MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2023. február 23.

MTK Baráti Kör Hírlevele

IV. évfolyam 4. szám

2023. február 23.

Tartalom:


Belépés az MTK Baráti Körbe

120 éve, 1903. február 22-én a Magyar Úszó Egyesület (MÚE) ellen lépett pályára először az első osztályban csapatunk

MTK Open

Kék túra

Kék-fehér hírességek: Rajz Ferenc

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Az elmúlt két hét eredményei

Bajnokaink

Krizsán Xénia

a kép forrása: mtk.hu

Szabó Beatrix

a kép forrása: mtk.hu




Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


120 éve, 1903. február 22-én a Magyar Úszó Egyesület (MÚE) ellen lépett pályára először az első osztályban csapatunk 

Az 1903. évi pontvadászat volt a harmadik hivatalos magyar bajnokság. Az első liga létszámát nyolc csapatra emelték. A feljutók között volt a Postás, a Magyar AC és a Törekvés mellett a labdarúgó szakosztályát mindössze két évvel korábban, 1901. március 12-én megalakító MTK is. Velük együtt már tíz csapat mondhatta el, hogy pályára lépett a magyar élvonalban - a feljutókon kívül ezzel a BTC, a MÚE, az FTC, a Műegyetem, a BSC és a 33 FC büszkélkedhetett.

A kék-fehér gárda rögtön a 3. helyet érte el úgy, hogy az előző évi bajnok BTC-t kétszer is legyőzte. A bajnoki címet a Ferencváros nyerte. 

Az MTK 1903. február 22-én a Csömöri úti Millenáris versenypályán a MÚE (Magyar Úszó Egyesület) ellen játszotta legelső élvonalbeli mérkőzését - ma ezt NB I-esnek mondanánk, de ezt a nevet csak 1935-ben adta az MLSZ, 1903-ban még egyszerűen I. osztály volt a név -, amit 2:0-ra elveszített. 

MTK: Sebő Gyula - Nagy Ferenc, Steiner János, Deutsch Leó - Pozsonyi Imre, Schaár Izidor, Vida Lajos - Károly Jenő, Hoffer István, Herquett Rezső, Káldor Lipót. Vezetőedző: Kertész Sándor. (Kertész Sándor „Sala” későbbi visszaemlékezése szerint ebben az összeállításban szerepelt a csapat.) Az akkori sportlapban azonban ez az összeállítás jelent meg: Lipovecz, Steiner, Nagy, Gaál, Pozsonyi, Deutsch, Zulu, Herquet, Hoffer, Károly, Frankl. (Gaál nevű játékos nem volt, valószínű, hogy Schaár Izidor nevét hallották el, Káldor Lipót helyett pedig a Zulut írták - valószínű, már soha nem fog kiderülni a pályára lépő csapat összetétele...) A MÚE együttesében olyan játékosok futballoztak - többek között Csüdör Ferenc, Holics Ödön, Munk Sándor,  Révész Béla, Sebestyén Béla, Szüsz Hugó - akik rövidesen az MTK-ban folytatták pályafutásukat. A találkozón a MÚE-ben játszott a későbbi olimpiai bajnok Halmay Zoltán is. 

Az MTK-nak voltak nagy gólarányú győzelmei a bajnokságban: 14:0-ra verte a Törekvést, 9:1-re a 33 FC-t és 6:0-ra a MAC-ot. 

A bajnokság gólkirálya a mindössze 17 éves Károly Jenő lett, 15 góllal. 

Az MTK teljesítménye a bajnokságban: 

14     9       0       5       41–17               18 

(az akkori pontszámítás szerint a győzelemért 2, a döntetlenért 1 pont járt) 

Erről az első találkozóról így írtak a korabeli újságok: 

"A Magyar Úszó Egyesület és a Magyar Testgyakorlok Köre küzdelme Csömöri-uti millennáris versenypályán nagy és díszes közönség jelenlétében folyt le... 

Ami a játék menetét illeti, konstatálnunk kell, hogy a M. U. E. gyorsaság és fürgeség tekintetében és főkép a fizikai erő tekintetében erős fölényben van a M. T. K. fölött és főkép ezen erőbeli túlsúlyt meglehetős erőszakossággal ki is használta. Némi összjátékot és fairjátékot csak a M. T. K. produkált. Eredmény 2:0 a M. U. E. javára. Biró: Bóka (B. T. C.) aki pártatlanul töltötte be tisztét." 

(Magyarország, 1903. február 24.) 

"A  mérkőzés a csömöri-uti versenypályán volt, a hol a Magyar Úszó-Egyesület a Magyar Testgyakorlók Köré-vel játszott. Az első félidő eredménye két gól ellen zérus az úszók ja­vára, mig a második félidőben az eredmény 0:0 ará­nyában eldöntetlen volt. így a végső eredmény két gól ellen zérus a Magyar Uszó-Egyesület javára." 

(Budapesti Hírlap, 1903 február 23.) 

"Szép tavaszi napon és meglehetős nagyszámú nézőközönség előtt folyt le múlt vasárnap a csömöri-uti versenypályán a magyar bajnokság­ban jelenleg vezető M. U. E. és a M. T. K. közti bajnoki mérkőzés.

A csapatok következő összeállításban szere­peltek :

M. U. E.: Holics, Fehéry, Révész, Jónás, Péczely, Halmay, Friedmann, Stern, Csermák, Hannah, Holub.

M. T. K.: Lipovecz, Steiner, Nagy, Gaál, Pozsonyi, Deutsch, Zulu, Herquet, Hoffer, Károly, Frankl.

Az Úszók szél irányában játszanak és csak­hamar ostromolják a kék-fehérek kapuját. A Testgyakorlók ügyes védekezése daczára 20 percz múlva Sternnek sikerül a sárga-fehérek javára az első goalt megszerezni. A játék ezentúl is csak­nem kizárólag a Testgyakorlók térfelében folyik és a 40-dik perczben a kapus ügyetlen kiszaladása folytán Csermák középcsatár, a második goalt szerzi meg csapatának.

Helycsere után a Testgyakorlók kedvezőbb viszonyok között folytatták a küzdelmet és gyakran ostromolják a M. U. E. kapuját, néhány jó alkalmat azonban nem képesek kihasználni, szép összjátékkal intézett támadásaik megtörnek az Úszók energikus védelmén. Minthogy az Úszók nehány veszélyes lerohanása sem eredményezett újabb sikert, a játék 2:0 eredménynyel végző­dött M. U. E. javára.

Az Úszók csapatján meglátszik, hogy az idény­ ben már sokat játszottak. A sokkal gyengébb testalkatú Testgyakorlók felett már erejük foly­tán, melyet gyakran kíméletlenül használtak, nagy előnyben voltak. A Testgyakorlók csatár­sora szép összjátékával tűnt ki, de az ellenfél kapuja előtt nem tudott érvényesülni. Kapusuk határozottan gyenge volt.

Biró Róka János volt, ki higgadtan és pár­tatlanul bíráskodott, egyes erőszakoskodásokkal szemben azonban nem alkalmazott kellő szigort" 

(Sport-Világ, 1903. március 1.) 


Magyar Testgyakorlók Köre játékoskerete az 1903. évi bajnokságban, a Sport-Világ szerint:  Deutsch Leó, Frank Imre, Herquett Rezső, Hoffer István, Káldor „Zulu” Lipót, Károly Jenő, Lipovetz Géza, Markovits Péter, Nagy Ferenc, Pozsonyi Imre, Roóz Imre, Schaar Izidor, Sebő Gyula, Steiner Rezső, Ugró Gábor, Weisz Lajos (csak a fotó maradt fenn, a képen látható játékosok és vezetők nevét nem sorolták fel sorrendben) 

/Joó Alfréd/


MTK Open

Idén február 4-én rendeztük meg az MTK Open elnevezésű versenyünket. A nevében ugyan az 1., azaz első megjelölés szerepel, hiszen ez volt az első ilyen, ezt azonban 2024 februárjában követi majd a második is, és minden évben újra asztalhoz ülnek a sportág versenyzői. 44 pár részvételével – mely a mostani időkben kiemelkedően magasnak mondható – zajlott a kétfordulós párosverseny, ahol a legjobbakat szerény pénzdíjban részesítettük. Az első helyet ifi játékosunk, az MTK Budapest sportolója, Juhász-Molnár Mirkó szerezte meg Dombi Gergely partnereként. Az ezüst szintén MTK-s Lajos Hanka nyakába került, aki ezúttal Hoffmann Tamással játszott, megelőzve a Lukácsi László - Takács Gábor párost, valamint Fischer Brigitta, világbajnokunkat.

a képek forrása: mtk.hu, fotók: Hegedűs Gábor

Világbajnoki ezüstérmes párosunk, Kemény Márk és Argay Zsolt ezúttal a 9. helyen végzett.

Ezúton is gratulálunk nekik!

A szakosztály következő nagyobb versenyének időpontja 2023. április 29. Reméljük, hogy hasonlóan színvonalas versenyt tudunk rendezni.

Továbbra is várjuk azokat, akik meg szeretnének ismerkedni a bridzs világával; kezdő tanfolyamaink folyamatosan indulnak

/Hazai Tamás/

(További fotók a versenyről ide kattintva érhetőek el.)


Kék túra

Idei második vidéki mérkőzésünk Kozármislenyben lesz március 5-én, 14 órakor.

Előző túránk Dorogon jól sikerült. Mintegy 50 fő kísérte el csapatunkat a bányászvárosba és az eredménnyel elégedettek lehetünk.

Kozármisleny

2023. március 5. (vasárnap). Kezdés 14 óra.

A két stadion közötti távolság 226 km. A menetidő gépkocsival 2 óra 3 perc. Az út nagy részét autópályán tehetjük meg.

A város Pécs vonzáskörzetében helyezkedik el, mindössze 7 km a távolság a vármegye székhelyétől. Idegenforgalmi nevezetessége nincs, viszont az ország legfiatalabb lakosságú, legnagyobb iskolázottságú és legkiemelkedőbb közbiztonságával rendelkező városának tekinthető.

A településen sem zsinagóga, sem zsidó temető nem található.                                                                                     

a kép forrása: Kozármisleny Város Önkormányzata Facebook oldal

Kozármisleny környéke: Mohács, Villány, Siklós, Harkány

Mohács

A város fő látványossága a Széchenyi tér. Itt található a Városháza, a Széchenyi Általános Iskola valamint a Fogadalmi templom. Egy szobor csoportot és az országzászlót csodálhatjuk még meg a téren.

A Kanizsai Dorottya Múzeum a messze földön híres Busójárás legrégebbi maszkjaival gazdagítva mutatja be Mohács és környéke, valamint Magyarország délszláv népeinek kultúráját. Az intézmény a magyarországi horvát, szerb és szlovén kisebbség egyetlen hazai bázismúzeuma.

A Busóudvart a városközpontban hozták létre, annak érdekében, hogy az érdeklődők az év minden napján ízelítőt kapjanak a több évszázados farsangi népszokás felejthetetlen hangulatából. Mohács büszkesége, a hat napon át tartó télűző népszokás, a Busójárás, melyet az UNESCO 2009-ben az emberiség szellemi kulturális örökségének részévé nyilvánított.

a kép forrása: mohacs.kornyeke.hu

A Mohácsi Nemzeti Emlékhely 1976-ban nyitotta meg kapuit, az 1526. augusztus 29-i tragikus kimenetelű mohácsi csata hőseinek állít emléket. A park területe 1700 katona végső nyughelye.

A Szent Miklós Vízi- és Taposómalomban a látogatók a 30-40 perces tárlatvezetés során megismerkedhetnek a malom történetével, működésével, egyebek mellett láthatják annak vízikerekét, áttételét és a tradicionális, malomköves őrlőberendezését.

a kép forrása: mohacs.hu

A városban a pihenést, kikapcsolódást az uszoda és termálfürdő biztosítja.

Miután a zsidó hitközség létszáma 30-40 főre olvad a hatvanas évek elejére, a zsinagógát már nem tudták fenntartani, ezért eladták a városnak. Mohács 1968-ban lebonttatta az épületet, helyén ma a mártírhalált halt mohácsi zsidó költőről, Mohácsi Jenőről elnevezett könyvtár áll (Eötvös utca 2.). Szemben az épülettel az egykori izraelita elemi népiskola helyén 1949 óta a Mártírok kertje emlékeztet az áldozatokra (Eötvös utca 4.).

A zsidó temető az Eszéki út 37. alatt látható. A temető halottasháza műemléki védettség alatt áll.

a kép forrása: s3.eu-central-1.amazonaws.com

A további három városról - Villány, Síklós, Harkány - az őszi idény legelső kéktúra alkalmával részletesen írtam már. III. évfolyam 8. szám augusztus 4. hírlevelünkben megtaláljátok.

Lásd ITT

/Sas János/


Kék-fehér hírességek: Rajz Ferenc

Ebben a rovatunkban általában olyan volt MTK-sportolókról, szurkolókról írunk, akik arról ismertek, hogy sokra vitték civilben, de többségük sportolóként nem volt nagyon eredményes. Rajz Ferenc nem ebbe a kategóriába tartozik. Az ő sikerei a Hungária körúton kezdődtek. De ki is volt ő?


a kép forrása: hu.wikipedia.org

1894. január 16-án született Nagyváradon színész családban. Apja, Rajz Ödön és nagyapja, Rajz (Raisz) János is színész volt, nővére, Irén és öccse, János is a színi pályát választotta. Utóbbi később egy ország Szabó bácsijaként és rengeteg film főszereplőjeként vált híressé. Ferenc 1910-től 1919-ig volt az MTK atlétája. Első kiemelkedő eredménye a negyed mérföldön elért ifi magyar rekordja volt 1910-ben (55,2”). 1913-ban már a felnőtt mezőnyben szerzett magyar bajnoki címet fél mérföldön. Még ugyanebben az évben világcsúcsot futott 500 méteres távon (1’07,6”). Ez volt az első világcsúcs az akkor szinte vadonatúj MTK-stadionban. Ígéretes sportkarrierjének a világháború vetett véget. A frontra került, ahol előbb súlyosan megsebesül, majd felgyógyulása után olasz fogságba esett.


a kép forrása: hajrafutas.hu

Hazakerülését követően színiakadémista lett. Többek között Pethes Sándorral járt egy osztályba. Több vidéki színházban szerepelt. 1928-ban Makón a Hollósy Kornélia színház tagja volt. Tudomásom szerint ez volt az egyetlen társulat, ahol öccsével, Rajz Jánossal együtt szerepeltek. Ferenc legnagyobb sikereit Debrecenben aratta. Főszerepeket játszott például az Ember tragédiájában Lucifert alakította. 1933-ban Hunyady Sándor Erdélyi Kastély című művében játszott főszerepet.  Rövid ideig a Nemzeti Színházban is szerepelt. Rahmanov: Viharos alkonyat című darabjában a tévéközvetítésnek köszönhetően az egész ország megismerhette Rajz Ferencet, mint viceházmestert.

1972. szeptember 9-én hunyt el, a Rákoskeresztúri temetőben nyugszik.

/Bodrogi Tamás/


Születésnapok

A következő két hétben - február 24-e és március 9-e között - születésnapos tagtársaink:

Endler Judit

Farkas Bálint

Ferenczi László

Géczy András

Hagymási Tamás

Hajnalka Zsolt

Hárspataki Gábor

Híres Gábor

Kovács Nikolasz

Molnár Gábor 

Sirovicza Norbert

Szabó Tamás

Turai Tamás

Tussinger Richárd

Vörös Szilvia

Zelei Karolina

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!

Március 5-én kerek évfordulóhoz érkezik Csíkos Gábor. 50 éves lesz ülőröplabdázóink korábbi edzője.

Február 26-án 65 éves szülinapját ünnepli Híres Gábor magyar bajnok labdarúgónk.

Március 2-án tölti be 65. évét Rusz Ágnes volt gyorskorcsolyázónk és edzőnk.

Március 8-án 65 éves lesz Miklós Ancsa volt veterán karate versenyzőnk.

Tömöri László kajak-kenu versenyzőnk 80 éves lesz március 7-én.

85 éves lesz február 24-én Pozsár Mihály cselgáncs bajnokunk.

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

a kép forrása: mtk.hu


a kép forrása: Érdekes Újság 1916. 06. 18.

a kép forrása: feyenoordgeschiedenis.net

Évfordulók

4 évvel ezelőtt, 2019. március 7-én hunyt el Radovan Vukovics kosárlabda edzőnk. Még csak 50 éves volt.

4 éve, 2019. február 27-én meghalt Tóth Attila Márk, korábbi kajakosunk. Tragikusan fiatalon, mindössze 24 évesen ment el.

50 éve, 1973. február 24-én hunyt el Gárdos István bridzs versenyzőnk.

65 éve, 1958. március 5-én hunyt el Hlavay Kálmán, az MTK választmányi tagja, akinek két öccse is az MTK magyar bajnok labdarúgója volt.

90 éve, 1933. február 27-én született Fecske István labdarúgó kapusunk, aki tagja volt az 1953-as bajnokcsapatunknak.

90 éve, 1933. március 5-én hunyt el a magyar vizilabdasport megteremtője, az MTK volt játékosa és edzője, Komjádi Béla. Búcsúztatásán - a zsidó temetőben - az akkor már náci Németország vizilabda szövetsége is hivatalosan képviseltette magát!

110 éve, 1913. március 5-én született Kemény Tibor labdarúgóedző, aki 1955-ben Közép-Európa Kupa győzelemre vezette labdarúgó csapatunkat.

125 éve, 1898. március 5-én született Publik Andor atlétánk.

125 éve, 1898. március 7-én született holokausztáldozat atlétánk, Schleifer Miklós.

130 éve, 1893. március 9-én született beszterczey Jacobi Roland asztaliteniszező. Négy magyar bajnoki címe közül hármat MTK-sportolóként szerzett. Világbajnoki címeit - melyekből valószínűleg azért volt „csak” négy, mert fénykorában még nem rendeztek világbajnokságot - már a BBTE színeiben szerezte.

135 éve, 1888. február 27-én született Kohn /Little/ Richárd labdarúgónk. Érdekesség, hogy később ő lett a Bayern München első bajnokcsapatának edzője.

Ugyancsak 135 éve született még egy híres Kohnunk. 1888. febrúár 29-én jött világra a legidősebb Kertész testvér, kétszeres bajnok labdarúgónk, Kertész I. Gyula, aki 1906 és 1913 között szerepelt az MTK-ban.

140 éve, 1883. február 25-én született Herbert Larry Burgess, az 1922-es bajnok labdarúgó csapatunk edzője, mindkét manchesteri nagy csapat korábbi játékosa.

a kép forrása: maccabi.hu



Az elmúlt két hét eredményei:

Atlétika


Fedettpályás Felnőtt, U20 és U18 Összetett Atlétikai Magyar Bajnokság - Budapest

1. Krizsán Xénia (ötpróba)

8. Kovács Vivien (ötpróba)


MASZ Fedettpályás Versenye - Budapest

1. Mátó Sára (400 m)

1. Renner Luca (magasugrás)

1. Endrész Klaudia (távolugrás)

1. Csahóczi Csanád (400 m)

2. Sivadó Lilien (U14; súlylökés)

2. Nguyen Anasztázia dr. (60 m)

2. Mohai Regina (200 m)

2. Boczonádi Bora (távolugrás)

2. Szabó Beatrix (hármasugrás)

2. Gaál Botond (60 m)

2. Együd Máté (400 m)

2. Jankovics Dániel (magasugrás)

3. Mohai Regina (400 m)

3. Szommer Vivien (U16; 300 m)

4. Karkiss Gergely (U16; 300 m)

5. Bartha Lilla (60 m gát)

5. Petry Alexandra (rúdugrás)

5. Csahóczi Csanád (200 m)

6. Varga Iván (rúdugrás)

8. Szabó Vivien Krisztina (rúdugrás)

9. Erdei Tamara (200 m)


Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság - Nyíregyháza

1. Szabó Beatrix (hármasugrás)

2. MTK /Mohai Regina - Mátó Sára - Erdei Tamara - Ferencz Anna/ (4x400 m)

2. Szabó Barbara (magasugrás)

4. Renner Luca (magasugrás)

5. Krizsán Xénia (súlylökés)

5. Jankovics Dániel (magasugrás)

5. Mátó Sára (400 m)

6. Kováts Fanni Virág (rúdugrás)

6. Nguyen Anasztázia dr. (távolugrás)

7. Mohai Regina (200 m)

7. Ferencz Anna (800 m)

7. Petry Alexandra (rúdugrás)

8. Mohai Regina (400 m)

8. Krizsán Xénia (magasugrás)

8. Boczonádi Bora (távolugrás)

8. Kovács Vivien (súlylökés)

8. Gaál Botond (60 m)

9. Csahóczi Csanád (200 m)

10. Bartha Lilla (távolugrás)

Cselgáncs


European Open - Szófia

1. Gőz Roland (-90 kg)

5. Varga Brigitta (- 63 kg)


Grand Slam - Tel Aviv

2. Tóth Krisztián


Ifi OB

1. Gécs Kristóf (-66 kg)

2. Bertalan Balázs (-73 kg)

3. Pánczél Csanád (-46 kg)

Magyar Kupa - Szeged


Magyar Kupa - Szeged

1. Gábor Áron (-66 kg)

1. Beviz Barnabás (-90 kg)

2. Tóth Botond (-81 kg)

3. Vit Lili (-63 kg)

3. Demeter Marcell (-81 kg)

3. Bötös Noel (-90 kg)

3. Tóth Ferenc (-100 kg)

5. Kalász Ádám (-73 kg)

5 Kittler Rudolf (-81 kg)

7. Farkas bence (-66 kg)

E-sport


HPCL

MTK Budapest - Honvéd 3-1

MTK Budapest - Covenant 2-1

MTK Budapest - Hajdúnánás 1-1

Genesis Gaming - MTK Budapest 0-1


Magyar Kupa

MTK Budapest - Genesis Gaming 1-2

Karate 


Szlovák Grand Prix - Pozsony

2. Streck Laura (kata)

2. Dalnoki Szofi (K; -47 kg)

2. Gáspár Laura (J; -48 kg)

2. Jakubovics Dalma (-50 kg)

2. Ilankovic Aleksandra (U21; -61 kg)

2. Tóth Zsombor (K; -57 kg)

2. Kapdebó Botond (+84 kg)

3. Jakubovics Dalma (U21; -50 kg)

3. Ilankovic Aleksandra (-61 kg)

3. Tóth Máté (K; -57 kg)

5. Boussebaa Aicha (+68 kg)

5. Botos Botond (-84 kg)

7. Sinkó Diána (J; +66 kg)

7. Kiss Mátyás (U12; +40 kg)

Kézilabda


Női NB I.

MTK Budapest - Kisvárda 31-20


Női U19 I. osztály kelet

MTK Budapest - SZNKE 24-42

MTK Budapest - Vác 26-34


Női U17 I. osztály kelet

MTK Bodapest - SZNKE 13-48

MTK Budapest - Vác 14 - 38

Kosárlabda


Női NB I.

TFSE-MTK - Szekszárd 81-75


Női Amatőr NB I. Zöld csoport

Ajka - MTK 52-65


Női Amatőr NB I. Piros csoport

BKG - TFSE-MTK U23 83-61

PEAC - TFSE-MTK U23 99-67


Női Hepp Kupa elődöntő

Csata DSE - MTK-TFSE 53-60


Női Hepp Kupa döntő

MTK-TFSE - PEAC 74-85

Labdarúgás


Férfi NB II.

MTK - Békéscsaba 3-0

BMTE - MTK 0-1


Férfi NB III. Közép csoport

Dunaújváros - MTK II. 1-3

MTK II. - Honvéd II. 2-1


Női felkészülési mérkőzés

MTK - Szekszárd 7-1

MTK - Fehérvár 0-0

Röplabda


Női Extra Liga

Vasas - MTK Budapest 3-0

UTE - MTK Budapest 2-3


Ülő röplabda Magyar Kupa B csoport

MTK Budapest - Mozdulj (női) 0-2

Mozdulj (férfi) - MTK Budapest 2-0


Ülő röplabda Magyar Kupa a 6. helyért

Hamburger SE - MTK Budapest 0-3


Női U20 I. osztály

UTE - MTK Budapest 3-2

MTK Budapest - Gödöllő 0-3


Női U15 II. osztály

EVSI - MTK Budapest 3-2

MTK - BRSE 0-3


Női U15 III. osztály

MTK Budapest - MÁV Előre 3-2

Veszprém - MTK Budapest 0-3


Női U13 I. osztály

MTK Budapest - Nyíregyháza 0-3

Vasas - MTK Budapest 3-0


Női U13 II. osztály

DKLSN - MTK Budapest 2-1

MTK Budapest - KSE 1-2

Rövidpályás gyorskorcsolya


Világkupa - Dordrecht

2. Magyarország /Bácskai Sára Luca - (Jászapáti Petra) - (Kónya Zsófia) - (Somodi Maja)/ (váltó)


Utánpótlás Magyar Bajnokság - Budapest

1. Kiss-Gebora Flóra (J D; 500 m)

1. Kiss-Gebora Flóra (J D; 777 m)

1. Szigeti Dóra (J B; 1500 m)

1. Szigeti Dóra (J B; 500 m)

1. Szigeti Dóra (J B; összetett)

1. Schönborn Melinda (J A; 500 m)

1. Czank-Varga Benjámin (J B; 1500 m)

1. Czank-Varga Benjámin (J B; 500 m)

1. Czank-Varga Benjámin (J B; 1000 m)

1. Czank-Varga Benjámin (J B; összetett)

1. Kun Bence Benedek (J D; 1000 m)

1. Kun Bence Benedek (J D; 500 m)

1. Kun Bence Benedek (J D; összetett)

2. MTK /Kun Bence Benedek - Kiss-Gebora Bence - Pistai Botond/ (J C-D; 2000 m váltó)

2. MTK /Schönborn Melinda - Szigeti Dóra - Czank-Varga Benjámin - Sipos Dominik/ (J; 2000 m váltó)

2. Kiss-Gebora Flóra (J D; összetett)

2. Szigeti Dóra (J B; 1000 m)

2. Schönborn Melinda (J A; 1500 m)

2. Sipos Dominik (J A; 1000 m)

3. MTK /Kiss-Gebora Flóra - Haszonits Hanna - Dunay Gerda - Tóth Liza/ (J C-D; 2000 m váltó)

3. Kiss-Gebora Flóra (J D; 1000 m)

3. Belinszky Dániel (J G; 333 m)

3. Belinszky Dániel (J G; 111 m)

3. Belinszky Dániel (J G; 500 m)

3. Belinszky Dániel (J G; összetett)

3. Schönborn Melinda (J A; összetett)

3. Sipos Dominik (J A; 500 m)

3. Sipos Dominik (J A; 1500 m)

3. Sipos Dominik (J A; összetett)

4. Belinszky Dániel (J G; 222 m)

4. Dunay Máté (J B; 1500 m)

5. Tóth Liza (J C; 500 m)

5. Haszonits Hanna (J C; 1000 m)

5. Kiss-Gebora Bence (J D; 1000 m)

5. Kiss-Gebora Bence (J D; 500 m)

5. Pistai Botond (J C; 500 m)

6. Pistai Botond (J C; 1000 m)

6. Tóth Liza (J C; 1500 m)

6. Tóth Liza (J C; összetett)

7. Dunay Gerda (J D; 777 m)

7. Tóth Liza (J C; 1000 m)

7. Haszonits Hanna (J C; összetett)

7. Kiss-Gebora Bence (J D; összetett)

7. Corvin-Szabó Máté (J D; 500 m)

7. Pistai Botond (J C; összetett)

7. Dunay Máté (J B; 1000 m)

7. Dunay Máté (J B; összetett)

8. Dunay Gerda (J D; összetett)

8. Haszonits Hanna (J C; 1500 m)

8. Grohoczky Bettina (J C; 500 m)

8. Corvin-Szabó Máté (J D; 777 m)

8. Pistai Botond (J C; 1500 m)

8. Hemző Botond (J C; 500 m)

8. Dunay Máté (J B; 500 m)

9. Grohoczky Bettina (J C; 1000 m)

9. Grohoczky Bettina (J C; összetett)

9. Balázs-Pavlkin Barnabás (J E; 333 m)

9. Corvin-Szabó Máté (J D; 1000 m)

9. Corvin-Szabó Máté (J D; összetett)

10. Dunay Gerda (J D; 1000 m)

10. Dunay Gerda (J D; 500 m)

10. Balázs-Pavlkin Barnabás (J E; 777 m)

10. Balázs-Pavlkin Barnabás (J E; 500 m)

10. Balázs-Pavlkin Barnabás (J E; összetett)

Sakk


Szuperliga

Biatorbágy - MTK Budapest 8-4

MTK Budapest - Kőbánya 2,5-9,5


NB II. Breyer csoport

Biatorbágy II. - MTK Budapest II. 9,5-2,5

MTK Budapest II. - Tata 3-9

Taekwondo


Török Open - Isztambul

5. D. Kiss Zoltán (PR K44; +84 kg)

Tenisz


Paulus Borház Kupa - Mór

5. Fóti Barnabás (U14)


Volvex Kupa - Dunakeszi

3. Mező Marcell (U16)

3. Almádi Attila (U16)


Mogyoród Open - Mogyoród

5. Mihály Márk Sámuel (U18)

5. Grossmann Maxim (U18)


Metró Kupa - Budapest

3. Mező Marcell


Golden Ace Kupa - Budapest

3. Tóth Barnabás László (U12)


Vívás


Világkupa - Varsó

2. Magyarország /(Décsi Tamás) - (Gémesi Csanád) - Szatmári András - (Szilágyi Áron)/ (kard csapat)

10. Szatmári András (kard)


Világkupa - Barcelona

6. Magyarország /(Büki Lili) - (Kun Anna) - (Muhari Eszter) - Wimmer Dorina/ (párbajtőr csapat)

Rövidítések:

A különböző sportágaknál zárójelben azoknak a nem MTK sportolóknak a neveit találjátok, akik a mieinkkel egy versenyegységben szerepeltek. A felnőtt versenyek esetében a korosztályt külön nem jelezzük.

Korosztály jelzések:

U: utánpótlás

M: masters

E: egyetemista

J: junior

I: ifi

K: kadet

S: serdülő

T: tanuló

D: diák

Gy: gyermek

Új: újonc

Tp: törpici

Az egyes kosrosztály jelzések után álló számok/betűk a korosztályon belüli korcsoportokat jelzik.

PR: parasportoló

Rövidítések az evezésnél:

1x, 2x, 4x, 8x : kormányos nélküli pár evezősök

2x+, 4x+, 8x+ : kormányos párevezősök

2-, 4-, 8- : kormányos nélküli váltott evezősök

2+, 4+, 8+ : kormányos váltott evezősök

KS : könnyű súlyú

Rövidítések a kajak-kenunál:

K: kajak

C: kenu

S: SUP

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség tagjai: Sztojcsev Iván-olvasó szerkesztő, Hazai Tamás-bridzs, Holló Iván-A szurkoló szemével, Joó Alfréd-labdarúgás történet, Lantai Tibor: Kék kosár, Lukácsi Attila-Röptében, Pandzarisz Tamás-Ultrakék, Kalocsai László: labdarúgás, Polivka Dóra-evezés, Rózsa Mihály- küzdősportok, Rudas György-A szurkoló szemével, Sas János-Kéktúra.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *