MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2022. október 13.

MTK Baráti Kör Hírlevele

III. évfolyam 13. szám

2022. október 13.

Tartalom:

Belépés az MTK Baráti Körbe

Interjú Jani Rékával

Jimmy Hogan 140!

Rajtra készen

Kéktúra

Újraéledt a szurkolói klub (4.)

Megszületett Papp Samu Péter

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Elhunyt Udvarhelyi Gábor

Gábor József már fentről figyeli az MTK-t

Az elmúlt két hét legfontosabb eredményei

Jimmy Hogan

a kép forrása: Dénes Tamás Sándor Mihály B Bába Éva A magyar labdarúgás története


Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


Interjú Jani Rékával

- Először is gratulálunk a legutóbbi hosszú sorozatodhoz, a karriercsúcshoz (WTA 104.), illetve a jelenlegi WTA 107. helyezéshez!
Hogy érzed magad újra itthon?

Jani Réka

fotó:Kolozsvári Béla Studio BK


- Nagyon jól érzem magam, mi mást is mondhatnék egy ilyen sorozat után. Bár csak néhány napra van időm hazalátogatni, de próbálom ezt is kihasználni és a feltöltődésre, regenerálódásra fordítani. Még hátra van jó néhány verseny idén és nagyon remélem, hogy sikerül a jó formát továbbra is tartani.
- De haladjunk sorrendben... Milyen volt a US Open, ahol a selejtezőben a 2. fordulóig jutottál, hogy ment a játék?
- Hosszú salakpályás versenysorozat után érkeztem New Yorkba és úgy gondolom, hogy nagyon jó döntés volt elindulni egy kisebb ITF versenyen, ahol bár nem jött össze a győzelem, de tudtam játszani egy keménypályás mérkőzést a US Open előtt. Ez mindenképpen segített, hogy sikerrel vegyem a selejtező első körét. Úgy gondolom, hogy már itt sikerült egy jó játékot hoznom, azonban a selejtező második körében egy fájó vereséget szenvedtem, ugyanis 6:2, 4:0-ás vezetésről kaptam ki, miután az ellenfelemnek egy egészen meglepően jó játékkal sikerült fordítani. Aznap természetesen nagyon magam alatt voltam. A párom azzal vigasztalt, hogy „minden okkal történik”. Akkor nehéz volt ezt elhinni, de visszagondolva mégis igaza volt.

- A játékon kívül volt-e különleges élményben részed, amíg Amerikában voltál?

- Különleges, vagy akár kínosnak is nevezhető élményem volt az idei US Openen. Az első mérkőzésem az aznapi utolsó meccsek között volt és ilyenkor a fizioterapeuták mindig megkérik a játékosokat, hogy minél gyorsabban érkezzenek meg a kezelésre. Már alig-alig lézengett valaki az öltözőben, én is rohantam a zuhanyzóba. A szemem sarkából láttam, hogy van rajtam kívül még valaki ott, gyorsan köszöntem is, de rohantam tovább és magamra csuktam a zuhanyfülke ajtaját. Ebben a pillanatban tudatosult bennem, hogy kit láttam. Kim Clijsters volt, aki éppen akkor végzett az Arthur Ashe-en a bemutató mérkőzésével. Gyorsan kiléptem a zuhanyzóból és udvariasan elnézést kértem, hogy ennyire rohantam és mondtam, hogy nem számítottam rá, hogy bárki lesz még itt. Ezután beszélgettünk egy pár mondatot a versenyről, nagyon kedves volt és további sok sikert kívánt nekem.

Emellett nem teniszpályás élményem is van New Yorkból, születésnapomra kaptam Broadway-jegyeket a páromtól és az Aladdin musicalt néztük meg, ami az egyik kedvencem lett.

- Ezután Európába visszatérve Prágában indultál salakon egy ITF 60 000 dolláros tornán, amit egyből megnyertél. Ezek szerint nagyon jól sikerült a váltás, de te hogy érezted magad meccsről meccsre a győzelemig?

Jani Réka Boros Miklóssal

fotó: Simai Péter

- Nagyon sokat gondolkoztam, hogy elmenjek-e a prágai versenyre. Nem volt könnyű feldolgozni ezt a vereséget a US Openen, megmondom őszintén, hogy nem is mentem edzeni, amíg haza nem értünk és el nem döntöttem, hogy megpróbálom ezt a versenyt. Még bőven érződött a jetlag és ugye a kemény pályáról is gyorsan kellett visszaállni salakra. Úgy voltam vele, hogy meg kell próbálni, elvégre ha sikerül egy-két meccset nyernem, azzal már valamit tudok javítani a ranglistámon vagy legalább bevédem a közeljövőben kieső pontokat. Egyértelműen csak meccsről meccsre játszottam, örültem minden plusz körnek és ezáltal plusz ranglistapontnak. Meccsről meccsre egyre jobban ment a játék is és minden ellenfél ellen sikerült megtalálnom az ellenszert, akkor is, ha épp fizikálisan nem éreztem magam teljesen tökéletesen.

- Innen továbbrepültél Bariba, egy WTA 125-ös tornára, ahol szintén tovább remekeltél és az elődöntőig jutottál. Óriási lendületet adott az előző verseny, eufóriában játszottál?

- Természetesen önbizalmat ad egy tornagyőzelem, de ez a verseny magasabb kategóriájú volt, úgyhogy itt ismét úgy álltam neki, hogy minden mérkőzés, minden plusz győzelem sokat ér nekem. Az első körtől kezdve nagyon szoros meccseim voltak, kétszer is fordítottam szetthátrányból, a negyeddöntőben pedig a döntő szett rövidítést 2:5-ről sikerült megnyernem. Ezekben a pillanatokban mindenképpen segített az addigi jó sorozat, a sok győztes mérkőzés, ami már mögöttem volt. Az elődöntőben sajnos nagyon jól játszott az ellenfelem, meg is nyerte a tornát viszonylag simán másnap a döntőben, így nem lehettem elkeseredve. Fizikálisan azonban egyre nehezebb volt, az amerikai túra után pihenő nélkül játszottam 9 egyéni mérkőzést, úgyhogy normális, hogy ilyenkor már kijön egy-egy kisebb sérülés.

- Következett a negyedik torna, egy újabb WTA 125-ös, de most Bukarestben, ahol a döntőig meneteltél. Ezzel az eredménnyel beállítottad a karriercsúcsodat: WTA 104! Mi az, amitől most ennyire összeállt a játékod, mi a „titok”?

Megmondom őszintén, elgondolkoztam, hogy fogom-e még bírni a bukaresti tornát fizikálisan, a fizioterapeuták is figyelmeztettek, hogy jó lenne lassan egy kis pihenőt adni a testemnek. Én azonban úgy éreztem, mennem kell tovább, ha csak egy kört tudok nyerni, azzal is tudok még néhány plusz pontot szerezni, szám szerint 15-öt. Ehhez képest 95 ponttal és egy WTA-döntővel a zsebemben tértem haza, ki gondolta volna? Jó lenne tudni azt a bizonyos „titkot”, akkor mindig úgy csinálnám.

Jani Réka

a kép forrása: Tiriac Foundation Trophy

Jani Réka

a kép forrása: Tiriac Foundation Trophy

- Mik a rövid távú céljaid és mi a terved még erre az évre?

A rövid távú céljaimat nagyban megváltoztatta ez a három hetes sorozat, hiszen rengeteg világranglista pontot sikerült gyűjteni. Ezzel közelebb került az esély, hogy az Ausztrál Openen alanyi jogon a főtábláról induljak, valamint hogy teljesítsem a nagy álmomat és bekerüljek a Top 100-ba. Bár nagyon közelinek tűnik, még hátravan egy nagy ugrás, nem kevés ranglistapontot kell még gyűjteni hozzá. Ha jól tudom (bár nem szoktam megnézni, talán könnyebb, ha nem folyamatosan erre gondolok) körülbelül 100 pont kellene még. Hátravan még idén egy hosszabb dél-amerikai túra, ahol remélem, sikerül még valami jó eredményt és ezzel az álmomat is elérni. Azután pedig következhet a jól megérdemelt pihenés, majd a felkészülés a következő szezonra.

/Simai Péter/


Jimmy Hogan 140!

Jimmy Hogan

a képek forrása: Joó Alfréd archívuma


140 éve, 1882. október 8-án született Jommy Hogan, csapatunk egykori mestere


Ő volt a magyar futball iskola egyik megteremtője


Tavaly az angliai Burnleyben - az MTK és a MSÚSZ támogatásával - méltó síremléket kapott

Jimmy Hogan (Anglia - Nelson, Lancashire, 1882. október 8 – Anglia - Burnley, Lancashire, 1974. január 30.) ír származású angol labdarúgó, csatár, majd edző, szövetségi edző. A magyar futball kialakulásában jelentős szerepet játszott. Az MTK, és a Hungária FC edzője volt 1914-1919, majd 1925-1927 között.

Játékos pályafutását a Rochdale Town csapatánál kezdte 1902-ben, majd a Burnley, a Nelson, a Fulham FC, a Swindon Town, és végül 1908-ban a Bolton Wanderers következett, ahol 1913-ban fejezte be a játékot. Legnagyobb sikere, hogy a Fulham FC-vel FA-kupa elődöntős volt 1907–1908-ban.

Az I. világháború kitörése után rövid ideig Bécsben dolgozott, az Austria Wien és az osztrák válogatott edzőjeként. Angol állampolgársága miatt azonban az osztrákok börtönbe zárták. Az osztrák szövetség jogtalanul fölbontotta szerződését, ami miatt családja megélhetése is veszélybe került. Később családját hazaküldhette, ő maga 1000 font váltságdíj ellenében (amit két honfitársa tett le helyette) kiszabadult a börtönből. Bécsből került Budapestre, ahol Brüll Alfréd, az MTK elnöke tárt karokkal fogadta, és megbízta a kék-fehér csapat edzéseinek vezetésével.

És olyan játékosokat is felfedezett, mint a zseniális Orth György, vagy Braun József Csibi, akikről évtizedekkel később is rajongva beszélt.

Jimmy Hoganről egyszer valaki leírta, hogy öt bajnoki címet nyert az MTK-val, s ez valahogy bent maradt a futball köztudatban.

Valójában az MTK-val egymás után három bajnoki címet nyert (1916-1917, 1917-1918, 1918-1919), de később szerzett egy ezüstérmet is (1925-1926).

Hogannek az első világháború befejezése után, 1919 elején családi okok miatt haza kellett utaznia. Az biztos, hogy 1918 végén még részt vett a csapat záróvacsoráján, ahol el is búcsúztatták.

Kürschner Izidor, a gárda korábbi játékosa ekkor lépett elő edzővé, s 1919. február 23-án ült először az MTK kispadján, s 1919. júniusáig volt az együttes mestere. Holics Ödön követte a csapat élén.

Jimmy Hogan az osztrák olimpiai csapattal az 1936-os berlini olimpián ezüstérmes lett.

Az ún. Duna-menti iskola kialakulásában kulcsszerepe volt Jimmy Hogannek. Ő tanította meg az erőre és gyorsaságra épülő angol stílustól gyökeresen különböző skót passzjátékot, mely a technikát és az összjátékot részesítette előnyben. Évtizedekig ez lett a közép-európai országok jellemző stílusa.

1953-ban, az Aranycsapat londoni 6:3-as győzelme után az MLSZ akkori elnöke, Barcs Sándor így fogalmazott: „Mindent, amit erről a sportágról tudunk, Jimmy Hogantól tanultuk.”

Sebes Gusztáv egyszer ezt mondta: „Úgy futballoztunk, ahogy Jimmy Hogan tanított bennünket. Ha labdarúgásunk történetét egyszer megírják, abban a műben az ő nevének arany betűkkel kell szerepelnie.”

Egy spanyol szakkönyv pedig a futball fejlődésének családfáját Jimmy Hogantől eredezteti.

92 esztendős korában szülővárosában hunyt el.

Jimmy Hogan edzői pályafutása végeztével Burnleyben élt, ott hunyt el, ám sokáig egy elfelejtett, jeltelen sírban feküdt.

Jimmy Hogan nemrégiben felavatott sírja

a kép forrása: nso.hu

A Turf Moor Memorial Garden bizottsági tagjai azonban a városi tanáccsal összefogva kiderítették a pontos nyughelyét, majd gyűjtésbe kezdtek – amihez az MTK és a Magyar Sportújságírók Szövetsége is csatlakozott –, hogy az egykori edző méltó síremléket kapjon. A sírkövet, illetve a Premier League-ben szereplő Burnley stadionjánál található emléktáblát 2021. október 8-án avatták fel.

/Joó Alfréd/


Rajtra készen


Miután Kiss Kornélia csatlakozott az utánpótlás keretből a felnőtt kerethez (ez azért is nagy szó, mert Nelli egy súlyos sérülést követő rehabilitáción van épp túl), valamint érkezett még a szintén nagyon fiatal Giovana Monteiro (aki nevével ellentétben nem légiós, csak részben brazil származású), így teljessé vált szakmai stábunk és keretünk a 2022/202-as idényre:

a kép forrása: mtk.hu, fotó Hegedűs Gábor

Ana Asonja, Berkó Lili, Briga Zsanett, Divényi Zita, Endrődi Hanna, Garai Zsófia, Giovana Monteiro, Kiss Kornélia, Linda Jessica, Szabó Lili, Tarr Hajnalka, Tatár Gréta, Weidemann Lili.

Vezetőedző: Leiszt Máté

Másodedző: Bene Róbert

Masszőr: Nyitrai Balázs

Erőnléti edző: Früchlich Zsolt

Technikai vezető, utánpótlásedző: Tímár Edit

Szakosztályvezető: Nyári Virág

Jelentősen átalakult csapatunk augusztus vége óta több edzőmérkőzést is játszott, a Kaposvár (a kaposváriak honlapja szerint ők nyerték a mérkőzést, de a számszerű eredmény nem jelent meg), a Vasas (0-4), a Füred (2-2) és az Újpest (1-3) után a BDSE ellen léptünk pályára. A felkészülés szépen halad, a budaörsieket például úgy vertük 3:1-re, hogy négy szettben állapodtunk meg NB I-es ellenfelünkkel, és csak 3:0 után tudtak szépíteni. Azt viszont nem sokan gondolták volna, hogy ugyanez megtörténik a Fatum Nyíregyháza ellen, márpedig az élcsapatnak számító nyírségieket is ugyanilyen arányban múltuk felül (MTK Budapest–Fatum Nyíregyháza 3:1 (20, 20, 22, -21) )! Az edzőmérkőzések tapasztalatai alapján úgy tűnik, az újonnan hozzánk került játékosok és az utánpótlásunkból felkerült fiatalok is beváltak. Sőt Linda Jessica talán az utóbbi évek egyik legjobb igazolása, ő lehet a bajnokság egyik meglepetés embere. Nemhiába nyilatkozott elégedetten az mtk.hu-nak vezetőedzőnk, Leiszt Máté:

„Minden szettet erősen kezdtünk, így viszonylag nagy előnyt tudtunk kiépíteni. A blokkjátékunk működött ma a legerősebben, voltak ugyan még pontatlanságok, de ez természetes ebben az időszakban, van még több mint két hetünk javítani ezeken. Kiemelném továbbá a küzdést, illetve, hogy a szettek véghajráját mi bírtuk jobban erővel."

Sokan elmondhatjuk, hogy már alig várjuk a szezonkezdetet, és az előjelek biztatóak, csak így tovább! Itt jegyezzük meg, hogy az MTK labdarúgó mérkőzésekre megváltott bérletek a röplabdacsapat hazai mérkőzéseire is érvényesek. Senkit ne riasszon el, hogy Budaörsön játszanak a lányok. Hazai pályánk, az Aramis Sportcsarnok könnyen megközelíthető akár kék busszal is. Az autóval érkezők pedig biztosan találhatnak ingyenes parkolóhelyet a csarnok közvetlen közelében. Hajrá MTK!

/Lukácsi Attila/


Kéktúra

A bajnokság 12. fordulójában 16-án, vasárnap Szombathelyen a Haladás gárdájával találkozunk. Majd szerdán, 19-én a Magyar Kupában Felsőzsolcára látogatunk.

Előző túránkon, Sényőn, autóval és vonattal nyolcan vettünk részt és kiegészültünk még 4 szurkolótársunkkal, akik a környékről jöttek drukkolni csapatunknak.

Szombathely

2022. október 16. (vasárnap). Kezdés 20 órakor.

A két stadion közti távolság 228 km. A menetidő gépkocsival 2 óra 9 perc.

Győr felé autópályán és autóúton közelíthetjük meg a várost, míg Székesfehérvár felé csak egy része autópálya az útnak. Ez utóbbi esetén nagyjából egy órával hosszabb az utunk.

A várost a Nyugat Királynőjének is nevezik. Az ország legrégebben állandó jelleggel lakott városa. Központja a Fő tér. Ezt érdemes először megtekinteni. Tágas, nagy tér, ahol mindig nagy a nyüzsgés, sok ember nézelődik, pihen a kihelyezett padokon. A barokk szökőkút a tér fő látványossága. A tér mellett találjuk az Iseum Savariense régészeti múzeumot. Itt találták meg Isis papnő templomának maradványait, valamint gazdag régészeti anyag is előkerült.

Számos látnivaló várja az idelátogatókat.

Szombathely, Smidt Múzeum

a kép forrása: a szerző tulajdona, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

  • A Savaria múzeum – 1908-ban nyitották meg a könyvtárnak is otthont adó Kultúrpalotát. Az intézmény régészeti, néprajzi, történeti és természettudományi gyűjteményeiben mintegy félmillió tárgyat őriznek.
  • A Püspökkert és Romkert szintén gazdag ásatási anyagot rejt a látogatók számára.
  • A Vasi skanzen, az ország második legrégebbi falumúzeuma. A térség paraszti világát mutatja be az érdeklődőknek.
  • A Smidt-múzeum – nyugalmazott Dr. Smidt Lajos kórházigazgató értékes iparművészeti és történelmi magángyűjteménye, amelyet a városnak adományozott.
Egy korábbi mérkőzésünk alkalmával személyes élményként éltem meg Közép-Európa legnagyobb történelmi felvonulását, amelyet minden év augusztusában rendeznek meg, a Savaria Történelmi Karnevált. Ekkor a város apraja-nagyja római kori jelmezekbe öltözve felvonul a település központjában. Nagyon látványos, színvonalas műsorokat adnak elő a felvonulók, valamint három napon keresztül a belvárosban remek programok várják a látogatókat.

Szombathely belvárosa

a kép forrása: a szerző tulajdona, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

Szombathely, neológ zsinagóga

a kép forrása: a szerző tulajdona,

fotó: Urbánné Tolvaj Judit

A kikapcsolódás, szabadidő eltöltésére remek lehetőséget nyújt a város északi részén található Kámoni Arborétum, valamint a város egyik legszebb látnivalója, a Csónakázó-tó.

A városhoz csatolt Szentkirályon megcsodálhatjuk a Festetics kastélyt. Jelenleg idősek otthonaként működik. A kastély 11 hektáros parkja természetvédelmi terület, az Őrségi Nemzeti Parkhoz tartozik. Itt találjuk meg a megye legnagyobb mamutfenyőjét, amely 32 méter magas.

A Szombathelyi Neológ zsinagóga 1975-től hangversenyteremként működik. A Szombathelyi Filharmonikusok gyakorló terme. A Bartók terem 400 fő befogadására alkalmas. Az épület mellett található a II. világháborúban elhurcolt zsidók emlékműve. Ugyanitt lett kialakítva a város zsidó imaháza.

Szombathely,

Gettó kapu emlékmű

a kép forrása: a szerző tulajdona, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

Gettó kapu – emlékmű. A deportálások 70. évfordulója alkalmából, az egykori gettó bejárat helyén került felavatásra Veres Gábor szobrászművész alkotása 2014. július 6-án. A város utcáin botlóköveket is találunk, mely konkrét személyek elhurcolásáról emlékezik meg!

A Thököly Imre utca 46. szám alatt megcsodálhatjuk a város első zsinagógáját. Bár a kétszintes irodaházzá alakított épület ma is megtekinthető, a zsinagógának már nyoma sincs. Eltűnt a fürdő, a kemence is és a sachter sem vágja már le rituálisan a hozzá vitt állatokat… Egyedül a lebetonozott udvaron lévő kút, ami funkcionálhatna úgy, mint közel kétszáz évvel ezelőtt. A zsidó temető a Bercsényi Miklós utca 29-ben található.

Szombathely környéke: Kőszeg, Ják, Sárvár, Bük.

Kőszeg

Az ország egyik legfelkapottabb turisztikai központja. Hangulatos belvárosában, számos műemlék épületet, köztéri szobrot találunk. De a város kiemelkedően legismertebb híressége a Jurisics vár. Az 1700-as években épített Városkutat a Jurisics téren találjuk. Érdekesség még a városban található két torony, a Hősök tornya és az Öregtorony.

A zsinagógát a Várkör 41. címen tudjuk megtekinteni. Előreláthatólag kulturális szerepe lesz a nemrég felújított épületnek. A zsidó temető a Temető utcában található.

Ják

A falu első számú híressége a temploma. A Jáki templom hazánk egyik legszebb román és koragót stílusú műemléke, ami jelenleg is plébániatemplomként várja a híveket és a látogatókat.

A településen sem zsinagóga, sem zsidó temető nem található.

Sárvár

A Nádasdy-Vár múzeumnak és kiállításoknak ad helyet. Nemzetközileg is nagyon híres a város Gyógy- és Wellnessfürdője. Szintén a pihenést szolgálja a központban elterülő arborétum.

A városban két zsinagóga is működött. Az egyik romba dőlt, megsemmisült. Az ortodox hitközség temploma ma is az egykori Vármelléken, a várkert, azaz a mai arborétum szomszédságában, a Deák utca 6. számú telken áll. A zsidó temetőt a Rákóczi Ferenc utcában találjuk.

Kőszeg, Jurisics vár

a kép forrása: a szerző tulajdona, fotó: Urbánné Tolvaj Judit

Ják, templom

a kép forrása:jak.kornyeke.hu

Sárvár, Nádasdy vár

a kép forrása: hu.wikipedia.org


Bük

Komoly üdülőközponttá nőtte ki magát a település. Gyógyfürdője, szállodái nagy népszerűségnek örvendenek itthon is és határainkon túl is.

A Szapáry-kastélyegyüttest egy XVI. századi eredetű, megerősített udvarházból építtették át. Az épület magántulajdon és nem látogatható.

A településen sem zsinagóga, sem zsidó temető nem található.

Felsőzsolca

Felsőzsolca, Bárczay kastély

a kép forrása: felsozsolca.hu

2022. október 19. (szerda). Kezdés 13:30 órakor.

A két stadion közti távolság 180 km. A menetidő gépkocsival 1 óra 31 perc.

A települést végig autópályán érjük el. A község közvetlenül Miskolc mellett terül el a Sajó partján.

A Bárczay kastély a mindenkori földbirtokosok tulajdona volt. A kastélyt 2001-ben újították fel. A város kulturális tevékenységeinek ad helyet. Jelenleg, közösségi házként üzemel. A városi könyvtár is itt kapott helyet.

Zsinagóga nincs a kisvárosban. A zsidó temető a Mátyás király utca 46. alatt található.


/Sas János/


MTK Baráti Kör Program

Újraéledt a szurkolói klub (4.)

Elkezdtük, folytatjuk. Klubhelyiségünk elvesztését és a Covidot követően sikeresen indult újra a klubélet az MTK Baráti Körben. Klubélet? Igen, egy jó hangulatú klubdélután keretében találkoztunk. Ez egy nagy lépés volt számunkra az elmúlt közösségromboló évek után. Ugyanakkor tudjuk, egy klubdélután vagy akár klubdélutánok sorozata sem ér fel azzal az az élménnyel, amit az egykori MTK klubok nyújtottak. De hisszük, hogy klubdélutánok sora elvezethet oda, hogy ismét egy Bajza utca szintű klubunk legyen.

fotók: Makó Éva

Az első klubnapunk programja három jól elkülöníthető részből állt össze. Először bridzs szakosztályunk világversenyeken sikeres versenyzőit köszöntöttük. Erről részleteket az MTK hivatalos weblapján olvashattok, melyet ide kattintva is elértek. Ezután Bognár Gyurit faggattuk az eddigiekről és a hogyan továbbról. Végül a program harmadik részében alakultunk ád igazi szurkolói klubbá. Ekkor alakultak ki kisebb-nagyobb csoportokban beszélgetések, melyeknek aktív résztvevője volt Bognár Gyuri is. Ekkor kerültek elő a játékok is. Például Kárpáti Tamás és Kalocsai Laci sakkpartija igazán magas szinvonalú volt. Remélem, jól érezte magát mindenki, aki eljött, és legközelebb eljönnek azok is, akik most nem tudtak.

Legközelebb november első csütörtökén találkozunk ugyanott (Récsei Center) szintén délután 5 órakor. Ekkor tervezzük a kártya, sakk és gombfoci bajnokságok rajtját. A tervezett "sportágak" ulti, kanaszta, römi, gombfoci, sakk és amit még szeretnétek. A bajnokságok minimum 4 fő nevezése esetén indulnak. (A gombfocihoz nem tudunk szabvány méretű pályát biztosítani, mivel megoldhatatlan azt minden alkalommal oda- és elszállítani. Így gombfocizni kispályán lehet.) A versenyekre az alábbi nevezési lap kitöltésével jelentkezhettek.

Nevezési lap

Neved: *:
e-mail címed: *:
Az alábbi verseny(ek)ben szeretnék részt venni: *:





A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

Természetesen lesznek ismét vendégei is a klubnak. Hogy kik? Következő hírleveleinkben jelezzük.

Továbbra is várjuk észtrevételeiteket, javaslataitokat a klubbal kapcsolatban (is).


Megszületett Papp Samu Péter

Bővült hírlevelünk rendszeres szerzőjének, az MTK evezősök edzőjének Polivka Dórának és férjének Papp Gergőnek, az MTK evezősének családja. Megérkezett első gyermekük. Az újszülött kisfiú és az édesanya is egészséges. Sok szeretettel gratulálunk az örömteli családi eseményhez!

Papp Samu Péter

a kép forrása: Polivka Dóra Facebook oldala


Születésnapok

A következő két hétben - október 14-e és október 27-e között - születésnapos tagtársaink:

Beloberk Éva

Bérdi Laura

Boros Mariann

Chladek Dávid Benjámin

Györky Ádám

Hegedűs Roland

Müller András

Szakáts Tibor

Taár László

Tóth Blanka

Vas Endre

Vinkovits Vanessza

Zilahi Gábor


Születésnap 2.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!

Október 14-én lesz 55 éves Hámori Antal dr., aki 2014 és 2016 között volt az MTK sakk versenyzője.

Úgy tünik, október 14. nálunk a Hámoriak napja. Ezen a napon Hámori Ferenc, egykori labdarúgónk lesz 50 éves. Aktív korszakában és öregfiúként is hosszú ideig szerepelt kék-fehérben.

Kurucsai Ilona is október 14-én ünnepel. A sakkozónő, aki mielőtt felnőtt csapatunkba került ifi bajnoki címet is szerzett az MTK-nak, 60 éves lesz.

Október 18-án 65 éves lesz Boros Péter szobrász művész, a Hidegkuti- és a Csikar-szobor alkotója.

Almási Nándor, kajak-kenu csapatunk egykori edzője és veterán versenyzője egy évtizeden át kötődött az MTK-hoz. Október 26-án 70 éves lesz.

Faragó Richárd 55. születésnapját ünnepli október 27-én. A népszerű sportriporterről kevesen tudják, hogy egykor kék-fehérben rúgta a labdát.

Minden jót, jó egészséget a szülinaposoknak!

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)


Évfordulók

A 130 éve, 1892. október 15-én született Nagy József 1908-tól 14 éven át szerepelt előbb az MTK utánpótlás- később a felnőtt csapataiban. Utolsó szezonjában bajnokcsapataink tagja volt. 1922-ben Svédországban kezdte meg fantasztikus edzői karrierjét. A legjobb svéd csapatok mellett Olaszországban is dolgozott, többek között Közép-Európa Kupát nyert a Bolognával. A kiugró sikert mégis a svéd válogatott jelentette számára, melynek szövetségi kapitányaként 1924-ben olimpiai bronzérmet, 1938-ban vb-4. helyet ünnepelhetett, a kettő között még egy vb-8. hely is összejött 1934-ben a svédeknek Nagy József vezetésével.

140 éve született Jimmy Hogan. Ő az egyik legjobb, de lehet, hogy a legjobb edző volt, aki valaha is Magyarországon dolgozott. Róla feljebb olvashattok bővebben.

15 éve, 2007. október 19-én hunyt el Ambruss Mariann. Korszakának legeredményesebb magyar evezőse alig 51 évesen hajózott át az égi vizekre. Legjobb eredményei az egypár evezősben szerzett vb-érmek (egy ezüst és két bronz), valamint az ugyanebben a versenyszámban elért olimpiai 6. helye voltak.

A síelés többször is bekerült az MTK-ban üzhető sportágak közé, de soha nem tudott hosszú időre gyökeret verni nálunk. Az egyik ilyen rövid MTK-s síperiódus legjelentősebb versenyzője volt Mazány Sándor. Az 50-es évek műlesikló bajnoka nem csak az alpesi számokban, hanem sífutásban és síugrűásban is az ország legjobbjai között volt. Tíz éve, 2012. október 20-án vesztettük el.

15 éve, 2007. október 20-án ért véget Prémusz András az egykor hatalmas tehetségnek indult sakkozónk élete.

125 éve, 1897. október 21-én született Bartkó Elza (Erzsi). Három fiútestvére az MTK-ban úszott. Talán ezért vezetett ide Elza útja is. Műugróként és úszóként is szerepelt az MTK-ban. Nagy tehetségnek tartották, de fiatalon abbahagyta. Jobban vonzotta őt a színház, mint az uszoda. 1914-ben színiakadémista lett. De az akadémiaiéveiben még versenyzett, sőtt sorra nyerte a „hölgyúszás” versenyszámait, ahony ezt akkoriban hívták. 1917-ben Pécsre szerződött, a város egyik legtöbbet foglalkoztatott színésznője lett. 1918-ban őt választották a város szépségkirálynőjének .Később a budapesti Várszínház művésznője lett.

140 éve, 1882. október 22-én született Kiss Géza olimpiai ezüst- és bronzérmes úszónk, aki sokáig olimpiai bajnoknak is tudhatta magát. 1906-ban a „pánhellén olimpián” volt a 4x 250 méteren győztes magyar csapat tagja. Ezt a versenyt azonban végül nem ismerték el hivatalos olimpiának. Pályafutása befejeztével sem távolodott el a sporttól. A két világháború közti korszak ismert, elsősorban úszással foglalkozó sportújságírója volt.

Október 25-én lesz 35 éve, hogy elhunyt Kárász Endre. Azon kevesek közé tartozott, akik mindhárom, az 1950-es években szerzett labdarúgó bajnoki címűnknek részese volt. 12 évet töltött az MTK-ban.


Gyász

Elhunyt Udvarhelyi Gábor

Edzők jönnek, edzők mennek. A legtöbb edző gyakran cserél csapatot. Néhányan ritkábban. De az igazi kuriózum, ha valaki egész pályafutását egyetlen egyesületnél tölti el. Udvarhelyi Gábor ilyen volt. 25 évesen lett az MTK edzője és közel négy évtizeden át maradt klubunk mestere. Egészen addig, míg a válogatott mellé nem hívta a szövetség. Családi szálak is fűzték az MTK-hoz. Szőcs Bertalan lánya, az MTK többszörös világbajnoka, Szőcs Zsuzsa volt a felesége. Olimpiai, világ- és Európa-bajnok tanítványait felsorolni is hosszú lenne. A magyar vívósport rengeteg kitűnő mestert adott a világnak. Nehéz lenne őket rangsorolni, de Udvarhelyi Gábor közülük is a legnagyobbak közé tartozott.

Az MTK Baráti Kör osztozik a család gyászában! Nyugodj békében, Gábor!


Gábor József már fentről figyeli az MTK-t


Barátunk, szurkoló- és sporttársunk, Gábor Józsi, a „Zsazsa”, életének 74. évében a Hidegkúti stadion lelátójáról, a Csömöri úti kispályáról, nem utolsó sorban szerető családjának köréből átköltözött mennyei helyszínekre. Vidám, mindig optimista személyiségéből fakadóan éppen ő vigasztalná a legjobban a lesújtott gyászolókat. Pedig nagyon váratlanul és gyorsan jött a betegség, ami megakadályozta, hogy 97 évet élt édesapja nyomdokaiba lépjen, özvegyének, lányának és három fiának további sokoldalú támaszt nyújtson.
Természetesen a Hungi lelátóján ismerkedtünk meg, hamar kialakultak a poénkodós, társasági meccsnézések, olykor harcművészeti irányt vevő vidéki kirándulások, és nem utolsó sorban a nagy szerda-szombati vagy vasárnapi Csömöri úti kispályás fociprogramok. Mindenben lehetett rá számítani, kivéve, hogy túl sokat fusson a pályán, az nem az ő stílusa volt. „Állócentert” alakított, nagydarab, ügyes, kissé lusta erőcsatár volt, sokat ugrattuk, hogy a labdát csak megörökölni lehet tőle. Sajnos, most végleg átpasszolta, és nem kéri vissza. Én 17 voltam, ő talán 21, amikor megismerkedtünk. Játék közben hamar elneveztem Zsazsának, kicsit talán a primadonna focistílusára utalva, de Józsi nem a sértődős fajta volt. Később tudtuk meg, hogy tényleg rokonok Gábor Zsazsával. Amikor sikeres televíziós karrierje csúcsára jutott, ugyanaz a közvetlen, segítőkész barát maradt, mint korábban. Nem voltak érzelmi kilengései, imádta az MTK-t, soha egy rossz szó nem hangzott el tőle a csapatra vagy egy-egy játékosra. A társasági életben, családi barátként is mindig pozitív jövőképet mutatott, egy kis inspiráció állandóan kéznél volt nála.
Zsazsa, aztán passzolj az égi bitumenes pályán addig is, amíg csatlakozunk hozzád, Sugár Petihez és a többi csibészhez!

/Dr. Kárpáti Miklós/


Az elmúlt két hét legfontosabb eredményei:

Atlétika

U18 és U16 Ügyességi- és Gátfutó Atlétikai Magyar Csapatbajnokság - Székesfehérvár

2. MTK (U16; női rúdugró csapat)

2. MTK (U16; férfi rúdugró csapat)

Egyéni eredmények:

1. Szabó Vivien Krisztina (U16; rúdugrás)

3. Etter Bertalan (U16; rúdugrás)

4. Konta Szabolcs (U16; rúdugrás)

6. Szitt Fruzsina Katalin (U16; rúdugrás)

6. Téglás Zsombor (U16; rúdugrás)

7. Zámbor Réka (U16; rúdugrás)

7. Bernei Balázs János (U16; rúdugrás)

8. Csizmazia Luca Léna (U16; Léna)

Etter Bertalan

a kép forrása: mtk.hu

Cselgáncs


Európa Kupa - Celje

1. Gőz Roland (-90 kg)

7. Beringer Fatime (-48 kg)


Ifi "B" OB - Szeged

2. Bertalan Balázs (-73 kg)


U23 OB

1. Varga Brigitta Tímea (-63 kg)

1. Tóth Benedek (-90 kg)

1. Tóth Botond (-73 kg)

2. Vit Lilli (-63 kg)

2. Kalász Ádám (-66 kg)

3. Demeter Bendegúz (-81 kg)

3. Alacsony Bátor Levente (-100 kg)

3. Gábor Áron (-66 kg)

3. Farkas Bence (-60 kg)

4. Üveges Attila (-60 kg)

7. Lauter Viktor Botond (-66 kg)

7. Kittler Rudolf Kevin (-81 kg)


Diák A-B Országos Bajnokság - Paks

1. Nagy Agmánd Kristóf (D-B; -32 kg)

1. Szilágyi Patrik Félix (D-B; -35 kg)

3. Ulbert Boldizsár István (D-B; -32 kg)

3. Gáldi Benjámin (D-A; -41 kg)

3. Pánczél Csanád (D-A; -45 kg)

4. Baumhauer Aida Marietta (D-A; -56 kg)

7. Grancsa Attila (D-A; -32 kg)


Diák C Magyar Kupa - Paks

3. Kabályi Luca (-40 kg)

3. Merész Ádám (-33 kg)

3. Ujhelyi Barna (-50 kg)

4. Kabályi Zsófia (-40 kg)

7. Boda Szabolcs (-42 kg)


Atom Kupa - Paks

3. Sós Anna (S; -63 kg)


Varga Brigitta Tímea

a kép forrása: mtk.hu


Sós Anna 

a kép forrása: mtk.hu

E-sport

PlayIT Show Fifa 1v1

1. Horváth Gábor

2. Pápai gábor

4. Majorosi Krisztián

Hungarian e-Sport Series F1

5. Endrődi Dominik

Evezés

Tisza Kupa - Szolnok

1. Zalánfi Eszter (T-1; 1x, 1000 m)

1. Berky Dóra (T-2; 1x, 1000 m)

1. Markó Lilla (T-3; 1x, 1000 m)

1. Marton Enikő (T-3; 1x, 1000 m)

1. Váczi Emma - Marton Enikő (T-4; 2x, 1000 m)

1. Majsai Máté Zoltán (T-3; 1x, 1000 m)

2. Markó Lilla - Molnár Titanilla (T-4; 2x, 1000 m)

2. Kántor Borbála (T-2; 1x, 1000 m)

2. Strohmayer Maja (T-4; 1x, 1000 m)

2. Faragó Áron (T-3; 1x, 1000 m)

3. Molnár Titanilla (T-3; 1x,1000 m)

4. Mónus Csanád (T-2; 1x, 1000 m)

4. Mészáros Áron (T-3; 1x, 1000 m)

5. Váczi Emma Teodóra (T-4; 1x, 1000 m)

6. Zsolnai Hanna Mária (T-2; 1x, 1000 m)

6. Mészáros Csaba (T-4; 1x, 1000 m)

A tanuló korosztályokban némelyik versenyszámban minden futam eredményét külön értékelik, így több azonos helyezés is lehetséges ugyanabban a versenyszámban.

Majsai Máté Zoltán

a kép forrása: mtk.hu

Kajak-kenu

Csőhíd Kupa - Ludasi Róbert Emlékverseny - Budapest

1. Gazdag Lili - (Kalmár Nóra Brigitta) (U12-14; MK2, 4000 m)

1. Veres Viktória (U15; K1, 4000 m)

1. Gera Zsófia (U17-18; K1, 4000 m)

1. Börcsök Csenge Anna (U13; K1, 4000 m)

1. Gazdag Lili (U12; MK1, 4000 m)

1. Hofer Bianka Vivien (U14; K1 4000 m)

1. Veres Viktória - Szabó-Csalló Vanda (U15-16; K2. 4000 m)

1. Hofer Bianka Vivien - Szabó-Csalló Nadin (U13-14; K2, 4000 m)

1. Kollek Máté - (Mircse Zoltán Iván) (U15-16; K2, 4000 m)

2. Szabó-Csalló Vanda (U16; K1, 4000 m)

2. Börcsök Csenge Anna - (Fölsz Eszter) (U13-14; K2 4000 m)

3. Szabó-Csalló Vanda (U14; K1, 4000 m)

3. Herk László (U14; K1, 4000 m)

3. Kollek Máté (U15; K1, 4000 m)

4. Dömök Márk Erik (U13; K1 4000 m)

4. Bélavári Martin Tibor (U15; K1 4000 m)

4. Boda Márkó - Jeli Kornél (U15-16; K2, 4000 m)

5. Jeli Kornél (U16; K1, 4000 m)

6. Nyakas Ádám (U15; K1, 4000 m)

6. Boda Márkó (U16; K1, 4000 m)

8. Bélavári Martin Tibor - Nyakas Ádám (U15-16; K2 4000 m)

9. Szilágyi Szabolcs - Herk László (U15-16; K2 4000 m)

10. Szilágyi Szabolcs (U15; K1, 4000 m)

Fábián László emlékverseny

1. Varenke Miklós (M; K1, 10 km)

2. Maléth Júlianna (M; K1, 10 km)

Gera Zsófia

a kép forrása: mtk.hu

Maléth Julianna

a kép forrása: Julianna Maléth Facebook oldala


Karate

Avas Kupa - Miskolc

1. Horváth Anna

1. Dezső Anna

1. Jankó Andrea

1. Koncz Gyopárka

1. Olosz Panna

1. Sajgó Anna

1. Para Lőrinc Dorka

1. Vargha Zselyke

1. Jakab Eszter

1. Tamási Zsófia

1. Kiss Maja

1. Benkő Nóra

1. Fejér Milán

1. Ilyés Bence

1. Király Károly

2. Badak Borbála

2. Bárdi Nikolett

2. András Dorottya

2. András Patricia

2. Bogdán Attila

2. Borbély Eszter

2. Jakab Eszter

2. Beck Noémi

2. Badak Barnabás

3. Bárdi Barbara

3. Antal Gréta

3. Both Bíborka

3. Coman Dorka

3. Kiss Hanna

3. Márkó Kincső

3. Tamási Fruzsina

3. Sala Bíborka

3. Bacsó Kata

3. Taranek Bernád

3. Péter Csiki Mátyás

3. Péter Csiki Csanád

3. Albert Ákos

3. Tamási András

3. Kozsán Botond

3. Kürk Zétény

3. Kis Mátyás

Horváth Anna

a kép forrása: mtk.hu



Olosz Panna

a kép forrása: sport-all.eu


Kézilabda


Felkészülési mérkőzés


MTK Budapest - DKKA 40-29


U19


Békéscsaba - MTK Budapest 27-33


U17


Békéscsaba - MTK Budapest 45-24

Rnic Marija

a kép forrása: mtk.hu

Kosárlabda

NB I.

TFSE-MTK - Csata 85-83

TFSE-MTK - DVTK 53-79

Sopron - TFSE-MTK 90-62

Amatőr NB I. Zöld csoport

MTK-TFSE - Kecskemét 96-31

Amatőr NB I. Piros csoport

Kiss Lenke KA - TFSE-MTK U23 105-53

Gyermek Kupa

Kölökös lányok - MTK Budapest 31-35

MTK Budapest - Csata Villámok 37-31


Labdarúgás

Férfi NB II.

MTK - Csákvár 1-4

Nyíregyháza - MTK 2-0

MTK - Győr 1-1

Férfi NB III.

Bánk - MTK 1-4

MTK - Iváncsa 1-0

Ifi BL

FS Jelgava - MTK 0-1 

Női U19

DVTK - MTK 1-0

Férfi U19

Újpest - MTK 1-1

MTK - Győr 1-3

Női U17

MTK - DVTK 4-0

Férfi U17

FTC - MTK 6-1

MTK - Felcsút 1-5

Férfi U16

Debrecen - MTK 4-1

Női U15

MTK - DVTK 0-1

Férfi U15

Honvéd - MTK 2-2

Férfi U14

MTK - Illés Akadémia 7-4

Röplabda


Ülőröplabda NB I.*

TRSE - MTK Budapest 3-0

Mozdulj - MTK Budapest 3-0

MTK Budapest - Nyíregyháza 0-3

* Női csapatunk mindhárom ellenfele férfi csapat volt


U20 I. osztály

MTK Budapest - BDSE 3-0

MTK Budapest - Nyíregyháza 3-0


U17 I. osztály

MTK Budapest - Szeged 3-0

MTK Budapest - Nyíregyháza 3-2


U17 II. osztály

Közgáz - MTK Budapest II.

MTK Budapest II. - KASI 0-3


U15 I. osztály

BRSE - MTK Budapest 3-0

MTK Budapest - Nyíregyháza 0-3


U15 II. osztály

TRSE - MTK Budapest II. 3-0

MTK Budapest - DKLNSE 0-3


U13 I. osztály

Vasas - MTK Budapest 3-0

MTK - BRSE 0-3


U13 II. osztály

Szeged - MTK Budapest II. 3-0

MTK Budapest II. - DKLSN 1-2

Várhegyi Anikó Viktória

a kép forrása: hunvolley.info

Garai Zsófia Eszter

a kép forrása: mtk.hu

Rövidpályás gyorskorcsolya


Válogató verseny


2. Czank-Varga Benjámin (J-B; összetett)

3. Tiborcz Dániel (összetett)

3. Zhang Yu Jie Dominik (J-A; összetett)

8. Szigeti Ádám (összetett)

10. Czank-Varga Benjámin (összetett)


Danubia Series 1 Czech Open - Benatky n Jizerou


1. Kun Bence Benedek (J-D; összetett)

3. Kiss-Gebora Bence (J-D; összetett)

7. Kiss-Gebora Flóra (j-D; összetett)

Kun Bence Benedek

a kép forrása: mtk.hu

Sakk

Budapest I. osztály

MTK Budapest III - BGSC II. 7-5

Budapest III./A osztály

MTK Budapest IV - Sirály III 10,5-1,5

Tenisz


OB - Budapest

2. Kovács Márk (egyéni)

2. (Badics Mila) - Molnár Kitti (páros)

3. Molnár Kitti (egyéni)

5. Kincses Kolos (egyéni)

5. Kincses Kolos - (Máthé Gábor) (páros)

5. Bak-Szabó Norina - (Pécsi Boglárka) (páros)


Challenger torna - Kwang Ju

1. Piros Zsombor


BB Kupa - Balatonboglár

3. (Góczi Erik) - Grossmann Maxim Noel (U18; páros)

3. Mihály Márk Sámuel (U18; egyéni)

5. Grossmann Maxim Noel (U18; egyéni)

5. Molnár Tamás (U18; egyéni)

5. Dani Bence (U18; egyéni)


Park Kupa - Budapest

2. Tóth Barnabás László (U12; egyéni)

3. Galla Liza (U12; egyéni)

3. Ruzsinszky Hanna (U16; egyéni)

3. Tihanyi-Tóth Domonkos (U12; egyéni)

3. Egressy Mátyás (U16; egyéni)

3. Sinkalovics Patrik (U16; egyéni)

5. Bernscherer Anna (U16; egyéni)

5. Mazán Alíz (U12; egyéni)

5. Egenhoffer-Végh Emma Anikó (U14; egyéni)

5. Géresi Olivér (U16; egyéni)


Paulus Borház Kupa - Mór

2. (Taskovics Viktor) - Mező Marcell Gyula (U16; páros)

5. Mező Marcell Gyula (U16; egyéni)


Batta Kupa - Százhalombatta

2. Visontai Milán Dávid (egyéni)

4. Kővári Olívia Sophie (U14; egyéni)

5. Majsitz Leon Lajos (U14; egyéni)

5. Márki Marcell (egyéni)

Molnár Kitti

a kép forrása: mtk.hu

Kincses Kolos 

a kép forrása: mtk.hu

Visontai Milán Dávid

 a kép forrása: mtk.hu



Vívás


Kadet párbajtőr Európai Körverseny-Budapest Kupa - Budapest


1. Magyarország (csapat) a csapat tagja volt Nébald Franciska

1. Magyarország (csapat) a csapat tagja volt Balázs Bence

5. Balázs Bence (egyéni)


Olimpici GP


1. Zoboki Nándor (Tp; párbajtőr)

2. Kardos Gergely (Tp; párbajtőr)

3. Tóth Rozália (Tp; párbajtőr)

3. Bacsó Dániel (Gy; párbajtőr)

5. Harmathy Lotti (Gy; párbajtőr)

5. Papp-Szilágyi Luca (Új; párbajtőr)

7. Zlota Emma Nóra (S; párbajtőr)

9. Lehoczky Zsófia Anna (S; párbajtőr)

9. Dobán Zsombor (Gy; párbajtőr)

10. Nébald Melinda Hédi (Új; párbajtőr


Kadet párbajtőr Magyar Kupa


2. Nébald Franciska

2. Taivainen Bence

3. Balázs Bence

5. Somody Bonca

7. Papp-Szilágyi Luca


Nébald Franciska

a kép forrása: mtk.hu


Zoboki Nándor

a kép forrása: mtk.hu


Rövidítések:

A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Korosztály jelzések:

U: utánpótlás

M: masters

E: egyetemista

J: junior

I: ifi

K: kadet

S: serdülő

T: tanuló

D: diák

Gy: gyermek

Új: újonc

Tp: törpici

Az egyes kosrosztály jelzések után álló számok/betűk a korosztályon belüli korcsoportokat jelzik.

PR: parasportoló

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

KS : könnyű súlyú

Rövidítések a kajak-kenunál:

K: kajak

C: kenu

S: SUP

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség tagjai: Hazai Tamás-bridzs, Holló Iván-A szurkoló szemével, Joó Alfréd-labdarúgás történet, Lantai Tibor: Kék kosár, Lukácsi Attila-Röptében, Pandzarisz Tamás-Ultrakék, Kalocsai László: labdarúgás, Polivka Dóra-evezés, Rózsa Mihály- küzdősportok, Rudas György-A szurkoló szemével, Sas János-Kéktúra, Sztojcsev Iván lektor,

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *