MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2022. szeptember 15.

MTK Baráti Kör Hírlevele

III. évfolyam 11. szám

2022. szeptember 15.

Kedves Barátaink!

Előző hírlevelünkben azt kértük, szavazzatok, milyen formában szeretnétek olvasni ezentúl hírlevelünket. Sokan megtettétek. Ha ráneztek mostani kiadásunkat, akkor sejthetitek az eredményt. Az elsöprő többség az egyhasábos verzióra szavazott. Örömmel várjuk további javaslataitokat, ötleteiteket is.


Tartalom:

Belépés a Baráti Körbe

Labdarúgás: Kovács Mátyás: Sztár a semmiből

Evezés: Fiataljainkon volt most a sor

Kézilabda: Megkezdődött a szezon

Kézilabda: Új otthona lesz csapatunknak

Kosárlabda: Idén is a TFSE-vel közös csapatunk szerepel az NB I-ben

Röptében: Októberben új csapattal, de régi edzővel kezdünk

Cselgáncs: Varga és Tóth ismét a dobogón

Labdarúgó történelem: Az MTK válogatott játékosai 1902 - 2022

A szurkoló hangja: Akarunk-e magyar születésű focistát látni az élvonalbeli pályáinkon?

MTK Baráti Kör Program: újraéled(het) a szurkolói klub (3)

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Gyász: Elhunyt Klug Lajos

Az elmúlt két hét legfontosabb eredményei

U23-as világbajnokunk Panyik Zsombor

a kép forrása: mtk.hu


Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


Kovács Mátyás: Sztár a semmiből

Valljuk be őszintén, pár héttel ezelőtt még az MTK törzsszurkolói sem tudtak róla szinte semmit. Talán annyi ismeretünk volt róla, hogy már az előző szezonban is bemutatkozhatott a felnőttek között és nagy tehetségnek tartják. Ennél többet drukkereink közül valószínűleg csak az MTK-utánpótlás nagy tudora, Kalocsai Laci tudott Matyiról. Aztán egyik percről a másikra berobbant a köztudatba. Első két idei mérkőzésén, amikor kezdőként léphetett pályára, egyaránt két gólt lőtt. Ez önmagában is figyelemfelkeltő, de két meccs, négy gól aligha elég, hogy valaki közönségkedvenc legyen. Ehhez több kell. Többet is láttunk tőle. Mit is? Hihetetlen sebességet. Értve ezalatt nem csak a futó és induló sebességét, hanem a gyors döntéshozatalokat is. Azt is láthattuk, hogy remekül cselez, mégsem önző, idejében tud szabadulni a labdától, passzainál általában jól választ célt és pontos lasztikat ad. És ami talán a legfontosabb: meg nem áll, végighajtja a meccset, ha elveszti a labdát, rögtön visszatámad. Van egyfajta olyan ösztönös érzéke a focihoz, amit nem lehet megtanulni, amire születni kell. Nézem, ahogy focizik, és a fiatal Schön Szabit látom.
Készülve a vele való beszélgetésre, azon gondolkodtam, ő is úgy járt-e, ahogy a helyében ilyen sikerek után a legtöbb tinédzser járt volna. Azaz elszállt-e teljesen önmagától, két méterrel a föld felett jár-e? Hát nem. Tisztában van vele, hol tart és mekkora út vár még rá. Amennyire ez egy rövid beszélgetésből kiderülhet, úgy látom, fejben is teljesen érett az élsportra. De hallgassuk őt magát.

a kép forrása: mtkbudapest.hu, fotó: Rácz Ádám

a kép forrása: sandorkaroly.hu

a kép forrása: mtkbudapest.hu, fotó: Rácz Ádám

- Gödöllőn kezdted a focit, aztán jött a Vasas. Hogy egy fiatal játékos miért igazol Gödöllőről a Vasasba, azt aligha kell magyarázni. Azt már inkább, hogy miért lép tovább az MTK-ba. Miért?

- Az U15-ös évem után jöttem el a Vasasból. Akkor a Vasas kiesett az NB I-ből és az utánpótlás is a második vonalba került. Volt egy kis meg nem értés is a csapatban. Ezért akartam váltani. Abban az évben szinte minden magyar akadémiától volt megkeresésem. Nagyon szimpatikus volt számomra az MTK klubfilozófiája, az, hogy a fiatal játékosok már akkor megkapták a bizalmat. Azt gondoltam, hogy ez egy lépcső az előrejutásomban.

- Bevált?

- Be. Abszolút. Nagyon örülök neki, soha nem bántam meg a döntésemet. Nagyon jó döntés volt az MTK-ba igazolni.

- Minden fiatal játékos álma a külföldi szerződés. Neked viszont hosszútávú szerződésed van az MTK-val. Mit gondolsz, ki fogod tölteni?

- A cél a karrieremben nyilván a továbblépés. Az MTK eddig is támogatta az ilyen döntéseket a fiatal játékosoknál, nyilván nem tudhatom előre, hogyan alakul a sorsom, a szerződés lejárásáig még nagyon sok idő van. Az biztos, hogy ezt az évet szeretném végigcsinálni, szeretnék segíteni a csapatnak, hogy visszakerüljön a helyére az első osztályba. Nem látok a jövőbe, nem tudom, milyen lehetőségeim lesznek, de most úgy gondolom, hogy a külföld előtt még az NB I-ben is szeretnék az MTK-ban bizonyítani.

- Ezután, ha lesz lehetőséged külföldre kerülni, van valami álomcsapatod, vagy álombajnokságod, ahol majd játszani szeretnél?

- Nincs álomcsapat, sem álombajnokság. Jó lenne olyan ligába kerülni, amelyik megfelel a játékstílusomnak. De ez nem csak rajtam múlik. Sőt… Ki tudja, lesznek-e és ha lesznek, honnan lesznek megkeresések.

- Ha választhatsz, hogy egy Premiership-élcsapathoz kerülsz, de ott jó esetben is csak kispadozol, vagy mondjuk az osztrák első osztály valamelyik középcsapatában lehetsz stabil játékos, mit választanál?

- A magyar futballisták példáiból lehet tanulni. Nehéz külföldön a kezdőbe bekerülni. Egy top csapatban nyilván még nehezebb. Úgyhogy a terv az lenne, hogy egyszerre egy lépcsőfokot lépjek, és ne kettőt vagy hármat, amit nem tudnék megugrani. Szóval, ha ez lenne a választási lehetőség, akkor jobb lenne az osztrák élvonalban játszani, mint egy top bajnokság élcsapatában padozni. Bár nyilván nagy kísértés lenne mondjuk egy Liverpool megkeresése. De inkább futballozni szeretnék. A fejlődésemet is ez szolgálná.

- Picit térjünk vissza a jelenbe. A szezon előtt az volt látható, hogy van 10-12 fiatal a keretben, akik közel azonos eséllyel pályáznak a csapatba kerülésre. Mégis alig pár meccs után úgy tűnik, stabil a helyed a csapatban. Ezt hogy élted meg?

- Nagy a verseny a fiatal játékosok között. Nekem segített, hogy az NB II-ben van kötelező fiatalszabály, amibe én még beleférek. Persze nem egyedül vagyok ebben a helyzetben, öten-hatan beleférünk a fiatalszabály adta lehetőségekbe. Szerintem bármelyikünk játszhatna, mindenki megállná a helyét. Nagyon örülök neki, hogy ennyi lehetőséget kaptam. A Budafok-meccs volt az első, ahol kezdőként szerepeltem. Az nagyon jól sikerült, és azóta is megkapom a bizalmat. remélem, hogy élni is tudok vele. Érzem, hogy a csapatársak is egyre jobban bíznak bennem, egyre több labdát kapok és ez meccs közben is nagy energiát tud adni.

- Akik jártak az öltözőben, azt mondják, tavaly siralmas volt a hangulat. Most más? Ez a pár siker elég volt a változáshoz?

- Igen, sokkal jobb. De ez már a nyáron is így volt, annak ellenére, hogy az edzőmeccsek alapján nem tudtuk pontosan belőni, mire is leszünk képesek. A hangulat mellett az is fontos, hogy mióta elkezdtek potyogni a gólok, mindenki sokkal magabiztosabb lett.

- Szerinted ez a teljesítmény – akár a tied, akár a csapaté – tartható hosszú távon?

- Biztosan lesznek rosszabb meccseink is, az is benne van, hogy lesz, amikor ki fogunk kapni, de remélem, ebből annyira kevés lesz, hogy a bajnoki címünkbe nem tudnak majd beleszólni, ha ezt a játékot a meccsek 90-95 százalékában tudjuk tartani.

- Amit most játszotok, az teljesen más futball, mint a korábbi. Jobban ízlik?

- Nekem igen. Én ilyen típusú játékos vagyok, nem a védekezés a legfőbb erőségem. Nem is nagyon szeretek védekezni. Az ilyen támadó játék, az ilyen direkt foci nekem nagyon fekszik. Tényleg, ha lehet nyerni 5-0-ra, akkor ne 2-0-ra nyerjünk. Szerintem kívülről is látszik, hogy vevő vagyok erre a stílusra és nagyon élvezem is.

- Ez a stílus egyértelműen Bognár Gyurihoz köthető. Mennyire fontos neked az edző? Például egy csapatválasztásnál ez szempont?

- Nyilván nem mindegy, hiszen minden edző más, minden edzőnek mások az elképzelései. De ez a profi futball, bárhová fogok kerülni a karrierem során, nem biztos, hogy olyan edzőm lesz, aki olyan felfogásban szereti a futballt, mint én. De a játékosnak kell alkalmazkodni ahhoz, amit az adott edző kér.

fasdgf

- Mit csinálsz, amikor nem focizol?

- Szeretek a barátaimmal lenni, dartsozom, pihenek. De nekem igazán mindenem a foci, minden a fociról szól. A barátaim is zömmel volt és mostani focis társaim. A foci nyilván sok lemondással jár, a hétvégi bulizások helyett nekem a meccsek jutottak. De hát ez volt a gyerekkori álmom, ez ezzel jár.

- Ha leülnénk itt 15 év múlva, mire kéne visszaemlékezned, hogy azt mondhasd, elégedett vagy a pályafutásoddal? Mi az a minimum, amit úgy gondolsz, hogy benned van, azt el kell érni?

- Válogatottság és karrier egy top bajnokságban.

- Reméljük, hogy sikerül. Ha sikerül, mi lesz utána? Tudom ez még távoli, de az MTK-ban, ahol most láthatólag egy szemléletváltás van, mondja-e neked, nektek valaki, hogy egy profi karrier végén majd ide gyertek vissza?

- Nem, ez nincs kimondva, de éreztetik. De ez főleg a játékoson múlik, tisztelei-e annyira a klubot, hogy visszatérjen.

- Mit gondolsz, az a játékos, akivel most beszélgetek, tiszteli ennyire az MTK-t?

- Úgy gondolom, hogy igen. Ha úgy alakul a karrierem, akkor igen. Nekem, amikor felkerültem a nagycsapathoz, akkor nagyon sokat jelentett, hogy itt volt egy Kanta Józsi vagy most itt van egy Németh Krisztián.
Sokat beszélgetünk az idősebbekkel, nagyon jó a kapcsolatom velük, sokat segítenek. Tanácsokat adnak, mesélnek, ami nagyon sokat tud adni. Nem biztos, hogy minden tanácsot megfogadok, de ha csak elgondolkozom rajta, ha csak némelyiket megfogadom, már azzal előrébb tudok kerülni. Hiszen ők már onnan jönnek, ahová én még csak vágyok. Ez még nagyon soká lesz, de ha eljutok idáig, akkor szeretném ezt visszaadni az akkori fiataloknak.

- Végül egy aktualitás. Mit vársz az ifi BL-től?

- Az biztos, hogy előny, hogy nem egy nagy klubbal sorsoltak össze. Szeretnénk minél tovább jutni.

- Köszönöm a beszélgetést, sok sikert kívánok az ifi BL-ben, a bajnokságban, és remélem, legalább olyan karriert fogsz befutni, mint mentorod, Németh Krisztián!

/Bodrogi Tamás/


A külön jelzetten kívül a cikkben látható valamennyi kép forrása: mtkbudapest.hu, fotó: Zádor Péter


Fiataljainkon volt most a sor

Az ifjúsági, felnőtt és masters országos bajnokságot követően rutinosabb evezőseink számára kijárt egy kis pihenő, míg a szakosztály fiataljai számára folytatódott a Sport XXI. kupasorozat. Nem is akárhogy! Az Újpesti-öbölben megrendezett Öböl-kupáról összesen 17 éremmel tértek haza versenyzőink!

Nagy Attila és Lukácsovics Gábor tanítványai ismét kitettek magukért.

Nagy Attila a tanulócsapattal

forrás: Nagy Attila Facebook-oldala, fotó: Nagy Attila

Legeredményesebb versenyzőnk ismét Berky Dóra lett, aki három elsőséget is bezsebelt, T2 és T3 kategóriában egyedül (tehát 12 és 13 évesek közt is), míg T1-3 négypárevezősben kishúga, Berky Hanna kormányzása mellett Majsai Mátéval, Markó Lillával és Faragó Áronnal nem talált legyőzőre. Ők sem tétlenkedtek, Faragó Áron a korosztályában ezüst-, az idősebbek közt pedig bronzérmet szerzett, Mészáros Áron szintén 3. lett (az evezősöknél a tanuló korosztályokban ugyanis minden futamban kiosztanak érmeket), míg Lilla és Máté győzedelmeskedett a korosztályában.

a Rákosmente TV interjúja Nagy Attilával

Szintén két éremmel gazdagodott legifjabb versenyzőnk, Zalánfi Eszter is, aki a T1 kategóriát ismét magabiztosan nyerte, míg T2-ben egy nagyon szoros hajrában 1 mp-cel maradt le a győzelemről, ami egy bronzéremre volt elég. Mégis örülhettünk, mivel a finisből szintén egy MTK-s, Kántor Borbála jött ki legjobban, így ő állhatott a dobogó legmagasabb fokára. Ebben a kategóriában indult még Zsolnai Hanna, aki szintén bronzérmet szerzett, míg az eggyel idősebbek közt Berky és Markó mellett Molnár Titanilla és Marton Enikő sem találtak legyőzőre! Jó előjel ez a következő szezonra, ígéretes négypárevezős lehet majd belőlük, aki visszaszerezheti a T4 bajnoki címet. Szintén ígéretes a jövő évre nézve, hogy T4-es korosztályú versenyzőik közt Mészáros Csaba és Strochmayer Maja sem találtak legyőzőre, Váczi Emma pedig szoros versenyben megszerezte a bronzérmet. Számukra ez az 1000 méteres táv már rövidnek mondható, hiszen szezon közben 1500 méteren versenyeznek, míg jövőre már az olimpiai táv, a 2000 m várja őket is.

Felnőtt versenyzőink eközben Balatonföldváron töltötték a hétvégét, ahol az evezés más műfajaival, a fixüléses 10-evezőssel és a tengeri evezéssel próbálkoztak, Szabó Márton révén pedig egy ezüstéremmel is gazdagabb lett a csapat.

Bácskai Máté és Galambos Péter számára azonban nem jött még el a pihenés ideje, hiszen élversenyzőink nagyban készülnek a felnőtt világbajnokságra, amelyet szeptember 18-25. között rendeznek meg a csehországi Racicében. Társaikkal, a váci Ács Kristóffal, és a Külkeres Tamás Bencével, normál-, illetve könnyűsúlyú kétpárban versenyeznek majd. Edzéseiket vezetőedzőnk, Simon Tamás, illetve Szierer János irányítják. A felkészülés az MTK Budapest telepén zajlik, hiszen itt ideális vízfelület és körülmények közt készülhetnek, egymást motiválva a minél jobb teljesítményre. Sajnálatos azonban, hogy női kétpárevezősünk, melyben Krémer Eszter révén lettünk volna érdekeltek, mégsem fog tudni rajthoz állni, ugyanis társa visszalépett az indulástól, miután a szövetség nem szavazott nekik anyagi támogatást a versenyre.

A világbajnokságra készülő férfi kétpárjaink

a kép forrása: Magyar Evezős Szövetség - Hungarian Rowing Federation Facebook-oldala, fotó: Czucz Bálint

Az evezős telepen tehát tovább folyik a munka, sok újonccal, akik a nyári evezős tábor pozitív tapasztalatai után immár csatlakoztak a rutinosabbakhoz. Az ő felkészülésüket Lukácsovics Gábor vette át, mivel Szász Ákos augusztus végén elbúcsúzott a szakosztálytól. Szintén nem tart most edzéseket Polivka Dóra sem, mivel utánpótlásedzőnk a hónap végére várja kisbabáját. Tőle ideiglenesen szintén Gábor, illetve Székely Balázs vették át a serdülő és ifi csapat felügyeletét, az online térben azonban továbbra is megmarad a kapcsolat a versenyzők és edzőjük közt.

/Polivka Dóra/


Kézilabda: Megkezdődött a szezon

Megkezdődött, és finoman szólva sem jól kezdődött. Az első két mérkőzését simán elvesztette a csapat. Baj van? Nem hiszem. Két nehéz idegenbeli meccsen van túl a csapat. Nem verhetetlen ellenfelekkel játszottunk, mindkét esetben papírforma eredmény született. Sajnos még a következő mérkőzésünkre is idegenben fog sor kerülni, ám következő ellenfelünk, a Dunaújváros ellen már sokkal jobbak az esélyeink. De milyenek az egész szezonraszóló esélyeink? Röviden: olyanok, mint az elmúlt egy-két évben. A dobogós helyekre gyakorlatilag semmi esélyünk, szerencsére az is erősen valószínűtlen, hogy a kiesés ellen kelljen küzdeni. Az előző évadot a 8. helyen zárták a lányok. Idén is valami hasonló várható. Miért is várnánk mást, hiszen szinte semmi nem változott a csapat körül? Alig volt játékosmozgás a nyáron, az edzőnk is maradt Vida Gergő. Változott viszont a hazai pályánk. Erről bővebben a következő cikkben olvashattok.

az MTK Budapest 2022 őszi kézilabda csapata

a kép forrása: mtk.hu, fotó: Hegedűs Gábor



Új otthona lesz a csapatunknak

Az MTK Budapest kézilabdacsapata évekig az Elektromos csarnokában szerepelt. A tavalyi szezonra a csapat a Fáy utcába költözött. A feltételek kitűnőek voltak, de sajnos a Vasas termében csak a felnőtt csapat számára tudtunk minden szempontból megfelelő környezetet biztosítani, az utánpótláscsapataink a város különböző pontjain, nem az ideális időpontokban edzettek.

Nem szeretnénk évente költözni, de sajnos világossá vált, hogy a Vasas nem jelent hosszú távra megoldás.

Olyan helyet kerestünk, ahol a felnőtt és az utánpótlás csapataink edzéseit és mérkőzéseit is le tudjuk bonyolítani és ahol megfelelő kulturált körülményeket tudunk biztosítani játékosaink, stábunk és természetesen szurkolóink számára is. Nem volt könnyű megfelelő helyet találni. Nagyon kevés NB I-es kézilabda mérkőzés megrendezésére alkalmas létesítmény van a városban, ezek közül még kevesebb, amelyik megfelel az elvárásainknak, azaz a teljes szakosztály számára tudja biztosítani a sportszakmai feltételeket. Ráadásul kézilabdásoknak nem is szívesen adnak termet. Ennek egy laikusok számára valószínűleg meglepő oka van. A kézilabdások által használt vax nem minden létesítményben engedélyezett, emellett a vax használata  más sportágak űzését megnehezíti és nagyon nehezen takarítható. Így végül a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontra esett a választás. Ez mindenben megfelelt az igényeinknek, egy vadonatúj – idén átadott – létesítményről van szó. Itt még az utánpótlásunk is az ideális időben - 17:00-től 19:00-ig – tud edzeni, ami nagyon fontos szempont.

Egyetlen hátránya új otthonunknak, hogy messze van a városközponttól. Viszont jól megközelíthető tömegközlekedéssel és személyautóval is. A gépkocsival érkezőknek a parkolása is megoldott a létesítmény parkolójában. Megpróbálunk ebből a hátrányból is előnyt kovácsolni. A városnak ezen a részén nem működik sem élvonalbeli kézilabdaegyüttes, sem más sportág első osztályú csapata. Reméljük, ki tudjuk csábítani a környék sportkedvelőit a mérkőzéseinkre.

A költözés szempontjából jól alakult, hogy kézilabdázóink idegenben játsszák első bajnoki mérkőzéseiket. Így az október 15-i bajnoki premierig be tudják lakni a lányok a csarnokot.

Határozott szándékunk, hogy ebben a létesítményben tartósan otthonra találjon a szakosztály.  Itt olyan szerződést tudtunk kötni, amely erre megadja a lehetőséget, tehát meghosszabbítható. Mi úgy tervezzük, hogy egészen addig itt maradunk, amíg saját otthonunk az MTK Sportparkban el nem készül.

Végül egy fontos információ szurkolóink számára: Az MTK labdarúgó-mérkőzéseire szóló bérletekkel ingyenesen látogathatóak hazai kézilabda-mérkőzéseink. Minden MTK-szurkolót szeretettel vár a csapat!

Hajrá MTK Rákoskeresztúron is!

/Kuti Máté/

Riz Levente Sport- és Szabadidőközpont

a kép forrása: szeretlekrakosmente.com

Megközelíthető a következő autóbuszokkal:

46, 97E, 161, 161E, 162, 162A, 169E, 195, 198, 202E, 261E, 262 


Kosárlabda: Idén is a TFSE-vel közös csapatunk szerepel az NB I-ben


A TFSE-MTK NB I/A-s női kosárlabdacsapata augusztus 8-án kezdte meg a felkészülését a szeptember 24-én kezdődő idényre. Az első négy meccs hazai pályán, a megszokott helyen lesz, azaz a Városmajorban. Továbbra is az a Magyar Bianka lesz a vezetőedző, aki bár már három diplomát is szerzett, de azóta is folyamatosan képzi magát és a nyáron FIBA-edző lett, azaz sikeresen teljesítette a Nemzetközi Kosárlabda Szövetség (FIBA) legmagasabb szintű edzőképző programját. 

A vezetőedző munkáját másodedzőként ettől az évtől újra Hegedűs Péter segíti, akivel nagyon jól dolgoztak együtt mind a klubcsapatnál, mind korosztályos válogatottnál. A csapat erőnléti edzője maradt Juhász Ferenc, ahogy a masszőr, Delmis Angela is folytatja eddigi munkáját. A tavalyi keretből heten maradtak: Baa Dominika aki, finoman szólva is, korosztályának egyik legjobbja. Viszont az elmúlt idényben szerzett súlyos sérülése után még a rehabilitációja folyik. Maradt még az egyre jobb fiatal Burján Laura, a válogatott Dúl Panka, a nagyszerű hárompontosokat szóró Király Andrea, a csupaszív Németh Alma, a villámgyors és a hárompontosokat szintén jól dobó Szeitl Vanessa és a rutinos, nagyszerű, korábban Szekszárdot erősítő Theodoreán Alexandra. A tavalyi csapatból távozott mindhárom idegenlégiósunk, akik hazánkat is elhagyják, pályafutásukat máshol folytatják. Süle Krisztina végleg visszavonult, Herman Aliz az NB I/B–ben szereplő piros csoportos csapatban, míg Tóth Tímea egy másik NB I/B-s csapatban játszik majd. Érkezett Dúl Terka, aki a válogatottunk, azaz Panka testvére, továbbá Pusztai Petra és Hegedűs Janka. A három érkező magyar játékoson kívül két idegenlégiós is jött. Egyikük Tyaunna Marshal, aki legutóbb a PEAC-Pécs játékosa volt, másikuk Khaalia Hillsman, aki 197 cm magas és a felkészülési meccs alapján nagy erősség lehet, megoldhatja az eddigi, palánk alatti mutatkozó gondjainkat.

Mindenesetre a magyar női kosárlabda-bajnokság magas színvonalú, egyre jobbak az ellenfelek, például a Sopron nem csak Magyarország, de Európa legjobbja is lett. Ezért is kell a segítség a lányoknak, hogy a tavalyi 8. helynél jobbra odaérjenek. Mivel a hazai röplabdabajnokság eleve csak október második felében kezdődik, ezért is, szeptemberben különösen, sokaknak érdemes lesz kosármeccsekre járni. Aki pedig kimegy egy meccsre, az ezt a „szokását” szerintem a jövőben is megtartja és a csapatot a győzelembe hajtja.

/Lantai Tibor/

Magyar Bianka tanítványai körében

a kép forrása: mtk.hu


Röptében: Októberben új csapattal, de régi edzővel kezdünk


Női röplabdacsapatunk augusztus elején kezdte el a felkészülést, méghozzá nagyobbrészt kicserélődött szakmai stábbal és játékoskerettel. A stáb esetében érzékeny veszteségnek számít Schildkraut Krisztián másodedző távozása, akinek többek között a felejthetetlen U21-es bajnoki címet köszönhetjük (presztízsszempontból az se volt semmi, hogy Újpesten vívtuk ki a házigazdák ellen), míg távozott a masszőr Bozóki Marcell is. Krisztián helyére Bene Róbert érkezett másodedzőként, valamint erőnléti edzőként Früchlich Zsolt, erőnléti gyúróként Nyitrai Balázs érkezett a stábba. Az állandóságot Máté képviseli, aki továbbra is a csapat vezetőedzője maradt.

A játékoskeretben is nagy volt a mozgás, több érzékeny veszteség is ért minket, a távozókat igyekeztünk a lehetőségeinkhez képest pótolni: távozott Tettamanti Viru, Sziládi Viki, Boskó Ági, Kilyénfalvi Zsófi, Petri Iza, Borsos Lilkó, Szalai Annácska, a két légiós, Vicky és Margo, valamint a csapatkapitány Windisch Kinga pedig visszavonult. Mivel először csak távozókról érkeztek hírek, sokan aggódtak a csapatért, különösen azért, mert egyrészt azt azért lehetett hallani hogy a többi csapat igencsak belekezdett az erősítésekbe, másrészt meg kissé fájó volt, hogy tőlünk hárman is azt az Újpestet választották, amely egyetlen hellyel előzött meg bennünket, és akiket korosztályos szinten többször is legyőztünk, mert még ha élcsapatot választottak volna mint Annácska, az még hagyján... De nézzük az érkezőinket:

Két légiós érkezett, és ez jelen esetben megint kulcskérdés, mert tavaly igazán - minden bántó szándék nélkül - se Margo, se Vicky nem tudott igazán húzóember lenni. Most a brazil Linda Jessica, illetve a szerb Anja Asonja ajánlólevele jónak mondható, és ez mindenképpen biztató. Fontos szerep hárul majd rájuk, mert a keret nagy részét nagyon fiatal játékosok teszik ki (ezért is még kéne legalább egy-két rutinos játékos). Az érkezők között találjuk a fiatal, tehetséges Endrődi Hannát, valamint az Újpestről igazolt Szabó Lilit, és a saját nevelésű Divényi Zitát. Rajtuk kívül maradt a felnőttcsapatba tavaly felkerülő Varga Brigi, a kulcsemberek közül Berkó Lili, Weidemann Lili és Tatár Gréti. Felkerült a felnőttek közé Tarr Hajni, Briga Zsani. (Ha jól láttam Garai Zsófi és még mások is, de ez a hír hivatalosan még nincs megerősítve).

A meccseinket még nem tudni, hol fogjuk játszani, maradunk-e Budaörsön, vagy mi is Rákoskeresztúrra költözünk, mint a kézilabdázók, ez nyilván később kiderül majd.

Esélylatolgatásról még korai beszélni, mert október 22-én kezdődik a bajnokság, és még edzőmeccset sem játszottunk, így egyelőre nem tudni, mire lehetünk képesek. Így ez most inkább amolyan előzetes tippelés a jelen erőviszonyok alapján (főleg mert idáig emlékeim szerint csak két csapat - a Vasas és a Kaposvár - jelentette be, hogy teljes a kerete)

A nyitófordulóban a Folyondár utcába látogatunk majd. A bajnok ellen nyilván a tisztes helytállás lehet majd a cél, hisz hiába távozott tőlük például Zernovic, Bamba, Kalicanin vagy Király-Tálas Zsuzsi, semmiképpen se gyengültek (Skrypak, Fricova és Szalai Annácska érkeztek, valamint felkerült az utánpótlásból Jámbor Cecília).

Viszont utána kulcsfontosságú találkozó következik az újonc MÁV Előre ellen otthon. A Fehérvár ellen már csak azért is nagyon nehéz dolgunk lesz, mert lett és kanadai légióst is igazoltak, valamint hozzájuk került a strandröplabda-specialista Vaida Bea is, aki utoljára a Fatumot erősítette, és további játékosok (például egy fehérorosz légiós) érkezése is várható hozzájuk. A keret további részét főleg fiatalok alkotják majd. A vezetőedzőjük pedig az általunk nagyon jól ismert Nagy Fanni marad (bár ez hivatalosan még nincs megerősítve, de minden jel erre mutat). Jóval erősebb riválisnak ígérkeznek, mint legutóbb a DVTK.

Utána megyünk Balatonfüredre. A Szent Benedek RA idén már egyértelműen a döntőt célozta meg, némi fluktuáció náluk is volt (távozott például Kiss Gréti, Koprivica, Savovic, Jimerson, Baksa Panna, viszont hosszabbított Vacsi Evelin, Szerényi Gréti, Fáth Kinga, vagy Stijepic és Dimitric is), valamint leigazoltak két kaposvári kulcsembert (Grbac, Bashnakova), egy szerb játékost (Vesovic), egy magyar válogatott klasszist (Pekárik), valamint egy újpesti kulcsembert (Koleva), két tehetséges fiatallal (Orosz Bianka, Balogh Emma). Itt is leginkább a tisztes helytállás lehet a cél, illetve hogy otthon esetleg pontot tudjunk tőlük szerezni, bár az is nagyon nehéz lesz.

Ezt követően megyünk Békéscsabára, ahol tavaly tv-s meccsen nagyszerűen helytálltunk, a pontszerzés is benne volt a meccsben (ezzel most is kiegyeznénk sokan). A csabaiak kerete eléggé kicserélődött, távozott majdnem a teljes légióskontingens Drpa kivételével, valamint Rády Boglárka, nagy fogásnak számít Pintér Andi, valamint jött egy görög, egy török és egy ukrán játékos is, iletve a Nyíregyházáról ismert Vasileva. Drpán kívül maradt Bodnár Dorottya és Bagyinka Fanni.

Utána jön egy hazai meccs a Kaposvár ellen. A somogyiakat már régóta nem tudtuk legyőzni, nem fekszik nekünk a játékstílusuk, vagy nem tudom, mindenesetre a Lacombe-gárda volt talán azon kevesek egyike tavaly, akik oda-vissza simán le tudtak győzni minket (értsd: megszorítani se tudtuk őket). Idén alaposan beleerősítettek, ide igazolt Gyimes Zsófi, Godó Panni, Bodovics Hanna, Rády Bogi, a Radnai testvérek, de érkezett német, görög, szerb és horvát légiós is. Nagyon nehéz dolgunk lesz ellenük, mert ez a csapat erősebb és stabilabb háttérrel rendelkezik, mint a tavalyi, akiket megszorítani se tudtunk.

Ezt követően ismét hazai pályán jön az UTE, amely a korábban említett okok miatt jó kis presztízsmeccsnek ígérkezik (már ha eddig nem volt az). Ugye a három fős kontingensünk (Sziládi Viki, Kilyénfalvi Zsófi, Boskó Ági) mellett ott van egy kubai (Tarin), egy szerb (Stojanovic) egy kanadai (Goodwin) és egy argentíin (Hiruela) légiós is. Az már korábban bebizonyosodott, hogy a magyar magjuknál nem vagyunk rosszabbak, sőt, itt a légiósok közötti esetleges különbség dönthet.

Végül megyünk Nyíregyházára, akik a legutóbbi, csalódást keltő idény után teljesen átalakultak, új edzővel (Leonidas Gaitanakis) vágnak neki az idénynek, rengetegen távoztak (többek között az egyik legjobbjuk, Radosova), néhány ikonikus játékosuk (Francesco, Tóth Fruzsi) hosszabbítottak, ezen kívül felhoztak néhány játékost az utánpótlásból, és hoztak kazah, görög, ukrán, amerikai, bosnyák, szlovén légiósokat). Kérdés, hogy belőlük hogy sikerül csapatot kovácsolniuk, mindenesetre az élcsapatok közül még tőlük tartok talán a legkevésbé, az utóbbi években sikerült legyőzni őket, illetve tavaly is pontot szereztünk ellenük.

Egyelőre tehát így állnak az erőviszonyok, valószínűleg ismét a bennmaradás lehet az elsődleges cél, de nagyon sok van hátra még az idénykezdetig, talán az első edzőmeccsek után tisztábban látunk majd, ezért akkor majd egy újabb írással jelentkezem majd.

/Lukácsi Attila/


Varga és Tóth ismét a dobogón

Szeptember 4.-én Oberwart városa adott otthont a cselgáncsozók Europe Openjének. Öt kiváló képességű férfi és egy női versenyzőnk indult ezen a tornán. Sajnos a férfiaknál Tóth Botond az első körben már vereséget szenvedett, így kiesett. Az első két kört, a többi férfi versenyzőnk sikeresen vette. A harmadik kör már nem jött össze, három versenyzőnk is sajnos erős ellenfelekkel szemben alulmaradtak, így nekik a vigaszágon folytatás lehetősége adatott meg
- 81 kg-ban Tóth Benedeknek, és Rajkai Róbertnek, valamint -90 kg-ban Gőz Rolandnak.

Varga Brigitta

a kép forrása: pestibulvar.hu

Sajnos Tóth a következő versenyét is elveszítette, így a 7. helyen zárta a rangos viadalt. Gőz Roland és Rajkai Róbert viszont itt javítani tudtak, amivel kiverekedték a lehetőségét annak, hogy a bronzért folytathassák a küzdelmet.

A fiúknak itt nem jött már össze a bravúr, alulmaradtak, ezért mindketten 5. helyen végeztek, ami egy ilyen súlyú tornán, abszolút jó eredménynek mondható.

--100 kg-ban klubunk szakosztályának a legjobb versenyzője, Tóth Krisztián nagyon jó formával esett neki a versenynek, sorozatban győzte le az ellene kiállókat, köztük olyat is, akit a szakmai vélemény akár a végső győztesnek is tudott tippelni. Krisztián nem csak eredményesen küzdött, de kifejezetten szép stílusban, abszolút hibátlan eredményt lenyomva. Aztán jött az elődöntő, ahol az ellenfél Daniel Eich volt. A svájci fiú, nagyon erős ellenfélnek bizonyult, Krisztián legkisebb hibáját is a maga javára tudta fordítani és szoros, jó meccset vívva megnyerte kettejük párharcát – övé lett végső győzelem is - így Krisztián a bronzért küzdhetett egy utolsót.

Az éremért honfitársát, Vég Zsombort kellett legyőznie, amit sikeresen meg is tett, ezzel ő állhatott fel a dobogó harmadik fokára, szép sikert elérve ezzel ismét.

A nőknél megint nagy sikert könyvelhetünk el. A nagyon fiatal Varga Brigitta, két szép győzelem után került az elődöntőbe. Itt az olimpikon Özbas Szofit kapta ellenfélnek, akitől nagy küzdelemben, de kikapott. Az utolsó mérkőzését csak úgy, mint Tóth, ő is a bronzéremért vívhatta meg. Nagyon erős és technikás, nála rutinosabb kazah ellenfelet kapott, de Brigitta fegyelmezett és jó küzdelemmel tartani tudta magát vele szemben a hosszúra nyúló küzdelemben, ahol az aranypontnál jött össze számára a szép siker, mert a kazahot harmadszor is figyelmeztetni kellett. Varga Brigitta nyakában nagyon fényesen csillog ez a bronz most.

Cselgáncsozóink szép eredményére büszkék lehetünk, bravó, Brigitta, bravó, fiúk!

/Rózsa Mihály/



Az MTK magyar válogatott játékosai (1902 - 2022)

BÁTORSÁG * BUZGALOM * BARÁTSÁG

Büszkék lehetünk arra, hogy a több mint 100 esztendő alatt 194 olyan játékos lépett pályára a magyar válogatottban, aki az MTK, a Hungária FC, a Bp. Textiles, a Bp. Bástya, és a Bp. Vörös Lobogó színeiben is szerepelt, vagy a Sándor Károly Labdarúgó Akadémián, klubunkban nevelkedett.

Károly Jenő volt az első futballista, aki az MTK játékosaként húzhatta magára a címeres (pontosabban, az akkor még címer nélküli) mezt. A nemzeti csapat második hivatalos találkozóján, 1903. április 5-én Budapesten, a Millenáris-pályán Csehország (2:1) ellen lépett pályára.

A napjainkig 972 mérkőzést játszó magyar válogatottban 1019-en szerepeltek.

1903 és 1944 között 77 kék-fehér játékos futballozott a nemzeti tizenegyben. 1945 és 1975 között 30, míg 1976-tól 87 MTK-futballista lépett pályára a legjobbak között.

A legtöbbször Juhász Roland (95) és Sipos Ferenc (77), a csak az MTK-ban játszók közül Sándor Károly „Csikar” (75) viselhette a címeres mezt.

A nemzeti csapatban több MTK-tizenéves is játszott:

BÍRÓ GYULA 1906-ban Prágában, Csehország ellen (4:4) 16 éves és 150 napos korában mutatkozott be a legjobbak között.

Csak egy olyan játékos van (Horváth József - BTC), akik nála is fiatalabb volt (15 éves és 178 napos), amikor először szerepelt a nemzeti tizenegyben.

ORTH GYÖRGY 16 éves 188 napos, VÁGÓ ANTAL 17 éves 54 napos, KÁROLY JENŐ 17 éves 60 napos, BRAUN JÓZSEF 17 éves 222 napos korában lépett pályára a magyar válogatottban.

Csibit egy nappal követi a 2004. október 27-én született VANCSA ZALÁN, aki 17 éves és 223 napos korában mutatkozott be a nemzeti tizenegyben Olaszország ellen, s így az MTK hatodik legfiatalabb válogatott játékosa lett, a kék-fehér futballisták sorában pedig a 193.

Holits Ödön 16 éves és 186 napos volt, amikor először védte a válogatott kapuját - de akkor még nem MTK-, hanem MÚE-játékosként.

Érdemes megjegyezni, hogy a legfiatalabb magyar válogatott futballisták között az első tízben hat olyan játékos van, aki az MTK-ból került be tizenévesként a válogatottba!

Az elmúlt 104 év legfiatalabb debütálója Vancsa Zalán, de előtte is MTK-futballista szerepel a listán: Braun József „Csibi”, aki a holokauszt áldozata lett.

Braun Csibi 1918. október 6-án Bécsben volt először válogatott (Magyarország - Ausztria 3:0)

(Pozsonyi Imre klubhovatartozása egyetlen válogatottbeli szereplésekor, 1902. október 12-én, későbbi átigazolása az MTK-ba, mind a mai napig nem tisztázott. A hivatalos források a válogatottban a MÚE - Magyar Úszó Egyesület - játékosaként tüntetik fel, s a korabeli sajtó is ezt írja. Az MLSZ ebben a futballtörténeti kérdésben azóta sem foglalt állást, az MTK pedig kezdetektől fogva Károly Jenőt tekinti a klub első válogatott játékosának. A dokumentumok hiányosak - abban azonban minden futballtörténész egyetért, ne romboljunk le egy több mint száz éves MTK-klublegendát! )

* ** *** **** ***** ******
1902 - 1944
1. 17. Károly Jenő 1886 - 1926 25 10
2. 21. Holics Ödön 1886 - 1970 4 kg-7
3. 22. Nagy Ferenc 1884 - 1964 8 -
4. 26. Weisz Ferenc 1885 - 1944 17 3
5. 27. Schaar Izidor 1884 - 1913 1 -
6. 40. Sebestyén Béla 1885 - 1959 24 1
7. 43 Domonkos László 1887 - 1956 21 kg-49
8. 47. Bíró Gyula 1890 – 1951 36 3
9. 49. Schlosser Imre 1889 - 1959 68 59
10. 53. Kürschner Izidor 1885 - 1941 5 -
11. 54. Csüdör Ferenc 1886 - 1930 17 -
12. 63. Vágó Antal 1891 - 1944 17 -
13. 67. Kertész II Vilmos 1890 - 1962 47 11
14. 68. Révész Béla 1987- 1939 8 -
15. 77. Hlavay György 1888 - 1958 8 -
16. 78. Dobó Gyula 1890 - 1955 3 3
17. 80. Feldmann Gyula 1891 - 1955 10 -
18. 86. Kertész III Adolf 1892 - 1920 11 -
19. 88. Kertész I Gyula 1888 - 1982 1 -
20. 95. Taussig Imre 1892 - 1944 5 1
21. 98. Knapp Miksa 1890 - 1918 8 kg-16
22. 100. Rácz Béla 1893 - 1961 2 1
23. 103. Klement Engelbert 1895 - 1947 2 -
24. 106. Konrád II Kálmán 1896 - 1980 13 2
25. 111. Konrád I Jenő 1894 - 1978 1 -
26. 112. Kovács Elemér 1890 - 1965 3 -
27. 113. Schaffer Alfréd 1893 - 1945 15 17
28. 115. Winkler I József 1898 - 1981 4 1
29. 116. Szabó Péter 1899 - 1963 12 -
30. 117. Nyúl I Ferenc 1894 - 1971 4 -
31. 122. Plattkó Ferenc 1898 - 1983 6 kg-4
32. 124. Orth György 1901 - 1962 32 13
33. 133. Braun József 1901 - 1943 28 11
34. 139. Jeny Rudolf 1901 - 1975 20 3
35. 143. Molnár György 1901 - 1977 27 11
36. 149. Mándi Gyula 1899 - 1969 32 -
37. 150. Guttmann Béla 1900 - 1981 4 1
38. 159. Opata Zoltán 1900 - 1982 17 6
39. 162. Kompóti-Kléber Gábor 1901 - 1973 23 -
40. 167. Fehér Ferenc 1902 - 1963 9 kg-10
41. 170. Hirzer Ferenc 1902 - 1957 33 14
42. 181. Winkler II Róbert 1900 - 1971 1 -
43. 182. Siklóssy Antal 1896 - 1931 2 1
44. 183 Biri János 1901 - 1981 5 kg-11
45. 186. Kropacsek Ferenc 1899 - 1993 2 kg-4
46. 188. Nádler Henrik 1901 - 1944 7 -
47. 190. Senkey I Imre 1898 - 1984 6 -
48. 194. Nyúl II Vilmos 1901 - 1953 3 -
49. 198. Spitz Illés 1902 - 1961 6 3
50. 201. Wéber Lajos 1904 - 1959 9 -
51. 210. Remete Imre 1901 - 1983 6 -
52. 211 Senkey II Gyula 1901 - 1983 3 1
53. 217. Remete Imre 1904 - 1936 2 kg-4
54. 229. Tritz Lőrinc 1902 - 1970 1 -
55. 242. Köves (Kvasz) János 1905 - 1970 1 -
56. 243. Skvarek György 1903 - 1952 2 2
57. 250. Bihámy III Béla 1909 - 1938 3 2
58. 251. Turay József 1905 - 1963 48 11
59. 253. Újvári József 1904 - 1945 6 kg-8
60. 254. Kalmár Jenő 1908 - 1990 15 4
61. 257. Titkos Pál 1908 - 1988 48 13
62. 271. Barátky Gyula 1910 - 1962 9 -
63. 275. Fenyvesi László 1908 - 1993 3 -
64. 276. Kocsis Ferenc 1904 - 1962 2 -
65. 277. Szabó Antal 1910 - 1972 42 kg-93
66. 279. Cseh II László 1910 - 1950 34 15
67. 287. Bíró Sándor 1911 - 1988 54 -
68. 288. Szaniszló II Zoltán 1910 - 1959 1 -
69. 297. Rökk Ede 1911 - 1990 3 -
70. 303. Kalkusz (Kiss) Károly 1912 - 1942 4 -
71. 312. Dudás János 1911 - 1979 21 3
72. 313. Sebes Gusztáv 1906 - 1986 1 -
73. 314. Kardos István 1915 - 1944 1 -
74. 316. Sas Ferenc 1915 - 1988 17 1
75. 326. Béky Bertalan 1913 - 2002 2 -
76. 344. Tóth György 1915 - 1994 15 kg-28
77. 358. Bodola Gyula 1912 - 1992 13 4
1945 - 1975
78. 387. Hidegkuti Nándor 1922 - 2002 69 39
79. 404. Zakariás József 1924 - 1971 35 -
80. 405. Hegedűs András 1922 -1991 1 -
81. 412. Kovács I Imre 1921 - 1996 8 -
82. 414 Kovács II József 1923 - 2001 4 -
83. 421. Börzsei János 1921 - 2007 23 -
84. 423. Turai István 1925 - 2007 1 kg-5
85. 424. Sándor Károly 1928 - 2014 75 27
86. 427. Lantos Mihály 1928 - 1989 53 4
87. 436 Palotás Péter 1929 - 1967 24 18
88. 437 Gellér Sándor 1925 - 1996 8 kg-11
89. 462. Szimcsák István 1933 - 2003 6 -
90. 464. Fazekas Árpád 1930 - 2018 5 kg-9
91. 469. Kovács III Ferenc 1934 - 2018 1 -
92. 476. Sipos Ferenc 1932 - 1997 77 1
93. 480. Vasas Mihály 1933 2 2
94. 493. Molnár János 1931 - 2000 2 -
95. 498. Bödör László 1933 1 -
96. 499. Nagy István 1939 - 1999 22 -
97. 513 Gelei József 1938 11 kg-12
98. 515. Kuti István 1938 - 2002 1 -
99. 518. Dunai Lajos 1942 - 2000 2 -
100. 550. Szuromi Antal 1943 - 2020 1 -
101. 563. Bicskei Bertalan 1944 - 2011 1 kg-3
102. 564. Tóth András 1949 17 -
103. 573. Lakinger Lajos 1943 - 2022 1 -
104. 575. Becsei József 1950 - 2013 1 -
105. 577. Kiss Tibor 1949 3 -
106. 579. Tóth József 1951 - 2022 56 -
107. 589. Lukács Sándor 1951 - 2016 10 -
1976 - 2022
108. 603. Törőcsik András 1955 - 2022 45 12
109. 615. Kovács Béla 1952 2 -
110. 624. Zsiborás Gábor 1955 - 1993 4 kg-5
111. 629. Borsó János 1953 1 -
112. 635. Pölöskei Gábor 1960 15 4
113. 643. Hannich Péter 1957 27 2
114. 646. Tulipán Mihály 1955 - 1986 1 -
115. 652. Farkas Tibor 1957 6 -
116. 667. Bognár György 1961 50 7
117. 679. Boda Imre 1961 8 3
118. 680 Híres Gábor 1958 4 -
119. 681 Varga István 1963 8 -
120. 682. Végh Tibor 1956 1 -
121. 683. Gáspár József 1955 4 kg-4
122. 684. Szalai Attila 1965 2 -
123. 686. Kékesi Rezső 1958 3 -
124. 691. Handel György 1959 - 2021 1 -
125. 699. Fodor Imre 1963 - 1999 6 -
126. 704. Balog Tibor 1966 34 2
127. 705. Petry Zsolt 1966 38 kg-51
128. 706. Bognár Zoltán 1965 9 1
129. 716 Jován Róbert 1967 5 1
130. 718 Horváth Csaba 1969 3 -
131. 719. Lakatos Ferenc 1965 1 -
132. 721. Lőrincz Emil 1965 37 3
133. 733. Keresztúri András 1967 20 2
134. 735. Pisont István 1970 31 1
135. 740. Illés Béla 1968 64 15
136. 742. Orosz Ferenc 1969 17 3
137. 743. Hámori Ferenc 1972 9 1
138. 744. Végh Zoltán 1971 25 kg-39
139. 749. Kecskés Zoltán 1965 1 -
140. 761. Hamar István 1970 25 4
141. 762. Kuttor Attila 1970 19 1
142. 767. Halmai Gábor 1972 57 4
143. 780. Farkasházy László 1968 7 -
144. 791. Egressy Gábor 1974 21 1
145. 799. Babos Gábor 1974 24 kg-31
146. 805. Fehér Csaba 1975 41 -
147. 817. Szekeres Tamás 1972 6 -
148. 821. Preisinger Sándor 1973 5 -
149. 824. Füzi Ákos 1978 12 -
150. 827. Zavadszky Gábor 1974 - 2006 4 -
151. 828. Erős Károly 1971 2 -
152. 830. Kenesei Krisztián 1977 29 9
153. 831. Pető Zoltán 1974 9 -
154. 833 Rósa Henrik 1974 4 1
155. 836. Ferenczi István 1977 9 2
156. 838. Győri János 1976 2 -
157. 846. Korolovszky Gábor 1979 6 -
158. 859. Komlósi Ádám 1977 10 -
159. 860. Torghelle Sándor 1982 42 11
160. 864. Vlaszák Géza 1973 5 kg-6
161. 866. Juhász Roland 1983 95 6
162. 871. Leandro de Almeida 1982 16 -
163. 883. Pollák Zoltán 1984 2 1
164. 888. Fülöp Márton 1983 - 2015 24 kg-31
165. 890. Buzsáky Ákos 1982 20 2
166. 893. Rabóczki Balázs 1978 2 kg-2
167. 898. Bori Gábor 1984 1 -
168. 903. Czvitkovics Péter 1983 10 -
169. 906. Rodenbücher István 1984 2 -
170. 907. Vass Ádám 1988 11 -
171. 908. Balogh Béla 1984 9 -
172. 909. Hrepka Ádám 1987 3 -
173. 912. Kanta József 1984 3 -
174. 915 Zsidai László 1986 3 -
175. 929. Németh Krisztián 1989 37 4
176. 934. Lázok János 1984 2 -
177. 935. Pintér Ádám 1988 29 -
178. 941. Pátkai Máté 1988 23 2
179. 949. Futács Márkó 1990 3 -
180. 953. Gulácsi Péter 1990 49 kg-65
181. 956. Varga Roland 1990 24 3
182. 970. Poór Patrik 1993 1 -
183. 977. Bese Barnabás 1994 23 -
184. 979. Hangya Szilveszter 1994 10 -
185. 985. Eppel Márton 1991 8 -
186. 993. Varga Kevin 1996 13 1
187. 997. Szoboszlai Dominik 2000 24 6
188. 998. Holman Dávid 1993 5 1
189. 1004. Schäfer András 1999 20 3
190. 1007. Könyves Norbert 1989 5 1
191. 1011. Bolla Bendegúz 1999 7 -
192. 1012. Schön Szabolcs 2000 8 -
193. 1016. Balogh Botond 2002 1 -
194. 1019 Vancsa Zalán 2004 1 -


Károly Jenő

a kép forrása: Dénes Tamás, Sándor Mihály, B. Bába Éva: A magyar labdarúgás története I

Schaar Izidor

a kép forrása: Sport Hírlap 1913. 11. 10.

Taussig Imre

a kép forrása: Érdekes Újság 1915. 10. 31.

Braun József

a kép forrása: Vadas Gyula 100-ak könyve

Kropacsek Ferenc

a kép forrása: Új Tükör 1983. 07. 03.

Szabó Antal

a kép forrása: Színházi Élet 1937. évi 25. szám

Kiss (Kalkusz) Károly

a kép forrása: hu.wikipedia.org

Zakariás József

a kép forrása: fortepan.hu

Sándor Károly

a kép forrása: pinteres.com

Gelei József

a kép forrása: olimpia.hu

Kiss Tibor

a kép forrása: Holló Iván archívuma

Borsó jános

a kép forrása: Holló Iván archívuma

Handel György

a kép forrása: Labdarúgás 1987. november

Jován Róbert

a kép forrása: Képes Sport 1987. 06. 16.

Orosz Ferenc

a kép forrása: foci-info.hu

Farkasházy László

a kép forrása: mtk.hu

Torghelle Sándor

 a kép forrása: mtk.hu

Fülöp Márton

a kép forrása: mtk.hu

Németh Krisztián

a kép forrása:mtk.hu

Gulácsi Péter

a kép forrása: magyarfutballhu

Schön Szabolcs

a kép forrása: player.hu

*: hányadik MTK (Hungária FC, Bp. Textiles, Bp. Bástya, Bp. Vörös Meteor) játékosként lett válogatott

**: hányadik futballistaként lépett pályára a magyar válogatottban

***: a játékos neve

****: születési adatai

*****: a válogatottság száma

******: a válogatottban szerzett (kapusoknál kapott) gólok száma

kg: kapott gól kapusok esetében

Adatok a 2022. június 14-i statisztikák szerint!

/Joó Alfréd/


A szurkoló hangja

Akarunk-e magyar születésű focistát látni az élvonalbeli pályáinkon?

Hogyan várjuk el, hogy felkészült focistáink legyenek, ha a kirakatcsapatokban nagyítóval kell keresni a magyarokat (a Fradi legalább pénzügyileg értékelhető eredményeket hoz már évek óta), a zászlóshajónk, a Kisvárda 16 külföldivel játssza a bajnokijait, a névbitorló, a focira fordított horribilis pénzek több mint felét zsebre téve egy értelmes magyar focistát nem volt képes kinevelni 15 év alatt. Mindez miért? Mert a politika olyan mértékben teszi rá mocskos, ragadós kezét a focira, hogy ott minden másképp legyen, mint az eredményt hozhatna.

Mit tennék én, ha volna egy csöpp beleszólásom is a magyar foci sorsába?

- Elsősorban azonnal visszaállítanám a bajnoki rendszert a 16-16-3x16 csapatosra. Csak ezek lehetnek profik, a többiek amatőrökként versenyezhetnének. Ebben a rendszerben kevesebb szerepet kap a véletlen, a tényleges fejlődést megcélzó törekvésekre lenne idő kisebb kockázattal.

- A leigazolt játékosok tekintetében nem kellene korlátozásokat bevezetni, de a csapatok az elosztható pénzeket hangsúlyozottan a foglalkoztatott magyar labdarúgók után kapják meg. A külföldiek foglalkoztatására a központi pénzeket csak korlátozottan lehessen felhasználni, az erre szánt összeget termeljék ki a csapatok vagy finanszírozzák saját vagyonukból a tulajdonosok.

- Legyen újra az első két osztályban kötelezően, a harmadosztályban igény szerint tartalékbajnokság. Ez azt a célt szolgálná, hogy a mostani teljes kudarcot valló kölcsönadási gyakorlatot lényegesen le lehetne csökkenteni, folyamatosan szem előtt lennének azok, akik szükség vagy megfelelő fejlődés esetén az első csapatnál játszhatnának.

- Központosítani kellene az akadémiai rendszert. Négy, maximum öt kiemelt akadémiát működtetnék – kezdetben egy-egy klub égisze alatt, de később központi szervezéssel, ahova a legjobb körülményeket biztosítva – anyagi források, edzők, játékosmegfigyelők, orvosi stáb, iskolai oktató személyzet stb. - a kiválogatott tényleges tehetségek, nem pedig a módos fizető szülők gyerekei kerülnének be. A többi akadémia piramisszerűen ezek alá lenne építve.

- Szabályozni szükséges a fiatalok külföldre szerződéseinek feltételeit, mert ma olyan gyerekek kerülnek idegen közegbe, akik nagyon tehetségesek, de még nem érettek a megszokott környezetükből való kilépésre és ezzel el is vesznek az élfoci számára.

- Maximálisan támogatni kéne az elmaradott területek gyerekeinek futballhoz való jutásának lehetőségeit. Egyszerű villanyvilágításos pályák, komfortos konténeröltözőkkel, megfelelően dotált edzőkkel, tornatanárokkal. Budapesten felszabadítani erre a célra az alig kihasznált edzőpályákat, és mily eretnek ötlet, a műfüves pályákat is.

Ez pár gondolat tőlem, de lehetne erről akár egy ötletbörzét indítani (persze tudva, hogy úgyse olvassa és gondolja végig az illetékesek közül senki).

/Rudas György/

* * * * * * * * * * * * *

A Szurkoló hangja rovat a tietek! Várjuk ide rövidebb-hosszabb írásaitokat, melyekkel kapcsolatban csak néhány egészen természetes kikötésünk van. Legyen valamiképp az MTK-hoz kapcsolódó, bírja el a nyomdafetéket és érje el a közölhető minőséget.

Természetesen a mienktől eltérő véleményeket is szívesen közlünk.


MTK Baráti Kör Program

Újraéled(het) a szurkolói klub (3.)

Sok mindenről esett már szó új klubunk kapcsán, de egy lényeges információval még tartozunk. Kik lesznek a vendégeink a nyitó bulin? Eljön hozzánk néhány a közelmúltban világversenyeken sikert aratott MTK-sportoló és megtisztel minket jelenlétével Bognár György, labdarúgóink szakmai igazgatója.

Bognár György

a kép forrása: mtk.hu

Ebből ne következtessetek arra, hogy ez egy szezon közbeni ankét lesz. Nem lesz az. Mi egy teljesen más, kötetlen beszélgetésre készülünk. Bevezetőként lesz egy nagyon rövid pódiumbeszélgetés a vendégeinkkel, de utána úgy fogunk működni, ahogy az MTK klub tradíciói szerint működnünk kell. Azaz kártyázunk, sakkozunk, társasozunk és amit még akartok, de legfőképpen smúzolni fogunk. Ebben természetesen vendégeink is részt fognak venni.

Ha most - amikor ezeket a sorokat írom - kezdődne a buli, félek, szomorú beszélgetések lennének, hiszen alig pár órája értünk haza egy kiadós diósgyőri zakó után. Ez nem esett jól, még úgy sem, hogy így is simán vezetjük a bajnokságot. A klubnapig viszont még lesz három meccsünk, két bajnoki és egy kupa. A Nyíregyháza elleni - remélhetőleg sikeres - idegenbeli meccs másnapján találkozunk a klubban (a Récsey Centerben). Mindenkit szeretettel várunk. Regisztrálni nem kötelező, de megköszönjük, ha az mtkcsalad@mtkcsalad.hu címen előzetesen jelzitek részvételi szándékotokat, ezzel is segítve szervező munkánkat.

Gyertek sokan, teremtsünk együtt pezsgő klubéletet!

Még egy kérés hozzátok: Nevezzük el a klubot. Várjuk ötleteiteket, mi legyen a klub neve. Két kikötés van, ne élő személy legyen és ne olyan, akiről már valamit elnevezett az MTK (pl. Brüll Alfréd, Szőcs Bertalan, Sándor Károly). Az elnevezés kötődjön az MTK-hoz. A javaslatok közül szavazással fogjuk kiválasztani a győztest.


Születésnapok

A következő két hétben - szeptember 16-a és szeptember 29-e között - születésnapos tagtársaink:

Bujbáczi Roland

Csillag László

Fábián István

Gál Tímea

Galamb Dezső

Kannár Attila

Kékesi Ildikó

Nagy Sándor

Németh Ádám

Reinspach Kristóf

Schönné Elbert Viktória

Suták Zsolt

Székely Gergely

Szuchy Márta

Várkonyi Miklós

Vida Gyula

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!

Szeptember 22-én lesz 55 éves Raska Gyula, aki ülőröplabda csapatunknak volt az edzője a közelmúltban.


Szeptember 23-án 60. születésnapját ünnepli György Anna. A 242-szeres válogatott játékos ifiként az MTK-ban játszott.


Szeptember 24-én ugyancsak 60 éves lesz Lénárt Ákos többszörös magyar bajnok vitorlásunk.


Szeptember 25-én 80 éves lesz Puschmann László sakkozónk.


Szeptember 26-án 50 éves lesz Nagy Sándor egykori labdarúgónk.


(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

György Anna

a kép forrása: keziszovetseg.hu


Tóth Andorné

a kép forrása: Szűcs László: Vörös Meteor 1950 - 1970


Czafik Béla

a kép forrása: Képes Sport 1972. 10. 31.


Fehér Ferenc

a kép forrása: hu wikipedia org

Évfordulók

Szeptemeber 18-án volt egy éve, hogy elvesztettük Tóth Andorné Botz Erzsébetet magyar bajnok kosarasunkat.

25 évvel ezelőtt 1997. szeptember 20-án elhunyt Esztergomi László, aki egy évtizeden át töltött be különböző pozíciókat az MTK-ban. Volt kosárlabdaedző és szakosztályvezető. Ő volt az MTK Sport Iskola alapító igazgatőja.

Szeptember 20-án még csak 60. születésnapját ünnepelné Piel Zoltán kapusunk, aki már három éve nincs köztünk.

1942. szeptember 22-án lett a holokauszt áldozata Makrai László teniszezőnk.

Szeptember 23-án ünnepelhetjük Czafik Béla röplabdaedző születésének 85. évfordulóját. A 70-es években előbb női, majd férfi csapatunk trénere volt.

110 éve, 1912. szeptember 23-án született Kiss Károly, vagy ahogy mindenki ismerte Kiss Kalkusz. A 30-as évek Hungáriájának alapembere volt. Öt bajnoki érmet gyűjtött csapatunkkal, köztük két aranyat.

120 éve, 1902. szeptember 25-én született Fehér Ferenc, aki 1927-től 1929-ig két szezzonban volt a Hungária kapusa. Az első szezonjában alapembere volt ezüstérmes csapatunknak, a másodikban kevés lehetőséget kapott a bronzérmes együttesben.

30 éve, 1992. szeptember 25-én hunyt el Kemény Tibor labdarúgóedző. 1955-ben csapatunkkal 2. helyen végzett a bajnokságban és megnyerte a Közép-Europa Kupát.

50 éve, 1972. szeptember 25-én halt meg Rajz Ferenc színművész, az MTK magyar bajnok, világcsúcstartó atlétája.

5 évvel ezelőtt, 2017. szeptember 29-én mindössze 63 éves korában elhunyt Kanász József, aki a 70-es évek első felében az MTK középhátvédje volt.

az MTK kispadján: Kemény Tibor


Kanász József

a kép forrása: Holló Iván archívuma

Esztergomi László

a kép forrása: Blaha Judit archívuma


Kiss Károly 3. válogatott mérkőzése


Rajz Ferenc a pályán (fent) és civilben (lent)

a képek forrása: hajrafutas.hu és hu.wikipedia.org


Gyász

Elhunyt Klug Lajos


69 éves korában elvesztettük Klug Lajost, az MTK Budapest röplabda szakosztályának elnökét. 2011 és 2014 között az FKF Zrt. vezérigazgatója volt. Az FKF Zrt. volt annak idején a BSE fő támogatója, így került az akkor még piros-fehér csapathoz Klug Lajos. A fúzió után is ő maradt a röplabdásaink szakosztály elnöke. Ezt a pozíciót haláláig töltötte be.

Feleségét, gyermekeit, unokáit pótolhatatlan veszteség érte.

Az MTK Baráti Kör osztozik a család gyászában.

Klug Lajos

a kép forrása: MTI, fotó: Mohai Balázs


Az elmúlt két hét legfontosabb eredményei:

Atlétika

World Athletics Continental Tour Bronze - Budapest

3. Endrész Klaudia (távolugrás)

3. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

4. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

5. Kováts Fanni Virág (rúdugrás)

5. Járvás Máté Tamás (gerelyhajítás)

7. Petry Alexandra (rúdugrás)

7. Jankovics Dániel János (magasugrás)

8. Ferencz Anna (800 m)

8. Együd Máté (800 m)

VITANIKA Rúdugró Kupasorozat 4. forduló - Biatorbágy

1. Varga Iván (U16; rúdugrás)

2. Szitt Fruzsina (U16; rúdugrás)

2. Szabó Vivien Krisztina (U14; rúdugrás)

2. Bernei Balázs János (U14; rúdugrás)

U20 és U18 Liga Döntő 2022 - Győr

1. Kováts Fanni Virág (U20; rúdugrás)

1. Jancsik Martin (U20; gerelyhajítás)

2. MTK /Sáray László István - Németh Ádám - Sebastian Pena - Németh Áron/ (U20; 4x100 m)

2. Németh Szabolcs (U20; gerelyhajítás)

3. Németh Ádám (U20; 100 m)

4. Németh Ádám (U20; 200 m)

4. Jancsik Martin (U20; súlylökés)

5. Weiner Anna (U20; 100 m)

5. Sebastian Pena (U20; 200 m)

7. Weiner Anna (U20; 200 m)

7. Sebastian Pena (U20; 100 m)

8. Tóth Barbara (U20; 100 m)

Magyar Nagydíjsorozat - WA Continental Tour Bronze - Pápa

2. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

3. Szabó Barbara (magasugrás)

4. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

4. Együd Máté (800 m)

5. Endrész Klaudia (távolugrás)

6. Petry Alexandra (rúdugrás)

8. Ferencz Anna (800 m)

Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő - Győr

1. Szabó Barbara (magasugrás)

1. Krizsán Xénia (hárompróba)

1. Moravcsik Angéla (gerelyhajítás)

3. Ferencz Anna (800 m)

3. Dr. Nguyen Anasztázia (távolugrás)

4. Endrész Klaudia (távolugrás)

4. Szabó Beatrix (hármasugrás)

4. Renner Luca (magasugrás)

4. Kováts Fanni Virág (rúdugrás)

4. Járvás Máté Tamás (gerelyhajítás)

6. Sári Pálma (gerelyhajítás)

6. Kovács vivien (három próba)

6. Némethy Szabolcs (gerelyhajítás)

6. Erdei Tamara (400 m)

7. Szabó Vivien Krisztina (rúdugrás)

7. Jancsik Martin (gerelyhajítás)

U16 Atlétikai Magyar Bajnokság - Győr

3. Etter Bertalan (rúdugrás)

4. Varga Iván (rúdugrás)

6. Téglás Zsombor (rúdugrás)

9. Szűcs Imola (300 m)

Moravcsik Angéla
a kép forrás: mtk.hu



Dr. Nguyem Anasztázia
a kép forrása: mtk.hu


Járvás Máté Tamás
a kép forrása: mtk.hu


Jancsik Martin
a kép forrása: mtk.hu


Szabó Barbara
a kép forrása: mtk.hu


Krizsán Xénia
a kép forrása: mtk.hu


Etter Bertalan
a kép forrása: mtk.hu


Tóth Benedek
a kép forrása: mtk.hu


Rajkai Róbert
a kép forrása: mtk.hu


Molnár Titanilla
a kép forrása: mtk.hu


Majsai Máté Zoltán
a kép forrása: mtk.hu


Hofer Bianka Vivien
a kép forrása: kajakkenusport.hu


Gazdag Marcell
a kép forrása: mtk.hu


Jancsó Levente
a kép forrása: mtk.hu


Tóth Zsombor, Kovács Gergely
a kép forrása: MTK Budapest Karate Facebook oldal


Dalnoki Szofi
a kép forrása: MTK Budapest Karate Facebook oldal



Pál Tamara
a kép forrása: mtk.hu


Tomasek Fanni
a kép forrása: mtk.hu



Dúl Terka
a kép forrása: TFSE-MTK Női Kosárlabda Facebook oldal



Az ifi labdarúgó BL képei

a képek forrása: mtkbudapest.hu fotók: Rácz Ádám



Jakab Lorenzó
a kép forrása: Jakab Lorenzó facebook oldala


Kovács Kornél és Veilad László
a kép forrása: mtk.hu


Tenisz bajnokcsapatunk
a kép forrása: MTK Park Teniszklub Facebook oldala



Jani Réka
a kép forrása: mtk.hu


Piros Zsombor
a kép forrása: mtk.hu


Kővári Olívia Sophia
a kép forrása: Budapest Tenisz Centrum Facebook oldal


Sinkalovics Patrik
a kép forrása: MTK Park Teniszklub Facebook oldal









Cselgáncs

European Open - Oberwart

3. Varga Brigitta Tímea (-63 kg)

3. TóthKrisztián (-100 kg)

5. Rajkai Róbert (-81 kg)

A videon 14:00-nál Rajkai Róbert, 1:00:05-nél Gőz Roland,

1:34:40-nél Tóth Krisztián mérkőzése látható

5. Gőz Roland (-90 kg)

7. Rajkai Róbert (-81 kg)

7. Tóth Benedek (-81 kg)

Evezés

Öböl Kupa - Budapest

1. Molnár Titanilla (T3; 1x)

1. Marton Enikő (T3; 1x)

1. Markó Lilla (T3; 1x)

1. Berky Dóra (T3; 1x)

1. Strohmayer Maja (T4; 1x)

1. Zalánfi Eszter (T1; 1x)

1. Kántor Borbála (T2; 1x)

1. Berky Dóra (T2; 1x)

1. Majsai Máté Zoltán - Berky Dóra - Markó Lilla -Faragó Áron - k: Berky Hanna (T1-3; 4x+)

1. Mészáros Csaba (T4; 1x)

1. Majsai Máté Zoltán (T3; 1x)

2. Faragó Áron (T3; 1x)

3. Váczi Emma Teodóra (T4; 1x)

3. Zsolnai Hanna Mária (T2; 1x)

3. Zalánfi Eszter (T2; 1x)

3. Faragó Áron (T4; 1x)

3. Mészáros Áron (T3; 1x)

5. Pál Bendegúz András (T4; 1x)

Kajak-kenu

ICF Ifjúsági és U23 Gyorsasági VB - Szeged

1. Panyik Zsombor (U23; K1-1000 m)

3. (Fojt Sára) - Opavszky Márk (U23; K2-500 m)

ICF Ifjúsági és U23 Gyorsasági VB - Szeged (Betétfutam)

6. (Vass Anita) - (Kalmár Nóra Brigitta) - Gazdag Lili - (Kardos Edina Norina) (U10-12; MK4-500 m)

Lágymányos-Újbuda Kupa

1. Börcsök Csenge Anna - Hofer Bianka Vivien - Szabó-Csalló Nadin (U13-14; K1-3x200m)

1. Hofer Bianka Vivien (U14; K1-2000 m)

1. Boda Márkó - Veres Dániel - Jeli Kornél (U15-16; K1-3x200 m)

2. Börcsök Csenge Anna (U13; K1-2000 m)

2. Szabó-Csalló Vanda (U16; K1-2000 m)

3. Szabó-Csalló Kolos (U10-11; MK1-2000 m)

4. Veres Viktória (U15; K1-2000 m)

5. Szabó-Csalló Nadin (U14; K1-2000 m)

7. Dömök Márk erik (U13; K1-2000 m)

Felnőtt, U23 és Ifjúsági Maraton Válogató - Tokaj

2. (Sellyei Csanád) - Kulifai Tamás (K2-30 km)

4. Kulifai Tamás (K1-3,4 km)

Olimpiai Reménységek Versenye - Pozsony

1.Szulovszky Csenge-Szulovszky Petra (U17; K2-1000 m)

1. Gazdag Marcel (U15; K1-200 m)

1. Gazdag Marcell (U15; K1-500 m)

1. Gazdag Marcell (U15; K1-1000 m)

2. Szulovszky Csenge-Szulovszky Petra (U17; K2-500 m)

2. Jancsó Levente (U15; K1-200 m)

3. Jancsó Levente (U15; K1-1000 m)

Karate

Medimurje Open - Cakovec

1. Dalnoki Szofi (U13-14; -54 kg)

1. Jakubovics Dalma (U21; -50 kg)

1. Tóth Zsombor (U14-15; -52 kg)

1. Tóth Máté (U14-15; -57 kg)

1. Kovács Levente (U9-10; -35 kg)

2. Dudás Zsombor (U16-17; -61 kg)

2. Kovács Gergely (U13-14; -54 kg)

2. Kozsán Balázs (U21; -67 kg)

3. Jakubovics Dalma (-55 kg)

3. Badak Barna (U11-12; -54 kg)

3. Kovács Gergely (U14-15; -52 kg)

3. Kiss Mátyás (U11-12; -54 kg)

4. Kozsán Balázs (-67 kg)

5. Fleischer Dóra (U16-17; +59 kg)

Kézilabda

Női NB I.

Kisvárda - MTK Budapest 32-28

DVSC - MTK Budapest 31 - 24

Női U19 NB I. keleti csoport

Kisvárda - MTK Budapest 29-19

DVSC - MTK Budapest 31-24

Női U17 NB I. keleti csoport

Kisvárda - MTK Budapest 31-22

DVSC - MTK Budapest 59-15

Kosárlabda

Felkészülési mérkőzés (NB I. A csoportos csapat)

Vasas - TFSE-MTK 87-68

Felkészülési mérkőzés (NB I. B csoportos csapat)

Szeged - MTK-TFSE 51-88

Kiss Lenke KS - MTK-TFSE 36-72

MTK-TFSE - Vasas 53-43

Női Junior

Győr - MTK Budapest 75-45

MTK Budapest - DVTK 45-82

PVSK - MTK Budapest 94-43

Női kadet

MTK Budapest - Farkasrét 53-76

Labdarúgás

Férfi U19 Bajnokok Ligája selejtező

MTK - Jelgava U19 3-0

Női NB I.

MTK - Szent Mihály 2-0

Férfi NB II.

MTK - Kozármisleny 6-1

DVTK - MTK 3-0

Férfi NB III.

Dabas - MTK 1-1

MTK - Szekszárd 0-1

Női U19

Szent Mihály - MTK 1-0

MTK - Felcsút 1-5

Férfi U19

FTC - MTK 1-2

MTK - Honvéd 1-1

Női U17

MTK - Szent Mihály 1-2

Felcsút - MTK 1-2

Férfi U17

MTK - Illés Akadémia 3-2

Vasas - MTK 1-5

Férfi U16

FTC - MTK 5-3

MTK - Kisvárda 2-1

Női U15

MTK - Szent Mihály 11-0

Felcsút - MTK 0-5

Férfi U15

MTK - Győr 1-2

Férfi U14

MTK - DVSC 1-2

Felcsút - MTK 1-0

Ökölvívás

Budapest bajnokság

1. Tóth Nikolett (serdülő; -64 kg)

1. Jakab Lorenzó (junior; +80 kg)

2. Kovács Kornél (junior; -50 kg)

2. Veiland László (junior; -60 kg)

Röplabda

U13 felkészülési torna - Városmajor

Vasas ‒ MTK Budapest I. 3-0

Gödöllő ‒ MTK Budapest I. 1-2

UTE ‒ MTK Budapest II. 2-1

MTK Budapest II. ‒ Dunakeszi 2-1

MTK Budapest II. ‒ MTK Budapest III. 3-0

MTK Budapest II. ‒ Szolnok 0-3

Tenisz

Női Szuper Liga Magyar bajnokság

1. MTK /Gálfi Dalma - Nagy Adrienn - Molnár Kitti - Wiandt Viktória - Koszó Petra - Bodó Blanka - Bukta Ágnes - Stumpf Alíz - Tóth Kata Martina/

ITF torna prága

1. Jani Réka (egyéni)

Challenger torna - Cassis

5. Piros Zsombor

Challenger torna - Bari

3. Jani Réka

Viharsarok Kupa - Békéscsaba

3. Kovács-Sebestyén Lili (U16; egyéni)

3. Grossmann Maxim (U16; egyéni)

3. Grossmann Maxim - (Sift Barnabás) (U16; páros)

5. Horváth Petra (U16; egyéni)

TM Play + Stay Kupa

1. Náray Júlia (U8; egyéni)

1. Siklósi Odett (U9; egyéni)

1. Almai Sámuel (U8; egyéni)

BB Kupa Balatonboglár

1. Mihály Márk Sámuel (U18; egyéni)

2. Kővári Olívia Sophie (U14; egyéni)

3. Olasz Botond (U12; egyéni)

5. Sinkalovics Patrik Alex (U18; egyéni)

5. Molnár Tamás (U18; egyéni)

Rövidítések:

A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Korosztály jelzések:

U: utánpótlás, a mellette levő szám a korosztályt jelöli.

M: masters , a mellette levő szám a korosztályt jelöli.

J: junior

I: ifi

K: kadet

S: serdülő

T: tanuló

PR: parasportoló

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

KS : könnyű súlyú

Rövidítések a kajak-kenunál:

K: kajak

C: kenu

S: SUP

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség tagjai: Hazai Tamás-bridzs, Holló Iván-A szurkoló szemével, Joó Alfréd-labdarúgás történet, Lantai Tibor: Kék kosár, Lukácsi Attila-Röptében, Pandzarisz Tamás-Ultrakék, Kalocsai László: labdarúgás, Polivka Dóra-evezés, Rózsa Mihály- küzdősportok, Rudas György-A szurkoló szemével, Sas János-Kéktúra, Sztojcsev Iván lektor,

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *