egyetemista

J: junior

I: ifi

K: kadet

S: serdülő

T: tanuló

D: diák

Gy: gyermek

Új: újonc

Tp: törpici

Az egyes kosrosztály jelzések után álló számok/betűk a korosztályon belüli korcsoportokat jelzik.

PR: parasportoló

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

KS : könnyű súlyú

Rövidítések a kajak-kenunál:

K: kajak

C: kenu

S: SUP

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség tagjai: Sztojcsev Iván-olvasó szerkesztő, Hazai Tamás-bridzs, Holló Iván-A szurkoló szemével, Joó Alfréd-labdarúgás történet, Lantai Tibor: Kék kosár, Lukácsi Attila-Röptében, Pandzarisz Tamás-Ultrakék, Kalocsai László: labdarúgás, Polivka Dóra-evezés, Rózsa Mihály- küzdősportok, Rudas György-A szurkoló szemével, Sas János-Kéktúra.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *