Világbajnokként adott interjút honlapunknak a kétszeres Európa-bajnok, olimpiai ötödik Salim Omar Gergely. A mexikói siker után már kicsit nyugodtabb körülmények között mesélt élete egyik legemlékezetesebb napjáról.

“Amikor véget ért a döntő és világbajnok lettem, rengeteg gondolat és érzés cikázott bennem. Nem is lehet szavakba önteni, mit éltem át akkor a páston” – mondta a történelmi siker biztossá válásának pillanatairól a tini világbajnok.

Hogy ez volt-e pályafutása legjobb versenynapja, egyértelmű választ adott.

“Igen, és nem csak nekem volt fantasztikus ez a nap, hanem az egész családom számára is. Hogy ez volt-e életem legjobb napja, azt nem tudom, de hogy az egyik legjobb volt, az kétségtelen” – mondta széles mosollyal az arcán. Hozzátette, a legfelemelőbb pillanat az volt, mikor az édesapja karjaiba ugorva ünnepelhetett. “Nem is kellettek igazán szavak azokban a másodpercekben, csak életünk legnagyobb ölelésével fejeztük ki a boldogságunkat. Igaz nálunk is, hogy a tettek beszéltek a szavak helyett”.

A tettek pedig aranyéremben öltöttek formát, amilyen színű medálja még nem volt hazánknak világbajnokságról.

“Tudtam, hogy Magyarországnak a bronzérem volt a legjobb világbajnoki teljesítménye korábban, így nagyon büszke vagyok, hogy egy aranyéremmel hozzájárulhattam a kollekció bővítéséhez.”