MTK Baráti Kör

Aki a dicső múltat nem becsüli, a jövőt nem érdemli!

Kapcsolat

Tel: +36-70/310-3078

E-mail: mtk.csalad@gmail.com

Facebook: MTK Család

 

Bankszámlaszám: 11715007-21515664

Számla vezető bank: OTP Bank Zrt.

Tenisz

2013.05.08.

Babos Timi újabb győzelmével a nyolc közé jutott Johannesburgban.

Timi negyeddöntős Johannesburgban

alt

2013-05-08 Timi a vártnál sokkal nagyobb csatában, de legyőzte a világranglista 283. helyén álló Pemra Özgent, így bejutott a negyeddöntőbe a johannesburgi Soweto Openen. A találkozó 1 óra 48 percig tartott.

SOWETO OPEN (50 000   DOLLÁR + VENDÉGLÁTÁS, KEMÉNY PÁLYA, EGYES, 2. FORDULÓ

Babos   Tímea (1.)-Pemra Özgen (török) 6:2, 4:6, 6:1

„Nem egyszerű mérkőzésen vagyok túl. Kellemetlen volt az ellenfél, fonákból csak nyesett, jól mozgott. Persze ez nem mentség arra, hogy elvesztettem a második szettet. A megnyert első játszma után volt egy pillanatnyi koncentrációhiány,ami a szervagémem elvesztésébe, majd a szettembe is került. Aztán a döntő szettben megint én voltam az agresszívabb, koncentráltabb, így sikerült 6:1-el befejezni a meccset. Mindesetre sokat tudok tanulni ebből a meccsből, így utólag nem bánom a döntő szettet” – nyilatkozta Timi a nyolcaddöntő után.

Timi egyértelmű esélyesként várta a mérkőzést, de már az első szettben is nagyon nehéznek bizonyult. A török játékos ugyanis több alkalommal is elvehette volna a 19 éves magyar teniszező adogatását. A verseny első számú kiemeltje ezeket az esélyeket azonban hárította, majd 2:2 után kétszer brékelt.

A folytatásban aztán már folyamatosan Özgen állt jobban, a második szettben 1:1 után nyerte el ellenfele szerváját. Ezután Timi is több brékesélyhez jutott, de egyiket sem tudta kihasználni.

A harmadik játszma elején a 27 éves török újra elnyerte ellenfele adogatását, de riválisa azonnal egyenlített. Ezután pedig Timi végképp átvette az irányítást, újabb két alkalommal brékelte Özgent, így bejutott a legjobb nyolc közé.

Timi következő ellenfele a 7. helyen kiemelt Samantha Murray lesz. A 25 éves brit teniszező 258. a világranglistán, pályafutása legjobbjaként április 29-én még a 254. volt. Egyszer nyert egyesben ITF-tornát.

Murray a mostani szezonban Prestonban (10 000 dollár) és Edgbastonban (25 000 dollár) volt negyeddöntős.

vissza

Hozzászólások

Név:
E-mail cím:
Hozzászólás:
A cikkhez még nincs hozzászólás.
Legyen Ön az első hozzászóló!