MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2023. június 29.

MTK Baráti Kör Hírlevele

IV. évfolyam 13. szám

2023. június 29.

Tartalom:


Belépés az MTK Baráti Körbe

Éremeső itthon és külföldön

Vida Henrik

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Visszanéző

Varga Brigitta

a kép forrása: mtk.hu

Tóth Benedek

a kép forrása: mtk.hu



Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


Éremeső itthon és külföldön

Az elmúlt két hétben szinte minden napra jutott komoly MTK Budapest-sportsiker. Kajakosaink kezdték az éremhalmozást. A Szegeden rendezett válogató versenyről 15 éremmel, köztük 5 arannyal tértek haza. Majd a Magyar Kupa küzdelmeiben szereztek hat ezüst- és egy bronzérmet. Teniszezőnk, Fucsovics Márton úgy lett harmadik a stuttgarti ATP versenyen, hogy az elődöntőbe kerülésért a világranglista 8. helyezett versenyzőjét, Taylor Fritzet győzte le. Ezzel Marci 20 helyet előre lépve a világranglista 66. helyére került. Varga Brigitta cselgáncsozónk Szlovéniában nyert Európa Kupa versenyen, ugyanitt Tóth Benedek is aranyérmes lett.

Szatmári András

a kép forrása: mtk.hu

Szatmári András kardvívónk ezüstérmet szerzett a vívó Eb-n egyéniben. Nemes Rita megnyerte a hétpróba országos bajnokságot. U16-os teniszezőnk, Kincses Kolos Milánóban párosban Joao Morgado társaságában tornagyőztes lett, egyéniben is sikerült a döntőig jutnia, ahol egy hazai versenyzőt már nem tudott legyőzni, így ezüstérmet szerzett. Ezután egy igazi ritkaság következett. Hiszen azt megszoktuk, hogy sportolóink sikereket aratnak, az viszont nem ilyen természetes, hogy edzőink nyernek Eb-t. A női kosárlabda senior EB +50 kategóriáját a magyar csapat nyerte, soraiban edzőnkkel, Viszota Krisztinával és volt MTK - nem MTK-BSE, hanem még régi MTK - játékosokkal, Benedek Dórával, Fábián Ildivel. Nagy Marcell a csapat Eb második osztályában győztes és ezzel a lagmagasabb osztályba jutást kivívó magyar atléta csapat tagjaként a 6. helyet érte el rúdugrásban, ugyanitt Szabó Beatrix 9. lett hármasugrásban. Az evezősök ORV versenyén Szegeden a bronzérmes magyar nyolcas tagja volt Strochmayer Maja, Bálint Zsófia és Vágó Emma. Előbbi két versenyzőnk párosban negyedik lett, Vágó Emmának is jutott negyedik hely, neki a négyes tagjaként. Mindhárom egység edzője, Polivka Dóra, aki amellett, hogy az MTK kiváló edzője, hírlevelünk rendszeres szerzője is. A kajak-kenu Magyar Kupában fiataljaink hat ezüst- és egy bronzérmet szereztek.

Patakfalvy Luca

a kép forrása: mtk.hu

Bailey Kelen

a kép forrása: mtk.hu


Judoversenyzőnk, Tóth Krisztián Ulanbatorban szerzett 7. helyezést. Patakfalvy Luca taekwondo versenyzőnk 3. helyen zárt az Európa Játékokon, akárcsak Bailey Kelen. Szépen gyüjtögették a medálokat atlétáink az U18-U23-as OB-n. U18 100 méteren győzött Szentgyörgyi Zita, Szűcs Imola harmadikként ért célba, Csahóczi Csanád az U23-as 400-asok küzdelmében szerzett bronzérmet. Mohai Regina 400 gáton lett aranyérmes. Férfi gerelyhajításban taroltunk, a dobogóra Jancsik Tamás, Némethy Szabolcs, Játvás Máté sorrendben csupa kék-fehér versenyző állhatott fel. Szentgyörgyi Zita és Csahóczy Csanád 200 méteren is megismételte 100 méteres eredményét, ami egy-egy ujabb aranyat és bronzot ért. Végül a női gerelyhajítás első helyét is megszereztük Sári Pálma révén. U16-os teniszezőnk, Molnár Kitti párosban (Bíró Melindával) nyert ITF tornát Hágában, míg egyesben ugyanitt a legjobb nyolc között búcsúzott. Az utánpótlás ob-n három korosztályban is kék-fehér bajnokot avattak. Győzteseink: Juhász Ágoston (U18), Máttyási Lázár (U14), és Kiss Inez (U12), jutott még egy ezüstérem is csapatunknak Kiss Villő révén (U8).

Gratulálunk sportolóinknak kiemelkedő hazai és nemzetközi sikereikhez!


Vida Henrik

a kép forrása: Tolnai Világlapja 1923. 06. 27.


Nemrégiben jeleztük, hogy az MTK Baráti Kör rendbehozatja az MTK egyik legjelentősebb sportvezetőjének, a 100 éve elhunyt Vida Henriknek a sírját. A munkálatok jól haladnak, várhatóan egy hét múlva be is fejeződnek. Így rövidesen  - várhatóan júliud 20-án, de erről még később adunk biztos információt - sor kerülhet a megemlékezésre egykori legendás vezetőnk nyughelyénél.


Születésnapok

A következő két hétben születésnapos tagtársaink:

Borovics Lajos

Bucsánszky Tamás

Fikó Jessica

Gula László

Gyuris Ernő

Hunvald György

Jassó Anikó

Koritárné Gábor Krisztina

Köntös Ádám

Krausz György

Lantai András

Melicher Kitti

Paczolay Máté

Simon Sándor

Skultéty Vanda

Suscsák Ádám

Szirtes András

Takács Richárd

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.


Július 2-án 50 éves lesz Jassó Anikó atlétánk.

Július 3-án 55 éves lesz Kaldenecker Attila, aki oldboyként volt labdarúgónk.

Július 1-én  60 éves lesz Lesták János Rudolf, labdarúgó öregfiúkcsapatunk volt játékosa.

Július 4-én 60 éves lesz Klaj Gábor evezősünk, aki utánpótlás magyar bajnok nyolcasunk tagja volt.

Július 5-én 60 éves lesz Balázs Márta, kosárlabdacsapatunk egykori saját nevelésű játékosa.

Július 1-én 70 éves lesz Magyarics Tamás, aki szintén veterán játékosunk volt.

Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

Balázs Márta


Évfordulók

5 éve, 2018. július 11-én halt meg az MTK Baráti Kör elnöke, Stern Péter, aki az MTK alelnöke is volt.

65 éve, 1958. július 7-én  hunyt el Hlavay György (Hlavay I.) magyar bajnok labdarúgónk. 1912-től 1920-ig volt játékosunk, de mivel az I. világháborúban katona volt, hadifogságba esett, ahonnan csak 1919 végén került haza, így viszonylag kevésszer tudott csapatunkban szerepelni.

80 éve, 1943. július 9-én elhunyt Kajári László, aki még az 1890-es években volt az MTK tagja, az MTK vigalmi bizottság jegyzője.

90 éve, 1938. július 5-én született ökölvívónk, Leopold József, aki 1960 és 1966 között viselte a kék-fehér mezt.

95 éve, 1928. július 10-én született Máté Lajos olimpikon, magyar bajnok alpesi síelőnk.

95 éve, 1928. július 10-én született Pogáts József sakk versenyzőnk.

125 éve, 1898. július 4-én született Senkey Imre (Senkey I.), az MTK egyik legvitatottabb múltú labdarúgója. 1920 és 1930 között - egy két éves III. kerületi kitérővel - volt labdarúgónk, ötszörös bajnokunk. Később 3 évig edzősködött az akkor már Hungária néven szereplő csapatunknál. 1945-ben fasiszta múltja miatt kizárták az MTK-ból, a kizárást nem sokkal később visszavonták.

135 éve, 1888. július 3-án született Csillag Miklós, az MTK birkózója, magyar bajnoki ezüst- és bronzérmes súlyemelője. Sportvezetőként jelentős karriert futott be, az MTK birkózó szakosztályát vezette, volt választmányi tagunk. 1924 és 1929 között a Nemzetközi Birkózó Szövetség főtitkára volt. 

Stern Péter

a kép forrása: mtk.hu



Visszanéző

Tenisz: ATP torna Stuttgart

Fucsovics-Tiafoe 0-2


Taekwondo: Európai Játékok

Bailey Kelen - Enbiya Taha Bicer 2-1


Labdarúgás: Felkészülési mérkőzés

MTK- Kaposvár 4-1


Labdarúgás: Felkészülési mérkőzés

MTK - Iváncs 11-0

Atlétika: Összetet bajnokság Szolnok

hétpróba bajnok Nemes Rita


Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség: Olvasó szerkesztő: Sztojcsev Iván. Szerzők: Hazai Tamás, Joó Alfréd, Lukácsi Attila, Polivka Dóra, Rózsa Mihály, Sas János.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *