MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Kajak.kenu

2012.02.10.

Az MTK továbbra sem fizet világsztár kajakosainak. Benedek Dalmanyilatkozata a totalsport.hu-nak:

Benedek: Még hét havi fizetéssel tartozik az MTK

A világbajnok kajakos úgy véli, tudja hozni a tavalyi szintet

2012. Február 09., Csütörtök 11:59

Benedek: Még hét havi fizetéssel tartozik az MTK

Még mindig több millió forinttal tartozik az MTK a kajak-kenusainak, a sportolók sapkában, kabátban pihennek az MTK-bázison, ahol nincs fűtés, újabban víz se, a fiúk és lányok mégis töretlenül készülnek az olimpiára, csak éppen máshol...

Erről számolt be a DIGI Sport Reggeli Start című műsorában Benedek Dalma hétszeres világ- és Európa-bajnok kajakos.

Benedek Dalma azt mondta, azért nem jár edzeni az MTK-hoz, „mert hol van meleg víz, hol nincs. A fiúk odajárnak, igaz csak pihenni két edzés között, ők Vácon vagy Gödön, vagyis elég messze laknak. Az interneten kering pár fotó arról, hogy milyen körülmények között: sapka, sál, kabát. Nincs meleg, azt is hallottam, hogy már víz se”. Az olimpiára készülő kajakos a Római-partra jár edzeni, úszni a Komjádi uszodába, és a Margitszigeten fut; tavasszal pedig már Sevillában fog edzőtáborozni.

Tavaly négy kajakos és egy kenus fizetési felszólítást küldött az MTK-hoz az elmaradt járandóságaik miatt. Benedek Dalma jelezte, van előrelépés, mert az MTK kajakszakosztálya és Erzsébetváros között megköttetett a szerződés, „így augusztustól rendesen kapjuk a havi pénzeinket, de az első hét hónap – januártól júniusig – még mindig hiányzik, nem kaptunk semmit. Nem szeretem, ha egymás pénztárcájában turkálunk, és nem is szeretném megmondani, hogy az én esetemben mekkora összegről van szó, a sajtó már úgyis megírta, de a csapat egészét nézve több millió forintról. Az ügyben húzódnak a tárgyalások. Azt mondják, nincs pénz. Mindig ez a válasz.”

Benedek Dalma ettől függetlenül teljes erővel készül a londoni olimpiára. Ehhez jól kell teljesítenie a kajak-kenu olimpiai válogatón. Mint mondta: „a csapathajó kulcsa az egyes, így mindenki az egyes válogatót célozza meg. Nagyon szeretném, ha minél előrébb tudnék végezni. A legjobb persze az volna, ha meg is tudnám nyerni a válogatót, mert akkor a négyes is megvan."

A világbajnok kajakos úgy véli, tudja hozni a tavalyi szintet, és egy-két tizedet talán még rá is tudna tenni az eredményre. Arra a kérdésre, hogy lesz-e Paksy-Benedek páros, Dalma így felelt: „eltávolodtak az útjaink, Timi elment a 200 méter egyes felé, én az 500-ra készülök. Úgy gondolom, itt most nem lesz Paksy-Benedek páros. De ha minden jól jön ki, akkor ott leszek az olimpián.” Dalma arra még nem tudja a választ, hogy folytatja-e London után: „várjuk meg, hogy kijutok-e az olimpiára, utána majd meglátjuk, térjünk rá vissza London után”.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!