MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2023. november 2.

MTK Baráti Kör Hírlevele

IV. évfolyam 20. szám

2023. november 2.

Tartalom:


Belépés az MTK Baráti Körbe

A csapatért, a kék-fehér színeinkért

Illés Béla előre tör, avagy a károgó libák 3. - A gödör alján

Kosárlabda győzelmek

Bemutatjuk az MTK létesítményeit - Kajak-kenu telep

MTK Baráti Kör Program - Közeledik a közgyűlés

Kék túra - Paks

MTK Családi nap

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Visszanéző

Hárspataki Gábor ezüstérmet szerzett a budapesti karate világbajnokságon

a kép forrása: mtk.hu



Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


A csapatért, a kék-fehér színeinkért

11 forduló után 14 ponttal, a 8. helyet foglalja el csapatunk, az MTK Budapest FC az NB I-ben.

Az elmúlt négy forduló után semmi okunk nincs szurkolóknak az örömre. Mindenki tisztában van vele, hogy milyen állapotok uralkodnak szeretett csapatunk háza táján. 4 mérkőzés alatt 15 kapott és csak 1 rúgott gól. 4 vereség zsinórban. Sérültek hada tarkítja tovább az így is lesújtó helyzetet. Bobál tavaszig biztosan nem épül fel, Némóról pedig maximum halvány segédfogalmunk lehet, hogy mi a helyzet vele, merthogy a klub még mindig nem adott hivatalos tájékoztatást a hogylétéről, és csak egy NB1.hu-s sejtető cikk van, ami arra utal, hogy Némónak sérve lehet. Utoljára meccskeretben a Fradi ellen volt és akkor kezdett is.

A helyzet nem rózsás, de ez tudható volt, hogy az ősszel elérhet minket a sérüléshullám.

Nem Horváth Dávid és a játékosok felelősek ezért az egészért. Hangsúlyozom sokadjára, nem a játékosok ígérték meg, hogy top 6-ban végez a csapat.

Vissza lehet olvasni a szezonkezdő szurkolói ankétról a beszámolóm az NB1.hu-n. Ott van feketén-fehéren, hogy Dr. Selei András klubigazgató mondta, hogy házon belül 50 ponttal kalkulálnak. Hozzáteszem, Horváth Dávid a jó széria alatt is folyamatosan hangsúlyozta, hogy a bennmaradás a cél.

Most nekünk, szurkolóknak, azt gondolom, az a feladatunk, hogy a csapatnak minden támogatást megadjunk, és ha adódik rá alkalmunk, kérjük számon a klubvezetést, hogy miért nem igazoltunk a nyáron. Mindenki tudta, mi lesz a vége ennek, a diósgyőri csoda is láthatóan kezd kifulladni. Tavaly a Kecskemét anomália volt, nem törvényszerűség. Ezért én kérném minden kék-fehér szurkolótársam, hogy a legközelebbi ankéton legyünk jó sokan és adjunk hangot a véleményünknek! Ne hagyjuk, hogy azt higgye bárki is a klubvezetésnél, hogy számunkra ez így rendben van ami zajlik!

Hajrá MTK!

/Tóth Atilla Ferenc/


Illés Béla előre tör, avagy a károgó libák 3. - A gödör alján


Kövesdi Péter podcastjában természetesen most is az MTK a téma. Bővebben:

Mit lehet tenni egy csapattal, amelyikben 15 kapott és egy rúgott gól mellett a kapus a legjobb játékos?

Menjen vagy maradjon Horváth Dávid?

A sportpszichológus szerint mindenképp változás kell. De milyen?

Ezekről beszélgetünk Kövesdi Boldizsárral és ezúttal Zoltai Ákossal.


A műsor a képre kattintva hallgatható meg!



Kosárlabda-győzelmek

Sikeres hétvégéje volt kosarasainknak. A TFSE-MTK néven szereplő első csapatunk újabb értékes skalpot gyűjtött be. A bajnoki címvédő Sopron után a legutóbbi bajnokság negyedik helyezett csapatát a Szekszárdot is sikerült legyőzni. Az MTK-TFSE néven szereplő második csapatunk Pécsett diadalmaskodott. Előbbiről képes beszámolót láthattok, az utóbbiról szöveges tudósítást közlünk.


Az MTK-TFSE NB1/B-ben játszó női kosárlabdacsapata  október 29-én 51 pontos különbségű sikert aratott  Pécsett,a  Mecsek-PVSK U23-as együttese ellen.

Az eddig két győzelemmel és egy vereséggel álló MTK-TFSE vasárnap délután a nyeretlen Mecsek-PVSK U23-as csapatával játszott Pécsett, a másodosztályú bajnokság negyedik játéknapján. Horváth Dóra és Vladár Róza nagyszerű játékával kiválóan kezdett együttesünk.Csak  öt perc telt el a játékidőből, de már 20-6-ra vezettünk. Nem álltunk le a pontok szerzésével és hatékony játékunk segítségével gyorsan húszra nőtt előnyünk (26-6), amely az első negyed végére aztán valamelyest csökkent, de még így is 15 pont volt a különbség a csapatok között (28-13). Bozsó Ádám vezetőedző és a lányok nem hagyhatták, hogy az előnyünk jobban fogyjon, így a második tíz percben ismét magasabb fokozatba  kapcsoltak. A támadásban szemet gyönyörködtetően és rendkívül eredményesen újra remekeltek, míg szintén hatékony védekezésük következtében alig engedtek pontot az ellenfélnek (16-43). A félidőben, majdnem 30 pont volt  a különbség (22-51).

A nagyszünetet követően a jelentős vezetés birtokában sem engedtük az ellenfelet az igazi kibontakozásra, és a 19-6-ra megnyert harmadik negyed végén már mindenki számára világossá vált,hogy végérvényesen eldőlt a mérkőzés (28-70). A negyedik negyed így már nyilvánvalóan nem változtatott azon, hogy az  MTK-TFSE fölényes győzelmet szerezve, 92-41-re verte idegenben a pécsieket.

A mezőny legjobbja az a  Vladár Róza  lett 21 ponttal, 11 lepattanóval, illetve 6-6 gólpasszal és szerzett labdával, aki már az első csapatunkban, azaz a TFSE-MTK NB1/A -s együttesében is szerepet kapott.

Ezzel a győzelemmel az MTK-TFSE 3 győzelemmel és 1 vereséggel a tabella negyedik helyén áll.

Női Amatőr NB I, Piros csoport, negyedik forduló 
Mecsek-PVSK U23–MTK-TFSE 41-92 (13-28, 9-23, 6-19, 13-22)
A részletes statisztika ide kattintva megtekinthető illetve elemezhető.

/Szerző és fotók: Lantai Tibor/


Bemutatjuk az MTK létesítményeit - Kajak-kenu telep

Az MTK Budapest létesítményhelyzetét bemutató sorozatom következő állomásaként a vízisportokkal foglalkozom, elsőként a Soroksári-Duna ágon található kajak-kenu központot bemutatva. Az MTK kajak-kenu létesítményei két különböző helyszínen találhatók. A később bemutatásra kerülő Népszigeti telepen elsősorban a gyermekek jutnak edzéslehetőséghez, míg a jelenlegi cikkem tárgyát képező helyszínen az utánpótlás és felnőtt versenyzők – köztük válogatottak - sportolnak mintegy hetvenen.

A Gubacsi híd lábánál a csepeli oldalon elterülő létesítmény helyzete érdekes, hiszen gyakorlatilag a Kolonics György Vízisport Központ (Budapest 1215, Duna u. 61) területén belül található, annak legvégében egy kis elkerített telekrészen. Eredetileg a Vörös Meteor-fúzió révén a klubunkhoz kerülő teljes terület az MTK-é volt egészen 2002-ig, amikor a nagyobb rész értékesítése mellett döntöttek az akkori illetékesek, melyet a kajak-kenu szövetség vásárolt meg és felépítette a tragikusan fiatalon elhunyt olimpiai bajnok sportolóról elnevezett, minden igényt kielégítő Kolonics központot étteremmel, szállodával, kiszolgáló létesítményekkel.

Kolonics Gyögy Vízisport Központ (nem MTK létesítmény)

Kolonics György Vízisport Központ szálloda – nem MTK létesítmény

A Soroksári-Duna a sporttelepről nézve

A Kolonics György Vízisport Központ végében húzódik meg a kerítéssel elzárt kis területen az MTK kajak-kenu létesítménye, melyet a klub a telektulajdonos kajak-kenu szövetségtől bérel vissza jelképes összegért.

Az MTK-létesítmény bejárata a Kolonics központból nézve

A telken egy kétszintes konténerépület húzódik, melyet bő húsz évvel ezelőtt építtetett az egyik itt kajakozó sportolónk építési vállalkozó édesapja, így akkor ez a klubnak nem jelentett külön kiadást. Az akkor viszonylag korszerűnek minősülő kétszintes konténerépület ma már a korszerű követelményeknek nehezen felel meg, tervek vannak az esetleges teljes vagy részleges bontásáról és újjáépítéséről, konkrétum azonban még nincs az ügyben.

A főépület (konténerház) a mellette található csónak tárolóval.

 

A tárolóban sorakoznak a hajók, valamint itt helyezik el az 5 db motorcsónakot is

A főépület bejárata előtt régi ismerős székekből épített pad


Feljárat a második szintre


Konditerem

Edzéshez szükséges gépek

 

Öltözők

A főépület mellett…

… és mögött

 

Kilátás az emeletről a Dunára

A bográcsozás és sütögetés helyszíne


Stég

Kilátás a stégről a sporttelepre – a kép két szélén a telekhatár

/Szerző és fotók: Kalmár Péter/ 


MTK Baráti Kör Program - Közeledik a közgyűlés

Mint már többször jeleztük, az MTK Baráti Kör tisztújító közgyűlését november 23-án 18 órakor tartjuk az Új Hidegkuti Stadionban. Minden tagtársunk megjelenésére feltétlenül számítunk!

Amennyiben szeretnéd magad jelöltetni valamelyik funkcióra (elnök, alelnök, elnökségi tag, felügyelőbizottsági tag) vagy szeretnél valakit ajánlani e funkciók betöltésére, azt legkésőbb a közgyűlésen jelezheted. Ugyanakkor jelentősen megkönnyíted a munkánkat, a közgyűlés előkészítését, ha előzetesen jelzed szándékodat. Ezt legegyszerűbben e-mailben az mtkcsalad@mtkcsalad.hu címre írva tudod megtenni.

A közgyűlés nyilvános, azon bárki részt vehet, de természetesen szavazati joga csak a rendezett tagsági viszonnyal rendelkező tagoknak van, azaz szavazati joga azoknak lesz, akik legalább az idei és/vagy a tavalyi tagdíjukat már befizették vagy a legkésőbb a közgyűlés előtt befizetik.

A közgyűlés a Baráti Kör legfőbb döntéshozó testülete. Így a közgyűlés szabhatja meg azt is, milyen tevékenységet folytasson a Baráti Kör a következő ciklusban. Örülünk, ha elmondod erről is a véleményedet a közgyűlésen.

Gyere, várunk szeretettel!


Kék túra - Paks

Vidéken kezdjük az első osztályú bajnokság második körét. A helyszín Paks. A mérkőzésre november 5-én, vasárnap 18 óra 30 perckor kerül sor.

Legutóbbi mérkőzésünk látogatottságára nem hatott ki túlságosan negatívan csapatunk utolsó három találkozónkon nyújtott játéka. Aránylag nagy számban képviseltettük magunkat, mintegy 30 szurkolónk látogatott el Mezőkövesdre.

A mérkőzés előtt megkerestük a mezőkövesdi zsidó temetőt és bár a kaput zárva találtuk, de sikerült pár fényképet készíteni a nagyon szépen rendben tartott temetőről.

Mezőkövesdi zsidó temető

Paks

2023. november 5. (vasárnap). Kezdés 18 óra 30 perc. A két stadion közötti távolság 115 km. A menetidő gépkocsival 1 óra 6 perc. Az utat végig autópályán tehetjük meg.

Paks város Tolna vármegyében, a Paksi járás központja. Közel tizenkilencezer lakosával Szekszárd után Tolna megye második legnépesebb települése. Az Óváros a történelmi városrész, a nevezetességek legnagyobb része itt található. Ide tartozik a város északi része, a főutca és az onnan nyíló utcák, illetve az Alvég (a Dunára nyíló utcák), a Békaváros (a KRESZ-park és környéke), az Öreghegy és a Malomhegy, illetve az ezek környékén fekvő utcák. Az Óvárosban a történelmi központ és egyéb intézmények, boltsorok mellett főként régi építésű, de felújított parasztházak találhatók. A Városi Múzeum (egykori Cseh-Vigyázó kúria), amely állandó és időszakos kiállításoknak és egyéb történelmi rendezvényeknek, kézműves foglalkozásoknak ad helyet. Atomenergetikai Múzeum, amely egyedülálló módon mutatja be a nukleáris energiatermelés történetét.

Paksi Képtár, amelynek állandó kiállítása főként avantgárd művészek alkotásaiból áll. Korábban az Erzsébet szállóban volt, most külön épületben, a volt konzervgyár területén.  Időszaki kiállításokat is rendeznek a Hangár nevű zenés előadótérben, néha zenével fűszerezve. Az Erzsébet Nagy Szálloda Paks város egyetlen országszerte is ismert építészeti műemléke.

A belvárosi részen a főutca úgyszólván sétálóutcává alakult a 2010 nyarán lezajlott jelentős forgalomcsökkentő fölújítás folytán. Megtelt kisboltokkal, bankokkal, szolgáltatókkal. Duna-korzó, védett, százéves vadgesztenyefasorral. 

A Gárdonyi-kilátó a legkönnyebben az Anna utca felől közelíthető meg. A kilátóba felérve megcsodálhatjuk a város sokszínűségét, a történelmi múlttal rendelkező óvárost és az atomerőmű építésével létrejött lakótelepi részt. Gyönyörű kilátás nyílik a Dunára és a város négy templomára. A kilátó érdekessége a fából készült útjelző tábla, melyen a város testvérvárosainak nevei mellett, olyan nagyvárosok nevei és Pakstól való távolságuk van feltüntetve, mint például Párizs és Buenos Aires. 

Gárdonyi kilátó 

 

Kilátás a Gárdonyi kilátóból 

Paks külterületén, Dunakömlődön található a dunai limes Pannonia szakaszának egyik állomása, a Lussonium, mely a megye egyedülálló felújított római kori romkertje, ezt 2020-ban Tolnaikummá neveztek ki. 

 Lussonium

Pakson járva kihagyhatatlan a paksi halászlé megkóstolása. Kedvenc helyünk, a híres, 1992 óta működő Dunakömlődi Halászcsárda 2022. november 2-án bezárt a magas energiaköltségek miatt, de a Paksi Halászcsárda várja az arra látogatókat.

A kikapcsolódásra, pihenésre az Ürgemezei Szabadidő Központban van lehetőség, ahol a város strandját is találjuk.

A település volt zsinagógája, Városi Könyvtárként működik a Villany utca 1-ben. A zsidó temető az Imre utca 1-ben található.

A város megemlékezése a vészkorszakról!

A városnak komoly veszteségeket okozott a holokauszt. A paksi zsinagóga (most könyvtár), a mögötte állott zsidó iskola (most piactér) és a Villany utca területén létesítettek gettót. Paksról és a környező falvakból a zsidó lakosságot összegyűjtötték, és gettóba szállították. Majd a későbbiekben az auschwitzi koncentrációs táborba, illetve néhányukat onnan, a Walldorf melletti munkatáborba hurcolták.

A zsidók jogainak korlátozásáról 1944. március 22-én született jegyzőkönyv, 8 pontban szabályozta a zsidók életét:

1.      Este 6 és reggel 7 óra között utcán nem tartózkodhattak.
2.      10×10 cm átmérőjű sárga csillagot kellett viselniük.
3.      5–8 cm nagyságú betűkkel ki kellett írniuk üzletük falára, hogy Zsidó üzlet, Judengeschäft.
4.      A zsidó felekezet vezetőinek listát kellett készíteniük a híveikről. Minden családfő délután 4 órakor köteles volt jelenteni a hitközség vezetőjénél hol tartózkodnak családtagjai. A változást a hitközségek vezetői kötelesek voltak jelenteni minden nap délután 5 órakor a német parancsnokságon.
5.      Zsidó semmilyen tömegközlekedési eszközt (hajó, vonat stb.) nem használhatott.
6.      Minden zsidó kereskedő köteles volt leltárt készíteni ingóságairól. Aki ezt elmulasztotta volna, az a jegyzőkönyv szerint a fejével volt felelős.
7.      A dokumentumban szerepel még, hogy amennyiben egy közösségi vezető szegte volna meg a szabályzatot, annyiban 100 zsidó kivégzését helyezte volna kilátásba a parancsnok.
8.      Továbbá az Obersturmführer figyelmeztette a zsidókat a rendeletben, hogy tartózkodjanak a feketepiac gyakorlásától.

A rendeletet aláírta dr. Arany szolgabíró, Altmann Simon ortodox zsidó hitközségi vezető, Steiner Gyula ortodox zsidó hitközségi vezető, Horváth István neológ zsidó hitközségi vezető, illetve Mösslacher s.k. SS Obersturmführer.

A lakosság közül többen nem nézték jó szemmel az eseményeket. 1944. június 15-én névtelen levél érkezett az alispánságra. A levélben ez áll:

Azon tiszteletteljes kéréssel fordulok a Méltóságos Alispán Úrhoz, én, mint magyar keresztény lakos, nem nézhetem azt a kegyetlenkedést, melyet 3 detektív visz végbe a paksi gettóban a zsidókkal. Ütik-verik őket, azután hideg vízbe mártják kezüket, hogy ne lássék meg az ütés. Majd a verés után nyilatkozatot kell adni nekik arról, hogy nem bántották őket. Mély tisztelettel kérem a Méltóságos Alispán urat, intézkedni szíveskedjék, mert a nemzeti szocialista Magyarországon ilyesmi nem történhetik meg, és ez nemcsak a zsidók, de mi köztünk, magyarok között is nagy megdöbbenést keltett ilyen inkvizíció.

Kérésünk elintézését mély tisztelettel kérjük

Több keresztény paksi lakos

(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Paks) 

Úton Paksra: Dunaföldvár

Dunaföldvári vár. A földvári vár első név szerinti említését az 1543-as hadjárat történetét leíró török krónikás Szinán Csausz munkájából ismerjük. Később két utazó, a török Evila Cselebi és egy osztrák hadmérnök, Ottendorf Henrik írta le a vár és a mezőváros állapotát.
Az erős palánk és a szép torony azonban a leírást követően már negyed századot sem ért meg épségben. 1686 őszén a Buda felmentésére későn érkező török nagyvezér csapatai visszavonultukban minden elhagyott települést leromboltak, minden kiürített várat felgyújtottak.
1703-ban a legendás hírű kuruc generális, Vak Bottyán foglalta el Földvárat, mely mint a dunántúli hadjárat hídfőállása vált híressé.

A XIX. század elején a toronytesthez északnyugatról toldaléképületet emeltek, melyet az 1974-ben Mendele Ferenc tervei alapján elkészült műemléki helyreállítás során is meghagytak. Azóta az épületben múzeum üzemel.

Ahogy Pakson kihagyhatatlan a halászlé, itt kihagyhatatlan a Marcipán cukrászda fagyija és tortái.

Háttérben a Marcipán cukrászda

A város zsinagógáját 1854-ben építették a Kossuth Lajos utca 34. szám alatt, a mai művelődési ház udvarán. Ma itt semmilyen épület nem látható. Pusztulásának idejét nem tudták kideríteni. A zsidó temetőt a Vadász utca 18. szám alatt találjuk. 

Az egykori zsinagóga

a kép forrása: regmult.blogspot.com


Születésnapok

A következő két hétben születésnapos tagtársaink:

Bodrogi Pálné

Czéh János

Fazekas Gáborné

Forgács János

Goldmann Tamás

Huszár Tibor

Nagy Zsolt

Pandzarisz Sándor

Sándor Zoltán

Simon Tamás

Szabó Mihály

Viszota Krisztina

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.


Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!


November 4-én lesz 50 éves Molnár Zoltán labdarúgónk, aki háromszoros bajnok az MTK tagjaként.

November 10-én lesz 50 éves Scholtz Tibor súlyemelőnk.

November 11-én Huszák Zsolt labdarúgónk 55. születésnapját ünnepli.

November 15-én lesz 55 éves Draskóczy Imre tornaedzőnk és szakosztályelnökünk.

November 17-én lesz 55 éves Győrbíró Zsolt teniszedzőnk.

November 8-án lesz 60 éves Somogyvári László atléta edzőnk.

November 14-én lesz 65 éves Solymosi Péter kajakosunk.

November 15-én lesz 70 éves Valuch Ernő labdarúgónk.

November 9-én lesz 70 éves Pintér József sakkozónk.

November 7-én lesz 75 éves Szalai Miklós evezősünk.

November 15-én lesz 75 éves Árva Gábor világbajnok kenusunk.

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

Árva Gábor

Molnár Zoltán

a kép forrása: Molnár Zoltán facebook oldala

Pintér József

a kép forrása: Sakkáélet 1984 júniusi szám

Valuch Ernő

a kép forrása: mtk.hu


Évfordulók

3 éve, 2020. november 3-án hunyt el Hencsei Pál, az MTK százhúsz éve című jubileumi könyvünk szerzője. 

3 éve, 2020. november 13-án hunyt el az MTK BK és az MTK család vezetőségi tagja, Falus Tamás.

3 éve, 2020. november 24-én hunyt el Szuromi Antal labdarúgónk.

4 év, 2019. november 20-án hunyt el Dr. Leopold József ökölvívónk.

25 éve, 1998. november 9-én hunyt el Söjtör (Schmidtbauer) József atléta edzőnk.

60 éve, 1963. november 11-én hunyt el Stalmach (Sándorfi) Alajos. Egy szezonban játszott csak az MTK-ban, de akkor bajnokcsapatunk tagja volt. 

90 éve, 1933. november 15-én született Varnusz Egon sakkozónk.

95 éve, 1928. november 5-én 33 évesen elhunyt Liskó Miklós labdarúgónk.

105 éve, 1918. november 3-án hősi halált halt Racskó György (más források szerint Raczkó György) atlétánk.

110 éve, 1913. november 13-án mindössze 27 évesen meghalt Schaár Izidor, aki az MTK első két bajnokcsapatának labdarúgója volt.

110 éve, 1913. november 14-én született Makrai Pál holokauszt áldozat teniszezőnk.

120 éve, 1903. november 13-án született Cserépfalvi (Deutsch) László motorkerékpár versenyzőnk, Cserpfalvi Imre könyvkiadó testvére.

125 éve, 1898. november 6-án született Peti Sándor színművész, az MTK ökölvívója.

155 éve, 1868. november 13-án született Dr Gráber (Gábor) Gyula az MTK választmányi tagja, ellenőre és ügyésze.

Szuromi Antal

a kép forrása: mtk.hu


Visszanéző


Férfi labdarúgó MK.

ESMTK - MTK 0-4


Női kézilabda NB I.

MTK Budapest - Vasas 26-26


Női kézilabda NB I.

Debrecen - MTK 39-29

Férfi labdarúgó NB I.

Mezőkövesd - MTK 1-0


Női labdarúgó NB I.

MTK - Budaörs 5-0


Női labdarúgó U17

Diósgyőr - MTK 1-2

Férfi labdarúgó NB I.

MTK - Felcsút 0-5


Férfi labdarúgó U14

MTK - Kisvárda 7-3


Női röplabda MK.

Gödöllő - MTK Budapest 3-0

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség: Olvasó szerkesztő: Sztojcsev Iván. Szerzők: Hazai Tamás, Joó Alfréd, Lukácsi Attila, Polivka Dóra, Rózsa Mihály, Sas János.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *