MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Az MTK Család Hagyományőrző Egyesület története

 

Időpont Esemény Leírás
2010. nyár Megszületett az Egyesület megalakításának ötlete. Többször beszélgettünk egy kisebb MTK szurkolókból álló társasággal, arról, hogy tenni kéne valamit. Úgy láttuk szukség lenne egy új szurkolói egyesületre. Miért? Egyrészt megállítandó az MTK nézőszámának katasztrófális csökkenését. Másrészt, mert azt láttuk, hogy évek óta tudatos leépítés folyik az MTK-nál, aminek a csapat egyre lejjebb csúszása logikus következménye. (Szomorúak vagyunk, amiért az idő minket igazolt.) Harmadrészt azért is szerveztük egyesületünket, mert úgy láttuk, a BK nem működik. Szerencsére ebben azóta hatalmas a változás, a BK új vezetése nagy lelkesedéssel és elődeiknél sokkal eredményesebben dolgozik. Felvágóssabb pillanatainkban azzal hízelgünk magunknak, hogy a BK-ban bekövetkezett látványos változást mi katalizáltuk, azzal hogy megszünt a monopol helyzetük és versenyre kényszerültek a MTK Család Hagyományőrző Egyesülettel. Szögezzük le versenytársunknak, de barátunknak tekintjük az MTK Baráti Kört, szorítunk sikerükért, hiszen számunkra a legfontosabb az MTK, ha a BK viszi előbbre az MTK ügyeit, ha nekik köszönhető bármely apró vagy nagy MTK siker az nekünk is öröm.
2010. aug. 12. Megtartottuk alakuló közgyülésünket A Stadler irodájában megtartottuk alakuló közgyűlésünket, elfogadtuk az alapszabályt és megválasztottuk az első vezetőséget, első elnökünk Dunai Zoltán lett. Ekkordőlt el az is, hogy nevünk MTK Család Hagyományőrző Egyesület lesz. Itt szeretném megemlíteni az egyesületünk létrehozásáért sokat munkálkodó Spiegel Gábort, aki a Brüll Alféd nevével fémjelzett MTK hagyományok ápolásának egyik leglelkesebb híve.
2010. szept. 23. MTK - Everton női BL mérkőzés Egyesületünk életében az első nagy esemény az MTK - Everton női BL mérkőzés volt. Erre a mérkőzésre intenzív szurkoló toborzással készültünk, nem is eredménytelenül. A meccsre - sajnos ez nálunk ritkaság - megtelt a Hidegkuti Stadion lelátója. Tudjuk, sokan és sokat dolgoztak ezért - itt szeretném megemlíteni Szentgyörgyi Ákos és Feit György rengeteg munkáját, amit a lányok érdekében kifejtenek - de mi is részesei voltunk a sikernek.
2010. november Hírlevél Ekkor jelent meg hírlevelünk első száma. Hála Scott Péter kitünő munkájának, a hírlevelek azóta is rendszeresen készülnek, gyönyörű kivitelben és érdekfeszítő tartalommal.
2011. jan. 07. Megkoszorúztuk Zavadszky Gábor szobrát Szomorú kötelezettségünknek eleget téve részt vettünk a Zava halálának 5. évfordulóján rendezett megemlékezésen. 
2011. jan. 24. Közgyűlés Megtartottuk az alapítás utáni első közgyülésünkett. Megalakulásunkkor az elnökséget 5 évre választottuk meg, de úgy gondoltuk, a demokrácia szellemének jobban megfelelő lenne, ha nem tekintenénk magunkat öt évre bebetonozottnak, hanem az akkor már kb 50 fős tagságnak lehetőséget adnánk, új választás megtartására. Ennek megfelelően januárra összehívtuk a közgyülést, ahol elnökségünk lemondott és részben új elnökség került megválasztásra.
2011. febr. 27. Szurkoló találkozó Utólag már mondhatjuk úgy, hogy ekkor tartottuk első szurkoló találkozónkat. Azóta már rendszeressé vált ez a programunk. Röviden értékelve, nem ez az első alkalom volt a legnagyobb siker.
2011. ápr. 16. Kaposvár - MTK Az is egy első alkalom volt. Először támogattuk szurkolóink utazását egy vidéki meccsre. Egy autóbusz költségeit fizttük, reménykedve, hogy ezzel is tudjuk segíteni a csapatot a bennmaradásért folyó küzdelemben. A túra sikeres volt, a csapat sajnos nem.
2011. máj. 31. Szurkoló találkozó A kiesés után a lehetőségekhez képest remek hangulatú rendezvényt tartottunk a Scheiber Sándor Gimnáziumban. A zsúfolásig megtelt teremben mindenki elmondhatta - és el is mondta - véleményét a helyzetről, a múltról és a jövőről.
2011. aug. 03. Első külföldi túránk Mariborban jártunk. Megtekintettük a Maribor - Haifa BL selejtezőt.
2011. aug. A 100. tag Tagságunk folyamatosan bővül. Augusztusban elértük majd meg is haladtuk a 100 fős tag létszámot. A 100. tagtársunk belépése alkalmából egy éves MTK bérletet kapott tőlünk.
2011. aug. 24. 100 éves lenne Barna Viktor Az MTK Erzsébet körúti dísztermében ünnepeltük meg minden idők legeredményesebb asztaliteniszezője, Barna Viktornak születésének 100. évfordulóját. A músor szervezéséért és lebonyolításáért köszönet illeti Szentgyörgyi Róbit az MTK Asztalitenisz szakosztályának vezetőjét.
2011. szept. 10. Megjelent honlapunk A szurkolókkal, szimpatizánsokkal és érdeklődőkkel való kapcsolattartásban jelentős előrelépést várunk a weben való megjelenéstől. Bízunk benne, hogy oldalunkat sokan fogják látogatni, remélhetően elégedettek lesznek olvasóink a tartalommal és a külcsínnyel is.
2011. oktober. 14. Szurkoló találkozó Következő szurkoló találkozón vendégünk lesz Deutsch Tamás az MTK SC elnöke, az MTK Zrt Igazgató Tanácsának elnöke.