Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

Kosárlabda

2011.12.04.

Az Eger - MTK mérkőzésről készült fényképes beszámolót Sziráky László készítette. Köszönet érte a szerzőnek.

EKF - Eger-HÉSZ SE - MTK Törökbálint 94-87 (20-18, 25-16, 28-33, 21-20)

Eger, Eszterházy Csarnok, 100 néző

Vezette: Vida B, Minár L.

Eger: Kováts R. 7/3, MÁTÉ B. 28/18, KRASZNAI 24/9, ERDEI 19/6, Zsemlye 14. Cserék: Szarvas, Szerdahelyi 2, Farkasinszki.

Edző: Váczi Péter

MTK: Szarvas 2, Kovács A., GORSZKIJ 27/3, Spiriev 2, HORVÁTH CS. 22 Cserék: Szabó B 20, Hajmásy, 11/3, Laczka 3/3, Máté M.,

Edző: Molnár István

Az NB I/B Keleti Csoportjának sorsdöntő mérkőzésére az MTK Családi hagyományörző Egyesület jóvoltából mintegy 30 főből álló szurkolósereg utazhatott el költségmentesen.

Szurkolóink végig lelkesen buzdították csapatunkat, ők minden tőlük telhetőt megtettek kedvenceik győzelme érdekében.

Az első negyedben még fej fej mellett haladtak a csapatok. Mindkét együttes csekély erőfeszítést fordított a védekezésre. Csapatunk számtalan pontatlan középtávoli dobással, ellenfelünk több eladott labdával hívta fel magára a figyelmet. A Heves megyeiek a második negyet két sikeres hárompontos dobással kezdték, játékosaink erre nem tudtak válaszolni, s a negyed közepére ellenfelünknek sikerült jelentős előnyre szert tennie. A negyed vége felé Gorszkij több sikeres dobásának köszönhetően sikerült együttesünk hátrányát tízponton belülire faragnia. Ellenfelünk mégis 11 pontos előnnyel mehetett a nagyszünetre egy utolsó pillanatban kiharcolt hárompontos dobóhelyzetből leadott sikeres kísérletet követően. A második félidő első perceiben mindkét oldalon egyformán növelték pontjaikat a csapatok, majd Gorszkij és Laczka hárompontosaival sikerült megkezdenünk a felzárkózást. Az egri edző reklamálását követően technikaiból tovább csökkentettük hátrányunkat, majd Szabó Balázs duplájának köszönhetően már csak 3 pont hiányzott az egyelítéshez. Ekkor Váczi Péter időkérésének köszönhetően a hazaiak ismét magukra találtak, s ismét megnyugtató különbségűre növelték előnyüket. A záró negyed Krasznai sikeres hárompontosával kezdődött. Vendégoldalon ismét sorozatosan maradtak ki a ziccerek, az egriek továbbra is biztos kézzel értékesítették helyzeteiket. Az előnyük ismét tízponton felülire nőtt, s ez megnyugtatta őket, s noha az utolsó percekben sikerült tízponton belülire hoznunk az eredményt, a hazai győzelem már nem forgott veszélyben. Ezzel csapatunk összességében gyámoltalannak mondható játákkal elszenvedte az őszi szezonban a második vereségét.

Edzői nyilatkozatok:

Váczi Péter: Igazi rangadót játszott a Keleti Csoport két legjobbja. (Bár a Salgótarján is a legjobb három csapat közéa tartozik.) Így tud teljesíteni a csapatunk, ha nincsenek sérült játékosaink. Gratulálok a Törökbálintnak is! Ez egy jó propoagandája volt annak, hogy végre felfigyelhessenek rá, nemcsak az A-osztályban lehet élvezetes mérkőzéseket látni.

Molnár István: Olyan érzésem volt, hogy az Eger jobban akarta a győzelmet. Ez különösen a két csapat védekezésbeli különbségén domborodott ki.

/Sziráky László /

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.