MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Kosárlabda

2013.02.04.

MTK - TF 70 - 72 (Férfi NB1 B)

Két ponttal rosszabbul verekedtünk

Egy pattanásig feszült mérkőzésen megvert minket a TF Budapest együttese. Helyenként szó szerint.

Sajnos csak időnként sikerült megtalálnunk az ellenfél nagyon agresszív stílusának ellenszerét, és sokat is hibáztunk. Ráadásul vasárnap este nem a játékvezetők lettek a legnépszerűbb emberek Törökbálinton.

MTK Törökbálint - TF Budapest 70-72 (18-15, 10-18, 25-20, 17-19)

Törökbálint, Bálint Márton Iskola sportcsarnoka, 200 néző

Már az első percekben látszott, hogy a szó szoros értelmében nagy csatára van kilátás. Az elején egyik csapat sem nagyon tudott pontot szerezni, aztán ez mindkét félnek sikerült. Nálunk az első hat pontot Bihari Máté szerezte, majd Radovics Richárd tett hozzá kettőt, ami után újfent Bihari jött. De az ellenfélnek mindig volt válasza. Wehner Zoltán majd Baross Kristóf kosarai után már-már kezdtünk volna kissé levegőhöz jutni (16-11), de a negyed végére csak három pont maradt az előnyből (18-15).

A második játékrész első pontjait Baross két sikeres büntetője hozta, de jelentősebb előnyt továbbra sem sikerült szereznünk. Négy perccel a félidő vége előtt még 25-23-re még mi vezettünk, de utána szinte minden kísérletünk kimaradt, és a félidőben öt ponttal a budapesti alakulat volt előnyben (28-33).

A nagyszünet után, Szarvas Gábor 2+1 akciójával és Spiriev Olivér kosarával hamar ledolgoztuk a hátrányt (33-33), de utána a játékvezetők percei következtek. Elképesztő fújások (benne két technikai) következtében pillanatok alatt kilenc pontos előnyhöz jutott a vendég együttes (34-43). De nem estünk szét (mert ez egy igazi csapat), és a közönség drukkolása közepette, lépésről-lépésre dolgoztuk le a hátrányt. Szigorítottunk a védekezésen, és ez a támadásinknak is jót tett. Wehner két kosara, Baross két pontja, majd Szarvas triplája után már csak két pont volt a különbség (43-45). De egyenlítenünk egy darabig nem sikerült. Ide-oda estek a kosarak, majd Spiriev három pontot érő, gól jó plusz büntető akciójával a negyed utolsó másodperceiben végre kiegyenlítettünk (53-53).

Csakhogy a záró negyedben megint a vendégek jutottak négypontos fórhoz. De Szarvas és Fülöp Botond pontjainak köszönhetően átvettük a vezetést (60-59). Aztán felváltva estek a kosarak, nálunk Wehner, Fülöp és Bihari volt eredményes, de utóbbiaknak kimaradt egy-egy büntetője, így összességében még csak 64 pontnál jártunk - igaz az ellenfél is (64-64). Ekkor Wehner sikeres középtávolijával két ponttal mi vezettünk, de rögtön jött a válasz (66-66). Másfél perccel a vége előtt Spiriev újabb 2+1-es megmozdulásával hárompontos előnyhöz jutottunk (69-66). Viszont őt néhány másodperccel később kipontozták, ami a periméter védekezésünknek nagyon nem tett jót. Beák egy szabálytalan elzárást jól használt ki, és egy triplával egalizált. Közben eladtunk egy labdát, de az állás nem változott.

Pedig változhatott volna, ugyanis Baross Kristóf szerzett egy kosarat és közben még szabálytalankodtak is ellene. Az egyik bíró be is fújta a szabálytalanságot, de Válé játékvezető elvette a gólt, három másodpercet fújt, és a TF-nek adta a labdát. Lehet, hogy igaza volt. A mérkőzést gyakorlatilag eldöntő ítélete annak tükrében viszont meglehetősen furcsa volt, hogy ez volt a mérkőzésen az egyetlen három pásodperc befújás, miközben a vendégek magas centere szinte a mi palánkunk alatt "lakott", nem három, hanem nyolc másodperceket töltött a festett területen belül, nem véletlenül szerzett a saját átlagát jócskán meghaladó 25 pontot.

Utána néhány másodperccel a vége előtt Wehner védekezését (közel a félpályához) szabálytalannak ítélték, és négy másodperccel a vége előtt Beák két büntetőt dobhatott. Az egyiket értékesítette, majd a másodikat kihagyta. És itt óriásit hibáztunk: Mihalics leszedte a lepattanót, miközben Fülöp szabálytalankodott ellene. Így kevesebb, mint két másodperccel a vége előtt újabb két büntetőt dobhattak a vendégek, és mindkettő be is ment (69-72). Az időkérés után Bihari ellen szabálytalankodtak, hogy ne tudjunk triplát dobni. Az első bement, a másodikat szándékosan kihagyta, de a lepattanót nem sikerült megszerezni, így sajnos vereséget szenvedtünk.

Ezt a mérkőzést meg lehetett volna, és meg is kellett volna nyernünk, de annak ellenére, hogy megint nagyot küzdött a csapat, ez most nem sikerült. A sport ilyen, nem mindig az történik, amit szeretnénk. Folytatnunk kell a munkát, és alaposan fel kell készülnünk az előttünk álló nehéz sorozatra, hiszen a következő hétvégén jön a Bp. Honvéd (akitől idegenben kikaptunk), majd utazunk Sopronba, aztán jön a Bonyhád, amely a mostani vereségünkkel visszavette a csoportelsőséget. A csapatunk nagyon szépen dolgozik, nagyon együtt van, és ez a mostani botlás ezen egészen biztosan mit sem változtat!

Molnár István vezetőedző: Könnyű lenne azt mondani, hogy az összevissza fújó játékvezetők főszereplőkké léptek elő, s ezzel döntően befolyásolták a találkozó végeredményét. De az igazság az, hogy jobb ha önmagunkkal foglalkozunk, hiszen 16 eladott labdával, 15 kihagyott büntetővel és a végjáték öt buta hibájával nehéz meccset nyerni. Látszott, hogy 2-3 kulcsjátékosunknak nem tetszett az ellenfél agresszív védekezése, későn vették föl a megfelelő ritmust. Ez is a mi csapatunk, megyünk tovább, reményeim szerint előre.

/ Forrás: www.mtkbasket.com /

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!