A két játékos, Babos és Cepelova jól ismerik egymást, hiszen tavaly a Helsinkiben megrendezett szintén 25 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán ők játszották a döntőt, melyet a magyar lány nyert 6-3, 6-1 arányban. A szlovák teniszező értelem szerűen szeretett volna visszavágni Timinek az ottani vereségért, ám erre ezúttal sem volt sok esélye.A világranglistán a 68. helyen jegyzett magyar játékos ismét két szettben győzedelmeskedett és ezúttal sem engedélyezett túl sok gémet ellenfelének, összesen hármat. Babos végül 6-2, 6-1 arányban nyert és bejutott a legjobb négy közé. Az elődöntőben a magyar lány ellenfele a kazah Yaroslava Shvedova lesz.

A 24 éves játékos nem is olyan régen még a világranglista 29. helyén állt, köszönhetően többek között a 2010-es Roland Garroson bemutatott menetelésének, amikor is egészen a negyeddöntőig jutott. Shvedova jobbkezes, a fonákot két kézze üti. Pályafutása során közel 750 ezer dollárt teniszezett össze. Párosban nyert két Grand Slam tornát (Wimbledon, US Open), míg egyesben egy WTA tornagyőzelem áll a neve mellett melyet 2007-ben Indiában tudott megnyerni.

Babos dolga tehát az elődöntőben nem lesz egyszerű, ám az utóbbi időkben Timi bizonyította, hogy a jelenlegi és az egykori top 50-es játékosok sem okoznak gondot neki. Remélhetőleg ezúttal is így lesz és a torna vasárnapi döntőjét a magyar lány