Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

Labdarúgás

2013.01.18.

Vicsek Nóra az U17 őszi gólkirálynője

Őszi gólvágók (4. rész): Vicsek Nóra immár szó szerint jó szívvel segíti az MTK-t

 

Hasonlóan az NB II-es pontvadászathoz, az U17-es bajnokságban is egy szép és csinos fiatal tehetség bizonyult a legered-ményesebbnek az őszi idény során. A félszezon gólkirálynőit bemutató sorozatunkban ezúttal az MTK Hungária kiválóságát, Vicsek Nórát mutatjuk be olvasóinknak, aki immár szó szerint jó szívvel segíti klubját. Magyarázat lejjebb...

Néha utolérhetetlen, mint a futballpályán. Az MTK Hungária játékosának, Vicsek Nórának élete a foci, és mindent megtett, illetve megtesz annak érdekében, hogy szeretett sportágának hódoljon. Az U17-es bajnokság őszi legeredményesebb futballistája, a 11 meccsen 24 gólt termelő Vicsek Nóra immár szó szerint jó szívvel gondol vissza az elmúlt időszakra, hiszen pályafutása során egyetlen idényben sem iratkozott fel ennyiszer a találatszerzők listájára. (Azt már csak halkan jegyezzük meg, hogy az ifjú gólvágóval olyan nehéz volt időpontot egyeztetni, mint amilyen nehezen lehet őt semlegesíteni a futballpályán.)

- Elnézve a hivatalos adatokat, a 2008/2009-es szezonban léptél pályára először az MTK színeiben, és a mostani félszezonod volt a leggólképesebb. Mivel töltötted az időd addig, míg először magadra ölthetted a kék-fehér mezt, amelyre 2009. március 27-én került sor?

- Lényegében 9 éves korom óta focizom, igaz, akkor még nem szervezett keretek között. A Deák Diák Általános Iskolába jártunk a bátyámmal, s mivel ő is futballozott, így anyukám egy merész ötlettel vezérelve úgy döntött, hogy csinál egy focicsapatot. Keresett egy edzőt, s Pindák László személyében talált egyet, és az Orczy-kertbe jártunk le játszani heti háromszor-négyszer. A fiúk között amúgy én voltam az egyedüli lány. Egy év után edzőt váltottunk, mert nem voltunk megelégedve az előzővel, így került hozzánk Bitó Tibor, aki most a BKV Előrénél dolgozik amúgy. Közben néha egy-egy helyi tornán elindultunk, de egyik sem volt igazán komoly. Szűk négy évig edzegettem az Orczy-kertben, amikor Bitó Tibor azt mondta, hogy keressünk nekem egy női csapatot. Apukám az egyik munkatársa által megtalálta Turtóczki Sándort, az MTK trénerét, így mentem el a klubhoz az egyik edzésre. 12 évesen az utánpótláscsapat foglalkozásán vettem részt, s mivel jó benyomást tehettem Schumi Dóra edzőre, anyu megbeszélte vele, hogy leigazolnak a kék-fehérek. Így kerültem az MTK-ba, ahol 2009 tavaszán az U15-ben háromszor, az U17-ben pedig kétszer voltam eredményes.

- Közben szépen lépegettél előre azon a bizonyos szamárlétrán, ám 2011-ben jelentős kihagyás volt pályafutásodban. Mi volt ennek az oka?

- Bár az elején a sportorvosi vizsgálat nem mutatta ki, de később kiderült, hogy feltehetően születési rendellenesség révén baj van a szívemmel. Azt mondták, vagy megműtenek, vagy nem focizhatom tovább. Mivel nem akartam abbahagyni imádott sportágamat, ezért az orvosi beavatkozást választottam. Szívkatéterezésem volt, amely során kiégettek egy plusz idegköteget a szívemből. Annak, hogy az első műtét sikerül, 95 % volt az esélye, de sajnos az 5 % jött be. A második műtétre már csak 80 %-ot mondtak, de az sem sikerült, s akkor már nem igazán volt remény a teljes gyógyulásomra. A foci szeretete azonban rávett arra, hogy harmadszor is megműtsenek, amely szerencsére sikeres volt, így már végre semmi nem gátolt meg abban, hogy visszatérjek a futballpályára.

- Azóta semmi egészségügyi problémád sincs?

- Bár gyakran megfázom, de ezt leszámítva szinte semmi.

- Melyik poszton mozogsz a legotthonosabban a pályán?

- Jobbszélsőként vagy balszélsőként, de világ életemben csatárt játszottam.

- Jelenleg az U17-es bajnokságban az MTK a 3. helyen áll 10 ponttal lemaradva a toronymagas esélyes Ferencváros mögött. Mennyi esélyt látsz arra, hogy megtörténjen az elméletileg lehetetlen?

- Nagyjából a fél csapat elfogadja, hogy sokkal jobb a Fradi, de én hiszek benne, hogy a zöld-fehérek is legyőzhetőek, ám mivel a futball csapatjáték, és ha vannak olyanok, bocsánat a kifejezésért, de be vannak tojva, úgy nehéz lesz nyerni.

- Mi lehet a Fradi menetelésének a titka?

- Sokkal többen vannak, a kispadjuk is erős, egyénileg technikásabbak, s náluk több a jobb képességű játékos.

- Így elnézve akkor valahol bravúr, hogy te vezeted a tavaszi folytatás előtt a góllövőlistát az U17-es pontvadászatban.

- A Fradi több bajnokságban is elindult, így vannak olyanok, akik nincsenek ott minden meccsen, mert éppen máshol szerepelnek, s ez befolyással lehet a góllövőlistára. Ennek ellenére örülök, hogy én vagyok az U17-ben jelenleg a legeredményesebb.

- Mi a célod a tavaszi idényt illetően?

- Az Astra óvása és a pontlevonás miatt a bajnoki címre szinte semmi esélyünk, ráadásul az ezüstérem is kissé távolinak tűnik, de azon leszünk, hogy valamilyen úton-módon ledolgozzuk a tetemesnek tűnő hátrányunkat.

- Van-e valamiféle titka az MTK jelenlegi U17-es együttesének?

- Jó a közösség, de a korosztályváltás miatt több jó képességű, meghatározó játékos idén már nem léphetett pályára, ennek ellenére büszkék lehetünk az őszi idényben nyújtott teljesítményünkre, ráadásul sérülések is hátráltattak bennünket, akik ha felépülnek, akkor mindenképpen felülmúlhatjuk az őszi produkciónkat, és tavasszal sokkal jobbak lehetünk.

- Mi volt eddigi, nem túl hosszú pályafutásod csúcsa?

- A 2010/11-es szezonban az U15-ös csapattal bajnokok lettünk és én lettem a gólkirálynő.

- Teljesítményed elismerésre révén immár az U17-es válogatottban is bemutatkozhattál, igaz, ahogy elnézzük a nemzeti együttesben eltöltött perceidet, nos, az igencsak karcsúnak tűnik...

- 2011-ben játszottam először címeres mezben, de a szakvezetés kevés játéklehetőséget adott nekem, így valamelyest az önbizalmam is elment, és ez némiképp kihatott a bajnokságban nyújtott teljesítményemre is.

- Ha ilyen lelkesen termeled a gólokat, előbb-utóbb az MTK felnőtt együttesében is bemutatkozhatsz. Eljátszottál már a gondolattal, hogy a nagyok között lépjél pályára.

- Természetesen idővel mindenképpen szeretnék az első csapatban játszani, bár annak még úgy érzem, nem jött el az ideje. Büszke lennék arra, ha azok között futballozhatnék majd a későbbiekben, akik a Bajnokok Ligájában az idén bejutottak a legjobb 32 együttes közé!

- Sok lány álmaimban szerepel az, hogyha úgy adódik, akkor egyszer külföldre igazoljon. Te is így vagy vele?

- Idővel szeretnék kimenni, ezért is tanulok németet a sulimban, a Kölcsey Ferenc Gimnáziumban.

- Mit szólsz ahhoz, hogy az egykori MTK-játékost, Jakabfi Zsanettet a Bundesliga I. osztályának legjobbjának választották?

- Nagyon örülök neki, és egyszer szeretnék majd az ő nyomdokaiban járni...

(Írta: B. Nagy Zoltán)


/Forrás: www.nőilabdarúgás.hu/

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.