MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

2023. október 19.

MTK Baráti Kör Hírlevele

IV. évfolyam 19. szám

2023. október 19.

Tartalom:


Belépés az MTK Baráti Körbe

MTK Baráti Kör Program - Közgyűlés

Hazahoztuk a Wörthersee rózsáit

Kéktúra

Kosárlabda

Ős emtékások – Kalocsai Laci

A szurkoló hangja

Születésnapok

Születésnap 2.

Évfordulók

Visszanéző

Cselgáncs bajnokaink:

Balra - Tóth Krisztián (felnőtt)
Fent - Pánczél Csanád serdülő
a képek forrása: mtk.hu



Belépés az MTK Baráti Körbe


MTK-szurkoló vagy?

Szeretnél részt venni a programjainkon?

Szeretnél a közösségünkhöz tartozni?


Akkor köztünk a helyed.

Légy az MTK Baráti Kör tagja!


A belépéshez kattints ide!


MTK Baráti Kör Program - Közgyűlés

Mint azt már többször jeleztük, közeledik a Baráti Kör közgyűlése. Legutóbbi megjelenésünk óta eldőlt a közgyűlés pontos ideje és helyszíne is. 2023. november 23-án kora este, 18 órakor találkozunk a Hidegkuti Stadionban. A közgyűlés nyilvános, de természetesen szavazati joga csak az egyesület rendezett tagsági viszonnyal rendelkező tagjainak van. A különböző tisztségekre (elnök, elnökségi tagok) jelölteket állítani a helyszínen is lehet, de akinek van javaslata vagy akár saját maga is szeretne a vezetőségbe kerülni, kérjük, a zökkenőmentes előkészítés érdekében előre jelezze.

Egy régi közgyűlés

a kép forrása: MTK Baráti Kör gyűjteménye, adományozó: Blaha Judit

A közgyűlés a Baráti Kör legfontosabb döntéshozó szerve, így a vezetőség megválasztása mellett fontos feladata lesz a közgyűlésnek a következő évekre meghatározni az egyesület tevékenységének prioritásait. Erre is várjuk javaslataitokat.

/Bodrogi Tamás/


Hazahoztuk a Wörthersee rózsáit!

Az evezősök őszi felkészülését gyakran színesítik hosszútávú versenyek. Az egyik ilyen tradicionális verseny a Wörthi-tavon kerül megrendezésre, ahol a tó egyik végéből (Veldenből) a másikba, Klagenfurtba kell átevezni. A 16 km-es távot egypárevezősben teljesítik a versenyzők, akik 4 percenkénti indítással, egyenként kb. 20 fős tömegrajttal kezdik meg a versenyt. Több mint 200 induló vágott neki idén is a távnak, melyet nehezít, hogy a tó több helyen is kanyarodik, egy-két sziget is útba esik, illetve menetrend szerint hajó is közlekedik. Az akadályok közt, hátrafele nézve nem könnyű megtalálni az ideális ívet…

Azonban érdemes megkeresni, ugyanis az emlékérmek mellett a kategóriák (nem és életkor szerint) győztesei kupát kapnak, a férfi és női abszolút győztesek pedig egy egészen különleges, üvegbe zárt aranyozott rózsát is hazavihetnek, némi pénzdíj mellett. Minden évben részt vesznek magyarok is a versenyen, Gadányi Zoltána edzőnknek korábbi klubja színeiben már kétszer is sikerült teljesíteni, ráadásul mindkét alkalommal nyerni tudott. Az MTK Budapest evezős szakosztálya azonban most először utazott ki a helyszínre, hogy meghódítsa a Wörthi-tavat is.

Eredetileg 7 versenyzővel indultunk volna, azonban sajnos Strochmayer Maja betegség miatt nem tudott csatlakozni, így Polivka Dóra edzőnk vezetésével Bácskai Máté, Ujhelyi Mihály, Oláh Barnabás, Gadányi Zoltána, Szente Dóra és Vágó Emma vágott neki a versenynek. A hideg, ködös reggelből szerencsére a verseny rajtjára napos idő lett, így ideális körülmények közt evezhetett a csapat. A rajtot követően hamar eltűntek a versenyzők kísérőcsapatunk szeme elől, így gyorsan szedelőzködni kellett, hogy a csomagokkal és a hajószállítóval időben átérjen a kísérő gárda. Izgalommal vártuk a beérkezőket, azonban a célbaérés pillanatában még nem lehettünk biztosak a helyezésekben, hiszen minden versenyzőnek be kellett érnie ahhoz, hogy biztosak legyenek az eredmények.

Szlalomozás hajószállítóval a kis faluban, az ideális ív kinézése, vízreszállás a vízből és ruhakeresgélés az út szélén – néhány a sok kalandból

Szerencsére azonban nem kellett sokat várni, hogy kiderüljön, MTK-s győzteseket ünnepelhetünk az abszolút versenyekben! Bácskai Máté, aki életében először járt a helyen, 1:01:11,5-tel 5 másodperccel elmaradva a valaha volt legjobb időtől, leggyorsabbként teljesítette a távot! Gadányi Zoltána pedig, kétéves kihagyást követően, rutinosan és hatalmas motivációval feltöltve, megdöntötte a 2007 óta fennálló női pályacsúcsot, 20 másodperccel! Az új csúcs 1:07:43,5! Érdekesség, hogy az előző csúcsot Ekaterina Karsten tartotta, aki 2007-ben világbajnok volt.

Gadányi Zoltána és Bácskai Máté a rózsákkal, középen Polivka Dóra

fotó: RCAlbatros

Versenyzőink így hazahozhatták a két arany rózsát, ami hatalmas büszkeség a szakosztálynak. Ráadásul kategóriagyőztes lett Ujhelyi Mihály (FU23) és Szente Dóra (NI) is. Serdülőink, Emma és Barnabás szintén szépen szerepeltek és mezőnyük elejéhez közel érkeztek be.

Szente Dóra, illetve Ujhelyi Mihály a győzteseknek járó kupákkal

Pozitív élményekkel tért haza a csapat, és tervezzük, hogy jövőre még több MTK-s áll majd rajthoz. A hétvégén megrendezésre kerülő Őszi Hosszútávú Keretfeltöltő versenyre nézve pedig jó előjelnek tekintjük a kint tapasztaltakat és várjuk a versenyt!

Az MTK Budapest különítménye Klagenfurtban

hátul: Bácskai Máté, Ujhelyi Mihály, Oláh Barnabás, elöl: Szente Dóra, Vágó Emma, Gadányi Zoltána

/Szerző és fotók: Polivka Dóra/


Kéktúra

Az első osztályú bajnokság első körének utolsó fordulójában Mezőkövesden lép pályára csapatunk. A mérkőzésre 2023. október 29-én, vasárnap 13 óra 15 perckor kerül sor.

Előző vidéki látogatásunk Székesfehérváron volt. Csapatunkat nagy létszámban kisértük el. Nagyjából 60-70 szurkolónk vette a fáradtságot, hogy a vasárnapi ebéd helyett labdarúgó mérkőzést tekintsen meg. Köszönet a szurkolásért!

Mezőkövesd

2023. október 29. (vasárnap). Kezdés 13 óra 15 perc.

A két stadion közötti távolság 130 km. A menetidő gépkocsival 1 óra 9 perc. Az utat végig autópályán tehetjük meg.

Mezőkövesd város Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, a Mezőkövesdi járás székhelye. A megye negyedik legnépesebb települése. A város beceneve, a Matyóföld fővárosa. Nagyon sok említeni való látványosság nincs a városban. Első számú turisztikai látványossága a fürdője.

A 11 hektáros, gyönyörűen parkosított fürdő 22 medencével rendelkezik. A szórakozást, felfrissülést csúszdapark, hullámmedence, élményelemekkel gazdagított felnőtt- és gyermekmedencék szolgálják.

Az egész évben nyitva tartó fedett fürdőben három különböző hőfokú gyógymedence, szaunavilág, élményfürdő-uszoda komplexum és gyógyászati részleg áll a vendégek rendelkezésére. Mezőkövesd-Zsóryfürdő üdülőterület 2013. augusztus 29-én hivatalosan is megkapta a gyógyhely minősítést, így a fürdő és üdülőövezete Magyarországon a 15. helyszín, mely elnyerte ezt a kitüntetést.

Mezőkövesd Zsóry-fürdő

a képek forrása:zsory-furdo.hu

A mezőkövesdi Matyó Múzeumban megismerkedhetünk a jellegzetes matyó népviselettel, szokásokkal és bepillantást nyerhetünk a parasztházakba is. Az UNESCO Világörökség Listájára 2012-ben került fel a matyó népviselet, illetve hímzés, amelynek tárgyi emlékeit összegyűjti és feldolgozza a Matyó Múzeum. A kiállításon bepillanthatunk a matyó népviselet történetébe, valamint a hímzés fejlődésébe, a gyűjtemény nagy részét a viseletek, a hímzések és a szőttesek képviselik, de a paraszti élet mindennapi eszközeivel, bútoraival is találkozhatunk. A kiállítás eredetileg a Korona Vendéglőben volt megtekinthető, a jelenlegi helyét 1964-ben foglalta el: a város központjában lévő épület műemlék jellegű megjelenése méltó a hagyományaink közül kiemelkedő matyó stílustörténetének bemutatására.

Matyó Múzeum

a kép forrása: tourism.mezokovesd.hu

A Kavicsos-tó körüli szabadidőpark a város kedvelt zöld területe, meghatározó helyszíne a kiemelt városi rendezvényeknek.

A város zsinagógáját, mely az Arany János utca 1. címen volt található, elbontották. A zsinagóga udvarán felállított mártír emlékművet, a miskolci zsidó temetőben helyezték el.

Ma már csak a vasúton túli zsidó temető az, ami az itt élt zsidó közösségre emlékeztet. A címe Cseresznye út 94.

A környező nevezetességekről korábbi kéktúra írásainkban már említést tettünk. Eger, Bogács, Noszvaj, Felsőzsolca, Gesztely, és Miskolc érdekességeiről ott olvashatnak.

/Sas János/


Kosárlabda

A TFSE-MTK NB I A csoportban szereplő női kosárlabdacsapata a 3. fordulóban, a szintén fővárosi Vasas Akadémia ellen lépett pályára a Vasas Pasaréti Sportcentrumában október 14-én este. Hegedűs Péter vezetőedző irányítása alatt lévő együttesünk magabiztos játékot nyújtva aratott 16 pont különbségű győzelmet.

A csapat a Vasas elleni meccs előtt

a kép forrása: mtk.hu, fotó Borhi Mihály

Három fordulót követően immáron elmondható, hogy együttesünk minden bizonnyal meghatározó szereplője lesz az idei bajnokságnak. Ez nem csoda, hiszen az első fordulóban a bajnok Sopron ellen, 24 pontos hátrányt ledolgozva nyertünk, ami olyan siker, mintha fociban BL-t nyernénk. A Sopron ugyanis nem csupán bajnok, de nem is olyan régen a legrangosabb európai kupasorozatot is megnyerte. A második fordulóban pedig elsősorban azért veszítettünk, mert az irányítóink, Dúl Panka és Dúl Terka is betegek voltak, így nem játszhattak. Ez azt jelentette, hogy szinte mindenki olyan poszton játszott, amelyen nem szokott. A 3. fordulóra szerencsére a Dúl testvérek ismét rendelkezésére álltak. Ezért sem lehetett kérdéses a győzelmünk, annak ellenére, sem hogy idegenben, egy jó ellenféllel kellett megküzdenünk az értékes pontokért.

A mérkőzésre térve: Az első negyed elején felváltva szerezték a pontokat a küzdő felek. 11-11 után tudtunk ellépni három legponterősebb játékosunk, Monika Czinano, Szabó Fanni és Dúl Panka révén. Tíz perc után 22-18-ra vezetett csapatunk. A második negyedben átvette a Vasas a vezetést 23-22-nél,de a TFSE-MTK gyorsan korrigált és ismét vezetett. A félidő vége előtt néhány perccel ismét ellenfelünk állt jobban, 29-28-ra módosítva az eredményt. Viszont a félidő vége megint a mieinkről szólt, így 43-31-es állással tértünk a nagyszüneti pihenőre.

A harmadik negyedet mi kezdtük jobban, Szabó Fanni és Dúl Panka nagyszerű játékával. 49-33-ra is elhúztunk, de a Vasas nem adta fel és feljött 51-46-ra. Hegedűs Péter vezetőedzőnk időkérése időszerű volt…

A 3. negyedet a Vasas megnyerte és 55-52-es vezetésünkkel ért véget ez a szakasz.

A 4. negyedben mindkét gárda mindent beleadott, így nem csoda, hogy a szoros meccsen paprikássá vált a helyzet. A Vasas két technikait is kapott, az ezekért megítélt büntetőket Szabó Fanni magabiztosan értékesítette, majd Dúl Panka triplája már ismét biztos TFSE-MTK-fölényt jelzett. A meccs végén a higgadtan és pontosan játszó csapatunk végül még jobban növelte előnyét és fölényét, így a 16 pontos siker teljesen megérdemeltnek tekinthető.

Az eredmény tehát:

VASAS AKADÉMIA – TFSE-MTK 58-74 (18-22,13-21,21-12,6-19)

Legközelebb október 22-én este 6 órakor hazai pályán játszunk az eddig veretlen Szekszárd ellen a Dr. Koltai Jenő Sportközpontban, amelynek címe: 1123 Budapest,Csörsz utca 2.

Érdemes kilátogatni és szurkolni a csapatnak, hiszen nagyon jó és bár az ellenfelek is azok, de a mieink akár éremesélyesek is lehetnek.

Egyébként „hazai pályát" teremtettek a TFSE-MTK szurkolói, mind a kicsik, mind a nagyok jól szurkoltak, jó hangulatot varázsoltak, amit a csapat is boldogan megköszönt a meccs végén.

Az NB 1/B csoportban szereplő, úgymond második csapatunk, amelyik az MTK-TFSE néven játszik, október 15-én hazai pályán verte meg 4 ponttal az NKA Universitas Pécs II-t szintén a bajnokság 3. fordulójában. Így ez a csapatunk is két győzelemmel és egy vereséggel áll a tabellán, miután a Törekvést legyőzte, de a DVTK U23-as csapatától kikapott. A csapat vezetőedzője Bozsó Ádám, aki az NB1 A-csapat másodedzője is egyben. A meccs elején nagyon elhúzott az ellenfelünk, volt 0-10 és 8-21 is. Szerencsére a mieink is elkezdték gyártani a pontokat és így a félidőre már át is vették a vezetést 36-35-re.

Az MTK "B" csoportos csapata

a kép forrása: MTK.hu, fotó: Hegedűs Gábor

A 3. negyedben a mieink villogtak és 8 pontos előnnyel kezdhettük az utolsó negyedet.

A zárószakasz első részében megőrízte az MTK-TFSE az előnyét, ám a végjátékban kiegyenlített a Pécs, 60-60 volt az állás. De a győzelmet csapatunk már nem adta oda. Horváth Dóra büntetőket értékesített, majd Csoma Petra kétpontosával alakult ki a végeredmény, azaz 64-60-ra nyertünk.

Tehát a végeredmény: MTK-TFSE-NKA Universitas Pécs II. 64-60 (9-21,27-14,14-7,14-18 )

Csoma Petra 17 pontot szerzett, míg Vladár Róza 12-t. Legközelebb két hét múlva szerepelünk idegenben, Pécsett, a Mecsek-PVSK U23 otthonában.

Nyilván ez a csapatunk is minden támogatást, szurkolást megérdemel, így aki teheti és miért ne tehetné(?!), az menjen ki legalább a hazai mérkőzésekre !

/Lantai Tibor/


Ős emtékások – Kalocsai Laci

Kivel kezdjük sorozatunkat? Annak, aki egy kicsit is ismeri az MTK-t, ez nem lehet kérdés. Nem lehet kérdés, hiszen van egy sportolónk, aki már 1961-ben az MTK – pontosabban az egyik jogelőd, a Vörös Meteor - versenyzője volt és jelenleg is az MTK versenyzője. Nem lehet kérdés, hiszen van egy szurkolónk, aki 1955 óta járja az MTK meccseket és aki ma is hetente legalább 5-6 MTK-meccset néz végig, mert ő ott van az U8-as fiúk vagy éppen az U14-es lányok meccsein is. Ugye már kitaláltátok, Kalocsai Lacival kezdjük a sort. Ez nem lehet kérdés! Ez nem lehet kérdés? Dehogynem, mert sok más ősemtékás is van, aki szintén megérdemelné, hogy vele kezdjünk.

Nosztalgiázás egy régi egyesületi tagkönyvvel

a kép forrása: MTK Baráti Kör gyűjteménye, fotó Bodrogi Tamás

B.T.: Sportolóként, sakkozóként hogyan kerültél az MTK-ba, illetve először a Vörös Meteorba?

K.L.: A Népsportban megjelent egy felhívás, hogy tehetségkutató sakkversenyt rendez a Vörös Meteor. 14 évesen, még általános iskolásként jelentkeztem. Páratlan számú jelentkező volt, ezért egy már igazolt sakkozóját is beállította a versenybe a Meteor. Rögtön az első fordulóban vele sorsoltak össze. Legyőztem. Ezek után meg se várták a verseny végét, leigazoltak. Így kezdődött a sakkpályafutásom.

B.T.: Akkor a legnagyobbak voltak a Meteorban, illetve később az MTK VM-ben. Milyen volt a viszonyod velük, lehetett-e tőlük tanulni?

K.L.: Portisch Lajos, Szabó László, Lengyel Levente, Forintos Győző és még mások is ott szerepeltek, akiknek minden idők legnagyobb magyar sakkozói között van a helyük. Ők többségükben közvetlenek voltak, szívesen átadták a tudásukat. Csak én… Tizenévesen alig jártam edzésre. Azt mondtam, engem ne tanítsanak, rájövök én mindenre magamtól. Így persze nem lehetett. Azt mondták, nagyon tehetséges vagyok, de így kizártam magam mindenből, így nem lehetett fejlődni. Illetve volt még egy hátráltató tényező: a foci. Boldog voltam, amikor a fúzió révén az MTK versenyzője lettem. De ez ideiglenesen pontot is tett a sakk-karrieremre.

Az MTK büszke ifjú sakkozója

a kép forrása: MTK Baráti Kör gyűjteménye, fotó Bodrogi Tamás

Jött ugyanis a foci. Nem a meccsre járás, az addig is volt, hanem tudod, te is ott voltál, a szurkolók focija. Vasárnap délelőttönként 4-5 órát fociztunk a Csömörin. (Csere nélkül! - a szerk.) Manapság, amikor egy-egy verseny svájci rendszerben pár nap alatt lezajlik, akkor ez nem lenne gond, de akkor még mindenki mindenkivel játszott, több volt a versenyző, mint most és a versenyzőknek fizetni sem kellett a nevezésért. Így minden versenyen mamut mezőnyök indultak, a versenyek hetekig tartottak. Nem akartam a focit emiatt rendszeresen kihagyni, inkább a sakkról mondtam le. Ezután évtizedek maradtak ki nekem a sakkból, nyugdíjasként kezdtem újra. Akkor az MTK-nak éppen nem működött a sakk szakosztálya, így a Sirályba igazoltam. Aztán a Sirály anyagi helyzete megromlott, nem tudták fedezni a szakosztály fenntartásának a költségét. Akkor megkerestem Deutsch Tamást, javasoltam, az MTK alapítsa újra a sakkcsapatát a Sirály átvételével. Tamásnak tetszett az ötlet. Bár végül nem ez a variáció valósult meg, hanem Kállai Gábor vezetésével hozták létre a szakosztályt, de büszke vagyok rá, hogy ily módon részese lehettem a sakk újraélesztésének az MTK-ban.

B.T.: Ezzel el is jutottunk a legutóbbi időkhöz. Egy hozzád hasonló amatőr sakkozót, akiből – remélem nem sértelek meg ezzel – már nyilván nem lesz egy következő Portisch Lajos, mennyire becsül meg a szakosztály?

K.L.: Nem érzem a megbecsülés hiányát. Számítanak rám, hívnak a csapatversenyekre. (Az MTK 4 felnőtt csapatot indít a különböző szintű bajnokságokban.) Sajnos fizikai akadálya van sokszor a részvételemnek. A Lauderben játszunk a hazai mérkőzéseinken. A negyedik emeleten. Lift nincs. Nem nagyon tudok már oda felmászni. Kállai Gábor idején mindig megkaptuk a megfelelő kóvedet. Minden szezon végén megköszönte mindenkinek a részvételét, a legkisebb gyereknek és az olyan amatőrnek is, amilyen én vagyok. Szezon közben is mindig volt néhány jó szava hozzánk. Hatalmas veszteség az MTK-nak Gábor elvesztése. Egy remek sakkozót, egy kiváló szervezőt és legfőképpen egy csodálatos embert vesztettünk vele. Most Sturm Anita a szakosztályvezetőnk. Még nem találkoztam vele.

"Munkában"

a kép forrása: mtk.hu

B.T.: 1961-ben lettél sportolónk, de már előbb MTK-szurkoló voltál. A kék-fehér vér öröklődni szokott. Nálad is?

K.L.: Apám Vasas-drukker volt, de annyiban igen, hogy ő vitt ki először meccsre. 1955-ben egy MTK – akkor Vörös Lobogó – Stade de Reims mérkőzésre, ami akkor BEK-negyeddöntő volt. Beleszerettem az MTK-ba. Azóta szinte nincs hétvégém MTK nélkül. A focit már előtte megszerettem, a Margitszigeten sétáltam a szüleimmel, ott hallgattuk az 1954-es vb magyar–brazil meccsének közvetítését, Szepesi György olyan csodásan közvetített, hogy attól megszerettem a focit. Más játék aztán már nem is érdekelt, csak a gombfoci. Ez is a mai napig is tart.

B.T.: 1955 óta rengeteg idő telt el mi változott, miben más a mai foci, a mai sport?

K.L.: Fiatal voltam. Fiatalon minden jobb. Az MTK a Textiles Szakszervezet csapataként a legcsóróbb csapat volt. De még voltak játékosaink az ötvenes évek aranycsapatából. Például Csikar. Nagyon sokszor láttam játszani. Imádtam. A mai napig nálam ő a legnagyobb, akit láttam futballozni. Nagy élmény volt a KEK-döntő.

B.T.: Ma, beszélgetésünk napján avatják fel Hidegkuti szobrát a stadion előtt. Mit szólsz hozzá?

K.L.: Örülök neki. Megérdemelte, de Brüll Alfréd is megérdemelné! Én elsősorban neki állítattam volna szobrot. Annak viszont nagyon örülök, hogy megvalósult az MTK Család kezdeményezése, lett Brüll Alfréd utca.

B.T.: Ha már visszafelé nézünk. Ahol kék-fehér mezben fociznak úgy 8 és 88 éves kor között, mindegy, hogy fiúk vagy lányok, te ott vagy. Régen mindenhol ott voltál, ahol az MTK szerepelt. Legyen az kosár, vagy röplabda, boksz vagy atlétika, sőt még az NB II-es – ez akkor a harmadosztály volt – kézilabdameccseken is szurkoltál. Szerinted az MTK szurkolói ma miért csak focimeccsre járnak?

Egy női utánpótlás meccsen

a kép forrása: mtkhungaria.hu, fotó: Boros Bálint

K.L.: Például ökölvívásban megszűnt a CSB, ami folyamatosan telt házat vonzott. A többi sportágban ki tudja? Az a generáció, amelyik a sportban mindenevő volt, kihalt, a fiataloknak nincs már annyi idejük, mint nekünk volt az ő korukban, kimennek a focimeccsre, a többi sportigényüket kielégíti a TV.

B.T.: Egy olyan MTK-n szocializálódtál, ahol csak az volt a kérdés, hogy bajnokok leszünk-e, vagy nem sikerül megelőzni a Honvédot és a második helyre szorulunk. Ilyen gyökerekkel, hogy éled meg, hogy az utóbbi bő évtizedben a kérdés az, hogy sikerül-e bennmaradni?

K.L.: Fájt nagyon fájt minden kiesés! Sajnos már kezdem megszokni. Öreg koromra már annak is örülök, hogy van csapatunk, hogy tudok hova menni szurkolni.

B.T.: Mit vársz az idei fociévtől?

K.L.: Nehéz kérdés. Sok az egyforma csapat. Épp úgy lehetünk negyedikek, mint tizenkettedikek.

B.T.: Mit tudhatunk a családodról?

K.L.: Van egy feleségem, két gyerekem egy fiú és egy lány.

B.T.: Meccseken vagy éjjel-nappal és még egy kicsit. Feleségedet miért nem hozod soha magaddal?

K.L.: Eleinte jött velem. Aztán volt egy meccs Újpesten, ahol bőrig áztunk. Több mint egy hónapig betegeskedett utána. Azóta nem hajlandó meccsre jönni.

B.T.: Köszönöm a beszélgetést. Remélem még sok MTK-bajnokcsapatnak fogsz szurkolni!

/Bodrogi Tamás/


A szurkoló hangja

Még hírlevelünk következő számának megjelenése előtt véget ér a férfi labdarúgó NB I. első köre. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre. Ti milyennek láttátok a csapatot az első 11 meccs alapján? Milyen folytatást vártok. A bajnokság egyharmadának befejeződése után féltitek-e még a csapatot a kieséstől, bíztok-e a sikeres szereplésben? Egyáltalán mi lenne siker? Bennmaradás? Dobogó? Első hat hely valamelyike?

Várjuk véleményeteket! (Írjatok az mtkcsalad@mtkcsalad.hu címre.)

* * * * * * *

A Szurkoló hangja rovat a Tietek! Várjuk ide rövidebb-hosszabb az MTK-hoz kapcsolódó írásaitokat. E rovat cikkei értelemszerűen nem az MTK Baráti Kör vagy a szerkesztőség véleményét tükrözik, mivel természetesen a mienktől eltérő véleményeket is szívesen közlünk. Ugyancsak szívesen adunk helyt a cikkeinkkel kapcsolatos reflexióitoknak - akár a szurkolók hangja rovattal, akár más írásunkkal kapcsolatban - ezek közlésében elsőbbséget élveznek az esetlegesen érintettek reakciói.


Születésnapok

A következő két hétben születésnapos tagtársaink:

Bérdi Laura

Chladek Dávid Benjámin

Gulyásné Beloberk Éva

Györky Ádám

Koren Tamásné

Kun Zsuzsanna

Mészáros Sándor dr.

Németh Tamás

Szabó Zoltán

Szakáts Sándor

Szekrényes Mercédesz Bernadett

Taár László

Vinkovits Vanessza

Zilahi Gábor

Sok boldogságot kívánunk az ünnepelteknek!


Születésnap 2.


Egykori élsportolóinkat, sportvezetőinket köszöntjük születésnapjukon!


Október 23-án lesz 50 éves Tímár Edit volt röplabdázónk, röplabdacsapatunk technikai vezetője.

Október 24-én 50 éves lesz Gulyás Szilvia többszörös bajnok evezősünk.

Október 25-én 50 éves lesz Závodszky Zita kosarasunk.

Október 26-án lesz 50 éves Nyéky Anita vívónk, az MTK volt létesítményüzemeltetési igazgatója.

November 2-án lesz 50 éves Reichenbach Gábor ifiválogatott labdarúgónk.

Október 23-án lesz 65 éves Kamarás Péter sakkozónk.

November 1-én lesz 65 éves Pásztor Ferenc sakkozónk.

Október 22-én lesz 75 éves Solti Antal vívó edzőnk.

Október 28-án 80 éves lesz Szmrecsányi Dagmár evezősünk.

Október 23-án lesz 90 éves Kassai Flórián aki evezős versenyző és edző is volt az MTK-ban.

Október 24-én lesz 85 éves Dr. Csaba András atlétánk.

(Ebben a rovatunkban az 50 év feletti kerek születésnapot ünneplőket köszöntjük.)

Tímár Edit

a kép forrása: mtk.hu


Évfordulók


2 éve, 2021. október 21-én hunyt el Matalin Brigitta kajakosunk.Mindössze 34 év jutott neki az életből.

2 éve, 2021. november 2-án hunyt el Hencsei Pál, az MTK 120 éves jubileumi könyvének szerzője.

15 éve, 2008. október 23-án hunyt el olimpiai bajnok vízilabdázónk, Csuvik Oszkár, ugyanezen a napon veszítettük el Haág Ervin sakkozónkat is.

15 éve, 2008. október 30-án hunyt el labdarúgónk, Máté János.

20 éve, 2003. október 26-án elhunyt Papp László olimpiai bajnok ökölvívónk.

60 éve, 1963. október 29-én hunyt el Murányi Ödön atlétánk.

70 éve, 1953. október 31-én hunyt el Nyúl Vilmos sokszoros bajnok, válogatott labdarúgónk.

75 éve, 1943. október 23-án született volt labdarúgókapusunk és edzőnk, Varga László.

75 éve, 1948. október 28-án született Rigó János sakkozónk.

90 éve, 1933. október 27-én hunyt el kerékpárosunk, Dr. Fort Ferenc.

90 éve, 1933. november 2-án született Felméri János sakkozónk.

95 éve, 1928. október 21-én született Gondos Tibor magyar bajnok labdarúgónk.

100 éve, 1923. október 21-én született Mrena Imre birkózónk és cselgáncsozónk, cselgáncs szakosztályvezetőnk.

100 éve, 1923. október 25-én hunyt el tornászunk, Gutwillig Sándor.

105 éve, 1918. október 24-én hunyt el bajnoki ezüstérmes asztaliteniszezőnk, Dr. Nádasi Gusztáv.

105 éve, 1918 október 29-én lett a spanyolnátha áldozata többszörös magyar bajnok, válogatott kapusunk, Knapp Miksa.

120 éve, 1903. október 26-án született Csáktornyai Lajosné Dr. Szedenik Margit az ötvenes évek egyik kiemelkedő sakkozója.

125 éve, 1898. október 21-én született Rakitovszky Gyula (Rakitovszky II.) labdarúgónk, aki mindössze 2 mérkőzésen szerepelt az MTK első osztályú csapatában, de így is kétszeres magyar bajnokunk.

125 éve, 1898. október 27-én született Gutwillig Imre atlétánk, aki a 30-as években az első ismert MTK-szurkolói csoport, a Kék-közép egyik szervezője volt.

125 éve, 1898. október 25-én született Paller Árpád holokauszt áldozat atlétánk. Mauthausenben gyilkolták meg.

Csuvik Oszkár

a kép forrása: users.atw.hu

Papp László

a kép forrása: mtk.hu


Visszanéző


Férfi labdarúgó NB I.

Fehérvár - MTK 3-0


Férfi labdarúgó NB III.

MTK - Kaposvár 2-2

Női labdarúgó NB I.

Felcsút - MTK 0-1


Férfi tenisz ATP torna Sangháj

Fucsovics Márton - Félix Auger-Aliassime

Női kosárlabda NB I.

Vasas - TFSE-MTK 58-74


Női labdarúgó NB I.

MTK - DVTK 3-0

Impresszum:

Az MTK Baráti Kör Egyesület adatai:

Címe: Budapest, Brüll Alfréd u. 2. Web: www.mtkcsalad.hu, Facebook: www.facebook.com/mtk.baratikor E-mail: mtkcsalad@mtkcsalad.hu Bankszámla:OTP 11715007-21515664

MTK Baráti Kör Egyesület hírlevele.

Megjelenik minden második csütörtökön. Felelős kiadó: Pandzarisz Sándor, az MTK Baráti Kör elnöke. Felelős szerkesztő: Bodrogi Tamás.

A szerkesztőség: Olvasó szerkesztő: Sztojcsev Iván. Szerzők: Hazai Tamás, Joó Alfréd, Lukácsi Attila, Polivka Dóra, Rózsa Mihály, Sas János.

* * * * * * * Belépés az MTK Baráti Körbe: Kattints ide * * * * * * * Felíratkozás hírlevelünkre * * * * * * * Leiratkozás hírlevelünkről * * * * * * *