MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Deutsch Tamás

Deutsch Tamás - az MTK szurkoló.

 

Illik vagy sem e sorok írójaként egy vallomással kell kezdenem: Elfogult vagyok Deutsch Tamással. Ennek oka alig négy évtizedes ismerettségünk. Honnan? Hát természetesen az MTK pályáról. Az élet úgy hozta, hogy valamikor réges - régen, amikor a focit még Magyarorszgon is világszínvonalon játszották, édesapámmal a dízspáholy felett az oszlopos sorban szoktunk ülni. (Fiatalabbak kedvéért, akkor még nem a VIP páholyok voltak ott.) A rendszeresen édesapám mellett ülő urat Deutsch Györgynek hívták. Nekem persze csak Gyuri bácsi volt, Deutsch Tominak meg papa. Én már komoly nagyfiú voltam, szinte felnőtt, már 10 éves is elmúltam, amikor egyszer Gyuri bácsi két kisfiúval jelent meg a meccsen. Tomi volt az egyik, kisöccse Péter a másik. Én Tominál kb. 5 évvel idősebb vagyok. Ennek ma már semmi jelentősége. De akkor... Szegény Tomi valószínüleg azóta is emlékszik arra a napra. Mélyen lenéztem. (Persze akkor még nem volt egy fejjel magasabb nálam.) Én, a nagyfiú, 90 percen keresztül oktattam, tanítottam fociul és MTK-ul. Nem is értem, hogy ennek ellenére miként maradhatott MTK szurkoló. Pedig az maradt. Azon tiszteletre méltó kevesek egyike, akik pályájuk csúcsán, közszereplőként is mindig vállalták MTK-s kötődésüket. Most olyan pozícóba került az én Tomi barátom, hogy többet is tehet az MTK-ért, mint azt hogy szurkol a lelátón. Mióta az MTK SC elnöke lett sorra alakulnak az új szakosztályok. Remek sportolók kerültek klubunkhoz. Jönnek a sikerek. Ugyanakkor az is tudható, hogy az MTK SC komoly anyagi gondokkal küzd. Deutsch Tamás legnagyobb, legnehezebb feladata lesz e problémák megoldása. Szurkolok neki.

Egy rövid ideje azonban más funkciója is van Deutsch Tamásnak a foci csapatunkat működtető gazdasági társaság 40 százalékban az MTK SC tulajdonába került. Így Tamás az MTK - mint a legnagyobb részvényes - elnökeként az MTK Zrt. Igazgató Tanácsának is az élére került. Tudjuk a foci csapatunk sem áll anyagilag stabil lábakon, itt is lesz mit csinálni. Mi szurkolók egyet tehetünk: Drukkolunk kedvenceinknek és most már Deutsch Tamásnak is.

Nem szeretném, ha erre a honlapra a politika bármely módon is betenné a lábát. De a realitásokat nem lehet nem figyelembe venni. Deutsch Tamás politikus. Egyolyan párt prominens képviselője, amelyik nem feltétlenül az MTK szurkolók többségének a kedvence. Akkor mi van? Elődje - Hunvald György - esetében senki nem foglalkozott az elnök politikai hovatartozásával. Ez így volt helyes. Ez így lenne - és remélem lesz is - helyes ezután is.

Tomi, sok sikert kivánok neked, az MTK új elnökének. Sok sikert kívánok neked, mert önző vagyok és tudom a Te sikered a Mi sikerünk is lesz!

/Bodrog Tamás/