Menü
MTK Baráti Kör Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!
MTK Baráti Kör

Tenisz

2013.01.11.

Babos Timea Mandy Minellával az oldalán párosban döntőbe jutott a Hobartban zajló WTA tornán.

Timiék simán nyerték a hobarti elődöntőt

alt

 

2013-01-11 Immár harmadszor készülhet WTA-verseny fináléjára Babos Tímea, miután Mandy Minella oldalán könnyedén nyert a 235 000 dollár összdíjazású Moorilla Hobart International elődöntőjében a spanyol Lara Arruabarrena-Vecino és Lourdes Dominguez Lino ellen. A találkozó 50 percig tartott.

MOORILLA HOBART INTERNATIONAL (235 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA),   PÁROS, ELŐDÖNTŐ

Babos Tímea, Mandy Minella (magyar, luxemburgi) – Lara   Arruabarrena-Vecino, Lourdes Dominguez Lino (spanyol) 6:2, 6:2

 

alt

„Jó meccset játszottunk, Mandy is feljavult az előző találkozóhoz képest. Persze én is sokat léptem előre az elmúlt napokban, az adogatásom egyre jobb. A párosverseny alatt még egyszer sem brékeltek le. Úgy érzem, a játék minden elemében egy fokkal jobb lettem, az egyénihez képest is. De még bőven van tartalék bennem. A szombati ellenfelet jól ismerem, hiszen szinte kortársak vagyunk. . Úgy érzem, jó esélyünk lesz a győzelemre, de természetesen ehhez jól kell játszanunk” – nyilatkozta Timi az elődöntőt követően.

Timi tavaly egyesben Monterreyben, míg párosban a tajvani Hszie Szu-vej oldalán Birminghamben nyert WTA-tornát.

Ezúttal két spanyol játékos volt Timi és Mandy Minella ellenfele, az előjelek sikert ígértek. Így is történt, a vártnál talán könnyebben.

A magyar és a luxemburgi teniszező már az elődöntő elején brékelőnybe került, majd 4:2 után újra elvette az ellenfél adogatását. A következő gém is meglett, így 23 perc alatt eldőlt a nyitó felvonás. Timi ésMinella jó százalékkal adogatott és fogadott, három bréklabdát hárított.

A folytatás is kiválóan alakult az esélyesebb duú számára, 1:1 után sorozatban négy gémet nyert. A spanyolok ekkor még szépíteni tudtak, de az utolsó játékban 15-30 után Timiék „behúzták” a meccset.


/Forrás: www.babostimea.hu/

„Az ellenfél nem most nyújtotta élete játékát. Timiék ezúttal nem veszítettek gémet adogatóként, szerintem jól teniszeztek. Jól hajtották végre a begyakorolt figurákat, a hálónál is sok pontot gyűjtöttek röptével” – mondta Timi edző-édesapja, Babos Csaba.

Timi és Minella a szombati fináléban a szintén spanyol Garbine Muguruzával (nincs páros-ranglistája) és Maria-Teresa Torro-Florral (860.) találkozik. Utóbbi 2010-ben döntős volt párosban Lara Arruabarrena Vecinóval a juniorok között a Roland Garroson, a fináléban Timi és Sloane Stephens 6:2, 6:3-ra diadalmaskodott.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.