Pedig a világranglistán a 68. helyen rangsorolt magyar teniszező jó előjelekkel várhatta a Shvedova elleni mérkőzést, hiszen hetek óta parádés formában játszik, ráadásul mostani ellenfelét pár héttel ezelőtt Bogotában két szettben legyőzte.

Shvedovát azonban a visszavágás vágya fűtötte és sajnos sikerült is legyőznie Babost. A kazah játékos az első szettet elég simán nyerte 6-2-re, míg a másodikban már a magyar lány is azon a szinten játszott amit megszokhattunk tőle az utóbbi hetekben. A játszma a rövidítésig ment, ám a tiebreakben Shvedova akarata érvényesült, így a kazah a 7-6-ra megnyert szettel lezárta a találálkozót egyúttal megváltotta jegyét a döntőre.
Shvedova a fináléban a holland Kiki Bertens ellen lép pályára. Babos Tímea számára tehát az elődöntő volt a végállomás Mexikóban ám az utóbbi hetek menetelése után várható volt, hogy a fáradtság előbb utóbb megmutatkozik rajta.

Timi számára ahogy már korábban beszámoltunk róla a keménypályás időszak még egy versenyt tartogat, mégpedig Koppenhágában ahol a mezőnyben olyan kiválóságokat találunk, mint a korábbi világelső Caroline Wozniacki, vagy Jankovic, Niculescu, Kerber, Kanepi, Barthel, valamint Pervak. Remélhetőleg addig azért valamennyi pihenő jut Timinek, hogy újúlt erővel tudjon nekiveselkedni az újabb WTA-s kalandoknak.