Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

2023. április 20.

MTK Baráti Kör Hírlevele

IV. évfolyam 8. szám

2023. április 20.

Tartalom:


Belépés az MTK Baráti Körbe

Kézilabdacsapatunk elindult a siker útján

Országos evezős duatlont rendeztünk!

Kék túra

Bridzs: IMF páros bajnokság és Gedeon kupa

A szurkoló hangja

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Az elmúlt két hét eredményei

Nemzetközi tornákat nyert teniszezőink:

Babos Tímea és Piros Zsombor

a képek forrása: MTK.hu




Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


Kézilabdacsapatunk elindult a siker útján

Női kézilabdacsapatunk a 2022-23-as bajnokság első négy mérkőzését zsinórban elvesztette. Ezután edzőt váltottunk. Egy (győztes) meccsen az ideiglenesen megbízott Kekezovity Marinkó ült a kispadon, azóta Vágó Attila a vezetőedzőnk. Attilával a siker is visszatért hozzánk. Most hiányzanak igazán az első fordulókban elhullajtott pontok. Ha azok meglennének, má rmost sem lenne kétséges, hogy az első hat között végzünk. De ez még így is meglehet. A kupában viszont már bejutottunk a legjobb négy közé. A final fourban döntőbe jutásért az FTC ellen lépünk pályára. Nem az MTK Budapest az esélyes, de ne felejtsük el, a legutóbbi Fradi elleni bajnokin majdnem végig vezettünk és a FTC csak az utolsó másodpercekben szerzett ellenünk győztes gólt. Gyertek, szükség lesz a szurkolásra. Az elődöntő április 22-én, szombaton délután 17 óra 30-kor lesz Tatabányán az új Multifunkcionális Sportcsarnokban. A bronzmeccs és a döntő másnap ugyanott lesz. A csapat és a stáb élén az eddig nagyon sikeres edzővel, Vágó Attilával számít a támogatásotokra, várják az MTK-szurkolókat Tatabányára. Az alábbiakban az edzőnkkel folytatott beszélgetést olvashatjátok.

* * * * * * * 

B.T.: Hogy értékeled a csapat eddigi szereplését?

V.A.: Majdnem maximálisan elégedett vagyok. Szinte senki nem gondolta, hogy így elindul a csapat szekere. Az utolsó helyről indulva stabilizáltuk magunkat a középmezőnyben, sőt ha minden jól alakul a hátralevő fordulókban, akkor csatlakozhatunk az élmezőnyhöz. Az mindenképpen reálisnak tűnik, hogy a bajnokság végén a mezőny első feléhez tartozzunk.

A tapasztalataim nagyon jók. Nagyon örülök neki, hogy mindenki vevő volt a kemény munkára, az új impulzusokra, aminek meg is lett az eredménye. A sikerek tovább kovácsolták a csapategységet, egyre szorosabb lett a kapcsolat a csapat és a stáb között is. Mindenki elkezdett hinni a másikban és az elvégzett munkában.

Vágó Attila

a kép forrása: mtk.hu

B.T.: Furcsa helyzetben vagyunk. A bajnokságban várhatóan nagy változás már nem lesz a pozíciónkban. A kupában a négybe jutással már túlteljesítettük az elvárást. Hogyan tovább, mivel motiválható még a csapat ebben a helyzetben?

V.A.: A bajnokságban még hátra van öt vagy inkább úgy fogalmaznék, hogy három + kettő meccs. Senki nem mondta ki és most se szeretnék helyezésekről beszélni, de ha jól alakulnak a dolgaink, akkor még van út előre. Ezt majd meglátjuk pár hét múlva. De nagyon fontos lesz a következő három mérkőzés. Nem leszünk esélytelenek egyiken sem.

A kupadöntőt úgy kell felfognunk, hogy ez nekünk egy ajándék hétvége. A legfontosabb, hogy élvezzük minden pillanatát. Illetve hogy meg tudjuk mutatni magunkat a világnak. A kupadöntőt közvetíti a TV, mindig van körülötte média felhajtás, remélem sok néző lesz. Biztosan a kézilabda ünnepe lesz ez a hétvége. Ha a realitást nézzük, akkor valószínűleg a DVSC-vel fogunk játszani a harmadik helyért. Azon sem mi leszünk az esélyesek, de azért esélytelenek sem leszünk. De addig még lesz egy elődöntő. Azt sem adjuk fel, szeretnénk megrángatni az oroszlán bajszát. Meglátjuk, az mire lesz elég. De terhet nem rakunk a lányokra, örülünk, hogy ott vagyunk, a többit majd meglátjuk. Nekünk hatalmas siker, hogy bejutottunk a final fourba, ilyen az MTK történetében eddig csak egyszer fordult elő, annak is már tíz éve. Élvezni szeretnénk a játékot, a sikert.

B.T.: Egy praktikus kérdés ehhez a témához. Az érintett klubok abszurd módon csak április 8-ig árulhatták a döntőre a jegyeket. Szurkolóink tudnak még belépőt venni valahol?

V.A.: Igen, a kézilabda-szövetség oldalán lehet jegyet vásárolni. Természetesen az MTK szektorba is.
(Ide kattintva tudtok jegyet venni.)

B.T.: Sok költözés után úgy tűnik, most egy remek csarnokban tudtok játszani és edzeni. Ugyanakkor szurkolóink nagy része szerint ez a világ végén túl van. Ti hogy érzitek itt magatokat?

V.A.: Nagyon jók itt a körülmények az edzésekhez és a mérkőzésekhez is. Szeretünk itt lenni, itt edzeni. Viszont engem személy szerint is elszomorít, hogy a lányok hétről hétre bizonyítanak, mégis csak minimális az érdeklődés, mondhatnám, a kutya se kíváncsi ránk. Sajnos a környékről is kevesen jönnek és az MTK-szurkolók is távol maradnak. Reméljük, ez változni fog. Az elmúlt mérkőzéseken lehetett tapasztalni, hogy tíz-húsz szurkoló is fantasztikus hangulatot tud teremteni a csarnokban, sajnos ők rendre az ellenfelek szurkolói voltak.

a kép forrása: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont - RSR Facebook oldal


B.T.: Nyilvánosságra került már a szezon végén távozók és érkezők közül is számos név. Készen van már a jövő évi csapat, vagy még kerestek játékosokat?

V.A.: Készen vagyunk! Vannak még olyan játékosok, akiket nem jelentettünk be, mert a két érintett klub így állapodott meg, de már lezártuk az átigazolásukat. Illetve a kölcsönjátékosok ügyében is megegyeztünk már az anyaklubjukkal, de még ez sem nyilvános a másik fél kérésére. Nem lesz rosszabb a következő bajnokságban a keretünk, mint az idei, sőt a belső posztokon nagyobb lesz a variációs lehetőségünk. Különösen ha sérültjeink is felépülnek. Ezzel biztosan könnyebb dolgom lesz, tavasszal voltak olyan mérkőzések, amikor 3-4 emberrel kellet a belső posztokat végigjátszani. Sajnáljuk, hogy a távozók között is lesznek olyanok, akik nagyon jó játékosok. De olyan játékosok fognak jönni, akik a jelenlegi klubjukban folyamatosan bizonyítanak, ontják a gólokat. Többen hétről-hétre benne vannak a forduló válogatottjában, 8-10 gólokat lőnek rendszeresen. Az érkezőkről és a távozókról is bővebben olvashattok a www.MTK.hu/hírek oldalon. Illetve már megvan Suba Sára utódja is, őt is rövidesen be fogjuk jelenteni, annyit elmondhatok, hogy egy fiatal, nagyon tehetséges kapus érkezik.

az MTK kézilabda csapata a 2022-23-as évben

a kép forrása: MTK Budapest Női Kézilabda Facebook oldal

B.T.: A jövő évi csapat kapcsán egy dologról nem volt szó. Vágó Attilának fogják hívni az edzőt?

V.A.: Igen.

B.T.: Köszönöm a beszélgetést, sok sikert a kupadöntőre és a bajnokság hajrájára is.

/Bodrogi Tamás/


Országos evezős duatlont rendeztünk!

 

Április 15-én evezős szakosztályunkon volt a sor, hogy megrendezze a SportXXI sorozat egyik tavaszi versenyét, a duatlont. Több mint 200, 14 év alatti sportoló utazott el hozzánk az ország minden tájáról, hogy teljesítse a 3000 m-es távot evezős ergométeren, majd futva is.

Az időjárással nagy szerencsénk volt, egy rövid esőt leszámítva napsütésnek örvendhettünk. Az egész napos program lebonyolításában szinte mindenki részt vett a szakosztályból, a legfiatalabbak versenyzőként, serdülő és ifi sportolóink, valamint az edzők és néhány szülő pedig rendezőként.

 

A csapatok érkezését követően, a szépen rendbe rakott klubhelységben Székely Balázs szakosztályvezető megtartotta a versenytanácsülést. Eközben a padokkal társalgóvá alakított Duna-parton várakozhattak a versenyzők és kísérőik. 

Váczi Emma és Mészáros Csabi sokat segítettek, hogy komfortos helyszínt alakítsunk ki vendégeinknek.

A klubház előtti foci- és kosárlabdapályán egész nap folytak a mérkőzések, teljesen vegyes csapatokban, aki épp nem versenyzett, együtt játszott más klubok evezőseivel, óriási hangulatot teremtve ezáltal!

 

 

Huber Kati és Gadányi Zoltána regisztrálja a versenyzőket, Vágó Emma irányít.

Az átrendezett konditermet megtöltötték az ergométerek. A versenyek lebonyolítását Simon Csaba evezősünk, ezúttal versenybíróként segítette. Jegyzőkönyvvezetőnk Simon-Szabados Zsófi volt.

A sportolók irányításában válogatottjaink, Szente Dóra és Vágó Emma segédkeztek, akik a gyerekek által vágyott edzői megafonokkal járkáltak egész nap. (Képen Szente Dóra)     


A futás a Vízisport utcán zajlott, ami a forgalom miatt nagy figyelmet igényelt. A pálya mellett Strochmayer Maja, Bálint Zsófi, Balázs Szonja és Majsai Kristóf segédkeztek, hogy jó irányba haladjanak a futók, valamint rengeteg fotót köszönhetünk nekik.

      

 

1,5 km-nél állomásoztak legkitartóbb fiaink. Oláh Barnabás, Molnár Bulcsú, Szikora Gergő, (a képeken), Szente Marci és Szikora Fecó felügyelték, hogy mindenki eljusson a fordulóig, valamit folyamatosan bíztatták a versenyzőket.

 

A célban Polivka Dóra edzőnk mérte az időt, Bagdács Szonja és Elekes Anna pedig jegyezte az eredményeket. 

Szente Szonja a játszótéren vigyázott a fiatalabb gyerekekre, hogy a várakozás közben is jól érezhessék magukat. 

Az eredményhirdetés a pályán zajlott. Nagy Attila tanítványai ismét nagyon szépen szerepeltek, lányoknál T3 (Berky Dóra és Kántor Borbála) és T4 (Markó Lilla) kategóriában is a leggyorsabbnak bizonyultak. Bronzérmet szerzett T2-ben Zalánfi Eszter, de szépen szerepelt Molnár Titanilla, Berky Hanna, Mészáros Áron, Faragó Áron, Mónus Csanád és Szente Loránd is!

Markó Lilla, a NT4 győztese

Kántor Bori és Berky Dóra ezüst és aranyéremmel

Zalánfi Eszti bronzérmet szerzett

Remek hangulatban telt a verseny, nagy örömünkre vendégeink is jól érezték magukat! A szakosztály tagjai nagyon kitettek magukért, hogy jól sikerüljön a szervezés és örömmel tapasztaltuk a pozitív visszhangokat. Bizakodva vághatunk hát neki a május 6-7-én megrendezésre kerülő MTK Kupa szervezésének!

/Polivka Dóra/

(A cikkben szereplő képeket az MTK Budapest versenyzői és edzői készítették.)


Kék túra

Április 27–én 17 órakor Tiszakécskére látogat csapatunk.

Előző túráinkat kiértékelve a győri meglehetősen jól sikerült. Korán indultunk és az idő is kellemes volt. Első megállónk Biatorbágy volt. Megmásztuk a Biai Grand-Canyont körül vevő Nyakas-követ. Nem volt egyszerű! A szakirodalmak szerint rövid, kényelmes turistaút vezet fel a csúcsra, ám a valóságban ez nem így volt. Ahhoz, hogy felérj, bizony komoly sziklamászó tudásra volt szükségünk és lefelé menet még nehezebben boldogultunk a csúszós, nagyon meredek terepen. Kárpótolta a szenvedésünket a gyönyörű kilátás a szikla tetejéről!

 

Nyakas-kő

Második megállónk egy Bicske melletti kis település határában jelzett várrom lett volna. Vasztélyba érve azonban hiába kerestük az út mellett jelölt Vasztilvárat, nem találtuk. A megadott helyen egy meredek domboldal volt, melyen sűrűn benőtt bozótot találtunk. Mégis érdemes volt eljönnünk idáig, mert nem tudom ugyan, ki lakhat a környéken, de nyilván komoly valaki lehet, mert ilyen kimagaslóan remek utat még nem láttam az országban. Autópályáink minősége meg sem közelíti ennek az útnak a minőségét! Hogy azért valamilyen érdekességet is lássunk, megkerestük a Csabdi Világítótornyot. Nem volt egyszerű, de sikerült. Itt is csalódnunk kellett, mert a torony egy lezárt területen van, megközelíteni nem lehet.

Csabdi Világítótorony

Ezek után érkeztünk Győrbe, ahol negatívumok sorozata várt minket. Nem nevezném meg azt a gyorséttermet, ahova betértünk, hogy éhségünket csillapítsuk, de a gyorstól nagyon messze volt. Kereken 1 órát vártunk, míg megkaptuk a rendelésünket. Amit kaptunk, abban sem volt köszönet. A hamburgerünk is jéghideg volt és a sült krumplink is olyan gumis volt, mintha előző nap sütötték volna. Tovább lassította még eljutásunkat a stadionhoz, hogy valamennyi felkeresett pénzautomata terminál azt az üzenetet írta ki, hogy a pénz kivét tranzakció nem lehetséges!

Pont a kezdő sípszóra értünk be a vendégszektorba!  

Vendégszektor? Nem tudom megállni szó nélkül! Kapu mögött, fedetlen, csak állóhely! Az egyetlen ilyen a teljes másodosztályú mezőnyben! Egy ilyen nagy múltú csapathoz méltatlan ez, pláne úgy, hogy a stadion egyik oldali, székekkel ellátott lelátója üresen tátong, így nyugodtan áthelyezhetnék annak egy szegletébe a vendégszektort. Nagyjából ötvenen szurkoltunk ezen a kritikán aluli helyen!

Siófoki túránkon is nagyjából ennyien voltunk. A mérkőzést megelőzően a Dégi Kastélyt látogattuk meg. Mindenkinek ajánlanám ennek a gyönyörű helyszínnek a felkeresését! Tudni kell, ahhoz, hogy a kastélyt és a parkját is bebarangolhassuk, szinte egy teljes napot rá kell szánni.   

A Dégi kastély és a kertjében található Hollandi ház

Tiszakécske

2023. április 27. (csütörtök). Kezdés 17 óra.

A stadion két nagyjából egyforma távolságú úton közelíthető meg. Időben is szinte mindkettő egyforma, másfél óra. Kecskemét felé autópályán mehetünk az út nagy részén. Szolnok felé autóúton közlekedhetünk az út nagy részén. Én az utóbbit választom.

A két stadion közötti távolság 131 km. A menetidő gépkocsival 1 óra 32 perc.

A városban különösebb műemlék, híresebb épület nem található. Kiemelkedő turisztikai-, idegenforgalmi vonzástényezője a Tisza. A települést 22,5 km hosszan határolja a folyó. A Tiszához közel található városi termálfürdő 2001-től felújított, kibővített szolgáltatásokkal várja az idelátogató vendégeket. Érdekesség a Tisza partján kialakított szabad strand melynek homokja, a tengerparti plázsokat idézi.

Termálfürdő és szabadstrand Tiszakécske

a kép forrása: tiszakecske.hu

Érdemes még a kisvasúttal egy rövid utazást tenni és meglátogatni a Tiszára néző kilátót.

A település volt zsinagógáját a Kossuth Lajos utca 40. alatt találjuk. Jelenleg könyvtár található benne. A zsidó temetőt a helyi önkormányzat a települési értéktárban kezeli, de sajnos a címét nem találtam.

Tiszakécske környéke: Szolnok, Tiszavárkony

Szolnok

A város a Tisza fővárosa néven is ismert, az ország tizenkettedik legnagyobb települése. Szolnok a  Tiszán átívelő hídjairól, a neoklasszicista városháza épületéről, a sörmúzeumról, a repülőmúzeumról ismert. Itt található az ország legrégebbi vasút állomása.

Átfogó képet nyújt a város történetéről, néprajzi múltjáról, régészetéről és képzőművészetéről a Damjanich János múzeum. Műemlék épületei a Megyeháza, a Tisza szálló és fürdő, valamint kuriózum a Tiszavirág híd mely egy gyalogoshíd, mely a Tiszaligeti Termálstrand és Élményfürdőhöz vezet át. A város hírességei még a Szigligeti színház és a Művésztelep.

A volt zsinagógát a Templom utca 2. alatt találjuk. Jelenleg, mint Szolnoki Galéria üzemel. Ehhez az épülethez tartozik életem egyik legörömtelibb pillanata. Pár évvel ezelőtt egy kiállítás meglátogatásakor, a zsinagóga lépcsőházának falán megpillantottam Nagyapám fényképét, mint Szolnok város I. világháborús hősét!

Sohn Izsó képe Szolnok hősei között és a zsinagóga

A zsidó temető, ahol nagyszüleim is nyugszanak, a Pintér utca 1. alatt található. Bejárat a Küry Albert utca felől.

Tiszavárkony

A község szabad strandja Rózsa Misi által vált híressé. Ultráinknak már szinte zarándokhelye lett. Amikor a csapatunk Délkelet-Magyarországon játszik és már kellemesebb idő van, mindig vannak, akik útba ejtik ezt a kitűnő helyet. A nyílt vizet kedvelőknek remek lehetőség fürdéshez, napozáshoz vagy akár csak kikapcsolódáshoz, pihenéshez. 

Szabadstrand Tiszavárkony


Zsinagóga nincs a településen, de a köztemetőben néhány zsidó síremlék található.

Természetesen, aki Kecskemét felől közelíti meg Tiszakécskét még számos érdekességet talál. Elég csak a Hírős várost vagy Lakitelket megemlítenem.

/Sas János/

(A cikk képei - a külön jelzettek kivételével - a szerzó képei, fotók:  Urbánné Tolvaj Judit)


Bridzs: IMF páros bajnokság és Gedeon kupa

Javában zajlik az IMP páros bajnokság, jelenleg két fordulón vagyunk túl a nyolcból. Ilyenkor még korai következtetéseket levonni a végeredmény szempontjából, a lebonyolítás jellegéből adódóan egy nagyon jó, vagy nagyon rossz nappal könnyen akár az utolsó helyről az elsőre lehet kerülni, és viszont. Az esélyesek azonban így is az élen állnak, köztük Winkler Gábor a 2., Tubak Dani pedig 4. helyen képviseli az MTK Budapest színit. Az első osztályban.

A Récseiben csütörtökönként van szakosztályunk klubnapja, amatőr jellegű párosverseny formájában. Ugyanitt tartjuk kezdő és középhaladó tanfolyamainkat is, folyamatosan.

E hónapban rendezzük meg a Gedeon kupát, mégpedig 29-én, ahova szintén várunk minden érdeklődőt.

/Hazai Tamás/


A szurkoló hangja

Siófok után

Nézzétek meg ezt a csapatot. Mit láttok bennük, mert én nem sokat. Ebben a keretben, aki azonnal alkalmas lehet kezdőként az NB I-re jó, ha 3 játékos található. Tehát a kezdőbe 8 játékos kell. Ebből, ha le is igazoljuk őket, a nyári egy hónap alatt csapatot építeni még egy sokkal rutinosabb edzőnek is nehéz. Hetek óta azt látom, hogy Kata Misi és Horváth Artur kivételével, szinte minden párharcot elveszítünk. Ez mentális és erőnléti probléma. Minden tiszteletem Dávidé, de félek, hogy ebből a negatív spirálból nem fogja tudni kihúzni a fiukat. Ha mégis sikerül, akkor a legjobb magyar edzők közé fogom sorolni. Csatárposzton már most nullák vagyunk, és ez még csak az NB II. Középpályán Stieber, Bogesz együtt nulla. Azt a Horváthot nem játszatni, aki rendre nagy munkát végezve leveszi a terhet a Katáról és mellesleg gólt is tud rúgni, az tévedés. Mezei, Palincsár visszaesett, lehet, hogy a keves lehetőség miatt, ezt nem tudom. A védelemben az NB I-et megközelítő játékos csak a Bobál van. Sajna a többiek max. kispad. Ezért mondom régóta, hogy nem jó feljutnunk, mert lift a vége. Nagy Zsombit, Varjut, Horváth Arturt, Mezeit, Kovács Matyit, Katát és talán van még akit érdemes megtartani és fejleszteni, rutint szerezni, hogy gerincet adjanak a csapatnak. Ez után lehet majd feljutni és igazolni külföldi meghatározókat. Akkor talán elég lesz 4-5 játékos. Addig én a liftet látom, amit nagyobb szégyennek tartok, mint még egy év az NB II-ben maradni.

/Bognár Péter/

* * * * * * *

A Szurkoló hangja rovat a Tietek! Várjuk ide rövidebb-hosszabb az MTK-hoz kapcsolódó írásaitokat. E rovat cikkei értelemszerűen nem az MTK Baráti Kör vagy a szerkesztőség véleményét tükrözik, mivel természetesen a mienktől eltérő véleményeket is szívesen közlünk. Ugyancsak szívesen adunk helyt a cikkeinkkel kapcsolatos reflexióitoknak - akár a szurkolók hangja rovattal, akár más írásunkkal kapcsolatban - ezek közlésében elsőbbséget élveznek az esetlegesen érintettek reakciói.


Születésnapok

A következő két hétben születésnapos tagtársaink:

Bíró János

Bognár Péter

Chladek Tibor

Cseh Éva

Gyuris Gábor dr.

Irsai Péter

Kárpáti Miklós dr.

Kelemen Gábor

Koltai András

László András

Maier Dániel

Micsinai Péter

Radó Bence

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!


Április 23-án 55. születésnapját ünnepli Rácz László röplabdaedző.

55 éves lesz április 27-én a király is. A legnagyobb király, Illés Béla.

Április 26-án Petrovszki Ágnes evezős bajnokunk is 55 éves lesz.

Április 21-én 60 éves lesz Novák Judit kosárlabdázónk.

Április 23-án 65 éves lesz Werner Bürger labdarúgó edző.

Április 25-én szintén 65 éves lesz jelenleg is aktív bridzsversenyzőnk, Palotás István.

Április 24-én lesz 70 esztendős Maruzsi László György veterán labdarúgónk. 

Április 29-én ugyancsak 70 éves lesz az MTK örökös szurkolója, Bognár Péter, aki ugyancsak veterán labdarúgónk volt.

Április 27-én 75 éves lesz Máth Lászlóné Gavenda Margit evezősbajnokunk, sokszoros Masters vb-győztes, aki jelenleg is versenyez még az MTK színeiben.


Sok boldogságot, jó egészséget kívánunk az ünnepelteknek!


(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

Gavenda Margit

a kép forrása: Gavenda Margit facebook oldala


Bodrogi Pál

a kép forrása: saját kép

Klich Ferenc

a kép forrása: Gadanecz Béla Közlekedési dolgozók a magyarországi munkásmozgalomban



Évfordulók


5 éve, 2018. április 21-én hunyt el Bánki Ferencné Kosztolányi Matild, aki amellett, hogy kosárlabda-bajnokcsapatunkban szerepelt, alpesi síelőnk is volt.

Ugyancsak 5 éve, 2018. április 22-én halt meg Barhács Sándor, aki az MTK Budapest színeiben még élete utolsó évében is szerepelt masters kajak versenyeken.

5 éve, 2018. május 3-án elhunyt Holovits György vitorlázó bajnokunk.

20 éve, 2003. május 1-én hagyott itt minket Kelen (Klein) István asztalitenisz világbajnokunk.

20 éve, 2003. május 3-án elhunyt dr. Lasz György az MTK korábbi atlétája, a labdarúgó mérkőzéseinket biztosító Lasz Security tulajdonosa.

20 éve, 2003. május 4-én hunyt el Bartalis István korábbi úszónk és vizilabdázónk, aki edzőként és szakosztályvezetőségi tagként is segítette egyesületünket.

35 éve, 1988. április 26-án hunyt el Bodrogi Pál az MTK atlétája, jégkorongozója, az MTK Baráti Kör alapítótagja, titkára.

40 éve, 1983. május 3-án hunyt el Munteán László az MTK veterán evezőse.

80 éve, 1943. május 1-én gyilkoták meg holokauszt-áldozat bridzs versenyzőnket dr. Keller Lászlót.

130 éve, 1893. április 25-én született Klich Ferenc atlétánk.

135 éve, 1888. április 24-én született Schneider Anna (Benedek Adolfné), az MTK Stadion híres Schneider Vendéglőjének vezetője. 

135 éve, 1888. május 3-án született ifj. Rády Andor, az MTK úszója és vizilabdázója.

165 éve, 1858. április 24-én született Baronyi Artúr, úszó szakosztályunk egykori elnöke.


Kelen István

a kép forrása: Nemzeti Sport 1994. 01. 19.

Bánki Ferencné

a kép forrása: saját fotó




Az elmúlt két hét eredményei:

Atlétika

Szikora Gyula súlylökő emlékverseny - Vác

3. Jancsik Márton (U20)

4. Magyari Zoltán

Kézilabda

Női NB I.

MTK Budapest - Érd 32-22

Női U19 Kelet

Hajdúnánás - MTK Budapest 30-27

Női U17 Kelet

Hajdúnánás - MTK BUdapet 34-18


Kosárlabda

Női NB I. rájátszás az 5-8. helyért

BEAC - TFSE-MTK 79-83

TFSE-MTK - BEAC 88-85

Női NB I. rájátszás az 5-6. helyért

PEAC - TFSE-MTK 100-52

TFSE-MTK - PEAC 54-65

Női amatőr NB I. rájátszás az 5-8. helyért

MTK-TFSE - MAFC 73-58

Női Junior Regionális Bajnokság

Óbudai Kaszások - MTK Budapest 56-55

Női Kadet Budapest Bajnokság

Zsíros Akadémia - MTK Budapest 64-35


Labdarúgás

Női NB I.

MTK - Viktória 2-0

Férfi NB II.

Győr - MTK 1-2

MTK - Haladás 0-2

Siófok - MTK 2-1

Férfi NB III.

MTK II. - Bánk 4-3

Iváncsa - MTK II. 2-0

Női U19

DVTK - MTK 0-2

Férfi U 19 "B" csoport

Bene Ferenc Akadémia - MTK 0-1

Női U17

MTK - DVTK 0-0

Férfi U17 "A" csoport

Fehérvár - MTK 1-0

Győr - MTK 0-3

Férfi U16 "A" csoport

DVTK - MTK 2-0

Paks - MTK 3-2

Női U15

MTK - DVTK 2-0

Férfi U15

Vasas - MTK 4-0

Férfi U14

Felcsút - MTK 1-1

MTK - Honvéd 0-1

RG

Világkupa - Taskent

3. Pigniczki Fanni (buzogány)

7. Pigniczki Fanni (összetett)

8. Pigniczki Fanni (karika)

Thiais Grand Prix - Thiais

1. Pigniczki Fanni (karika)

2. Pigniczki Fanni (buzogány)

2. Pigniczki Fanni (szalag)

3. Pigniczki Fanni (egyéni összettett)

5. Pigniczki Fanni (labda)

5. Magyarország /Urbán-Szabó Mónika - Pesti Dalma - Szabados Dóra - Mészáros Mandula Virág - Jurca Lilla - Kajner Gyöngyvirág/ (5 karika)

8.  Magyarország /Urbán-Szabó Mónika - Pesti Dalma - Szabados Dóra - Mészáros Mandula Virág - Jurca Lilla - Kajner Gyöngyvirág/ (3 szalag 2 labda)

Szófia Kupa - Szófia

5. Magyarország /Antal Panni - Grek Fruzsina - Horváth Boglárka - Rakamazi Vivien - Kőszegi-Koháry Georgina - (Szolnoki Melinda)/ (5 labda)

6. Gyulai Éva Blanka (karika)

Korábbi, még nem közölt eredmények:

AGF Trophy - Baku

2. MTK /Kocsis Evelin - Gyulai Blanka/ (csapat)

2. Kocsis Evelin (buzogány)

3. Kocsis Evelin (összetett)

3. Kocsis Evelin (szalag)

3. Kocsis Evelin (labda)

3. Magyarország /Antal Panni - Rakamazi Vivien - Kőszegi-Koháry Georgina - Horváth Boglárka - Grek Fruzsina - (Szolnoki Melinda)/ (J; 5 labda)

4. Magyarország /Antal Panni - Rakamazi Vivien - Kőszegi-Koháry Georgina - Horváth Boglárka - Grek Fruzsina - (Szolnoki Melinda)/ (J; együttes kéziszer csapat

5. Gyulai Blanka (öszetett)

6. Gyulai Blanka (karika)

6. Magyarország /Antal Panni - Rakamazi Vivien - Kőszegi-Koháry Georgina - Horváth Boglárka - Grek Fruzsina - (Szolnoki Melinda)/ (J; 5 kötél)

Budapest Bajnokság - Törökbálint

1. Wiesner Hanna (buzogány)

1. MTK /Wiesner Hanna - Kocsis Evelin/ (egyéni összetett csapat)

1. Wiesner Hanna (egyéni összetett)

1. Wiesner Hanna (karika)

1. Kocsis Evelin (labda)

1. Wiesner Hanna (szalag)

1. MTK /Vukmir Elena - Barkóczi Boglárka/ (J; egyéni összetett csapat)

1. Vukmir Elena (J; buzogány)

1. Vukmir Elene (J; egyéni összetett)

1. Vukmir Elena (J; karika)

1. Vukmir Elena (J; labda)

2. Kocsis Evelin (buzogány)

2. Kocsis Evelin (egyéni összetett)

2. Kocsis Evelin (karika)

2. Wiesner Hanna (labda)

2. Kocsis Evelin (szalag)

2. Barkóczi Boglárka (J; buzogány)

2. Barkóczi Boglárka (J; egyéni összetett)

2. Barkóczi Boglárka (J; karika)

2. Barkóczi Boglárka (J; szalag)

3. Gyulai Éva Blanka (buzogány)

3. Gyulai Éva Blanka (egyéni összetett)

3. Gyulai Éva Blanka (karika)

3. Gyulai Éva Blanka (labda)

3. Gyulai Éva Blanka (szalag)

3. Vukmir Elena (J; szalag)

5. Barkóczi Boglárka (J; labda)


Röplabda

Női Extra Liga rájátszás az 5-8. helyért

UTE - MTK Budapest 3-2

MTK Budapest - UTE 1-3

UTE - MTK 3-0

Női U20

MTK Budapest - Szeged 2-3

MTK Budapest - BRSE 0-3

Női U15 II. Osztály

KESI - MTK Budapest 3-0

MTK Budapest - Szeged 3-0

Női U15 III. Osztály


Taekwondo

Európa Játékok Selejtező - Bukarest

1. Csáki Hanna (-46 kg)

G1 Torna - Szkopje

5. Patakfalvy Luca (-53 kg)

Tenisz

ATP Challenger - Split

1. Piros Zsombor

ITF Torna - Jackson

1. Babos Tímea

Spartacus Kupa - Siófok

1. Almádi Attila (U16)

5. Savgira, Ivan (U16)

Metro Kupa - Budapest

5. Török Dániel (U12)

J60-as ITF Torna - Málta

1. Kincses Kolos - (Makar Krivoscsekov) (J; páros)

2. Kincses Kolos (J)

Viszló Kupa - Székesfehérvár

3. Tóth Barnabás László - (Tometich Vincent) (U12; páros)

3. Olasz Botond - (Szabados Gellért) (U12; páros)

5. Olasz Botond (U12)

5. Tóth Barnabás László (U12)

Mogyoród Open - Mogyoród

5. Dani Bence (U18)

Vívás

Junior Világbajnokság - Plovdiv

3. Somody Soma (párbajtőr)

3. Magyarország /(Csabai Máté) - (Kovács Gergely) - (Kulcsár Viktor) - Somody Soma/ (párbajtőr csapat)

10. Magyarország /(Kálmán Gyönygvér) - (Salamon Réka) - (Szarvas Rita) - Wimmer Dorina/ (párbajtőr csapat)

U23 EFC Kard Bécs Bajnokság - Bécs

3. Péch Miklós 


Rövidítések:

A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Korosztály jelzések:

U: utánpótlás

M: masters

E: egyetemista

J: junior

I: ifi

K: kadet

S: serdülő

T: tanuló

D: diák

Gy: gyermek

Új: újonc

Tp: törpici

Az egyes kosrosztály jelzések után álló számok/betűk a korosztályon belüli korcsoportokat jelzik.

PR: parasportoló

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

KS : könnyű súlyú

Rövidítések a kajak-kenunál:

K: kajak

C: kenu

S: SUP

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség tagjai: Sztojcsev Iván-olvasó szerkesztő, Hazai Tamás-bridzs, Holló Iván-A szurkoló szemével, Joó Alfréd-labdarúgás történet, Lantai Tibor: Kék kosár, Lukácsi Attila-Röptében, Pandzarisz Tamás-Ultrakék, Kalocsai László: labdarúgás, Polivka Dóra-evezés, Rózsa Mihály- küzdősportok, Rudas György-A szurkoló szemével, Sas János-Kéktúra.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.