MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Levél Várszegi Gábor Úrnak!

2013.09.24.

Szurkoló találkozónkon az alább levelet fogalmaztuk meg, melyet Várszegi Gábor Úrnak az MTK tulajdonosának szeretnénk elküldeni. A levélhez várjuk szurkolóink csatlakozását.

Várszegi Gábor Úr részére!

Tisztelt Várszegi Gábor Úr!

Az MTK szurkolók egy jelentős csoportja az MTK Brüll Alfréd Egyesület szervezésével a szurkolótalálkozót tartott. A találkozóra azért került sor, mert sokunkat aggaszt az MTK labdarúgó csapatának jelenlegi helyzete, aggódunk, félünk az esetleges újabb kieséstől.

Nem gondoljuk, hogy jogunk lenne beleszólni a csapat szakmai irányításába, játékos- és személyzeti politikájába. Ugyanakkor szurkolóként természetesen  minden MTK-t  érintő kérdésről van véleményünk. Reméljük, hogy véleményünk elmondásával segíteni tudjuk örök szerelmünket, az MTK-t.

Ön a csapat de facto tulajdonosaként szuverén döntéseket hozhat a csapat ügyeiben. Arra kérjük, döntései meghozatalakor vegye figyelembe, hogy egy 125 éves klub 110 éves labdarúgó csapatáról van szó. Egy csapatról, amelyik mindig a minőséget képviselte a magyar labdarúgásban - köszönhetően többek között Önnek is - amelyik eddig 24 bajnoki címet és további 38 érmet szerzett. Azaz csapatunk majdnem pontosan 100 NB1-es szezonjának közel két harmadát érmes helyen fejezte be. Ez a csapat nem válhat egy az NB1 és az NB2 között ingázó utánpótlás nevelő egyesületté. Nem lehet azzá a múltja miatt, nem lehet azzá, mert nagyszüleinktől, dédszüleinktől sőt sokunk esetében már ükszüleinktől örököltük az MTK-t, el kell számolnunk vele unokáinknak, dédunokáinknak. Nem engedhetjük meg, hogy hiába valóvá váljék az, amit eleink felépítettek, nem engedhetjük meg, hogy Nádler Henrik, Braun Csibi és Brüll Afréd gyilkosainak modernkori utódai, a Csatárit éltetők, a Lenthardtok és társaik gúnykacaja mellett eltűnjön egyesületünk a süllyesztőben.

Ezért kérjük Önt, hogy lehetőségeinek maximumáig menjen el csapatunk támogatásában. Segítsen az MTK-t visszajuttatni oda, ahová való, Magyarország legjobb csapatai közé. Ha erre nincs lehetősége vagy szándéka, akkor kérjük adja át az MTK-t valakinek, aki tud és akar áldozni a kék-fehér színekért és színekre.

Tudjuk, manapság nem könnyű ilyen embert találni, különösen egy olyan csapatnak, amelyiknek alig pár száz szurkoló jár a mérkőzéseire. Éppen ezért úgy gondoljuk, sorsdöntő kérdés a szurkolóink létszámának gyarapítása. Sajnálatos, hogy az MTK mostani vezetése mindent megtesz ez ellen. A stadionunk romos, a szurkolók kiszolgálása elképesztő, már a TV riportere is élő adásban panaszkodik ülőhelye állapotára. A csapat vezérigazgatója, akit az MTK-t millókkal támogató szponzor hívott meg mai összejövetelünkre, úgy gondolja, hogy megengedheti magának, hogy ne is válaszoljon a meghívásra. Ezen a helyzeten sürgősen változtatni kell. Nem a mi kedvünkért, mert mi még mindig kitartunk csapatunk mellett, hétről hétre ott vagyunk a Hidegkuti Stadionban. Azért kell változtatni, mert a 6-8 évvel ezelőtt még rendszeresen meccsre járók 80-90 százaléka eltűnt a lelátóról. Ők távollétükkel jelzik, ez már nem az ő MTK-juk.

Szólnunk kell a csapat színvonaláról is. Nem tisztünk megítélni, hogy az edző vagy egy-egy játékos alkalmas-e feladata ellátására azon a szinten, ahogy az az MTK-ban elvárható. Azt azonban látjuk, hogy ez a csapat, ezzel a szakvezetéssel nem tudja megoldani a rá váró feladatokat. Éppen ezért kérjük, erősítse meg a csapatot és/vagy a szakvezetést.

Mi MTK szurkolók a rendelkezésünkre álló eszközökkel támogatni fogjuk Önt minden olyan lépésében, ami az MTK megerősödését eredményezheti. Szívesen meghallgatnánk az Ön helyzetértékelését, terveit egy szurkoló ankét keretei között. Talán már azzal is előrébb tartana az MTK, ha az elmúlt immár közel 20 évben megbeszélhettük volna Önnel terveit, vagy legalább meghallgathattuk volna azokat. Talán még nincs késő a párbeszéd megkezdéséhez. Soha nem lehet késő…

Mindörökké hajrá MTK! Sportbaráti üdvözlettel a szurkoló találkozón részt vevők és a hozzájuk utólag csatlakozók.


 

Csatlakozás a Várszegi Gábornak írott levélhez

Amennyiben egyetértesz a levél tartalmával és csatlakozol az aláírókhoz kérlek azt neved megadásával jelezd. Kérlek add meg pontos születési dátumodat is. Ez utóbbi nem fog a levélre felkerülni, nem hozzuk nyilvánosságra. Erre azért van rá szükség, hogy név azonosság esetén megállapítható legyen, különböző személyekről van-e szó vagy véletlenül valaki többször írta alá levelünket. Támogató aláírásodat küszönjük.

Teljes név *:
Születési idő (yyyy-mm-dd) formátumban *:
A Várszegi Gábornak írt levelet ismerem, támogatom. Kérem, nevem jelenjen meg az aláírók között. *:

A csillaggal (*) jelölt mezők kitöltése kötelező!

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:

#2 - SPERBER EMIL2013.10.23. 20:40

VALAKI AZ MTK-NAL TUD,HOGY EGYALTALAN VARSZEGI VALASZOLT ES HA IGEN,MI VOLT A VALASZA,PONTOSAN EGY HONAP UTAN.TALAN SOROS GYORGYHOZ KELLENE FORDULNI,O KIHOZNA AZ MTK-AT EBBOL A MELY GODORBOL,MERT SURGOSEN MEG KELL MENTENI AZ MTK-AT,AMIG NEM KESO
HAJRA MTK

#1 - SPERBER EMIL2013.09.25. 12:14

Sajnos nincs Brull Alfredunk,akik ma ugy nevezett vezetok onzo szemermetlen szemelyisegek,akiknek semmi kozuk az MTK-hoz.En es megboldogult batyam az MTK ifiben jatszottunk,o meg Vidorral,Illovkival,Nemes Gyurival.Megboldogult apam 75 evig volt az MTK szerelmese,en mar tobb,75 eve.Mentsetek meg az MTK-at.