Babos Tímea mindössze 64 percet volt kénytelen a pályán tölteni, ez idő alatt azonban alaposan megdolgoztatta kolumbiai ellenfelét. A magyar lány az első szettben négy bréklehetőségéből hármat tudott kihasználni, míg saját adogatójátékára nagyon ügyelt, ellenfelének nem adott esélyt. A játszmát Timi végül 6-0-ra nyerte és sok változást a második szett sem hozott, csupán annyit, hogy Lizarazo egy gémet tudott nyerni a magyar ellen. Babos ezúttal is háromszor brékelt, míg ellenfele bár két lehetősége volt, nem tudta elvenni Timi adogatójátékát.

Babos Tímea tehát több, mint bíztató játékkal mutatkozott be a bogotai salakos tornán, ám a második fordulóban azért már keményebb dolga lesz, hiszen a torna harmadik kiemeltjével néz farkasszemet. Timi ellenfele az a Romina Oprandi lesz, aki jelenleg a 64. helyet foglalja el az aktuális női világranglistán. A 13 ITF tornagyőzelemmel rendelkező Oprandi ráadásul nincs rossz formában, hiszen legutóbbi tornáján az Australian Openen egészen a harmadik körig menetelt.

Babos Tímeát persze nem kell félteni, hiszen a Fed Kupában a svéd Larsson (59) személyében egy magasabban rangsorolt játékost győzött le, ezzel pedig életében először tudott nyerni Top-100-as teniszező ellen.