Babos a monterrey-i torna negyeddöntőjében az osztrák Patricia Mayer Achleitner ellen játszott. A valamivel több, mint egy órán át tartó mérkőzésen a magyar lány adogatójátéka döcögött kissé, ám ugyan ezt ellenfele is elmondhatta magáról, hiszen a hölgyek szinte egyszer sem tudták hozni saját adogatásaikat. A rengeteg bréket hozó első szettet végül a magyar lány nyerte 6-4-re, köszönhetően annak, hogy ötször el vette az osztrák játékos adogatását.

A második szettre összeállt Timi adogatójátéka és fogadóként is remekelt, ezúttal kétszer vette el Mayr-Achleitner adogatását, míg saját szerváit hiba nélkül hozta. Babos a szettet 6-2-re nyerte, így végül is simán jutott az elődöntőbe, sorozatban második WTA-tornáján. A legjobb négy között amúgy két magyar teniszező lesz, hiszen Arn Gréta is bejutott az elődöntőbe.

Timi monterrey-i menetelésének köszönhetően amúgy kénytelen volt lemondani a következő tornáján való részvételt, ám ami még ennél is fontosabb, hogy remeklésének köszönhetően a hétfői legfrissebb világranglistán biztosan a legjobb 100 játékos között jegyzik majd.

Addig is Timire vár még egy elődöntő és talán egy döntő is, ám az előtte álló feladat nem lesz könnyű, ugyanis az olasz Sara Errani személyében újabb top 50-es játékost kellene legyőznie. Errani nincs rossz formában, az idei Australian Openen negyeddöntőt játszott.

Egy mexikói videó Babos Timeáról: