MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Tenisz

2012.04.09.

Babos Timea győzelemmel kezdett Koppenhágában
Az Origo tudósítását idézzük:

Babos hihetetlen akaraterővel vett elégtételt a japán veteránon

MTI|[origo]|2012. 04. 09.

Babos Tímea két meccslabdát hárítva legyőzte a japán Date-Krumm Kimikót hétfőn a koppenhágai, 220 ezer dollár összdíjazású, fedett pályás női tenisztorna első fordulójában.

A májusban 19 éves magyar a kínai Csüancsouban rendezett januári verseny döntőjében épp Date-Krummtól kapott ki, és ezúttal is elvesztette a nyitószettet alig fél óra alatt. A folytatásban a 23 évvel idősebb rivális 5:4-nél már a mérkőzésért szervált, ám Babos elvette az adogatását, majd a 6-4-re megnyert rövidítéssel kiharcolta a harmadik szettet.

Az utolsó felvonásban 2:2 után a japán veterán sorozatban három játékot nyert, és 5:3-nál két meccslabdája is volt saját szervájánál, ám a magyar ismét brékelt, és a következő négy gémet besöpörve hozta a mérkőzést. A találkozó 2 óra 17 percig tartott.

"Sajnos az első játszmában nagyon nem találtam a játék ritmusát" - nyilatkozta honlapján Babos. "Date remekül kiszámította az ütéseimet, szokásának megfelelően nagyon laposan játszott, a labda pedig alig pattant fel ezen a borításon. Így nem tudtam azt a játékot játszani, amire korábban készültünk."

Babos a második szett elején kezdte megtalálni a saját játékát. "Kiismertem Date játékát, felvállaltam a váratlan dolgokat, ezekkel pedig megzavartam őt."

A magyar teniszező elmondta, a harmadik szettben a labdacsere néhány percre elbizonytalanította. "Date ekkor ismét nagyon jól teniszezett, újra brékelt, pedig jól adogattam. De 3:5-nél két nyerő ütéssel hárítottam a meccslabdáit. Utána pedig már viszonylag könnyen brékeltem ismét."

Babos a második körben az ausztrál Anastasia Rodionovával vagy az ötödik helyen kiemelt, észt Kaia Kanepivel csap össze.

1. forduló:
Babos Tímea - Date-Krumm (japán) 1:6, 7:6 (7-4), 7:5

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!