Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

Ilyen a box! (Amint az LGT is énekelte.)

2011.11.27.

Két megnyert boxbajnokságról és arról miért fogjuk elveszteni bajnokainkat.

Milyen is? Gyönyörű. Ma különösen, hiszen ma e férfias sportban két MTK-s ifjú leány bajnokságot nyert.

Drexler Géza edző sokadszor tett csodát. Elképesztő körülmények között dolgozva újra és újra talál fiatal tehetségeket, felneveli őket, hogy ők aztán távozzanak az MTK-tól, mert a klub még az edzőterem bérleti díját sem képes nekik megfizetni. Félő, a szakosztály rövidesen ismét megszünik. Arról a szakosztályról beszélünk, amelyik nemrégiben még azzal büszkélkedhetett, hogy nálunk szerepel a legjobb magyar bunyós Káté Gyula. Már nincs nálunk. Anyagi okok miatt.

Senki ne gondolja, hogy vagyonokról van szó. Nem száz milliók, még csak nem is tíz milliók sőt egyáltalán nem milliók kellenének a szakosztály fenntartására. Csak százezrekről van szó. De ennyi sincs. Sőt akár ingyen is megmaradhatna a szakosztály, ha kapna lehetőséget, hogy edzéseit a Hidegkuti Stadionban lévő régi box teremben tarthassa. De nem kap, Domonyai László ugyanis ehhez nem járul hozzá. Nem azért, mert szüksége van a focistáknak a teremre - á dehogy - a terem ugyanis tök üresen áll - a focisták csak arra használják, hogy átmnennek rajta, ha be akarnak menni erősíteni az egykori súlyemelő terembe. Biztrosan zavarná őket a boxolók látványa. A boxolók azt is felajánlották, hogy akkor edzenek, amikor a focisták nincsenek ott. Mindegy mikor, a focistákhoz alkalmazkodnak. De nem, nem edzhetnek ott. Miért? Csak.

Hogy is kezdődik a címben idézett dal?

"Nyisd ki a szemed és csukd be aszád..."

Hát nem! Nyitott szemhez nyitott száj is dukál.

Domonyai - ahol tudok keresztbe teszek - László nem engedi edzeni a boxolókat. De ez minden?

Nem. Ő a focistákat sem engedi edzeni, ha nem teljesítenek bizonyos feltételeket. (Ezeket a feltételeket természetesen ő szabja.) Jelenleg legalább három játékosunkról tudható, hogy büntetésből, amiért nem paríroztak Domonyainak, parkolópályán vannak. Pátkai, Kákonyi és Szabó Ádám számüzetésben van. Közülük Pátkairól tudjuk, hogy bejelentkezett érte az ETO. Ajánlatuk 150 000 Euró + a továbbadáskori árának 25 százaléka volt. Ez mostani árfolyamon 47,5 millió Ft + ami az eladás után majd még bejött volna. Ma már fél év pihenő után Pátkai értéke ennek az összegnek egy töredéke. Hasonló a helyzet a két másik játékossal is. Domonyai kisded játéka 100 millió forintot közelítő vagyon vesztést eredményezett az MTK-nak. Ez az összeg kényelmesen fedezné az MTK összes többi szakosztályának hiányait. Meg tudna maradni ebből a box szakosztály, ki lehetne fizetni a kajak-kenusok elmaradt járandóságait stb. Mi ez, ha nem hűtlen kezelés?

Domonyai László nem szereti, ha kritzálják. Ha valaki mégis ezt teszi, akkor elkezd fenyegetőzni. Joggal. Mást nem nagyon tehet. Érvei nincsenek. Országlása alatt elfogytak a szurkolóink, kiesett az NB1-ből csapatunk, amelyik 3 éve még bajnok volt. A nemrég még minden korosztályban bajnokcsapatot adó utánpótlás csapataink vegetálnak, a klub anyagi helyzete katasztrófális. Ilyenkor mit tehet egy vezető? Lemond vagy fenyegetőzik. Mást nem nagyon tehet, hiszen a tények ellene szólnak.

/Bodrogi Tamás/

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.